"5 oktobar 2007 Seven years after changes!"

Stanje u privredi:

- desila se privatizacija
- ogromnu vecinu firmi su kupili kriminalci, tajkuni i ljudi u vlasti i pri vlasti
- sve ono sto su nekada gradili nasi roditelji i sto je pripadalo svima nama sada pripada raznim Limunima, Peconijima, Miskovicima, Kosticima i ostalim mafijasima i kriminalcima, finansijerima stranaka na vlasti.

Ti tajkuni su bivshi socijalisti, julovci i sadashnji radikali, koji su upropastili preduzeca da bi ih sad kupili bud zashto... I sad su opet na vlasti...

Ti tajkuni su bivshi socijalisti, julovci i sadashnji radikali, koji su upropastili preduzeca da bi ih sad kupili bud zashto... I sad su opet na vlasti...

ajde reci koji od poznatih tajkuna je bivsi socijalista ili radikal

miskovic, peconi, limun, miodrag kostic, stanko subotic, miskovic, miodrag kostic su bili bogati i za vreme milosevica ali su svoje imperije napravili u zadnjih 7 godina i enormno uvecali svoje bogatstvo u periodu od 2000te do danas.

eto recimo 2000te nijedan srbin nije bio na listi sto najbogatijih ljude evrope a danas su to stanko subotic, cepter, miskovic i miodrag kostic. svi ljudi povezani sa DOS rezimom.

Ko je od ovih ljudi bio povezan sa sps-om ili radikalima?

Svi su oni prvi milion zaradili za vreme slobe...

a za vreme dosa su postali bogatiji 1000 puta nego sto su bili za vreme milosevica.

ko im je to omogucio?

Naravno DOS rezim.

recimo miskovic je za vreme slobe vredeo ni 10 miliona eura. danas je covek milijarder.

peconi i limun su bili lokalni krimosi prljave biografije a danas poseduju pola srbije.

Realno je kupovna moc veca...

hahaha sta si ti imao iz matematike?

Keca ko vrata a?

Kako moze biti realna kupovna moc gradjana veca kada su nam se prihodi u proseku povecali 5 puta a cene 10 puta?

kako moze recimo da mi bude veca realna kupovna moc kad sam radio recimo 2000te za 100 maraka i tad je hleb bio 3 dinara a mleko 4 a danas radim za 250e i hleb je 35 dinara a mleko 55?

2000te 1 marka je vredela 30 dinara
2007me 1 euro vredi 78 dinara

Za platu proisecnu koja je 2000te bila 100 maraka ili 3000 dinara mogao sam da kupim 1000 vekni hleba ili 750 litara mleka

Za prosecnu platu danas koja je 250 eura iliti 19500 dinara ja mogu da kupim 541 veknu hleba ili 354 litre mleka.

2000te sam mogao za prosecnu platu u drzavi da kupim 460 hlebova vise ili 400 litara mleka vise nego sto to mogu danas.

I kako je to moja realna kupovna moc skocila?

Da cujem genije?

Statistika je chudo... Ja sam devedesetih jedva krpio a sad sa platom mogu koliko-toliko normalno da zivim...

pa statistika/matematika prosto dokaze dal kao drustvo bolje zivimo ili gore nego pre.

a statistika pokazuje da zivimo gore.

recimo ja ne sporim da jedan broj ljudi zivi bolje . U anketama taj broj ljudi nikad ne prelazi 12% . Broj onih koji kazu da zive gore je u proseku 30-35% a onih koji kazu da zive jednako lose kao pre je oko 45%. Sve u svemu kad se sabere i oduzme zivimo gore nego sto smo ziveli 2000te.

Ajde ti kazi za koju si platu radio 2000te , koja ti je profesija i za koju platu radis danas.

http://www.blic.co.yu/ekonomija.php?id=13803

28.143 dinara.
zar to nije 350 evra, a ne 250.

nemoj mi te komunjarske izmene i cenzure molim te, znam da želiš :)

kojih bre 350 eura plata prosecna dal si ti normalan? :)

mozda u beogradu ostatak srbije radi ne za vise od 250e prosek. evo gledam po kraljevu, krusevcu ove radnice/radnici sto rade po buticima, trafikama u prodavnicama zaradjuju od 100 do 150e a nekada su secam se radili u proseku za 100 maraka. mozda je u beogradu plata 350e al u ostatku srbije je daleko ispod toga.

druga stvar nezaposlenost danas je 50% veca nego sto je bila 2000te sto znaci da su prihodi domacinstva smanjeni. Znaci mozes ti zaradjivati i 500 eura ako ti zena ne radi vi u proseku zaradjujete 250.

