3 Razloga koja vas odvajaju od rulje

Znaci, ne vidim kako neki rob potiskuje seksualni instinkt. Daleko od toga. Platon je jasno opisao tiranina kao roba kojim dominira eros, i niko se nikad nije protivio toj njegovoj izjavi, a bilo je mnogo filozofa koji su diskutovali oblike vladavine i njima je Platon bio prvi ucitelj.

- - - - - - - - - -

Ako ima nesto ropsko u ovim varvarima forumskim, onda je to njihova seksualna raspojasanost. Iz njih viri samo jedan instinkt i non stop vreba svoj plijen, tako da prakticno kod svih ostalih tema protestvuje. Kao neka zena koja stalno gleda na sat, dok surfa po forumu filozofija i pita se "cemu sluzi filozofija, a kad cemo se ...?"

A kako onda mozes znati da li si ti gospodar nad nekim instinktima, a ne njihov rob? Pa tako sto ces im odrediti vrijeme, a ne kad oni hoce! I vrijeme i mjesto, a i nacin i osobu i sve ono sa cime ce se sloziti oni koje smatras jakima.

:klap:

Jednom davno, dok sam bio mlađani kauboj, priđe meni jedna riba u klubu, uhvati me za ruku i kaže mi ''Hajde sa mnom do WC-a''. U svojoj naivnosti i čistoti, ja odmah pomislim da joj treba pomoć uz stepenice pošto je navukla jako visoke štikle ili možda čak da joj držim glavu pri povraćanju, i stoga je zbunjeno upitam ''Zašto?''. Da si samo mogao da vidiš prezriv pogled koji mi je uputila pre nego što je razočarano i besno izustila ''Nema veze''...ali ono što je fascinantno je to što je meni instinktivno prvo palo na pamet da joj treba nešto drugo od seksa. Tek nakon što me je oladila mi je došlo do pameti šta je htela te sam joj uljudno rekao da ja nisam neko koga žena jednostavno pokupi i vodi na kresanje.

Svi ljudi sa kojima sam radio su se čudili kako sam mogao da ''odolim''. :rotf:

....lepo ti prijatelju napiši već jednom ta tvoja tri razloga , kratko i jasno - šta to nekog izdvaja iz rulje / svetine - a posle razglabaj do mile volje , kako bi argumentovano održao njih u sveri logičkih mišljenja....

...ovako zbrda , zdola - često rečeno svoje ispljuješ , i to bez argumenata - bog te pita zašto , verovatno u tom trenutku juriš ideju kako si mnogo pametan....ničeanski se lomataš po neprohodnoj planinčini , pa izgreban zapadaš u jame , gde te pobožno čekaju svi tvoji strahovi , neznanja kao kave aždahe od kojih si i pobegao u tu neprohodnu planinu....

....zato Zariću pljuni tezu u tri tačke , pa da vidimo šta te je ozarilo trčeći kroz strnjike , glog i bagrenje !

Potiskivanje i suzdrzavanje su dve razlicite stvari. Kad se kaze potiskivanje misli se na to da nagon ne prodire u svest vec biva potisnut u podsvest odakle krisom upravlja delima.

Prezdervanje je posledica potiskivanja nagona. To nije samo potreba za hranom, u nekim slucajevima uopste nije ni potreba za hranom, vec su to neki neprijatni nagoni koje pojedinac nije mogao da afirmise, da postane svestan njih, a koji su eto nasli nacin da se manifestuju -- putem hrane. To moze biti bilo sta. Neuspeh naprimer.

Homoseksualnost je takodje posledica potiskivanja.

Seksualna raspojasanost, uopste, posledica je potiskivanja.

Rob je neko ko potiskuje nagone, to je cinjenica. Pitanje je samo koje nagone. To ne mora biti seksualni nagon.

Svako potiskivanje dovodi do podjednakog preuvelicavanja. Seksualna raspojasanost znak je da je seksualni nagon preuvelican, a to znaci da su neki drug nagoni potisnuti.

- - - - - - - - - -

Potiskivanje je zapravo suprotno od suzdfzavanja . . .

"Gomila je nediferencirana i nestrukturisana skupina ljudi koju, privremeno, na zajedničkom prostoru, povezuju isti ciljevi, vrednosti, osećanja, stavovi i interesi. Osobe u gomili imaju tendenciju da reaguju na jednoobrazan, jednostavan, emocionalan i često iracionalan način, podležući svojim primitivnim impulsima, strastima i interesima. Pojedinac u gomili je obezličen, skloniji sugestiji, a usled podeljene, difuzne odgovornosti, ima smanjenu ličnu odgovornost i samokontrolu, te zato često učestvuje i u onim akcijama koje on kao individua ne odobrava. Izrazito agresivna i destruktivna, iracionalnim afektima nošena i antisocijalna gomila naziva se rulja.
Rulja je posebna vrsta grupe ljudi ili gomile koja je u svom ponašanju izrazito nasilnička, destruktivna, motivisana i nošena iracionalnim afektima i primitivnim nagonima, a po svojim ciljevima asocijalna."

