200 000 ljudi dobilo državljanstvo na osnovu pripadnosti

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Realno ,Hrvatska je digla ruke od bosanskih Hrvata. Vi imate svoju republiku,autonomiju,svoju vladu. Ne radite dovoljno na ekonomiji,zastitili ste zaposlene i niko nece da ulozi gde nema kontrolu. Koliko sam citao,od 250 000 datih srpskih drzavljana 209 000 je iz RSrpske Problem je sto vas koriste da lazirate lokalne izbore u Beogradu ,gde su gradjani RS lazno glasali kao Beogradjani. Posto je bilo lose vreme smesteni su bili u Areni,sportskoj hali.sto je privuklo paznju. Posto se radi o krivicnom delu,lazno predstavljanje to sad ide teze.
Boriš se za demokratiju kao ono kod Tite?

Мене много више занима оних барем милион који су овде а не гласају. То је пет пута више од броја усељених.

Јесу ли тих милион "издржавана лица", која живе од дознака из иностранства? Могу они понешто и да раде, али без додатног прихода је то нешто сасвим друго. Ваљда је њима добро, када се не буне.
Kako realistično očekivati da se glasa bilo za lopove na vlasti, bilo za grupaciju koja prima i neotitoiste ne bi li sakupila podršku i koju otvoreno podržavaju oporobani srpski prijatelji kao što su DW I RTL, da ne pominjem okolne nacionaliste koji pumpaju koliko god mogu.

Osim Narodne stranke koja nikako da poradi na svom pridilisanju u Srbiji se sav izbor svodi na izbor između oportunista koji kradu i one koji (u apsolutno najboljem slučaju svesno prave da to “ne vide”) traže podršku od avnojevskih republika.

Miloš Francuz i njegovi selfiji i sprejevi, ZAVetnicu i ostale i da ne pominjem - baš svaki glas ide isključivo jednima ili drugima.

Počelo je to još 2008 - 2009. S ponosom mogu da kažem da su moje demokrate počele s politikom dodele srpskog državljanstva Srbima ma gde živeli. :ok:

Na žalost to je skoro dvodecenijsko kašnjenje za Hrvatskom, koja je već početkom devedesetih dodelila hrvatsko državljanstvo svim Hrvatima u svetu.
Dodeliti državljanstvo svim Srbima u RS i CG, po automatizmu.

Usudiću se da kažem da nisi razumeo šta sam hteo da kažem. Svi ovi Bosanci koji imaju dva državljanstva, SRBIJANSKO i bosansko-hercegovačko, sada će na Evrobasketu da navijaju za svoju državu BiH jer imaju dva državljanstva to jest dve države. Za razliku od njih, mi SRBIJANCI imamo samo jednu državu, i čak i kada bi eventualno želeli i imali prebivalište pa i nekretninu u vlasništvu u bh entitetu RS, mi ne možemo da uzmemo bosansko-hercegovačko državljanstvo samo na osnovu nekakve izjave kao što Bosanci uzimaju državljanstvo Srbije na osnovu izjave da se osećaju kao Srbi, a kakvim su u većini počeli da se osećaju negde tamo pri kraju postojanja SFRJ – do tada su se mahom izjašnjavali kao Jugosloveni. Mislim ono kada su belim kamenčugama na lokalnom brdu latinicom pisali TITO da se vidi sa druma.
Slično važi i za one hrvatske državljane koji svakog jula i početkom avgusta vole da ogovaraju one SRBIJANCE koji za svoje pare idu u njihovu zemlju na more.

E vidiš to shvatanje i taj zakon "velikog pravnika" Koštunice moraće da se menja jer Srbija ne može više da bude ostatak SFRJ, a koji "nekima" koji imaju svoje države služi pre svega kao krava muzara. Srbija je naime samo u zadnjih desetak godina dala dve milijarde evra u rupu bez dna koja se zove Republika Srpska.

Najviše nam je opao broj kada nas je 30% izginulo zbog terorističke akcije Mlade Bosne i Jugoslovena Gavrila Principa u Sarajevu. Koliko nas je samo u genocidu u Mačvi i dolini Jadra 1914. stradalo... A Cetinjanin Aleksandar Karađorđević nam 1918. godine i državu bio ukinuo zbog ujedinjenja s vama!

Sada si me razočarao jer ne poznaješ istoriju vlažnih snova velikosrpskih nacionalista devedesetih. Tomislav Karađorđević je bio viđen za "kneza Srpske" pošto je haški osuđenik Radovan Karadžić bio monarhista.
Ajde ne lupaj, previše je providno.

