2026 Hayabusa Special Edition

bird again

Buduća legenda
Poruka
38.948
Pregled specijalnog izdanja Hajabuse za 2026. godinu

Suzuk Hajabusa specijalno izdanje slavi vladavinu ovog modela kao ultimativnog sportskog motocikla u motociklizmu. Ovu jedinstvenu verziju Suzukijevog vodećeg modela pokreće mišićav, ali prefinjen linijski četvorocilindrični motor, smešten u proverenoj i modernizovanoj šasiji koja balansira preciznost sa neuporedivom smirenošću. Njegove performanse stručno kontroliše inovativni paket elektronskih pomagala za vozače; sve to umotano u zapanjujuću aerodinamičnu karoseriju koja nesumnjivo nosi nasleđe Hajabuse.

Dugogodišnji vozači i poštovaoci će odmah prepoznati kultnu aerodinamičnu siluetu, usavršenu kroz opsežna ispitivanja u aerotunelu. Karoserija ima oblikovane otvore za ventilaciju, difuzore vazduha i osvežene logotipe, dopunjene sofisticiranim LED sistemom osvetljenja koji predstavlja vrhunac stila i funkcionalnosti.

Pokretan motorom od 1.340 kubika bogatim obrtnim momentom, Hajabusa pruža besprekoran nalet snage, ubrzavajući brže i glađe nego ikad ranije. Nenadmašna kontrola vozača postiže se zahvaljujući Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.), koji nudi podesivu isporuku snage, kontrolu proklizavanja*, brzo menjanje brzina, Motion Track ABS** i kombinovane kočione sisteme — pružajući vozačima neviđene načine da prilagode svoje iskustvo vožnje. Nedavno usavršeni sistem za kontrolu lansiranja i dodatak sistema Smart Cruise Control poboljšavaju i performanse i praktičnost.

Hayabusa Special Edition ističe se upečatljivom, ekskluzivnom Pearl Vigor Blue kombinacijom boja i upečatljivom grafikom. Značka specijalnog izdanja krasi rezervoar za gorivo, koji takođe ponosno prikazuje istaknuto Suzuki slovo za dodatnu teksturu i stil. Dvostruki prigušivači od nerđajućeg čelika završeni su elegantnim crnim poklopcima zadnjeg dela, dok smele bele obrube na bočnim poklopcima privlače pažnju. Paket upotpunjuje poklopac sedišta u boji koja savršeno dopunjuje jedinstvenu estetiku motocikla.

Hayabusa Special Edition je primer Suzukijeve vekovne posvećenosti stvaranju remek-dela koja spajaju umetnost sa nenadmašnim performansama, pouzdanošću i vrednošću. Poput svog imenjaka sivog sokola, Hayabusa nastavlja da se uzdiže iznad ostalih.

*Sistem za kontrolu proklizavanja nije zamena za vozačevu kontrolu gasa. Ne može sprečiti gubitak prianjanja usled prekomerne brzine kada vozač uđe u krivinu i/ili koči. Kontrola proklizavanja ne može sprečiti gubitak prianjanja prednjeg točka.
**U zavisnosti od uslova na putu, kao što su mokri, rastresiti ili neravni putevi, put kočenja za vozilo opremljeno ABS-om može biti duži nego za vozilo koje nije opremljeno ABS-om. ABS ne može sprečiti proklizavanje točkova izazvano kočenjem u krivini. Molimo vas da vozite pažljivo i ne oslanjate se previše na ABS.

IMG_0811.jpeg

IMG_0810.jpeg

Moj omiljeni motor, vozim B-king (Hayabusa agregat ali uspravnije sedenje)
Vozio sam ga od 2009 do 2015.
Motor ni za sta.
Nije za po gradu jer drugom ides 50 opusteno a ako ubacis u trecu gusi se.
Za otvoreno nije jer ubi vetar a i nije nesto udoban.
Nije ni mali potrosac ako neko i to gleda.
Ide kao pomahnitao,prvom brzinom izvlaci 156 km/h a za brzine preko 200 je sprava za mucenje.
Vozio sam ga najvise 278 km/h i nisam mogao vise.

Vozio sam ga od 2009 do 2015.
Motor ni za sta.
Nije za po gradu jer drugom ides 50 opusteno a ako ubacis u trecu gusi se.
Za otvoreno nije jer ubi vetar a i nije nesto udoban.
Nije ni mali potrosac ako neko i to gleda.
Ide kao pomahnitao,prvom brzinom izvlaci 156 km/h a za brzine preko 200 je sprava za mucenje.
Vozio sam ga najvise 278 km/h i nisam mogao vise.
Možda je taj bio pokvaren.

Moj je kao bombonica, po Beogradu nezamenljiv, ide kao neman, provlači se svugde, a i ljubiteljima motora privlači poglede. Brz je koliko god hoćeš, dobar obrtni moment pa se nikad ne guši ako umeš da koristiš menjač.

Imam Puigov vizir baš za njega, nikad nikakvih problema sa vetrom. Na autoputu mu je 140-160 optimalno. Ne bih ga prodao nizašta na svetu.

A imam i Fazera 600, vozio GS-a, CBF600, KLE-mentinu, V-stroma, svašta nešto.

Back