1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

Jednostavno verujes ili ne verujes u to... Mnoge stvari su za nas nezamislive, recimo beskraj, ajde ga zamisli ako mozes... kako je nastao covek?Kako i zasto su izumrli dinosaurusi ? Hiljadu pitanja bez "cvrstih "odgovora.Ja verujem i ne trazim cinjenice i dokaze za to koliko god to nekome izgledalo blesavo.Da li je nesto tacno?Da li je stvarno postojala Nojeva barka ?Ako pise u Svetom pismu da jeste ,onda ko sam ja da sumnjam u njeno postojanje?Postujem i uvazavam sve ljude bez obzira da li su verujuci ili nisu(naravno dobronamerne).Ljudi koji se izjasnjavaju kao ateisti imaju svoj stav o nekim pojavama,dogadjajima stalno traze dokaze, cinjenice,vernici imaju drugacije vidjenje na neke stvari i treba to postovati .Moj stav je da verujem u ono sto pise u Svetom pismu.
:zpozdrav:

Postavljajuci ovu temu,zelela sam diskusiju izmedju verujucih i ateista,po pitanju ove biblijske price!Zelim cuti na koji nacin vernici tumace samu pricu,i zasto joj veruju!Sam odgovor:Ja verujem,zato sto verujem!Meni nije jasan,samim tim sto sam ateista!Cilj mi je da shvatim,na koji nacin vernici uopste veruju u sve sto pise u Svetom pismu!?Bez razmisljanja,sa razmisljanjem,bez i sa razumevanjem istog!?

Postavljajuci ovu temu,zelela sam diskusiju izmedju verujucih i ateista,po pitanju ove biblijske price!Zelim cuti na koji nacin vernici tumace samu pricu,i zasto joj veruju!Sam odgovor:Ja verujem,zato sto verujem!Meni nije jasan,samim tim sto sam ateista!Cilj mi je da shvatim,na koji nacin vernici uopste veruju u sve sto pise u Svetom pismu!?Bez razmisljanja,sa razmisljanjem,bez i sa razumevanjem istog!?
Tvorac nam se otkriva preko Svetog Pisma, daje nam sve sto nam u ovom trenutku treba da znamo...Ko Mu se okrene, On mu se otkriva u zivotu i to je najveci dokaz...tu vise nema meste verovanju..vec vernik se susrece u svom zivotu sa cinjenicom i on zna da Tvorac postoji. I sad, moze cela nauka da kaze "Bog ne postoji" i celi svet ako treba, ali coveku koji se susreo sa Tvorcem to nece predstavjati ama bas nista. Tako da mozemo reci da pravi, takozvani "vernik" ne mora da ima dokaze za nesto da bi verovao u to, vec zbog spoznaje Tvorca, on ce to prihvatiti poverenjem.
Naravno, ja i dalje stojim da bukvalno sve mozemo naucno dokazati i testirati.

Tvorac nam se otkriva preko Svetog Pisma, daje nam sve sto nam u ovom trenutku treba da znamo...Ko Mu se okrene, On mu se otkriva u zivotu i to je najveci dokaz...tu vise nema meste verovanju..vec vernik se susrece u svom zivotu sa cinjenicom i on zna da Tvorac postoji. I sad, moze cela nauka da kaze "Bog ne postoji" i celi svet ako treba, ali coveku koji se susreo sa Tvorcem to nece predstavjati ama bas nista. Tako da mozemo reci da pravi, takozvani "vernik" ne mora da ima dokaze za nesto da bi verovao u to, vec zbog spoznaje Tvorca, on ce to prihvatiti poverenjem.
Naravno, ja i dalje stojim da bukvalno sve mozemo naucno dokazati i testirati.

Ovako miroljub petrovic prica na svom forumu .......gde one koji se ne slazu sa njim cenzurise...

Još jedno ZAŠTO kao doprinos temi.

Vidim da se priča o molitvi. Zašto se ljudi mole ako se sve zbiva po Božjoj volji? Koja je svrha molitve, ako božja volja nije da dobijemo ili sredimo nešto? Takođe, čak i ako to jeste njegova volja, da li on to neće izvršiti svoju volju ukoliko se u vezi sa njom dati pojedinac ne pomoli?