Srbijanci su sklepana nacija nastala kao produkt stvaranja Jugoslavije, pošto se za svaku administrativnu jednicu kreirala određena nacionalna pripadnost, s tim što je srbijanska bila ograničena na užu Srbiju gde se od različitih regionalnih identiteta nastojao sklopiti jedan politički narod, Srbijanci. Više veze imaju Šumadinci sa Bosancima nego sa istočnosrbijancima ili vranjancima i leskovčanima pa nose zajedničko ime "Srbijanci"
Ајдеее!?

To je druga stvar ali to treba tako i spomenuti. Ovako "an general" je čisto prozivanje tzv "prečana" (izraz koji sam prvi put čuo kad sam došao u Srbiju od mojih lazarevačkih rođaka koji su u Lazarevac doselili pedesetak godina ranije.)
Ваљда 'доселили се у Лазаревац' ? (Повратни глаголи: селити се, доселити се, преселити се; одморити се, пробудити се, оженити се, ...).

Srbijanci su sklepana nacija nastala kao produkt stvaranja Jugoslavije, pošto se za svaku administrativnu jednicu kreirala određena nacionalna pripadnost, s tim što je srbijanska bila ograničena na užu Srbiju gde se od različitih regionalnih identiteta nastojao sklopiti jedan politički narod, Srbijanci. Više veze imaju Šumadinci sa Bosancima nego sa istočnosrbijancima ili vranjancima i leskovčanima pa nose zajedničko ime "Srbijanci"
Ovakvim ppstovima je jedino moguće potkopavanje podrške zapadnim Srbima u jedinom delu Srbije gde je ona aposolutna - a to nije Draškovićeva Šumadija. Ko se graniči s Šiptarima i Bugarima veoma dobro zna šta se dešava sa Srbima u “BiH” i Krajini, ostali prosto nemaju takvih istorijskih iskustava pa to ne mogu da zamisle.

Srbijanci su inače austrougarska konstrukcija - na Fridjungovim procesima je suđeno čak i deci zbog toga što nisu uviđala izvesne “fundamentalne razlike” između tzv. “Srbijanaca” i Srba iz K und k koji su inače trebali da budu prosto ‘pravoslavni’ bez narodnosti.

Poslednja izmena:
Svakom Srbinu treba dati državljanstvo Srbije nego malo je sumnjivo što to rade pred izbore kad im je dogorelo do d*upeta. Pa i to da stavimo na stranu, nego se seti Srba van Srbije iz ličnih razloga opstanka na vlasti, inače bi ih gurnuo u ambis sve jednog.
А. Вучић је причу да би "блокадери" и грађани који протествују укинули Републику Српску лансирао како би од Срба из Републике Српске добио гласове за свој и СНС останак на власти (у следећем кругу као премијер).

Realno ,Hrvatska je digla ruke od bosanskih Hrvata. Vi imate svoju republiku,autonomiju,svoju vladu. Ne radite dovoljno na ekonomiji,zastitili ste zaposlene i niko nece da ulozi gde nema kontrolu. Koliko sam citao,od 250 000 datih srpskih drzavljana 209 000 je iz RSrpske Problem je sto vas koriste da lazirate lokalne izbore u Beogradu ,gde su gradjani RS lazno glasali kao Beogradjani. Posto je bilo lose vreme smesteni su bili u Areni,sportskoj hali.sto je privuklo paznju. Posto se radi o krivicnom delu,lazno predstavljanje to sad ide teze.
Ма какви далеко је то од истине.Ми да можемо штимати изборе како вам сервирају поједини медији први Додик би лажирао далеко мању Бања Луку или Бијељину па не може.Мисли о томе.Нису гласачи баш толике овце да иду како им неко каже.Да постоји наших са дуплим држављанством али не живимо ми само за изборе јбм. миша а и они који гласају већина већ живи у Србији и ја колико знам нису сви гласачи СНС.Кога боли уво за изборе у Србији поред наших домаћих тема реално да ти кажем.Ја први имам двојно држављанство па не излазим на изборе у Србији.Већина велика дебела већина је тотално незаинтересована за изборе у Србији а при томе углавном људи немају двојно држављанство како је случај рецимо са Хрватима БИХ.