U kraljevu koje je inace jedan od vecih gradova u Srbiji radnice u kineskim buticima rade za 6-8000 dinara.

Posla nema nigde jedino gde se mozes kao mlad covek zaposliti to ti je perionica automobila, trafika, butik ili prodavnica hrane.

sve u svemu da racunas i da je prosecna plata 350 eura opet se danas zivi gore nego 2000te tj opet mozes za prosek platu da kupis manje zivotnih resursa nego tada.

e, nemoj da misliš da ih branim nešto, neću glasati ja ni za koga gade mi se svi

ali, počeli smo da se frljamo sa činjenicama. dodjem sad ja i kažem 'koja prosečna plata 100 maraka 2000. jesi ti normalan, vid'o sam tri radnika u Lajkovcu što rade za pet dinara dan, ja ni priznajem ni taj podatak ni vaš sud i možete svi da mi **' hahahaaa

drugo, odnos marka-evro ne štima. jer sabiramo babe i žabe. ako me ne bude mrzelo baciću se na računanje pa se javljam

Poražavajuća je i činjenica da čak šest opština u Srbiji prosečne zarade meri samo jednom cifrom. Manje od deset hiljada zarađuju žitelji Ivanjice (9.619), Blaca (9.554), niške opštine Pantelej (8.569), Lebana (8.375) i Svrljiga (7.992). Ubedljivo najgore sa samo 7.127 dinara prošli su žitelji Bele Palanke. S druge strane, Vračar, Beočin, Lazarevac, Novi Beograd i Surčin spadaju u opštine u kojima je najlagodnije živeti. Već mesecima, njihovi stanovnici prosečno imaju plate veće od 30.000 dinara.

------------------------

ne znam u tvojoj opstini al recimo u mojoj retko ko zaradjuje preko 150e. plate u kaficima su 100e max. u buticima 100e do max max max 150e. sto juznije to tuznije. beograd zivi na racun ostatka srbije.

hahaha sta si ti imao iz matematike?

Keca ko vrata a?

Kako moze biti realna kupovna moc gradjana veca kada su nam se prihodi u proseku povecali 5 puta a cene 10 puta?

kako moze recimo da mi bude veca realna kupovna moc kad sam radio recimo 2000te za 100 maraka i tad je hleb bio 3 dinara a mleko 4 a danas radim za 250e i hleb je 35 dinara a mleko 55?

2000te 1 marka je vredela 30 dinara
2007me 1 euro vredi 78 dinara

Za platu proisecnu koja je 2000te bila 100 maraka ili 3000 dinara mogao sam da kupim 1000 vekni hleba ili 750 litara mleka

Za prosecnu platu danas koja je 250 eura iliti 19500 dinara ja mogu da kupim 541 veknu hleba ili 354 litre mleka.

2000te sam mogao za prosecnu platu u drzavi da kupim 460 hlebova vise ili 400 litara mleka vise nego sto to mogu danas.

I kako je to moja realna kupovna moc skocila?

Da cujem genije?
Ајд' не лупетај.
Сети се мало редова за све живо, сети се хиперинфлације која је била највећа инфлација на свету икада забележена.
Понекад се питам чиме су ти испрали мозак, да ли је могуће да гледање РТС неколико сати дневно може толико да оштети мозак просечног грађанина Србије?
цццц.

Ајд' не лупетај.
Сети се мало редова за све живо, сети се хиперинфлације која је била највећа инфлација на свету икада забележена.
Понекад се питам чиме су ти испрали мозак, да ли је могуће да гледање РТС неколико сати дневно може толико да оштети мозак просечног грађанина Србије?
цццц.

2000te nismo imali redove za sve zivo niti hiperinflaciju. poredimo situaciju od trenutka kad je DOS preuzeo vlast u zemlji i danas da bi tako mogli da ustanovimo sta je ova vlast ucinila za gradjane a sta nije.

Back