2012 - Kraj slobodnog interneta

Добар дан људи моји. Па да вам кажем нешто о ACTA-и што вероватно већина не зна. Мислите угасили су Mega Upload па шта? Е па видите то је само почетак. Ако изгубимо слободу интернета као јединог медија где се може пласирати истина, завладаће тотални медијски мрак, „помрачење Сунца“! Светлост информативне истине прекрит ће тама! Људи ће бити препуштени строго контролисаним медијима од стране владара Планете, разне преваре и злочини ће бити у току, док ће се људи истовремено опијати и „дрогирати“ тв спектаклима и заглупљујућим ТВ Фармама.Спречимо контролу интернета, јер ако се прихвати трговачки споразум ACTA завладаће царство манипулације и лажи, изгубићемо интернет као једини слободни медиј где се може пренети истина, то је позадина свега…!

Али најбоље ћете све схватити ако погледате овај видео, па вас молим да одвојите 5 минута и видите. Хвала.

Što se tiče (ne)slobodnog Interneta, sigurno će doći do pokušaja manipulacija informacijama.
Jer, danas je informacija moć. Ali, neće moći taj tok nikad da se zaustavi.
Pritisli su pirateriju, pojavili su se torrenti, i tako u nedogled.

Nego, odgledala sam početak klipa koji je Adepto postavio, i činjenica je da su pravi razlozi mehanizama manipulacija uvek nedostupni očima javnosti. Sve se radi s namerom.

Потпуно заустављање протока информација је немогуће.
Данас је само контрола много лакша, иако је размјена много бржа.
Али дешавања типа рушење сајта ЦИА показју да и над попом има поп.
Нису ни луткари из(н)а(д) паравана свемоћни, увијек има оних ван контроле.

uvek ima ko gradi i ko rusi,
sto vise pokusavaju da kontrolisu net izazvace jaci odziv javnosti i vise napada na sebe
hakeri su postojali i pre a postojace i dalje ..sto vise pritezu oni se vise organizuju i jace udaraju.
I od ovog ce biti kaoi od svega do sada...puno buke a kad prodje malo vremena na kraju nista
jedno je hteti a drugo uspeti to i uraditi
Ovo je web znaci ceo svet a ne amerika ili engleska i mogu oni da kukaju kolko oce i da pritiskaju

Možda bi bilo dobro da zavrnu internet, ili ga papreno naplaćuju.

Previše kriminala i sunovrat morala se po njemu iri. Pogledajte samo primer pedofilije, to je strašno. Naravno, on koji imaju decu shvatiće.
Drugo, neki ljudi su se totalno oteli i otuđili od života, realnog, zbog interneta.
Čak se udvaraju i žene nalaze na netu, organizuju pijanstva online (bilo u novinama), varaju narod i lažno se predstavljaju.

Mislim da je največi pokretać negativnih pojava upravo ta anonimnost, da se svako krije iza nekakvog nika.

Uveo bih praksu da se ostavljaju realni podaci jer nije svakome mesto ovde niti internetom da se služi.

Upravo zbog takvih donose se uredbe o kontroli i preuzimanju interneta.

Možda bi bilo dobro da zavrnu internet, ili ga papreno naplaćuju.

Previše kriminala i sunovrat morala se po njemu iri. Pogledajte samo primer pedofilije, to je strašno. Naravno, on koji imaju decu shvatiće.
Drugo, neki ljudi su se totalno oteli i otuđili od života, realnog, zbog interneta.
Čak se udvaraju i žene nalaze na netu, organizuju pijanstva online (bilo u novinama), varaju narod i lažno se predstavljaju.

Mislim da je največi pokretać negativnih pojava upravo ta anonimnost, da se svako krije iza nekakvog nika.

Uveo bih praksu da se ostavljaju realni podaci jer nije svakome mesto ovde niti internetom da se služi.

Upravo zbog takvih donose se uredbe o kontroli i preuzimanju interneta.

