10 najvećih srpskih zabluda (po meni)

Које историјске чињенице? То што је био у турском ропству?
Тако би испало да Биљана Плавшић није издала Републику Српску јер је била на дугогодишњој робији, међутим сви знамо да је издала. И добро знамо да окупатори највише воле да казне своје послушнике. Мило Ђукановић им још увек добро служи, али имам осећај да ће и он у затвор чим га потроше.
Хајде наведи једну историјску чињеницу која доказује да Вук Бранковић није издао на Косову? Једну једину.

A koje istorijske činjenice dokazuju da je bio izdajnik?
Ne treba mi da dokazujemo da nije bio nego vi koji tvrdite da je bio dokažite.
Nije valjda izdajnik zato što je preživeo bitku?

tako je
kad je zoki recimo bio izdajnik jer je reko da treba nastaviti bombardovanje on je u stvari na jedan mnogo dublji nachin bio istinski patriota dok smo mi sa druge strane tim laznim etiketiranjem njegove filantropije zalivene bombama prali nechistu savest
Одавно је доказано да он то никад није рекао.

Али, они који желе зло Србији и даље верглају ту мантру, зна се зашто. :evil:

Речи су постале тако јефтине и лаке, па тако, ништа лакше, само ако ти неко није по вољи, назови га издајником. :mrgreen:

tako je
kad je zoki recimo bio izdajnik jer je reko da treba nastaviti bombardovanje on je u stvari na jedan mnogo dublji nachin bio istinski patriota dok smo mi sa druge strane tim laznim etiketiranjem njegove filantropije zalivene bombama prali nechistu savest
Јеси ли то видео на РТС-у? Он то није рекао, али по мени је већи издајник онај који је нас је довео до тога да нас бомбардују, исти онај који нам је испирао мозак преко РТС-а, који је начисто упропасто ову државу, и све ратове које је започео изгубио.

kako nije rekao kad jeste rekao
"treba nastaviti bombardovanje i miloshevic ce popustiti"
e sad ja sam zilion puta chuo metafixzichka tumachenja ovih prorokovih rechi kako to ne znachi ono shto znachi nego luk i salata
То је све пука измишљотина.

Али, није битно, него што некима од вас одговара да верујете у лажи, јер и без тога мислите све најгоре.

Неки, под утицајем систематске пропаганде.

А, неки, богме, свесно, злонамерно настављате пропаганду наших непријатеља.

Откуд знам кад нема поузданих извора о Косовској бици и њеном току.
Ако је повукао своју војску у току битке то се може означити као издаја.
Али понављам: није поуздано утврђено да Вук Бранковић није издао, већа је вероватноћа да је издао него да није гледајући касније догађаје.

Јеси ли то видео на РТС-у? Он то није рекао, али по мени је већи издајник онај који је нас је довео до тога да нас бомбардују, исти онај који нам је испирао мозак преко РТС-а, који је начисто упропасто ову државу, и све ратове које је започео изгубио.
:ok: :ok: :ok:

Šta mu više zameraš,što je kako kažeš započinjao ili gubio ratove ?

6. Ne treba biti blizak sa državama koje priznaju Kosovo
NETAČNO, Sveti Sava je bio cenjen kao diplomata u svim državama koje su imale pretenzije na srpsku zemlju, od Vizantije do Bugarske.

7. Rusija je planetarna sila
NETAČNO. Jeste sila, ali regionalna sila, jako daleko od globalne sile.

#6. Koliko to ima drzava izmedju Vizantije i Bugarske :hahaha:

#7. Sila koja se prostire na 2 kontinenta (11 vremenskih zona) nije globalna (planetarna) sila, vec regionalna. Ae sad lepo po lekove :ok:

Али понављам: није поуздано утврђено да Вук Бранковић није издао, већа је вероватноћа да је издао него да није гледајући касније догађаје.
Има довољно поузданих извора.

Само, треба се потрудити пронаћи. :zper:

А прави труд баш и није нешто овде распрострањен. :roll:

Ипак нека ми Милунка наведе ту историјску чињеницу која доказује невиност Вука Бранковића.
Ја нећу да кажем унапред да је био издајник. Нека то историјска наука утврди.
Али за сада историчари не тврде ни једно ни друго јер не знају.
Да чујем Милунка? Знаш или не знаш?

Ako nemaš dokaze onda NE MOŽEŠ reći da je bio izdajnik. Epske pesme nisu dokaz.

Ипак нека ми Милунка наведе ту историјску чињеницу која доказује невиност Вука Бранковића.
Што волим овакве филозофе. :roll:
Знам.
Али - нећу ја да ти кажем.
Тражи сам, потруди се.
Јел' проблем удубити се мало у историју властитог народа? :roll:

Знаш ли где је сахрањен Вук Бранковић, где му је гроб ?

На Хиландару !

Сад се питај како то да највећи српски 'издајник' буде сахрањен на најсветијем српском месту !

nije nas niko doveo do toga da nas bombarduju nego su nas bombardovali da bi nam oteli deo teritorije

eto josh jedne od zabluda za ovo temu
do dushe ovo nije srpska,nego zuta zabluda al i vi ste valjda skoro pa srbi lol
jedini nachin na koji je to moglo biti sprecheno je dobrovoljnim davanjem nashe teritorije
a to ni sloba,ni diki ni bota niti bilo koji drzavnik bilo koje suverene drzave ne bi smeli da urade
ali nisi ti izdajnik kad pravdash agresiju na jednu drzavu zamenom teza,ti si ko i zoran"bombardujte ih josh"djindjic pravi patriota!

