200 000 ljudi dobilo državljanstvo na osnovu pripadnosti

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I koliko ih dovode? Koliko je to procenata glasača u ukupnom biračkom tijelu? Glupost je jer nije tačno da svi odavde vole i glasaju za Vučića. Ovo ostalo nije vrijedno odgovora.

То ти тврдиш да ја тврдим да су сви оданде за Вучића. Али који јесу доводе се што јесте криминал , дестабилизација и то ће да се памти

Не изврћи моје речи или бануј !!!

Али они који долазе због гласања, трговине или су добили велике послове, долазе само из личног интереса, а не због стабилности и бољитка Србије

Не изврћи опет.
Није вредно помена - јел то Српскијанскс кенсел култура према Шумадинцу или како кажете Србијанцу???

Naravno dok je većina glasala za Tadića i DS to nije smetalo. Ali na stranu to. Ja imam dvojno državljanstvo. Nit bio u izbornoj komisiji opštine niti imam poijma gdje su joj prostorije. Upisali me na birački spisak bez da sam tražio. Pa ako ima neke zloupotrebe onda je to po opštinama tj gradovima i policiji.

Piše na profilu gdje živim. Državljanstvo BiH i Srbije.
Tadić nije dovlačio autobuse iz Republike Srpske niti je organizovano ( i protivzakonito) davao rezidentima BiH prebivališta po trafo stanicama u srpskim gradovima da glasaju na lokalnim izborima. Tako da mi nije jasna poenta odgovora.
Svi sa državljanstvom imaju pravo glasa na republičkom nivou koje u skladu sa stvarnim prebivalištem treba da ostvare na predviđenom mestu i to je zagarantovano pavo i tebe i ostalih koje ja neosporavam. Glasajte za koga hoćete, ali kako treba a ne da učestvujete u predstavi i prevari jednog bolesnika.

Tadić nije dovlačio autobuse iz Republike Srpske niti je organizovano ( i protivzakonito) davao rezidentima BiH prebivališta po trafo stanicama u srpskim gradovima da glasaju na lokalnim izborima. Tako da mi nije jasna poenta odgovora.
Svi sa državljanstvom imaju pravo glasa na republičkom nivou koje u skladu sa stvarnim prebivalištem treba da ostvare na predviđenom mestu i to je zagarantovano pavo i tebe i ostalih koje ja neosporavam. Glasajte za koga hoćete, ali kako treba a ne da učestvujete u predstavi i prevari jednog bolesnika.

Немају оно поенту политике како би смо ми хтели политички живети, већ како морамо наметнуто да живимо са другима.

Гледају само свој тренутни интерес.

I šta sa tim? Za 10 godina malo preko 200 000 ljudi je dobilo državljanstvo jer su se izjasnili kao Srbi i pokazali zavidno poznavanje srpskog jezika, srpske kulture i istorije. To su najvećim delom Srbi iz Republike Srpske ali i iz dijaspore. Ti bi takvima zabranila da dobiju državljanstvo Srbije?
Kako bi ja mogao da se ozrazim u bosni i hercegovini pa da dobijem automatizmom njihovo državljanstvo? 🤔

Ma jok nije. Gdje bi to Tadić :mrgreen: Koliko god to nekome smetalo ovo što sada rade Vučić i SNS su započeli Sloba i SPS, usavršili DS i Tadić a do perfekcije doveli ovi sad.

Kjucno je da Srbi u Bosni imaju svoju republiku,jezik,skole,vladu. Madjari u Srbiji i Rumuniji nemaju,kao i Hrvati u Bosni. Drzavljanstvo dati Srbima sa KIM jer su u losoj situaciji- To bi bio neki princip ako si manjina jos diskrimisana manje ili vise treba da ti matica da papire i mogucnost,jer status se nece promeniti zbog % u ukupnom stanovnistvu. Srbi iz Rep.Srpske samo na skolovanje ,stipendije al da se vrate.

Prije 10 godina je trebalo oduzeti drzavljanstvo Tijani Boskovic i prebaciti je preko granice.
Треба демонстративно почети са рушењем Теслиног музеја, замисли у сред Србије музеј посвећен неком "Аустроугару" , одмах промијенити и називе неких школа, шта имају Српске школе по Србији да носе називе Бранка Ћопића, Петра Кочића, Иве Андрића...😉

Naziv ‘Prečanin’ je inače u XIX veku oznacavalo Srbina iz današnje Vojvodine, ali izvesni ljudi imaju potrebu da prave nove i nove nacije od Srba, pa se sad reciklira radi pravljenja nove avnojevske nacije, naravno, strogo pd Srba.
Само не треба сметнути са ума да такве иницијативе већином долазе из Србије.😉

Ambasadi i konzulatima.
U Nemačkoj pored Berlina, imamo konzulat u recimo u Frankfurtu, Minhenu, Dizeldorfu i mislim Hamburgu. E sad da bi glasao mopraš da se registruješ tamo prethodno a to niko ne radi ili jako mali broj.