A čak i u tom slučaju postoji oko 15 000 "tipova".A za dinosauruse,nemam reči.T-rex je bio kućni ljubimac.:D
Ja stvarno ne razumijem da vjernici ne shvataju koliko u prirodi ima agresivnih mesozdera.Prosto je nemoguce da neko od tih mesozdera ne pocne praviti haos.Ispade da svi oni mirno stoje na barci citavo vrijeme.
E sada ce neko da kaze Bog je njih smirio jer je on svemocan i sve moze da uradi.

sta je neozbiljno , to sto bog ubija ljude,moras da imas neku saosecajnost,koliko tebi treba argumenata da bog ubija ljude,, nemozes da pricas da je on samo ljubav

Dejane, Djavo je u tebi! Cak ni najveci ateisti,ne govore takve reci - BOG UBIJA LJUDE!!!!!!
Da li si ti svoj?!Bog je ljubav! Ko si ti da postavljas takva pitanja?! Covece, On te je stvorio i gotovo!
A ti svojim neverovanjem ces se unistiti!

ispade da je nama bog sluga.
uopste se ne zna ko je jagnje (ili ovca), ko koga sluzi.

evo npr. ja, mnogo volim svoga sina, i sve radim sto rade ostali roditelji, hranim ga, presvlacim, ali nisam sluga. NE MORAM to da radim, uzivam to da radim. i uvredio bih se zestoko kada bi me neko nazvao slugom.

kod sluga je situacija obrnuta. sluga MORA da sluzi. ako ne sluzi, uvek postoji neka konsekvenca.
i primetio sam, hriscani vole da se nazivaju slugama.

Bubo, ti ni ne znas da si takvim ponasanjem(neverovanje-ateista) sluga Necastivom!
Sluzenje je dar i Bozije milosrdje! Ne znam koliko znas, ali i Isus je prao noge svojim apostolima.

Ja stvarno ne razumijem da vjernici ne shvataju koliko u prirodi ima agresivnih mesozdera.Prosto je nemoguce da neko od tih mesozdera ne pocne praviti haos.Ispade da svi oni mirno stoje na barci citavo vrijeme.
E sada ce neko da kaze Bog je njih smirio jer je on svemocan i sve moze da uradi.

Pa naravno da ce se u nedostatku dokaza pozvati na Boziju svemoc.To je jedino sto mogu.

Još jedno ZAŠTO kao doprinos temi.

Vidim da se priča o molitvi. Zašto se ljudi mole ako se sve zbiva po Božjoj volji? Koja je svrha molitve, ako božja volja nije da dobijemo ili sredimo nešto? Takođe, čak i ako to jeste njegova volja, da li on to neće izvršiti svoju volju ukoliko se u vezi sa njom dati pojedinac ne pomoli?

Zato sto je molitva razgovor sa Bogom.

Bog je sustina ljubavi! On sam kaze da je Ljubav!
Njegova ljubav ne moze da se dokuci i objasni ovozemaljskom.
Ja ne razumijem sta je to sustina ljubavi pa sa time ne razumijem ni definiciju boga.Iz mnogih postova vjernika pomislio sam da je Bog bice koje ima emocije i koji cesto robuje sopstvenim emocijama a sada saznajem da Bog nije bice nego emocija, a poslije toga, nije emocija nego sustina emocije ,sto mi je potpuno nejasno.

Ja ne razumijem sta je to sustina ljubavi pa sa time ne razumijem ni definiciju boga.Iz mnogih postova vjernika pomislio sam da je Bog bice koje ima emocije i koji cesto robuje sopstvenim emocijama a sada saznajem da Bog nije bice nego emocija, a poslije toga, nije emocija nego sustina emocije ,sto mi je potpuno nejasno.

Tesla, ti si sada skroz zbunjen!:zroll:
Uzgred, jel si znao da je Tesla komunicirao sa visim silama(mislim da je u pitanju Duh sveti) i tako dobijao ideje za sve sto je radio?

Definiciju Boga ti niko ne moze reci 100%. Bitno je da znas da te On ljubi i voli, bez obzira na sve! Moras Ga pustiti, da upali plamen vere u tvom srcu! Kako je rekao, On je Ljubav. Ljubav se zove Njegovim imenom! On je savrsenstvo! On je sustina svega!
Alfa i Omega.Pocetak i kraj.

Tesla, ti si sada skroz zbunjen!:zroll:
Uzgred, jel si znao da je Tesla komunicirao sa visim silama(mislim da je u pitanju Duh sveti) i tako dobijao ideje za sve sto je radio?

Definiciju Boga ti niko ne moze reci 100%. Bitno je da znas da te On ljubi i voli, bez obzira na sve! Moras Ga pustiti, da upali plamen vere u tvom srcu! Kako je rekao, On je Ljubav. Ljubav se zove Njegovim imenom! On je savrsenstvo! On je sustina svega!
Alfa i Omega.Pocetak i kraj.
Nisam znao da bog treba odobrenje za bilo sta od mene a pogotovo ne znam kako ja to njemu mogu da odobrim da on "upali plamen vjere u mom srcu" (pretpostavljam da si htio reci da od mene formira vjernika).Znam mnogo o Tesli ali ne znam da je Tesla komunicirao sa bilo kime osim sa ljudima u momentima rada na svojim pronalascima.

Poslednja izmena:

Back