20 godina od Tjenanmena

Moliću lepo, Tito je imao dobru ideju i često pogrešne metode koje su tu ideju kompromitovale. Ideja da se narodi ne mrze je plemenita ideja. Prve ozbiljne albanske demonstracije su usledile posle Titove smrti. To nam govori jednu jednostavnu stvar, a ta je da ideja mora biti iznad lidera. Kuba neće dugo, ovakva kakva jeste, nadživeti Kastra. A Kina je nadživela Mao Ce Tunga. Lideri su u funkciji ideja, ne obrnuto. To je bio problem sa Titom i zato sei Jugoslavija raspala. Jugoslavija je bila u funkciji toga da on vlada i to je bez ostavljenog naslednika koji bi sprovodio ideju bio kraj te priče,

Gvidione, opet sviras i smaras trulom narkomanskom pricom mesto da se poklonis pred Kinezima, a osobito pred 27. i 28. armijom NR Kine, a posebice pred tenkovskim divizijama tih armija.

Molio bih bez uvreda, nema nikakvog osnova da me neko tako naziva. Na Tjenanmenu je počinjen zločin. Kina je zločinačka država, a ja ti savetujem da se preseliš tamo i pokušaš da se ponašaš kao ovde. Veoma brzo bi ti spakovali metak u glavu. Samo Kinezi imaju jedan neobičan običaj. Pošto nekog ubiju naulici isporuče njegovoj porodici račun za taj metak koji ona mora da plati. Let zaa Peking je JAt nudio preko neke kompanije iz Dubaija, a bila je i verzija preko Air China preko Frankfurta. Mislim da je ovo prvo lakše jer se ne cimaš a vizom za Nemačku, pa izvoli i onda nas odatle obaveštavaj o kineskoj armiji.

Molio bih bez uvreda, nema nikakvog osnova da me neko tako naziva. Na Tjenanmenu je počinjen zločin. Kina je zločinačka država, a ja ti savetujem da se preseliš tamo i pokušaš da se ponašaš kao ovde. Veoma brzo bi ti spakovali metak u glavu. Samo Kinezi imaju jedan neobičan običaj. Pošto nekog ubiju naulici isporuče njegovoj porodici račun za taj metak koji ona mora da plati. Let zaa Peking je JAt nudio preko neke kompanije iz Dubaija, a bila je i verzija preko Air China preko Frankfurta. Mislim da je ovo prvo lakše jer se ne cimaš a vizom za Nemačku, pa izvoli i onda nas odatle obaveštavaj o kineskoj armiji.

Njega?!?!
On bi automatski postao barem gradonacelnik,znajuci njegove kvalitete,tebi bi jos na granici rekli-gospodine udjite na ova druga vrata levo,rutinska kontrola :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Pusti ti te narkomanske tripove o tome kako me zamisljas mrtvog, nego lepo odaj pocast i priznanje Kinezima na njihovoj velikoj pobedi, pa da idemo dalje.

Ne zamišljam ja tebe nikako, nedaj bože da kvarim nedeljni ručak. A pobeda nads nenaoružanim narodom nije pobeda, to je kukavičluk, Oni ni Tajvan ne smeju da napadnu, a šta su im Japanci radili 1937. i 39. je bila čista bruka.

Ma to sto su Kinezi takvi to nista, a el znas koliko sam ja Svaba i to bas ono, esesovaca pobio u onoj misiji "Staljingrad" u CoD? Pa missim, ni za sta nisu, a ono kao, esesovci, ovo ono.

Takva je bila misija.

Ja govorim o konkretnoj vojnoj operaciji u kojoj je Karmapa, i dan danas aktivna ličnost u životu Tibetanaca, izveden sa Tibeta. I tu su mnogi tvoji voljeni Kinezi izginuli, a ni jedan član tima za izvlačenje nije.