Tipa ako si negde iz Minstera ili Osnabrika tačno te zabole da se cimaš ceo dan sa DB-om (Deutsche Bahnhof ne služba :mrgreen: ) da bi došao do Dizeldorfa da bi glasao. I tako u svakoj zemlji. Da ne pominjem što cca 75% gastarbajtera nije odjavilo prebivalište u Srbiji što je opet prekršaj sam po sebi, pa bi još potencijalno i problem sebi napravili. Zato tu generalno glasa osoblje ambasade i još po neko i brojevi su mizerni. A mi imamo ogromnu dijasporu koja bi mogla da potencijalno bude tas na vagi.
Dijaspora je postala dijaspora jer su došli divlji i isterali pitome. Devedesetih Sloba dovlačio dođoše i zaposljavao po Srbiji dok su Srbi iz Srbije mogli da dobiju posao malo morgen. Evo i Vučić dovlači njegove zemljake. Kad sam video skoro da jedna bosanka rodjena u bosni sa kolegom bosancem kao "beli" diže automobile zbog sns skupa po Beogradu pa je još Šarović sve to snimio a ona na stranom akcentu "nemojte snimat" znači život mi se zgadio. Pritom ta persona niti odavde vodi poreklo, niti je zivela ovde ikada nego joj sestra krimos iz bosne ovde pobegla jer tamo i BiH treba da robija. Te dve kalašture doveo onaj Ćaci iz POKS-a. Svi bre mogu u glavu da se pronadju ko su, sta su, i odakle su.

краљева војска то је синоним за неспособњаковиће, дезертере, слабиће и кукавице

четници нијесу били краљева војска нити регуларна војска

војска краљевине југо. је тако силно "јуначки" бранила своју југославију да пет пијани залутали Њемаца узело Београд брез испаљеног метка
Не треба заборавити да je одмах након бомбардовања Београда 8. Бомбардески пук из Бањалуке извршио контраудар на снаге трећег рајха код Граца.
https://www.blic.rs/riznica/osveta-nemcima-kako-su-nasi-piloti-bombardovali-treci-rajh/76rrp3y

Dijaspora je postala dijaspora jer su došli divlji i isterali pitome. Devedesetih Sloba dovlačio dođoše i zaposljavao po Srbiji dok su Srbi iz Srbije mogli da dobiju posao malo morgen. Evo i Vučić dovlači njegove zemljake. Kad sam video skoro da jedna bosanka rodjena u bosni sa kolegom bosancem kao "beli" diže automobile zbog sns skupa po Beogradu pa je još Šarović sve to snimio a ona na stranom akcentu "nemojte snimat" znači život mi se zgadio. Pritom ta persona niti odavde vodi poreklo, niti je zivela ovde ikada nego joj sestra krimos iz bosne ovde pobegla jer tamo i BiH treba da robija. Te dve kalašture doveo onaj Ćaci iz POKS-a. Svi bre mogu u glavu da se pronadju ko su, sta su, i odakle su.
Razmisljam kad ih je Tito doveo posle ww2,nekako ih je kontrolisao ,postavio na mesto ovi sad se otrgli,hoce da budu glavni,upravljaju . 90% nikada knjigu nisu procitali niti su strucni a zaposleni po opstinama,javnim preduzecima. Po njima Srbiju je podigao njihov zemljak Vucic i oni imaju prava ovde gde vlada poreklom zemo.

Хабзбуршки пси (Срби) су снабдјевали Србијанце са џебаном и оружјима иначе би к. ишћерали Турке из "малог Стамбола на Дунаву" (Београд)

не бере се џебана са шљиве

познати Бећари у српској револуцији = већином Босанци, добровољци (српски пси)
први батаљон Народне војске устројили Славонац и Личанин (српски пси)
Зато су им се велики и прави Срби из Србије одужили након Невесињске пушке и хладно их продали Аустроугарима баш као псе, али добро у нечији образ може свашта стати.

Uđi malo po školama i fakultetima osoblje samo ijekavica piči svi izbosne:kafa:

Znam sve.
Razmisljam kad ih je Tito doveo posle ww2,nekako ih je kontrolisao ,postavio na mesto ovi sad se otrgli,hoce da budu glavni,upravljaju . 90% nikada knjigu nisu procitali niti su strucni a zaposleni po opstinama,javnim preduzecima. Po njima Srbiju je podigao njihov zemljak Vucic i oni imaju prava ovde gde vlada poreklom zemo.
Ma neka im neka se zadave Srbijom. Ma koja struka bre? Struka izbosne? Isto kao i iz Prištine.