Друга ствар Хрватска апсолутно није дигла руке од Хрвата БИХ, изгубила је доста посавских Хрвата али Херцеговина ни близу, види се да никада ниси био у фамозној Херцег Босни.Добар дио Мостара, Широки Бријег, Међугорје, Ливно, Томиславград, Груде, Љубушки, то ти је практично као Хрватска.

Poslednja izmena:
Srbijanci su inače austrougarska konstrukcija
Ma važi. A inače istina je da mi SRBIJANCI nismo "austrougarska konstrukcija," nego posle Miloševićevih (izgubljenih) ratova za "Jugoslaviju s onima koji u njoj žele da ostanu," a koja se u Šešeljevoj verziji zvala "Velika Srbija," i sada Oskarovog, Vulinovog i Bokanovog proklamovanog "Srpskog sveta," pojam SRBIJANCI postao je "politički nekorektan" jer, božemoj, to je "odvajanje od braće."

Zapravo termin podseća na činjenicu da smo mi SRBIJANCI državotvorni, a to je za "neke" koji žele sebe da predstave "najvećim Srbima" i koji nas nazivaju "ekavskim ustašama" neprijatno podsećanje.

Pojam SRBIJANAC prirodno nastaje nakon proglašenja kratkotrajne Kraljevine Srbije koja je trajala od 1718. do 1739. godine. Tada smo mi SRBIJANCI za naše zasluge u borbama u austrijsko-turskom ratu od Beča bili nagrađeni de fakto državom koja se nalazila na teritoriji današnje tzv. uže Srbije, a u okviru Habzburške monarhije. Znači pre Francuske revolucije mi SRBIJANCI stvaramo našu nacionalnu državu. Odatle je izvedena reč SRBIJANCI koja je označava stanovništvo SRBIJE i mi smo naše pravo da se tako nazivamo platili krvlju.

1757311250259.png

Zvanični grb Kraljevine Srbije koja je od 1718. do 1739. postojala u okviru Habzburške monarhije

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Краљевина_Србија_(1718—1739)

I nakon povratka Otomanskog carstva ostaje pojam *Srbija* vezan ISKLJUČIVO ovu teritoriju i tako biva sve do 1804. godine kada mi SRBIJANCI krećemo u obnovu države SRBIJE za koju smo prolili more krvi da bi nam je Cetinjanin Aleksandar Karađorđević, uzurpator prestola koji je pričao ijekavicom, ukinuo 1918. godine zarad ujedinjenja sa Hrvatima i Slovencima koje je smatrao svojom braćom.

Prosvetitelj Dositej Obradović je upotrebio pojam SRBIJANAC u časopisu ''Mezimac'' iz 1818. godine i pod tim pojmom označio je SAMO stanovnike SRBIJE.

A evo šta kaže pok. Danilo Krstić, najobrazovaniji vladika koji je ikada hodao Srbijom:

Dr Milić iz Niša je objavio da je dobio odgovor iz Ministarstva da je toliko ljudi dobilo državljanstvo na osnovu potpisanog iskaza da su Srbi, nezavisno od toga da li imaju prebivališta u zemlji. To je preko 6% onih koji učestvuju na izborima.

Komentar?

Meni je fascinantno kako neko moze dobiti drzavljanstvo a da ne zivi u zemlji.
Ili bar da nema poslovne aktivnosti 3 meseca godisnje u zemlji, i ne placa odredjeni iznos poreza u toj zemlji.

Problem:
- drzavljani, koji su i poreski obaveznici, su po skoro svim pravima izjednaceni sa drzavljanima koji (de fakto) nisu poreski obaveznici jer niti zive niti posluju/placaju porez po nekom osnovu, u drzavi ciji su drzavljani.
U to ukljucujem i sebe: ja sam stekao drzavljanstvo Novog Zelanda, ali ne zivim vise tamo, prodao sam i firmu i sve sto sam imao, ali drzavljanstvo mi je i dalje ostalo. Bez veze je sto imam ista prava kao neko ko tamo zivi, placa porez, i zaista privredjuje i doprinosi toj zemlji.

Prava moraju biti usaglasena sa obavezama.

Ma važi. A inače istina je da mi SRBIJANCI nismo "austrougarska konstrukcija," nego posle Miloševićevih (izgubljenih) ratova za "Jugoslaviju s onima koji u njoj žele da ostanu," a koja se u Šešeljevoj verziji zvala "Velika Srbija," i sada Oskarovog, Vulinovog i Bokanovog proklamovanog "Srpskog sveta," pojam SRBIJANCI postao je "politički nekorektan" jer, božemoj, to je "odvajanje od braće."

