1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

Nisam znao da bog treba odobrenje za bilo sta od menea pogotovo ne znam kako ja to njemu mogu da odobrim da on "upali plamen vjere u mom srcu" (pretpostavljam da si htio reci da od mene formira vjernika).Znam mnogo o Tesli ali ne znam da je Tesla komunicirao sa bilo kime osim sa ljudima u momentima rada na svojim pronalascima.

Bog nista ne radi na silu! Ne postaje se odmah vernik. Korak po korak. Potrebno je puno strpljenja.
Da, On zeli da mu se "vratis", tamo i gde pripadas. Ti si njegov, njegovo dete.

Bog nista ne radi na silu! Ne postaje se odmah vernik. Korak po korak. Potrebno je puno strpljenja.
Da, On zeli da mu se "vratis", tamo i gde pripadas. Ti si njegov, njegovo dete.

Ako Bog nista ne radi na silu sto ce mu onda sva ta moc i sto je iskazuje u Bibliji.Meni se cini da je potop bio protiv volje mnogih bica na Zemlji i da je bio izvrsen na silu od strane Boga.Bez da se Bog konsultovao sa potopljenima.

Poslednja izmena:
Ako Bog nista ne radi na silu sto ce mu onda sva ta moc i sto je iskazuje u Bibliji.Meni se cini da je potop bio protiv volje mnogih bica na Zemlji i da je bio izvrsen na silu od strane Boga.Bez da se bog konsultovao sa potopljenima.

Ako cemo tako da razmisljamo, zamisli da je Bog sve stvorio i da moze da radi sta mu je volja!
Potop se desio, jer su se ljudi oglusili o Njegove reci. Mislim da je tada Bog svatio, da je pogresio, jer je nakon toga pustio dugu na nebu i rekao da nikad nece unistiti Zemlju! Covek sni, Bog planira! Bog od coveka zeli, molitvu, ljubav, humanost, solidarnost itd. I Noju su se smejali svi, govoreci da je lud sto pravi veliki "camac" na vrhu brda! Cak mu i rodjeni nisu u pocetku poverovali!

Sta znaci da Bog ima sina i duha.Je li to znaci da ih on posjeduje.Znaci Bog nije ni licnost ni bice nego je sustina necega(pretpostavljam univerzuma)
Jesam li u pravu?

Mi odbacujemo to Avgustinovo učenje.Jedan Bog je Ličnost Očeva koji radja Sina i ishodi Duha.Otac je Uzrok ili Načelo večnog postojanja Sina i Duha.Ovo što mi prihvatamo je učenje Kapadokijaca.:)

ps.preporučio bih ti "Dogmatske teme" od Zizjulasa.Ovde imaš brojne tekstove iz te knjige. http://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4107.0.html

Poslednja izmena:
Ako cemo tako da razmisljamo, zamisli da je Bog sve stvorio i da moze da radi sta mu je volja!
Potop se desio, jer su se ljudi oglusili o Njegove reci. Mislim da je tada Bog svatio, da je pogresio, jer je nakon toga pustio dugu na nebu i rekao da nikad nece unistiti Zemlju! Covek sni, Bog planira! Bog od coveka zeli, molitvu, ljubav, humanost, solidarnost itd. I Noju su se smejali svi, govoreci da je lud sto pravi veliki "camac" na vrhu brda! Cak mu i rodjeni nisu u pocetku poverovali!

Mislio sam da je Bog nepogresiv.

Mentalni frikovi koji ne veruju u magiju stvaranja, pricajuce zmije i druge nebuloze? pa da, onaj ko je lud sigurno nece reci za sebe da je lud. u pravu si izgleda. odmah ad hominem napad. tipicno.

јел теби делује интелигентно да се паметан атеиста бави и проучава нешто што га
не интересује
сматра за бајком
сматра за глупост.

е видиш ти си написао као рецимо да сам ја теби објашњавао књигу (успут, коју нисам прочитао) о бејзболу како се игра, зашто се трчи по терену, чему служи палица, лоптица, кацига а да при том ме, то апсолутно не интересује и сматрам такву игру глупошћу.
могу ја бити и луд, али поред вас таквих никад не могу бити глуп:)

U nasim prevodima pise da se navodno ''pokajao''...ali pravi prevod hebrejske reci bi bio u smislu da Mu je zao..mi u nasem jeziku nemamo adekvatan prevod te reci..jer je hebrejski po mnogo cemu specifican od ostalih jezika. Duga je Bozji znak da vise nikada nece unistiti civilizaciju potopom.
Potop je bio jedini nacin da se covek spase od samounistenja, od greha koji je obuhvatio celu planetu sem Nojeve porodice.

