1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

pa,prema vama oni su izumrli u potopu.
za mene,potop se nikada nije ni dogodio tako da nema ni pre ni posle.
Mada,naravno ova podela na nase i vase je potpuno pogresna posto ispada kao da je pitanje prihvatanja TE,pitanje misljenja.

evolucija postoji, besmisleno je poricati tako nešto, svaka vrsta je podložna menjanju i usavršavanju u skladu sa uslovima života, ali nemoguće je da evolucijom nastanu nove iz već postojećih vrsta.... "karika koja nedostaje" :)

Ovo i nije spam posto je direktno povezano sa potopom.Kao jedna od dokaza za TE je i hronoloski raspored fosila.Dakle,nigde nije pronadjen u istom sloju dinosaurus i neki sisar,sto je,ako se potop zaista dogodio,nemoguce.

ako hoćeš proslediću ti neke linkove i preporučiti literaturu u vezi fosila, ozbiljnu i naučnu, doduše malo drugačijeg pristupa

pa,prema vama oni su izumrli u potopu.
za mene,potop se nikada nije ni dogodio tako da nema ni pre ni posle.
Mada,naravno ova podela na nase i vase je potpuno pogresna posto ispada kao da je pitanje prihvatanja TE,pitanje misljenja.

први си почео са поделом, ја лично делим на оне за које сматрам добрим и оне за које сматрам лошим.

evolucija postoji, besmisleno je poricati tako nešto, svaka vrsta je podložna menjanju i usavršavanju u skladu sa uslovima života, ali nemoguće je da evolucijom nastanu nove iz već postojećih vrsta.... "karika koja nedostaje" :)

Zašto je nemoguće?Ovde ti je dokumentovano na stotine prelaznih formi. http://www.talkorigins.org/faqs/faq-transitional.html
Što se tiče čoveka,i tu je slika dosta u potpunjena.No,čak i da za postanak čoveka ne postoje dokazi,postoji hiljade drugih vrsta.

Pa vidis kod mene se Bog otkriva na razne nacine. Svima nama u zivotu dodje period kada se interesuje za to kako smo nastali i zasto smo ovde gde smo....ja sam poceo da trazim i postavljam razna pitanja, na koja sam dobio odg.

to je lepo. samo sam zbunjen sto ja nisam dobio nikakav odgovor a mislim da sam ga zasluzio jer sam igrao po bozjim pravilima. valjda sam zbog toga pomalo razocaran...

to je lepo. samo sam zbunjen sto ja nisam dobio nikakav odgovor a mislim da sam ga zasluzio jer sam igrao po bozjim pravilima. valjda sam zbog toga pomalo razocaran...
Mozda ti mislis da si "igrao po Bozjim pravilima", mozda je realnost drugacija. U molitvi posoji onaj deo gde se kaze "..da bude volja tvoja", tu jednostavno pozivamo Tvorca da bude Negova volja, da On odluci sta je najbolje za nas u datom trenutku. Ja sam se u pocetku za mnogo sta molio, ali kada sam malo vise, da kazem sazreo, shvatio sam da mi Tvorac sa razlogom nije ispunio neke od mojih zelja..jer je to bolje za mene, i sada to iz ovog ugla i shvatam. Pokusaj da se molis molitvom "Oce nas", da se molis da bede Bozja volja u tvom zivotu..da On odluci sta je dobro, a ne ti...pa se posle izvesnog vremena osvrni iza sebe..i videces kroz sta te je sve Tvorca vodio i gde te je usmerio.
Ljudi danas rade mnogo nemoralne stvari ali su uvereni da sluze Tvorcu i da zive ugdno pred Njim. Potrebno je da ne dopustimo da se srce pita umesto razuma.

Gde NOMA ne funkcioniše? Manje više, čim se udaljite od te male „kule od slonovače“ (M. M. Ćirković) zvane naučna zajednica. Većina finih ljudi (D. Ugrešić) prihvata argument da su religijske tvrdnje tačne zato što puno ljudi veruje u njihovu istinitost (argumentum ad populum).
To samo govori koliko malo poznajemo i nauku i religiju.
U svojoj suštini, NOMA bi podrazumevala deističku poziciju vere – bog je dao prvi impuls i zakone, pa čak i ulio dušu čoveku, a sve se dalje dešava bez njegovog nadzora.
Ne vidim kako je izveden ovaj zaključak.NOMA govori isključivo o tome da vera i nauka ne mogu biti u koliziji.To što se Bog ne može naći u prirodi,znači da je on metafizičko Biće.
U hrišćanskim ritualima propoveda se postanje za šest dana, vaskrsenje, božansko začeće, postojanje materijalnog sina ili sinova božjih, razna čuda i mnoge slične stvari.
Čuda ne mogu biti u suprotnosti sa naukom.Nauka se bavi objašnjenjem i predvidjanjem prirodnih fenomena.Dok čuda predstavljaju fenomene koji su izazvani od nekog bića koje je potpuno slobodno u svom delovanju.A tu je nemoguće postaviti predvidjanja i doprineti razvoju teorije.

To samo govori koliko malo poznajemo i nauku i religiju.

Ne vidim kako je izveden ovaj zaključak.NOMA govori isključivo o tome da vera i nauka ne mogu biti u koliziji.To što se Bog ne može naći u prirodi,znači da je on metafizičko Biće.

Čuda ne mogu biti u suprotnosti sa naukom.Nauka se bavi objašnjenjem i predvidjanjem prirodnih fenomena.Dok čuda predstavljaju fenomene koji su izazvani od nekog bića koje je potpuno slobodno u svom delovanju.A tu je nemoguće postaviti predvidjanja i doprineti razvoju teorije.

па ето јел сам погодио да си деиста?:)

Back