21.12.2012

2012. dogodice se :

• Nista posebno.

• Vraca se Isus.

• Vanzemaljci!

• Globalna kataklizma.

• Treci Svetski Rat.

• Prelazak covecanstva na novi nivo svesti.

• Nemoguce je predvideti.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kao sto napisah, Zemlja nije originalno stvoreno nebesko telo, vec je nastala odvaljivanjem veceg dela nekadasnje dzinovske planete koja je bila na mestu danasnjeg asteroidnog pojasa.
Kako bi ti, inache, objasnio neuniformnost zemljine povrsine?
Gde je nestalo 70 % granitne povrsinske ploce?
Gde postoji nebesko telo koje ima takvu anomaliju?
Ovako, to je rezultat "zagrizene jabuke'.
Kao sto i komad zagrizene jabuke ima samo jedan deo njene kore, tako je i ovaj odvaljeni deo dzinovske planete imao samo jedan, mali deo, njene kore.
Taj deo je cinio prvobitni prakontinent, Pangeu.
Kasnije se on raspao na danasnje kontinente.
Ostatak cine bazaltne stene njene unutrasnjosti.
Kao posledica toga, Zemlja je zahvatila sredisnji deo te dzinovske planete svojim "rubnim" delom, tj. on se ne nalazi u njenom sredistu, vec je negde izmedju geometrijskog sredista i dna Tihog okeana, sto je uslovilo ekscentricnost Zemlje pri okretanju i njenu nagnutost.
Obzirom da je zemlja danas skoro savrsena sfera, taj oblik je mogla dobiti samo "naduvavanjem", sto bi rezultiralo da se u njoj stvore shupljine.
Mozda bas u geometrijskom centru.

А шта доказује твоја тврђења? Неки линк, видео?

Kako se ljudi spremaju za smak sveta?
Izvor: Jutarnji.hr

Nedavno smo ušli u 2012. godinu, poslednju godinu u kalendaru starih Maja, ali i sveta. To je barem scenario u koji veruju mnogi, sigurni da će baš ove godine započeti Armagedon, tačno onako kako ga je stara majanska civilizacija stotinama godina ranije predvidela.

8300262884f1c35c1d8d9f640466717_orig.jpg

Piramida Kukulkana (Foto: archer10 (Dennis) SLOW / Flickr.com)

Histerija zbog najavljenog kraja sveta je tolika da neki kupuju skloništa i skrivaju se po "magičnim" planinama, ali ima i onih koji ozbiljno razmišljaju o samoubistvu.

Oni koji se najmanje brinu su, izgleda, potomci starih Maja koji se raduju dolasku turista u njihove krajeve.

Popularno verovanje glasi da će nam 21. decembra apokalipsa predviđena 5.125 godina ranije doneti kraj sveta. Na koji tačno način, nije najjasnije, ali pretpostavlja se da će nas "pokositi" druga planeta. Ili će nas pomesti solarne oluje. Ili će nas pojesti crna rupa. A možda i sve troje odjednom!

Naučnici već godinama ponavljaju kako se navodni kraj sveta spominje na samo jednoj majanskoj pločici i da je njen sadržaj vrlo otvoren za različite interpretacije.

Pronađena u ruševinama Tortugera, u južnom Meksiku, '60-ih godina prošlog veka, ova pločica navodno opisuje dolazak majanskog boga rata. A onda, pre samo nekoliko nedelja pronađena je i druga pločica u blizini Komalkalka.

Osim što je predviđala kraj sveta, ova pločica je bila okrenuta licem ka cigli, tako da posetioci hrama nisu mogli videti njen sadržaj. To je bio jedini dokaz koji je nekima trebao.

"Šta ako su proročanstva istinita? S koje strane vrata onda želite da budete?", pita se Robert Vicino, kalifornijski preduzetnik koji gradi bunkere u Evropi.

"Mi nismo ludaci: ovo su strašna vremena. Moja porodica želi da preživi. Morate biti spremni", smatra Steve Cramer, jedan od Vicinovih klijenata.