Stvarno ne mogu da razumem ovakav stav...
U stvarnom zivotu ima mnogo vise kriminala, moralnih posrnuca i dekadentnih pojava nego na netu.
I kad bi stvarno iskljucili net, ljudi bi kao alternativu imali TV sa raznim realiti s**njima i grand paradama... Kako bi to uticalo na moralnost? Da li bi i TV zabranili? Da li bi zatvorili i katolicke crkve zbog pedofilije, ako je to razlog za ukidanje neta?
Sigurno da ima gomila ljudi kojima net sluzi samo za postavljanje idiotskih statusa na FB po ceo dan, ali oni bi lako svoj hobi zamenili drugim, podjednako besmislenim.
Na internetu, ovakvom, slobodnom, se moze naci sve, od najkorisnijih informacija do najbesmislenijih idiotarija (dakle, nije problem u tome sta je na netu, nego sta ko trazi - Ako neko trosi svoje vreme na gluposti, sam je kriv.. )

Stvarno ne mogu da razumem ovakav stav...
U stvarnom zivotu ima mnogo vise kriminala, moralnih posrnuca i dekadentnih pojava nego na netu.
I kad bi stvarno iskljucili net, ljudi bi kao alternativu imali TV sa raznim realiti s**njima i grand paradama... Kako bi to uticalo na moralnost? Da li bi i TV zabranili? Da li bi zatvorili i katolicke crkve zbog pedofilije, ako je to razlog za ukidanje neta?
Sigurno da ima gomila ljudi kojima net sluzi samo za postavljanje idiotskih statusa na FB po ceo dan, ali oni bi lako svoj hobi zamenili drugim, podjednako besmislenim.
Na internetu, ovakvom, slobodnom, se moze naci sve, od najkorisnijih informacija do najbesmislenijih idiotarija (dakle, nije problem u tome sta je na netu, nego sta ko trazi - Ako neko trosi svoje vreme na gluposti, sam je kriv.. )

Moj post je bio inspirisan određenim pojavama i individuama koji su zloupotrebljavali mrežu za ličnu korist, a na štetu drugih ljudi.

Naravno da se slažem da je internet jedan od najrevolucionarnijih tvorevina civilizacije, ali kao i mnogo toga se koristi u pogrešne svrhe. Naravno, mali broj ljudi to radi, na sreću.

Internet je raj za takve. Anonimno, ne mrdaju iz fotelje, iz kuće...

Moj post je bio inspirisan određenim pojavama i individuama koji su zloupotrebljavali mrežu za ličnu korist, a na štetu drugih ljudi.

Naravno da se slažem da je internet jedan od najrevolucionarnijih tvorevina civilizacije, ali kao i mnogo toga se koristi u pogrešne svrhe. Naravno, mali broj ljudi to radi, na sreću.

Internet je raj za takve. Anonimno, ne mrdaju iz fotelje, iz kuće...

Mislim da ne treba kriviti Internet za to sto ga neki koriste na pogresan nacin, siguran sam da bi ti isti ljudi radili neke druge gadosti da nema interneta, kao sto je to oduvek i bilo. Cisto da se ipak ne zamagli sustina problema, a to su pokvarena masta i prljave strasti, a ne sam internet.

Nisam siguran da su ljudi odgledali ove filmove koji su postavljeni, ja sam takodje dobio link u mejlu i isti ovaj lik prica sta se desava oko ovih koka i pipa.

Poenta je da su velike korporacije prvo namlatile pare promovisuci sve te piratske programcice, aktivno ucestvujuci i u samom piratskom hostingu, a da bi zapravo razvili i popularisali sve te softverske alate piraterije.
Znaci naglasavam - prvo su se NAMLATILI LOVE na tome sto su ljudi piratirali preko njihovih sajtova, njihovim softverom.
Zatim su, u isto vreme, imali mass testiranje istih tih piratskih alata.
Sada su isti ti, a u kljuceni su svi veliki iz sveta Interneta (pogledajte film) tuzili sve nas koji smo ikada ista skinuli bespravno.
I na tome ce da se namlate love na tuzbama.

E sad, to je sve zapravo sporedna stvar (ali molim da se zapazi da se svo vreme mlati lova sa njihove strane, cak i kada navodno gube; to je tipicno za NWO - ostvaruje se uvek bar 3-4 cilja svakom akcijom).

Ne znam koliko znate da se bukvalno sve snima. Sve sto prodje netom. I relativno je jednostavno, kada se imaju ti podaci, naci izvor odakle je sta poteklo i gde sta ide. Dalje racunajte sami.
U tom smislu, Internet nikada nije bio slobodan (svi moramo nekako da mu pristupimo, a ti koji obezbedjuju pristup imaju pun uvid u to sta mi radimo, a sa druge strane imaju propise po kojima se povezuju u mrezu i eto vam pune kontrole).
Naravno to je teoretski - ne znaci da se sve i koristi, ali ako se zeli moze, narocito ako se potraga fokusira na pojedinca ili usku grupu.
Na danasnjem nivou razvoja mrezne opreme, procesora i opreme za skladistenje podataka svo to pracenje je vrlo lako. Iznenadili bi se koliko zapravo to i ne zahteva svemirsku opremu!