Šta ste zapeli za tog Vuka Brankovića :confused:.To je srednjevekovna ličnost,feudalac nema veze sa modernom državom i nacijom.,niti je u to vreme postojao nekakav osećaj pripadnosti naciji.

Bitan jer se svaki nacionalni poraz pravda izdajom.
U stilu, mi Srbi bismo uvek pobedjivali da nije bilo izdaje, jer smo najbolji, najjaci, naj naj...

Da bi preuzeli odgovornost treba da se ratosiljamo mita o Brankovićevoj izdaji.
Treba lepo da kažemo, poraženi smo jer smo pogrešili, bili smo slabiji, loše smo procenili, a ne: kriv je ovaj ili onaj...

Вук Бранковић је до ногу потукао десно крило турске војске у коме су били елитни јањичари и одреди грчких витезова, вазала. Могуће и да је управо у јуришу његове коњице погинуо Мурат. То говоре дубровачки и млетачки извори. Битка се догодила на његовом властелинству и нема говора да би се он са њега повукао.

А то нема везе са немогућношћу људи да схвате појам мотива издаје као саставног дела косовског мита на коме је Србија опстала до коначног ослобођења.

1. Vuk Branković je izdao na Kosovu.
NETAČNO, Vuk Branković je bio hrabar hrišćanski vitez za koga ne postoje nikakvi dokazi da je izvršio izdaju

2. Vidovdan je dobio ime po srpskom poganskom "bogu" Vidu, a krsne slave su sećanje na "bogove" kućne zaštitnike,
NETAČNO, Sveti Vit je hrišćanski svetac iz Južne Italije, a krsne slave imaju i katolici samo što ih zovu imendani.

3. Srpska pravoslavna crkva je generator nacionalizma u Srbiji
NETAČNO, etnofiletizam je jeres koju crkva osudjuje, a izuzev pojedinačnih incidenata, crkva na čelu sa Njegovom Svetosti Pavlom, je uvek pozivala na toleranciju i dijalog sa svetom.

4. Samo centralizovana Srbija je sigurna od separatizma
NETAČNO, pogledati Nemačku koja je iako ima u sastavu federalne jedinice jedna od najstabilnijih drzava sveta

5. Bez Kosova nema Srbije
NETAČNO, od 1815 do 1912, Srbija je funkcionisala bez Kosova kao država i Srbi su opstajali kao narod iako je Otomanska imperija bila mnogo manja sila od Amerike.

6. Ne treba biti blizak sa državama koje priznaju Kosovo
NETAČNO, Sveti Sava je bio cenjen kao diplomata u svim državama koje su imale pretenzije na srpsku zemlju, od Vizantije do Bugarske.

7. Rusija je planetarna sila
NETAČNO. Jeste sila, ali regionalna sila, jako daleko od globalne sile.

8. Svet mrzi Srbe
NETAČNO, eto najviše puta smo u istoriji ratovali sa Vizantijom, pa smo ipak prihvatali civilizacijske tekovine iz Vizantije i danas su nam Grci odlični prijatelji

9. Evropa je antinacionalna i antihrišćanska
NETAČNO, u EU države zadržavaju suverenost, a u dobrom delu Evrope na vlasti su demohrišćani, a u nekim državama EU (Irska, Poljska) zabranjen je abortus jer je protivan verskim ubedjenjima gradjana

10. Sva srpska mudrost se nalazi u srpskom seljaku i u epskim pesmama
NETAČNO, srpska mudrost se nalazi i u delima Svetog Save, Dositeja Obradovića, Nikolaja Velimirovića, Radomira Konstantinovića, Borislava Pekica.,.. i mnogih drugih koji su ukazivali i na slabosti srpskog nacionalnog karaktera

Slazem se sa svim tackama, narocito sa 5-om. ;)

nije nas niko doveo do toga da nas bombarduju nego su nas bombardovali da bi nam oteli deo teritorije

eto josh jedne od zabluda za ovo temu
do dushe ovo nije srpska,nego zuta zabluda al i vi ste valjda skoro pa srbi lol
jedini nachin na koji je to moglo biti sprecheno je dobrovoljnim davanjem nashe teritorije
a to ni sloba,ni diki ni bota niti bilo koji drzavnik bilo koje suverene drzave ne bi smeli da urade
ali nisi ti izdajnik kad pravdash agresiju na jednu drzavu zamenom teza,ti si ko i zoran"bombardujte ih josh"djindjic pravi patriota!
Још једна српска заблуда: ко не мисли као ја, он и није прави Србин.

А то нема везе са немогућношћу људи да схвате појам мотива издаје као саставног дела косовског мита на коме је Србија опстала до коначног ослобођења.

Kosovski mit je imao jasnu funkciju jačanja borbenog duha među Srbima u isčekivanju teških borbi i velikih žrtava tokom 19 veka.

Back