Isto kao kad je meni pisano da ću biti ubijen, da će mi smrskati kićmu lošatom i slično. Ili kad je pisano da su svi Albanci prljavi i ružni. ja ne potstičem na nasilje, ja sam protiv nasilja. Ja sam opostavljam jednu dilemu u centar pažnje, a to je zašto niko od vas 'što srbujete i razmećete se ovde nije imao petlju da na bilo koji način nešto uradi protiv NATO na Kosovu. Moliću lepo, tokom devedesetih opozicija je pravila velike mitinge, bili su sukobi sa policijom, bila su hapšenja, premlaćivanja i opozicija je sve izdržala. To je u velikoj meri bila opozicija orijentisana nati-nasilno i za evropske vrednosti, što ne znači da se nismo tukli sa muriijom po ulicama. Sve to vreme mi smo mislili da će uletei neki SRS ioli SPS simpatizeri da se polivaju sa nama, sečćam se na nekim mitinzima bi se mi malo krupniji postavili po obodima, tk odasm opazili da žene na demonstracijama budfu unutra, ako nas napadnu da mi primimo taj prvi udar i da nji zaštiitmo. PA onda nestane osvetljenja na trgu, polu mrak, mi mislimo to je to i samo čekamo u grču odakle će da krene i kako ćemo da reagujemo. I ništa se ne dogodi. Danas opozicija nije u stanju da se skupi na mitingu koji bi imao 5000 ljudi. A kamoli da se polivaju sa murijom, da ih neko hapsi, da ih po novinama i televitzijama prozivaju da su izdajnici i pored toga da puštaju slike zverstava sa ratišta što su nama radili. Danas im je najćei problem što su imali prilog oi mitingu od minut, a ne od tri minuta. Gde je tu hrtabrost i o čemu onda pričamo ovde? Svima su vam puna usta Srbije i Kosova i diopada vam se Tjenamen, ali gde je tu srpstvo? 1300 kaplara su znali da moraju da čuvaju položaj. I znali su ishod. I ostali su. To je srpski. Imati ideal i boriti se za njega. Počiniti zločin nije srpski. I to je ono što razlikuje neke od nas ovde i neke od vas ovde. ma koliko se svi vi busali u grudi da ste Srbi, to što pričate nije srpski.

Ovo je jako dobro rečeno !
Posle 1.svetskog , evropska štampa je pisala o Srbima kao najviteškijem narodu Evrope, jer nisu ubijali ni mučili zarobljene, nenaoružane, nemoćne...
Šta je komunizam i Broz napravio od Srba ?
Proći će generacije dok se ta kuga izleči i Srbi opet postanu čovekoljupci.

Moliću lepo, Tito je imao dobru ideju i često pogrešne metode koje su tu ideju kompromitovale. Ideja da se narodi ne mrze je plemenita ideja. Prve ozbiljne albanske demonstracije su usledile posle Titove smrti. To nam govori jednu jednostavnu stvar, a ta je da ideja mora biti iznad lidera. Kuba neće dugo, ovakva kakva jeste, nadživeti Kastra. A Kina je nadživela Mao Ce Tunga. Lideri su u funkciji ideja, ne obrnuto. To je bio problem sa Titom i zato sei Jugoslavija raspala. Jugoslavija je bila u funkciji toga da on vlada i to je bez ostavljenog naslednika koji bi sprovodio ideju bio kraj te priče,

A sto je Amerika 30-th godina bila vise fasisticka od Nemacke,sto je klan bio jaci nego ikada sa 3-4 miliona ljudi,sto su nasilno sterilisali 30-40 hiljada zatvorenika... to nije zlocin?

A sto je Amerika 30-th godina bila vise fasisticka od Nemacke,sto je klan bio jaci nego ikada sa 3-4 miliona ljudi,sto su nasilno sterilisali 30-40 hiljada zatvorenika... to nije zlocin?

Ali,vlast SAD-a se protiv toga moćno borila... Koliko je bilo anti-klan fora...Naravno,da zameram gosn Rooseveltu što nije uhapsio yebeno kopile Williama J.Simmonsa...Đubre je umrlo samo mesec dana posle njegovog yebenog,ubuđalog Hitlera...Nek se nose obojica!Bio je samo devet godina stariji od yebenog Adolfa i obojica su bikovi u horoscope-u...

Tito je bio lik!:ok:

Prošl oje 20 godina od pokolja na Trgu Nebeskog mira, da li ga podržavate ili ne?

samo kreten moze da se raduje tenku na ulici totalitarnog sistema usmerenog protiv sopstvenih gradjana.

danas, srecom, zivimo u svetu koji je toliko povezan, toliko se ipak razvio i toliko smo informisani da vise nema legitimnog pozivanja na nacelo iz vestfalije 17.veka o 'nemesanju u unutrasjne stvari jedne zemlje', pa da vladar moze legitimno uraditi sta mu se cefne sa svojim gradjanima. bilo da se radi o iranu, kini ili nekoj vukoyebini, to je svacija stvar.
takvi rezimi, naravno, mogu primeniti silu, ugusiti sve to, ali to su sve privremene stvari u kontextu istorije.

ne postoji razlog da kinezi danas, pored nekih ekonomskih i nekih sloboda koje imaju, ostanu uskraceni za politicke i druge drustvene slobode. i to je jedina normalna logika.

Gvidione, opet sviras i smaras trulom narkomanskom pricom mesto da se poklonis pred Kinezima, a osobito pred 27. i 28. armijom NR Kine, a posebice pred tenkovskim divizijama tih armija.

a jel si se ti poklonio titovoj armiji sto je zgazila, poubijala i pozatvarala chetnike i srpsku burzoaziju?

poshto ti je uspeh komunista u akciji gazenja parametar cemu se poklanjas i simpatija.

Back