Па шта онда раде на блокадама ако су у школама и на факултетима сви из Босне, што не подржавају зему, не разумијем зашто су против њега?😉

Па шта онда раде на блокадама ако су у школама и на факултетима сви из Босне, што не подржавају зему, не разумијем зашто су против њега?😉
Profesori podržavaju ali ne i pomoćno osoblje ćaci izbosne. To su ovi što sa fantomkama upadaju sa dekanima i "oslobađaju" prazne zidove.

Аха, дакле то помоћно особље није стручно по колеги форумашу Џонију, па је он љубоморан, на шта је кибицовао,на мјесто кућног мајстора, ложача или хигијеничарке?🤣
Pravnici, sekretarice, savetnice, konsultantkinje, saradnice, vaspitačice ima toga koliko hoćeš.

To je već nerešiv problem. Taj problem imaju sve razvijene zemlje pa i Kina odnedavno, jednostavno moramo prihvatiti da polako nestajemo. Mnogi ljudi ne žele decu i moramo se pomiriti sa tim.
А из којих разлога не желе?
Немци су гори од нас по том питању што значи да није ствар у количини материјалног, него у општем усмерењу.
Колико видим, оно што се рекламира је погрешно. Рекламира се да је важно како изгледаш, шта поседујеш, што мање рада а више резултата... То има своју цену.

Ако узмеш да сабереш колико се "баци кроз прозор" јер неко пуши, мора да има не знам какав телефон, мора да летује / зимује не знам како... Па то је тешко постићи ако немаш барем 100 000 плате - а то већина ипак нема.
И посебно што је погрешно усмерење многих код нас да морају некако да се докопају Београда... Кредит или изнајмљивање - то никако није јефтино. Тада ни оних поменутих 100 000 често није довољно.
За шта се уопште ради? За ауто / телефон / туризам... или за себе? Многи се ни не питају.

Počelo je to još 2008 - 2009. S ponosom mogu da kažem da su moje demokrate počele s politikom dodele srpskog državljanstva Srbima ma gde živeli. :ok:

Na žalost to je skoro dvodecenijsko kašnjenje za Hrvatskom, koja je već početkom devedesetih dodelila hrvatsko državljanstvo svim Hrvatima u svetu.
Ето... они су се сетили да "лупе етикету" на све шта могу, а ми смо спремни да се одрекнемо свега, тренутно и заувек ако нам се најмања ситница у само једном тренутку не свиди.

Ni Srbi koji zive u FBiH ne navijaju iskreno za BiH,a o Srbima oz RS je glupo i pomisliti.
Србија има сјајне репрезентативне спортисте рођене у БиХ.
Сасвим јасно одређење са ким желе да буду.
За навијање - потпуно се слажем. Подразумева се.

јел нудите боље сутра?
Обавезно гласање видим као меру одговорности.
Што се мене тиче, могу да издржим тих 1 од 6 милиона део одговорности.
И не морам да закуцано гласам за једну исту странку довека.

То је оно што овде углавном недостаје - премештање гласача тамо и онамо, по резултатима управљања државом, уместо слепог обожавања (и власти и опозиције), које многи примењују.

Гласам по ономе што мислим да је више исправно од понуде других листа, за које не гласам.
Па и ако би неко направио неважећи листић, то је за мене прихватљиво. То је јасна и званична порука "сви сте забрљали".

Zasto se mesa nacionalno sa politikom?
Znam da ne verujete, ali meni nikad palo na pamet nije da idem u Srpsku i polliticki se izjasnjavam, a malo su mi funjare svi oni koji su iz Srpske i onda im se dize dda glasaju na izborima u Srbiji...
Ali pare su pare, a ne patriotizam, naprotivv to je otvoreno zaebavanje Srba u Srbiji.
Otvoreno i izdajnicki i treba reci hvala svim bosancima koji dolaze da glasaju i pishaju po Srbima u Srbiji....
Jedno je kad se prave redovi na Sajmu za vakcinaciju , a drugo je kad za pare ponosno zapishavaju Srbe u Srbiji i bez blama jer su uzeli pare velicaju svoju ulogu u tom zapishavanju..
Naravno to zapishavanje je odavno krenulo zato sto niko od Srba u srbiji ne zeli da sprecava zapishavanje Srba iz Srbije...od strane Srba van Srbije..

Predsednici su nam odatle, jace se grebe kad pomislis da moras da se vratis u vukoebinu , i onda nema granica sta si spreman da uradis i progutas...

Србија има сјајне репрезентативне спортисте рођене у БиХ.
Сасвим јасно одређење са ким желе да буду.
За навијање - потпуно се слажем. Подразумева се.
Под хитно их избацити из репрезентације, они су ту само из своје користи.😉

Back