U nasim prevodima pise da se navodno ''pokajao''...ali pravi prevod hebrejske reci bi bio u smislu da Mu je zao..mi u nasem jeziku nemamo adekvatan prevod te reci..jer je hebrejski po mnogo cemu specifican od ostalih jezika. Duga je Bozji znak da vise nikada nece unistiti civilizaciju potopom.
Potop je bio jedini nacin da se covek spase od samounistenja, od greha koji je obuhvatio celu planetu sem Nojeve porodice.
Ako se Bog pokajao sto je nesto uradio onda to automacki znaci da je smatrao da je pogresio sto je to uradio.

Potopa nije ni bilo,tako da tu priču ostavi za malu decu.

Celu planetu ili ono što je tada se verovalo da je cela planeta?

Ne može to tako, ako mahne čarobnim štapićem, neće imati niko straha prema dotičnom, pa će se sve ponoviti, prema tome mora priča biti sa primerom, da preživeli mogu da vide kako se ostatak podavio u tolikoj vodi i da budu zahvalni duboko što su preživeli :manikir:
straha?
on je roditelj koji bije, pardon ubija, masakrira svoju decu?
ocu socijalnog radnika!
ima straha na izvoz medj stadom...

Znas, kada je nesto istina...tu se mora sve poklopiti..ali sve! Mi Bibliju na brojne nacine mozemo testirati i videti koliko je tacna.
Bog nije prestao da komunicira sa ljudima....mi smo ti koji smo prestali da komuniciramo sa Njim. Pokusaj da se pomolis, da porazgovaras sa nekim koga ne vidis...pa ces da vidis da li postoji ili ne...to je najveci dokaz koji mozes sam videti...ali ljudi to ne zanima, nece ni da pokusaju...ali je glavno kritikovati i rugati se, jer je to danas in.
Ono sto je Tvorac radio u proslosti, nije nista kako ce da intervenise u buducnosti...Kada je Tvorac cinio razna cuda u proslosti, iako ljudi nisu imali telefone, internet i td. kada je razdvoio Crveno more..svi okolni narodi su znali sta je Tvorac ucinio za svoj narod...a kako ce se sada cuti kada bude intervenisao,...pazi ovaj citat iz Isaije 11;15,16 ..''Господ ће исушити залив Египатског мора и у жару свог духа замахнуће својом руком на реку. Удариће на седам њених набујалих рукаваца и учиниће да их људи прелазе у сандалама. А за остатак његовог народа који буде преостао, биће припремљен широк пут из Асирије, као што је био припремљен Израелу оног дана кад је изашао из египатске земље.''
Cekaj samo da se izraelci malo dovedu u red, pa ces da vidis kako ce Tvorac da intervenise i sta nas tek ocekuje....samo malo strpljenja!

To nije tacno. NI JEDAN vernik ne moze da komunicira sa bogom!
Ne znam kako bih opisao tvoj komentar, cista zabluda ili ludost.

A sto se tice egipatske avanture, SVI JEVREJSKI ARHEOLOZI se slazu da nema ni jednog dokaza da se ISTA od toga desilo.
Cak ni da su bili robovi u Egiptu. Gledao sam neke fotke borbenih dvokolica u moru. Ali to znaci da se NEKADA (ne znamo kada) potopio brod prevozeci dvokolice. I nista vise.

To nije tacno. NI JEDAN vernik ne moze da komunicira sa bogom!
Ne znam kako bih opisao tvoj komentar, cista zabluda ili ludost.

A sto se tice egipatske avanture, SVI JEVREJSKI ARHEOLOZI se slazu da nema ni jednog dokaza da se ISTA od toga desilo.
Cak ni da su bili robovi u Egiptu. Gledao sam neke fotke borbenih dvokolica u moru. Ali to znaci da se NEKADA (ne znamo kada) potopio brod prevozeci dvokolice. I nista vise.
Druze, sta da ti kazem....bez da si MNOGO neinformisan.

Back