Znaci da rezimiramo - Net je vec kontrolisan, od svog pocetka, bar u tehnickom smislu. Potpuno. Do nivoa paranoje.

Sada se dolazi do pravog cilja - kontrole protoka informacija. Ne znam da li oni bas zele (ma zele oni, nego sta) i mogu (sto je vec diskutabilno) da kontrolisu nas preko mreze, ali siguran sam da zele da kontrolisu sta ide preko mreze, tj. informacije (u kom slucaju mi kao korisnici postajemo potpuno bezopasni, cak i da nas ne kontrolisu, jer kontrolisu nase informacije, a time i sta znamo).
I tu stupaju PIPA i KOKA. :]
Koliko sam shvatio, nisam bas citao predloge tih zakona, vrlo su neodredjeni po pitanju toga sta ne sme da se nadje na mrezi. I to je to. Prakticno imamo lov na vestice, u kome "vestica" moze samo da izgubi. (da ne bude zabune, vestice smo mi - obicni, mali korisnici Interneta, robovi ako vam je draze).
Setite se kako je pukla afera sa pticijim gripom - zahvaljujuci internetu. Ima jos dosta primera, na kraju i oko ovih dugova, krize i "bankarske zavere". Masa ljudi provaljuje sta se zapravo desava, i to brznom munj... pardon, Interneta postaje dostupno svima koji su na Netu. I tu je glavna opasnost. Ima tu i dezinformacija i svega, ali ljudi uce kako da to filtriraju i sistemi rada im se brzo provaljuju. Mislim na ove iz NWO.

Dakle, kako ljudi i upozoravaju, situacija je krajnje ozbiljna.

A leka ima, i mi mozemo da ucinimo nesto, kao sto smo uvek i mogli. Potrebno je samo (hmm....) dovoljno ljudi koji ce da dignu glas. Ima ona "mogu da prevare sve jednom, ali ne mogu sve uvek" (parafraza, da sad ne trazim) Dakle treba nam masa koja ce da kaze NE, i da misli sta se zeli svakim novim aktom od strane bagre koja vlada.
Nisam neki optimista da ce se milioni okupiti da protestvuju, ali zelim bar da se zabelezi da je to moguce, ako smo spremni u dovoljnom broju. U neku ruku - MATRIX.

I za kraj, mada nije tema (mada je sve povezano), ali mozda razmislite o tome, ili neko procita, mislim da imam resenje za NWO vladare i njihove dolar-papirice kojima zapravo vladaju. Sve sto treba da se uradi je da se obavezu da obezbede zlatnu podlogu za dolar - po onom starom, gde je problem tu je i resenje. To bi ih bacilo potpuno u bedak, jer treba da obezbede pravo zlato u vrednosti beskrajnih milijardi dolar-papirica koje su odstampali. I sto vise stampaju - to vise zlata moraju da kupe. A zlato je skupo, skupo...
A za to vreme da sve drzave zabrane promet u dolarima buduci da je potpuno bezvredan. I eto nama vladara NWO u bajboku za mesec dana, po sopstvenom receptu bankrota.
Kad bolje razmislim - zasto se uopste dolar koristi, buduci da je potpuno bezvredan? Voleo bih da dobijem odgovor od naseg ministra finansija ili direktora NBS.

Dolar nema pokriće u zlatu, između ostalog jer nema toliko zlata na Zemlji. Karikirano rečeno, pokriće dolara i ostalih svetskih valuta, leži u činjenici da se širom sveta, svaki dan kupuje hleb i mleko ili nešto slično ali svakodnevno. Treba poraditi na razumevanju ovoga.
Kada bi se odigrao scenario koji prizivaš, mada ne vidim ko to ima toliko snage, da bi ih prinudio da i pomisle da obezbede zlatno pokriće, dakle kada bi se to desilo, ceo svet bi se sunovratio u divljinu fizčke borbe za goli opstanak, koja ne bi zaobišla kako ni ovaj forum tako ni sve autore takvih i sličnih ideja.

Back