Neki su otišli za Bugarach na Pirinejima, grad koji se nalazi nadomak mistične planine. Mistika proizlazi iz toga što je ustanovljeno da je gornji sloj stena stariji od onog pod njim.

To je bio dovoljan razlog da se planina proglasi portalom u drugu dimenziju i svemirskom bazom.

Naučnici objašnjavaju da je do obrnutog redosleda stena došlo zbog velike eksplozije u kojoj su slojevi zamijenili mesta. Ali to nije važno. Važno je to što su posetioci uvereni da će magnetna polja zaštiti grad i sve koji se nađu u njemu od bilo kakve kataklizme.

I dok se o nadolazećem "Armagedonu" može prepirati danima, on već sada ima ozbiljne posledice. NASA je morala otvoriti posebnu stranicu na kojoj odgovara na zabrinuta pitanja građana, od kojih mnogi razmišljaju o samoubistvu ili ubistvu.

"Razmišljam o samoubistvu. Plačem od straha. Ne želim više da živim, zaslužujem objašnjenje", napisala je jedna preplašena 13-godišnja devojčica, a jedna Dankinja je napisala: "Juče sam razmišljala o tome da se ubijem, da ubijem dete u sebi i moju voljenu dvogodišnju kći pre decembra. Ne želim da doživim uništenje Zemlje".

Naučnici na takva pisma odgovaraju smirenim tonom, u kom naglašavaju kako Maje nisu predvidele kraj sveta, već kako je reč o loše interpretiranim starim zapisima.

"Ovoj planeti je išlo sasvim dobro više od četiri milijarde godina, a pravi naučnici ne znaju ni za kakvu pretnju vezanu za 2012. godinu. Ono što je ustanovljena činjenica je ovo: majanski kalendar počinje 3114. godine pre Hrista i kreće se u ciklusima od 144 hiljade dana (nešto preko 394 godine).

Ti ciklusi se zovu "bakuni" a trinaesti, što je sveti broj Maja, završava se upravo 2012. godine. Iz te činjenice razvila se cela teorija o kraju sveta, kao i trend filmskih hitova koji prate takve događaje.

Pripadnici New Age pokreta uvereni su kako kraj trinaestog bakuna zaista donosi promenu, ali onu pozitivnu. Oni koji se u celoj priči najmanje zabrinjavaju su potomci Maja.

Meksiko se raduje poseti 52 miliona turista koji će ove godine, kako se procenjuje, posetiti ruševine majanskih hramova podstaknuti predviđanjima o Apokalipsi.

Nakon decenija propalih ekonomskih odluka, ratova kartela i drugih nedaća koje su ga zadesile, Meksiko se nada dobroj zaradi od najavljenog kraja sveta.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2012&mm=01&dd=22&nav_id=576097

Obzirom da se planira elektromagnetni talas sa Sunca onda možemo da računamo da će sve što funkcioniše na tom principu - stati.
Od kompjutera preko automobila i vozova i aviona do nuklearnih elektrana...

E sad mene više zanima šta će biti sa nama kao nama, pošto smo milenijumima živeli bez novotarija dvadesetog veka...
Čovek je BIOLOŠKO ELEKTROMAGNETNO BIĆE

(kad od organa stignemo do najobičnije ćelije vrlo brzo stižemo do molekula koji funkcionišu na elektromagnetnom nivou zato je Tesla želeo da prepiše molekularni kod i pošalje na daljinu gde će se taj kod prepisati u celosti, to se zove teleportovanje i nije uspelo Tesli kako je zamislio niti Amerima u dva navrata kasnije)

E sad dal će to biti baš pred kraj 2012 ili ne... to ni Rotšild i Rokfeler sa britanskom kraljicom nemaju pojma...

Ako zaista do toga dodje, nikakva sklonista nece biti dovoljna. Tipicna americka histerija iz neznanja.

Aham glupi Ameri.
Ali su zato prepametni Srbi kupovali konzerve kada su najavjivali pomračenje Sunca.
Svi navukli roletne moliću lepo jer su babe javile da će biti i do minus pedeset
taksiste na ulici nije bilo... haha baš glup taj narod - Ameri ko će da im zameri?