Zapravo termin podseća na činjenicu da smo mi SRBIJANCI državotvorni, a to je za "neke" koji žele sebe da predstave "najvećim Srbima" i koji nas nazivaju "ekavskim ustašama" neprijatno podsećanje.

Pojam SRBIJANAC prirodno nastaje nakon proglašenja kratkotrajne Kraljevine Srbije koja je trajala od 1718. do 1739. godine. Tada smo mi SRBIJANCI za naše zasluge u borbama u austrijsko-turskom ratu od Beča bili nagrađeni de fakto državom koja se nalazila na teritoriji današnje tzv. uže Srbije, a u okviru Habzburške monarhije. Znači pre Francuske revolucije mi SRBIJANCI stvaramo našu nacionalnu državu. Odatle je izvedena reč SRBIJANCI koja je označava stanovništvo SRBIJE i mi smo naše pravo da se tako nazivamo platili krvlju.

Pogledajte prilog 1781604
Zvanični grb Kraljevine Srbije koja je od 1718. do 1739. postojala u okviru Habzburške monarhije

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Краљевина_Србија_(1718—1739)

I nakon povratka Otomanskog carstva ostaje pojam *Srbija* vezan ISKLJUČIVO ovu teritoriju i tako biva sve do 1804. godine kada mi SRBIJANCI krećemo u obnovu države SRBIJE za koju smo prolili more krvi da bi nam je Cetinjanin Aleksandar Karađorđević, uzurpator prestola koji je pričao ijekavicom, ukinuo 1918. godine zarad ujedinjenja sa Hrvatima i Slovencima koje je smatrao svojom braćom.

Prosvetitelj Dositej Obradović je upotrebio pojam SRBIJANAC u časopisu ''Mezimac'' iz 1818. godine i pod tim pojmom označio je SAMO stanovnike SRBIJE.

A evo šta kaže pok. Danilo Krstić, najobrazovaniji vladika koji je ikada hodao Srbijom:

Ко је био краљ те краљевине?😉

Kako realistično očekivati da se glasa bilo za lopove na vlasti, bilo za grupaciju koja prima i neotitoiste ne bi li sakupila podršku i koju otvoreno podržavaju oporobani srpski prijatelji kao što su DW I RTL, da ne pominjem okolne nacionaliste koji pumpaju koliko god mogu.

Osim Narodne stranke koja nikako da poradi na svom pridilisanju u Srbiji se sav izbor svodi na izbor između oportunista koji kradu i one koji (u apsolutno najboljem slučaju svesno prave da to “ne vide”) traže podršku od avnojevskih republika.

Miloš Francuz i njegovi selfiji i sprejevi, ZAVetnicu i ostale i da ne pominjem - baš svaki glas ide isključivo jednima ili drugima.
Ни не тврдим да је понуда сјајна.
Али штос са великом излазношћу је да она може и да се преусмери на другу страну.
Ми сада имамо закуцане две масе бирача и то је то. Стање се не мења.

Власти је добро јер може да остане власт... барем некима у опозицији је добро јер су помогнути да праве то што праве. Њима је добро, нама није.

Ко је био краљ те краљевине?😉
A, šiziš na spominanje naše SRBIJANSKE državotvornosti, ako i treba da šiziš. Naravno da je kralj bio Habzburg pošto je, kako sam više puta u mom upisu ponovio, ta naša SRBIJANSKA kraljevina to bila u okviru Habzburškog carstva. Mi ćemo našu SRBIJANSKU dinastiju u Novom veku da ostvarimo tek sa Obrenovićima. Ali to ništa ne umanjuje naše SRBIJANSKO nacionalno postignuće kada smo 1718. godine ostvarili de fakto nacionalnu državu, znači čitavih 71 godinu pre Francuske revolucije, naročito ako znamo da nije redak slučaj da predstavnici dinastija u monarhijama Evrope bivaju stranci. Pa je tako prvi novovekovni kralj Grčke Oto Grčki bio nemački princ Oto Fridrih Ludvig; postao je kralj Grčke 1832. godine i vladao je do 1862, znači u vreme kada smo mi SRBIJANCI kao Kneževina već imali našu NARODNU dinastiju Obrenovića. Zatim, na primer, zna se da britanska kraljevska kuća ima nemačke korene, itd, itd.

Back