bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 39.500
Znam, zakon treba prilagoditi. Ali to je vec teska pricaIma jedna začkoljica, a to je da ako ti se desi bilo kakav udes zimi sa letnjim gumama, automatski svako osiguranje odbija da ti isplati polisu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam, zakon treba prilagoditi. Ali to je vec teska pricaIma jedna začkoljica, a to je da ako ti se desi bilo kakav udes zimi sa letnjim gumama, automatski svako osiguranje odbija da ti isplati polisu.
Svake bi ste celicne felneZimske gume i alu fene , bolje čelične iz više razloga . .
Do prve policijske busijeNaletiš na ivićnjak iili onaj betončić pored puta u snegu i okrnjiš felnu .
So skida onaj sjaj .
I treće ako baš ništa nemaš , a iznenada zaledi , provučeš običnu žicu za maline kroz rupe od čelične felne , zategneš preko gume i uvežeš klještima .
Možeš tako 20 km preko samog leda , dok se to ne raskanta i popuca.
Za R17 najveće sranja od guma su 80€Iako imao sam Nexen zimske. Bio sam kupio dvije kad sam kupio sadašnji auto. Nisu loše, platio sam ih pred 5 godina oko 380 kuna. Sad su 57.6€, što je oko 434kn. Za oko 50kn su poskupile u 5 godina. Pa možda uzmem te iste, Iako je Hankook bolji, ali i skuplji, bar zasad jer nije na akciji.
Pogledajte prilog 1794651
Pogledajte prilog 1794652
Slična cijena je i kod nasZa R17 najveće sranja od guma su 80€
Hankook 215/65/R17 su oko 16-18.000 RSD tj 150-160€ po gumi.
Pogledajte prilog 1794665
isti ja tako radim u usa, solidne gume, a da ne platim duplo kada ne moramIako imao sam Nexen zimske. Bio sam kupio dvije kad sam kupio sadašnji auto. Nisu loše, platio sam ih pred 5 godina oko 380 kuna. Sad su 57.6€, što je oko 434kn. Za oko 50kn su poskupile u 5 godina. Pa možda uzmem te iste, Iako je Hankook bolji, ali i skuplji, bar zasad jer nije na akciji.
te nexen je on dao za 15 incha, ne verujem i one da su jeftinije znatno od hankook, mislim da su tu negdeZa R17 najveće sranja od guma su 80€
pa, eto, i one su dobre, evo za poredjenje, samo sada pred sezonu su najskupljeneki moj standard kao srednji cenovni rang tu su Nokian,
To je visoka klasa guma, imam samo stari model RS2.Za R17 najveće sranja od guma su 80€
Hankook 215/65/R17 su oko 16-18.000 RSD tj 150-160€ po gumi.
Pogledajte prilog 1794665
Fenseraj...alu felne se ne voze zimi pogotovo gde se soli.Zimske gume i alu fene , bolje čelične iz više razloga . .
Samo one od nerdjajucih metala oli leguraFenseraj...alu felne se ne voze zimi pogotovo gde se soli.
Nema to veze aluminijumske felne gore znaju da propadnu od celicnih, celicne se isprave, ispeskiraju, ofarbaju ....to kod aluminijumskih sve komplikovanije.Samo one od nerdjajucih metala oli legura![]()
A zasto su bas alu felne?Nema to veze aluminijumske felne gore znaju da propadnu od celicnih, celicne se isprave, ispeskiraju, ofarbaju ....to kod aluminijumskih sve komplikovanije.
Alu felne kad se prave lakse se oblikuju od celicnih pa zbog toga izgledaju lepse ali celicne su jace, mozes da ih ispravis ako dodje do nekog jakog udarca u rupu dok to kod aluminijumskih je znatno teze, mogu neke sitne stvari ali za teze ne.A zasto su bas alu felne?
Znas li?
Zasto ne od nekog drugog materijala?
vijci odnosno srafovi se i prave od legure aluminijuma, bez obzira koje felne su u pitanju.Vijci, navrtke, sve komplet,
I ne bas, aluminjum isto zna da korodira i to ruzno izgleda....jeste to nesto lakse ali ne bogznasta mnogo, recimo za moju 205 celicne felne su lakse od fabrickih alu.....ko hoce da olaksa auto, proizvodjaci koriste leguru aluminijuma za glavu i blok motora mada po meni najbolji je liveni blok od gvozdja koji je jos vise izdrzljiv.Zbog toga jer su lakse. Aluminijum je jedan od laksih metala. Jedan od razloga.
Vijke i navrtke mozes staviti po izboru, kakvog god zelis kvaliteta da budu.
Svakako su bolje od nerdjajuceg celika za podrucje gde je kisno i vlazno.
Aluminijum ne moze da korodira.I ne bas, aluminjum isto zna da korodira i to ruzno izgleda....jeste to nesto lakse ali ne bogznasta mnogo, recimo za moju 205 celicne felne su lakse od fabrickih alu.....ko hoce da olaksa auto, proizvodjaci koriste leguru aluminijuma za glavu i blok motora mada po meni najbolji je liveni blok od gvozdja koji je jos vise izdrzljiv.
oksid je upravo ta korozija.Aluminijum ne moze da korodira.
U sirokoj je primeni jer se tokom duzeg vremena na povrsinskom sloju legure stvori aluminijum oksid koji je stiti od korozije.