Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.832
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro.Ne mogu sa osvetljene strane Meseca zbog šljašteće površine Meseca.
Kao kad treba nešto precizno da majstoriš, da uhvatiš pincetom ili u nekoj rupi naciljaš šrafić i kažeš detetu da ti posvetli baterijskom lampom, a dete ti uperi u oči. Jel vidiš šraf? Tako ti i Mesečeva površina uperi u oči Sunčevu refleksiju koja je stotinama puta jača od svetlosti zvezda koja se utapa u reflektovanoj intenzivnijoj Sunčevoj svetlosti.
Ja te (treći put) upućujem da meni ne veruješ nego da sprovedeš izvodivi eksperiment. Pogledaj u nebo kada odeš u neku vukojebinu gde nema ulične rasvete i videćeš 319,5 puta više zvezda na nebu nego kad gledaš iz grada. Samo postojanje uličnih svetala (ne iznad tebe nego stotinama metara daleko od tebe) doprinosi da ne vidiš većinu zvezda koje vidiš iz vukojebine. Eto, to je veza sa svetlom površinom Meseca. Nema potrebe da diskutujemo.Dobro.
Ako ne pričamo na kineskom, nego na srpskom jeziku:
Kakve veze ima šljašteća površina Meseca kada pogledaš skroz gore u nebo iznad Meseca?
Gore.
Ne možeš da vidiš površinu Meseca kada gledaš gore, ne stojiš izmedju dva Mont Everesta na Mesecu.
A ja tebi pokušavam da objasnim da yebena svetla na Zemlji osvetljavaju atmosferu, a da na Mesecu svetlost nečega može da te zabljesne samo ako ti je direktno uperena u oči.Ja te (treći put) upućujem da meni ne veruješ nego da sprovedeš izvodivi eksperiment. Pogledaj u nebo kada odeš u neku vukojebinu gde nema ulične rasvete i videćeš 319,5 puta više zvezda na nebu nego kad gledaš iz grada. Samo postojanje uličnih svetala (ne iznad tebe nego stotinama metara daleko od tebe) doprinosi da ne vidiš većinu zvezda koje vidiš iz vukojebine. Eto, to je veza sa svetlom površinom Meseca. Nema potrebe da diskutujemo.
U pravu si da na Mesecu nema svetlosnog zagađenja zbog disperziej svetla u atmosferi, ali ima ulaska svetla sa Meseca u oko. Ne možeš stajati na površini Meseca, a da ti reflektovana svetlost ne uđe u oko; morao bi biti značajno iznad meseca ili ući u bunar. Teorijski, iz bunara na Mesecu bi lepo video zvezde.A ja tebi pokušavam da objasnim da yebena svetla na Zemlji osvetljavaju atmosferu, a da na Mesecu svetlost nečega može da te zabljesne samo ako ti je direktno uperena u oči.
Dakle, kakve yebene veze ima svetlost Mesečeve površine kada gledaš u nebo iznad sebe i površinu uopšte ne vidiš?
Od čega reflektovana?U pravu si da na Mesecu nema svetlosnog zagađenja zbog disperziej svetla u atmosferi, ali ima ulaska svetla sa Meseca u oko. Ne možeš stajati na površini Meseca, a da ti reflektovana svetlost ne uđe u oko; morao bi biti značajno iznad meseca ili ući u bunar. Teorijski, iz bunara na Mesecu bi lepo video zvezde.
Od zraka reflektovanih ne samo od svega što je više od tebe, a toga ima koliko hoćeš jer Mesec nije glatka kugla, nego i od ravne površine oko tebe koja ti ulazi u oko pod uglom blizu tangencijalnog. Verovatno bi video zvezde kad bi gledao kroz cev.Od čega reflektovana?
Gledaš u nebo, skroz gore - znaš valjda šta znači gore?
Ако ти видиш, онда имаш неке проблеме.Takoe.
Evo, vidimo visoke planine na mestu iskrcavanja Apolona 11.
Drugim rečima - neverovatni ste u potpuno besmislenom istrajavanju na podršci imbecilnim tvrdnjama NASE.
Pogledajte prilog 1821832