Aham glupi Ameri.
Ali su zato prepametni Srbi kupovali konzerve kada su najavjivali pomračenje Sunca.
Svi navukli roletne moliću lepo jer su babe javile da će biti i do minus pedeset
taksiste na ulici nije bilo... haha baš glup taj narod - Ameri ko će da im zameri?

Svi onikoji tako postupaju su glupi, a to sto je kod nas moda da se u svemu ugledamo na zapad je posebna "boljka".

Aham glupi Ameri.

Upravo tako.
Tog aprila, bio radni dan. Pre podne na ulici kao u tri ujutro. Konobar nije smeo da nam iznese kafu na terasu, kao radna pauza.
Moj gari i ja jedini gosti u svim baštama. Babe kunu i podvriskuju na neku čeljad koja viri kroz prozore.
Ej Zemljo, gde li je More?
Tad sam se uverio, definitivno da moja rodna zemlja nije više za mene.
Nek mi oprosti ako može.

Upravo tako.
Tog aprila, bio radni dan. Pre podne na ulici kao u tri ujutro. Konobar nije smeo da nam iznese kafu na terasu, kao radna pauza.
Moj gari i ja jedini gosti u svim baštama. Babe kunu i podvriskuju na neku čeljad koja viri kroz prozore.
Ej Zemljo, gde li je More?
Tad sam se uverio, definitivno da moja rodna zemlja nije više za mene.
Nek mi oprosti ako može.

То је сасвим опрадван страх јер гледати у помрачење Сунца без заштите веома је опасно ако ниси знао. За неколико секунди може доћи до оштећења мрежњаче ултраљубичастим зрацима и до стварања сметњи у видном пољу у виду црног круга а што се зове "соларна ретинопатија".

Да није тог страха а који је по свему судећи инстиктиван, огромна маса народа која једино уме да ради, служи и размножава се... али не и да размишља... одмах би гледала у тај догађај као што свако окрене главу према страни где игра нека мечка!

А то би изазвало масовне последецие по здравље народа у целини.

То је сасвим опрадван страх јер гледати у помрачење Сунца без заштите веома је опасно ако ниси знао. За неколико секунди може доћи до оштећења мрежњаче ултраљубичастим зрацима и до стварања сметњи у видном пољу у виду црног круга а што се зове "соларна ретинопатија".

Да није тог страха а који је по свему судећи инстиктиван, огромна маса народа која једино уме да ради, служи и размножава се... али не и да размишља... одмах би гледала у тај догађај као што свако окрене главу према страни где игра нека мечка!

А то би изазвало масовне последецие по здравље народа у целини.

Slažem se.
Gledati u Sunce, koje nije u pomračenju bez zaštite, isto je veoma opasno, ako ne i opasnije, pa opet niko ne beži od sunca,
jednostavno ne gledaju u njega direktno i žive svoj svaki dan.
Tokom pomračenja, urtravioletni deo spektra biva zaklonjen mesecom kao i svi ostali delovi, tako da tad nema nikakve opasnosti. U trenucima koji graniče totalnom pomračenju, površina zemlje biva izložena, pre nižim delovima spektra nego višim kome i pripada pomenuto opasno UV, to je princip difrakcije (fizika za prvi srednje). Dalje, ozonski omotač koji štiti od tog UV, je kako pre tako i za vreme pomračenja jednostavno tamo gde je uvek i štiiti skoro nepromenjeno. Na kraju, pojava pomračenja ne traje duže od deset minuta i za to vreme zdravom oku se ništa ne može desiti sve i da gleda gore bez zaštite. Ko sve to ne veruje, dovoljno bi mu bilo da jednostavno ne gleda u snce, nego svoja posla.
Ali zato veruje debilnoj spravi pa onda ne čudi da i pri pomračenju važi ista ona stara
Svaka blesa gleda u nebesa.
Šta bi tek bilo da nastupi nešto mnogo grđe?
Najviše bi bilo postradalih zbog sopstvene gluposti, slutim.