Онај ко дозволи себи да постане део недотупаве гомиле, примитивне руље, и сам може наденути себи те атрибуте.

Између руље и неке примитивне животиње нема никакве разлике.

Таква маса људи подсећа ме на животињу, хидру са стотину глава, која се комеша и риче .

Херкулес који се борио са хидром заправо се борио са руљом. И то може бити једно од значења те митске алегорије.

M13.1Hydra.jpg

Не бити део руље. Не бити вођен животињским нагонима, крдом, руљом...већ разумом.

Poslednja izmena:
:klap:

Jednom davno, dok sam bio mlađani kauboj, priđe meni jedna riba u klubu, uhvati me za ruku i kaže mi ''Hajde sa mnom do WC-a''. U svojoj naivnosti i čistoti, ja odmah pomislim da joj treba pomoć uz stepenice pošto je navukla jako visoke štikle ili možda čak da joj držim glavu pri povraćanju, i stoga je zbunjeno upitam ''Zašto?''. Da si samo mogao da vidiš prezriv pogled koji mi je uputila pre nego što je razočarano i besno izustila ''Nema veze''...ali ono što je fascinantno je to što je meni instinktivno prvo palo na pamet da joj treba nešto drugo od seksa. Tek nakon što me je oladila mi je došlo do pameti šta je htela te sam joj uljudno rekao da ja nisam neko koga žena jednostavno pokupi i vodi na kresanje.

Svi ljudi sa kojima sam radio su se čudili kako sam mogao da ''odolim''. :rotf:

Ili dobijes cjeduljicu u postansko sanduce da se javis kod neke zenske kad dobijes drugu cjeduljicu.

- - - - - - - - - -

....lepo ti prijatelju napiši već jednom ta tvoja tri razloga , kratko i jasno - šta to nekog izdvaja iz rulje / svetine - a posle razglabaj do mile volje , kako bi argumentovano održao njih u sveri logičkih mišljenja....

...ovako zbrda , zdola - često rečeno svoje ispljuješ , i to bez argumenata - bog te pita zašto , verovatno u tom trenutku juriš ideju kako si mnogo pametan....ničeanski se lomataš po neprohodnoj planinčini , pa izgreban zapadaš u jame , gde te pobožno čekaju svi tvoji strahovi , neznanja kao kave aždahe od kojih si i pobegao u tu neprohodnu planinu....

....zato Zariću pljuni tezu u tri tačke , pa da vidimo šta te je ozarilo trčeći kroz strnjike , glog i bagrenje !

Znaci, nisi primijetio nista, kao ni hakim, nego se bunis da bi bio "covjek"?

- - - - - - - - - -

Онај ко дозволи себи да постане део недотупаве гомиле, примитивне руље, и сам може наденути себи те атрибуте.

Између руље и неке примитивне животиње нема никакве разлике.

Таква маса људи подсећа ме на животињу, хидру са стотину глава, која се комеша и риче .

Херкулес који се борио са хидром заправо се борио са руљом. И то може бити једно од значења те митске алегорије.

M13.1Hydra.jpg

Не бити део руље. Не бити вођен животињским нагонима, крдом, руљом...већ разумом.

Biti Sopenhauerovac znaci prihvatiti nediferenciranost budista.

a pitamo li se nešto mi koji smo pripadnici rulje? :kafa:

ne sviđa mi se taj elitizam vas koji niste sa nama u rulji.

...pa ti po mojim principima -koje sam ovde podvukao - nisi pripadnik rulje !....džaba krečiš....možda si reciklirani radikal - pa čak i da si to , nisi onaj koji nosi mitigaške zastave , nisi ni onaj koji deli zastave- pre da si onaj koji barjaktare nagrađuje i kažnjava ( naravno sa parama rulje )....

...treba biti letač - Ikar , kad ti sopstveno neznanje oko tebe sazida kazamatsku kulu.....a opet , jetač mora da ima slobodnu ličnost - svoje "JA".....

...gledam pre neki dan laste....bože onolicko tiče , u njega mozak , pa i srce ko zrno graška - a opet njihovo "JA" veliko ko kosmos....koliko sutra krenuće na let do afrike....koji su to letači....
...i na tom letu , biće svak srećan , pa i umišljeni spartanac , ako ga štogod od tih letača strefi u tintaru , dok ga preleću...posle može slobodno da se zaglavi kao ratna mašina u tesnace Termopila , i ostavi kosti u ubeđenju da je boginja Talija spustila blagoslov na njegovu glavu , te da je božiji izabranik i miljenik

знаш да сабираш и да множиш и делиш...
знаш и корене и тригонометрију...
ал ти резултат опет нетачан.

