- Poruka
- 77.927
Vidimo se malo kasnije,sad imam obaveze.![]()
ајд здраво деисто
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vidimo se malo kasnije,sad imam obaveze.![]()
O incestu smo govorili, zar nije dovoljno jasno?Pod 1.Ako mi je jedini mladozenja,brat od strica-to je incest!Takodje,odakle nastadose azijati,crnci ili crvenokosci?Svi od Noevih sinova i snajki?
Šta je teorija(u nauci)?
Pa vidis kod mene se Bog otkriva na razne nacine. Svima nama u zivotu dodje period kada se interesuje za to kako smo nastali i zasto smo ovde gde smo....ja sam poceo da trazim i postavljam razna pitanja, na koja sam dobio odg.Kod tebe je obrnuta situacija? Koja? jel ti se prvo obratio bog pa si onda poceo da verujes i da se molis, ili....?
U tvom postu ne postoji ni jedno racionalno objasnjenje za neka osnovna pitanja,koja bi postavilo i jedno dete predskolskog uzrasta!
Za objasnjenje se obrati MITROPOLITU FLORINE AVGUSTINOSU KANDIOTISU.Delo je njegovo.To je sa sajta manastira Lepavine kao sto stoji ispod teksta.Valjda ce hteti da ti objasni, pa ces imati podlogu za osnovna pitanja.Slobodan je posle predavanja veronauke deci predskolskog uzrasta.
Ako zelis zdravu diskusiju onda i ti moras prilagoditi ton.Predskolce si ti pomenula.Sto se tice citiranja drugih- ne vidim sta ima u tome lose jer na srecu ima toliko pametnog sveta.Odakle znas da se moje razmisljanje ne poklapa sa misljenjem pomenutog mitropolita?Ovo "To moze svako"!- Opet zvuci kao "Los ton".

наклапање
ајд здраво деисто
a dokazi za to su...?
To je hipoteza.Teorija u nauci predstavlja nešto mnogo više od zakona(matematičkog predstavljanja nekog prirodnog mehanizma).Teorija je model koji daje smisao činjenicama.Naravno,u budućnosti će se pojaviti neka nova teorija koja će zameniti sadašnju,ali to ne znači da će ona prestati da važi,već neće moći da se primeni na sve nivoe.

нпр
теорија је била да се сунце врти око земље, значи не престаје да важи та теорија? јербо сад се земља врти око сунца, а за којих стотинак година ко зна шта ће се вртети око чега
дакле ТЕОРИЈА је НАКЛАПАЊЕ
ne bih se složio, ili si ti pogrešno razumeo, ili sam koncept barata pogrešnim terminima - nauka se ne bavi metodologijom, metodologija je i sama nauka o načinima sticanja naučnog saznanja. Mauka se bavi saznanjem u nekoj oblasti, a pri tome koristi naučne metode, tj načine izučavanja i dolaska do saznanja. a pri tome i religija može dati svoj doprinos objašnjenjem suštine nekih stvari i pojava koje nauka ne može da objasni
Jednostavno verujes ili ne verujes u to
Opet se vrtimo oko iste stvari.Kada govorimo o naucnim pitanjima,to ne moze da bude stvar misljenja i naklonosti ka nekim idejama.Ja sam isto vernik,pa kada se razgovara o nauci normalo da trazim dokaze.Dok za veru to nije moguce.Ljudi koji se izjasnjavaju kao ateisti imaju svoj stav o nekim pojavama,dogadjajima stalno traze dokaze, cinjenice,vernici imaju drugacije vidjenje na neke stvari i treba to postovati
Da li si procitao sta sam rekao?Teorija je MODEL koji daje smisao cinjenicama.Tvrdnja:"Sunce se okrece oko Zemlje" da je istinita bila bi cinjenica,a ne teorija.Evolucija je i teorija i cinjenica.Teorija evolucije objasnjava cinjenicu evolucije.
U TE se ne veruje,vec se lepo sedne u nauci.

Gde NOMA funkcioniše? Prema nekim gledištima, nereligioznost nanosi štetu nauci, jer zbog toga nauka izgleda „strano“ i „nehumano“. I sam Guld navodi prvobitnu ubeđenost svojih kolega da je koncept NOMA iznuđen zbog velikog društvenog uticaja religije i potrebe za pronalaženjem podrške i finansiranja nauke u državi. Morate uočiti da „u ovakvim diskusijama postoji puno intelektualnog nepoštenja“ (V. Provin).
Spominjem je zato sto je ova tema povezana sa njom.Inace postoji jos mnogo teorija.зашто спомињеш еволуцију кад је беспредметна у овој причи
спомињеш је јер је везана уз реч теорија која вас еволуционисте иритира кад неко каже да је то општа глупост итд
како браните назив теорија, тако што је зовете чињеницом иако није доказива надајући се да ће једног дана бити доказана.
значи теорија је чињеница без доказа тј наклапање
колико пута треба да поновим а да ме схватиш?
Religija nema sta da utice,ne utice na nauku,kada se to potpuno dve razlicite oblasti koje do svojih zakljucaka dolaze razlicitim metodama.Npr.moze neki naucnik da bude vernik a drugi ateista,ali ce obojica naucnom metodom doci do istog zakljucka.
Spominjem je zato sto je ova tema povezana sa njom.Inace postoji jos mnogo teorija.
Ne,a?A fosilni zapis?

девојка није споменула ТЕ
шта те мучи око те теорије?![]()
naravno, kada su u pitanju neupitne i očigledne stvari, ali šta na primer sa pitanjem posatnka svemira, života i tome slično...? Čini se da je uključenje religije u ovim oblastima neophodno
шта са фосилним записима
ајд
да видимо
и онако спамујемо тему
Zasto je neophodno?