Moramo li da se zavlačimo po rupama, jer je tako rekao xy?
Jeste da je on idiot i da je izrekao idiotariju, to je opšte poznato, ali mani ti to, eno vidi i Pera ga poslušao
i Mika i Đoka...
Zašto ja da budem pametan?!!!
!!!
E, to je problem,
odveć poznat i kada malo bolje razmislim, teško da bi se mogla očekivati bitno drugačija reakcija širokih masa.
Ono što mi je bilo frapantno tada, bio sam više od deset godina mlađi, je taj skoro apsolutni kosenzus među svetom, koji inače toliko ide jedan protiv drugog, da ne može da složi ni ceo par čarapa na sopstvenim stopalima, kako valja.
Ej ceo grad, ali bukvalno ceo grad, pre podne radnog dana. Ni mačeta na ulici.
Jesi li gledao nekad "Tačno u podne" (High noon) kaubojski klasik?
Osećao sam se kao da sam u tom filmu.
Nas dvojica, jedini u sred centra, na terasi kafića "K", čekamo kafu u nadolazećoj pomrčini.
11:30 Sunce visoko na nebu, gasi se kao kada dimerom polako gasiš svetlo u sobi.
Boje se prelivaju nekako kao u suton ali nekako drugačije i mnogo brže. Veoma je lepo.
Pada noć, u principu
Javna rasveta se pali.
Alo konobar! Daj tu kafu, čoveče. Vićem, ništa.
Nudim sto maraka.
Nema šanse.
Prođe pola minuta i sve je po starom, nigde ni traga da se desila jedna jako retka pojava.
Prošao je dobar sat, dok smo dobili kafu, a raja se vratila negde posle dva sata,
tako je Rečeno.
Sve ovo pričam, jer sam tek tad konačno shvatio da u zemlji Srbiji nema budućnosti ni za mene niti za moju decu.
Pa neka mi je sto puta rodna, neka mi oprosti, ako može.
Čovek može da poštuje svoje poreklo, ali ako se pretvori u biljku, koja od svog korena ne može ni iza čoška da zaviri,
ne zaslužuje ništa više, do da se nada kiši i suncu, po cenu da ponekad istrpi i neko pomračenje.
Neka, fala.

Evo kako Ukrainci bude svoju svest na visi nivo...

Ukrajinci ubili 80.000 pasa zbog fudbala...

http://www.kurir-info.rs/sport/fudba...ala-177048.php

KIJEV - Ukrajina je odavno počela sa priprema za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012, koje prganizuje zajedno sa Poljsko. Sa svojih ulica su navodno "počistili" skoro 80.000 pasa lutalica.

Aleksandar Hirči, veterinar iz Austrije i aktivni član međunarodne kampanje Stop Kiling dogs, kaže da je sve počelo pismom koje je u Ukrajinu stiglo od UEFA. Iz njihovog sedišta je stiglo obaveštenje da tokom šampionata ne sme da bude pasa lutalica na ulicama. Prema njegovim rečima, lokalne vlasti su odlučile da ih pobiju, iako su na raspolaganju imali prihvatilišta za pse, a mogli su da ih i udome, prenosi France 24.

Ljudi su protestovali protiv ubijanja pasa u Ukrajini, ali to nije omelo ukrajinske vlasti da nastave sa masakriranjem pasa lutalica, što još uvek čine.

Sokiran sam, ne mogu da verujem, misleo sam da sport sluzi da ljudi budu slozniji i humaniji a posle ovo mislim da pocinjem da mrzim fudbal...Nadam se da pakao postoji i da ih tamo cekaju 80 000 krvolocnih ppasa da ih prozdiru, rastrzaju i da ih opet vrate celi pa ponovo 80 000 puta svakog od ti ko je odgovoran za ovo...

Treba da se momentalno odlozi evropsko prvenstvo iili premesti u neku normalniju zemlju i svi koji su umesani u ovo strogo kazne, zamislite samo 80 000 psa masakrirano ako mogu to tako lako da rade sta lh sprecava da krenu i na ljude i klosare da ubijaju.
Treba da se zabrani tamo bilo kakva sportska organizacija zauvek...