- - - - - - - - - -

Meni statistika nije tuđa, baš naprotiv, vrlo mi je bliska. A mi u rulji volimo statistiku.

лажа и паралажа.
следећи, молим...
ал нек је искрен...

- - - - - - - - - -

Mene ne biste prepoznali u rulji...Savršeno se uklapam...Stvar mimikrije...
Odatle vas ,moje žrtve vrebam i koristim za razne stvari...Najčešće da se zajebavam s vama...
Nekako ovi što se qrče su mi redovni pacijenti...:hahaha:
Ybg,neko mora prvi...:mrgreen::manikir:

BUUUUUUUUU! ! !

ди год с обрнеш буља ти озади.
бити виспрен није недовољно, ал ни таман.
духовност-божанско је увек даље...

лажа и паралажа.
следећи, молим...
ал нек је искрен...

- - - - - - - - - -

ди год с обрнеш буља ти озади.
бити виспрен није недовољно, ал ни таман.
духовност-божанско је увек даље...
Pokreni vola božanskom reči!
Poguraj brdo s obe ruke,upri!
Malo mehanizacije i plan rada neće biti na odmet!

"знаш да сабираш и да множиш и делиш...
знаш и корене и тригонометрију...
ал ти резултат опет нетачан."

....znam i nacrtnu onako tek da se frljam , pa mogu tako i neke druge oblasti da pobrojim - ali istinu da kažem neznam....sad ako ti kažem da niko pa ni ja ne govori iz božiji ustiju , smejaćeš se ....pa ćeš se smejati ako ti kažem da svak govori iz svog uma , a njegova volja , razum i sve ostalo okovano je njegovom karakterom - pa tako svak svojim govorom priča nekakve istine o svom karakteru i ništa više...ako misliš da širiš neka znanja i sa njim neke istine u zabludi si....imam grdan predosećaj da se mnogi ovdašnji svet stalno nagrće u cirkus lepih ogledala...on je suprotnost onom cirkusu u kome smešna ogledala deformišu naše ubličje da nas uruže i tako nasmeju i privedu, spuste na zemlju...cirkus sa lepim ogledalima , ima svrhu da ružne prolepša i oduševi , uzdigne u nebesa njihovih snova - da im oživi samolaž i samoopsenu - iluzije o sebi da ružnima pretvori u zbilju...nevolja za ovaj svet je u tome , što ružni nikad ne izlaze iz cirkusa sa lepim ogledalima , kao što ljudi izlaze iz cirkusa sa smešnim ogledalima , veseli i prizemljeni !

....i u vezi netačnih rezultata dodaću i ovo , mislim da se uklapa - što zapisah na blogu sudije :
http://forum.krstarica.com/entry.php/45130-Nauka?bt=293892#comment293892

...MISLI NE MOGU DA SE KAŽU , a nikako da se napišu.....misli se roje....naš reproduktivni aparat ( na relaciji moć promišljanja - moć govora ) , manjkav je , rekao bih da je retardiran....zato misli prerađujemo pa tek tako reprodukujemo....a ako uzmemo recimo naš bezbedonosni sistem , koji vrši da kažem cenzuru , jer stvar se izlaže javnosti - onda imamo još jednu obradu falšnog iskaza....pa ako na to dodamo naš manje više manipulativni karakter sa moćima sakrivanja , onda imamo još jednu obradu već dvostruko obrađenog iskaza......kako da kažem , tehničkim jezikom , mi naše misli višestruko isfotošopiramo , pa pustamo u život....
...a ako ih na nekakvoj naučnoj sceni izlažemo - e onda su one totalno fotošopirane - kako kakva udavača iz javne kuće....

...naš unutrašnji svet , saznajni ,velika je tajna za spoljašnji svet - nedokučiva....kad slušamo ili čitamo tuđe misli , uvek se pitamo šta je taj hteo da kaže između redova......

.....čovek jedino može u matematici da vidi nekakvu tačnost , naročito u geometriji , ali kad se paci u svet više i visoke matematike , mora da se pita šta taj matematički iskaz hoće da kaže - sa onim i / ili....čak i geometrija kad uđe u svet nacrtne počinje da živi na tome i / ili - pa kad se uđe u sverne kordinantne sisteme , tu je već sve i / ili....

....hoću da kažem , misao je neizreciva - baš kao što su i ideje ne izrecive....takva je i istina neizreciva....

... svi koji koriste frazu : "naučna istina" , zapravo nam kažu da je to falšna istina , koju u ovom trenutku moramo primiti ka nekakav vrh naših saznanja , ali radićemo na njenoj dopuni , proširivanj i razotkrivanju !

Back