Sokiran sam, ne mogu da verujem, misleo sam da sport sluzi da ljudi budu slozniji i humaniji a posle ovo mislim da pocinjem da mrzim fudbal...Nadam se da pakao postoji i da ih tamo cekaju 80 000 krvolocnih ppasa da ih prozdiru, rastrzaju i da ih opet vrate celi pa ponovo 80 000 puta svakog od ti ko je odgovoran za ovo...

Колико милосрђа и доброте зрачи из ових твојих надања и лепих жеља.

Treba da se momentalno odlozi evropsko prvenstvo iili premesti u neku normalniju zemlju i svi koji su umesani u ovo strogo kazne, zamislite samo 80 000 psa masakrirano ako mogu to tako lako da rade sta lh sprecava da krenu i na ljude i klosare da ubijaju.
Treba da se zabrani tamo bilo kakva sportska organizacija zauvek...

Па да. Могли су првенство преселити рецимо у Вијетнам или Кину
http://www.blic.rs/galerija/Svet/3227/Peceni-pas-specijalitet-u-Vijetnamu-

И требали су као код нас да пусте да се мало ти чопори 80000 дивљих паса нахране онима који ће доћи са свих страна света да гледају фудбал.

пс. Да не испадне да се ја радујем таквим методама уклањања паса. Само кажем да исте треба склонити са улица. Псе преместити у џунглу, тамо где им је и место, а градове препустити онима којима припадају ..људима!

Колико милосрђа и доброте зрачи из ових твојих надања и лепих жеља.

Pa da upravu si tu da im ne zelim dobro i da zelim bar nekako da se kazne mozda je ova moja zelja previse okrutna kao sto i jeste ali veruj mi sigurno ne bih voleo da nekog tako mucim i zelim nekom takve muke vise mi je bilo zelja da se malo zamisle kakav su pakao tim psima priredili i kako bi to sve izgledalo da se njima desilo tj nama...

Zamislite samo da postoji jedna inteligentna vrsta toliko jaka da smo mi naspram njih kao psi i da oni nas tako tamane 80000 skitnica beskucnika...

Poslednja izmena:
Za sve postoji adekvatno resenje a ovo je divljastvo, resenje koje se sprovodi u totalnom haosu...

Ako se tako resavaju problemi pasa lutalica samo cekam jednog dana kad nas bude bilo previse kako ce se resavati pitanje beskucnika...

Ovakav nacin resenja vodi ka totalnom haosu gde sve vrste osim coveka ceka unistenje a posle kad ostale vrste na zemlji ne bude bilo itd razmislite sami sta nas ceka...
Kina je npr odavno u tom haosu samo cekam kad ce da pukne...

Ja od kako znam za sebe uvek sam imao psa, i sad imam ovo sam napisao da neko ne postavlja pitanje koliko sam ja psa udomio a i ovo nije tema o meni...

Mrzi me da ulazim u dugotrajne rasprave koje nigde ne vode napisao sam ovo jer sam hteo da vidim sta mi srbi mislimo o ovome i da vidim da li bar malo ima onih ljudi koji vide neko drugo resenje osim ubijanja...
Toliko od mene...

Poslednja izmena:
Само кажем да исте треба склонити са улица. Псе преместити у џунглу, тамо где им је и место, а градове препустити онима којима припадају ..људима!
Hahah "dzungla" :D

Mada, koliko god da zvuci smesno ova recenica toliko je i istinita, ko smo mi da uticemo na evolutivni razvoj zivotinja?

Sa druge strane mozda je i kasno i kada bi se pojedine zivotinje cak i vratile prirodnom stanistu jer su se vec adaptirale na ljudsko okruzenje.

Sto se tice uspavljivanja tih 80 hiljada pasa lutalica ne moze se samo kriviti ta vlada, vec svi mi koji smo indirektni pocinioci takvih zlocina. Tu ubrajam naravno i najzagrizenije ljubitelje zivotinja koji kroz istoriju pokusavaju da adaptiraju mnoge zivotinje u svoje okruzenje iz neke svoje "ljubavi" prema njima ne uvidjajuci da su oni glavni faktor svih predstojecih zlocina nad potomcima tih zivotinja. z:)

Back