Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda prvo ide Otmenost ježa. :)
Sasvim slučajno danas naleteh na nju u biblioteci.
Kad je zgrabih, ciknuh.
Nisu znali, ovi čitači novina, sredovečni, šta se zbiva.
:)
Bila mi dugo na spisku, ali nikada je dosad ne sretoh.
Moja je sada. :)
Krećem odmah.

O, sad vidim da i Esteriti mnogo šta nije po volji, pa mi lakše da nisam samo ja antiprotivna
Svima nam nekako nije po volji :think:
Umesto da smo sve po ovoj zimi zaronile u po neku dobru knjigu, mi samo nesto zanovetamo z:hm:

A mene je ''Crveni sari'' privukao iz nekog trećeg razloga. Ima lepe korice z:mrgreen:

Završih ovo:
Pogledajte prilog 224816
Autor je Švajcarac, što se i vidi po stilu, nije neko američko smeće (što sam zla).
Stvarno ima lepe korice z:) Rado nemoj da se rugas z:((

I Elefteria, nisi zla. Ja isto volim kad autor nije Ameikanac.
Nemam bas predrasude, ali vise volim kada je recimo... pa recimo Svajcarac, Ceh, Kanadjanin....

Devojke, najzad ugrabih Otmenost ježa, mnogohvaljeno ostvarenje.
Samo da se pohvalim, ali čitam Megi.
E, ni ja nikako da naletim na nju :think:
Sada cu bogami i nju da prebacim u prioritet z:)

Dobro vece zene :cao:
Ja vas dugo pratim, no tek sad sam se registrovala.
Sinoc sam zavrsila Orvelovu 'Zivotinjsku farmu' a pre toga knjigu 'Nova zemlja', predivne price Djampe Lahiri.
Ne znam sta cu poceti sledece, imam samo jos dve knjige ovde, dok ne odem u Srbiju da obnovim zalihe.
Cao i dobro dosla :zpozdrav:

Kada novi clanovi napisu svoje prve postove, prodje nekoliko sati da valjda moderatori to sve nesto provere (sta li ne znam ni ja tacno), pa te eto nismo primetile.
Slucajno sam te sada videla posto sam se vratila par strana u nazad da vidim neke preporuke.

U svakom slucaju dobro dosla
smilie_girl_089.gif

Чак ми је и пас угинио је баш добра књига јер говори о браку, деци,преварама, баш за вас...
Ако нећете да Ћитате, да вам испричам епилог...
Он вара жену, главн лик, са женом која исто има двоје деце ....и сад како то иде, ******, мучење после неког времена и тако.
Углавном, он је истражни судија, а она је хирург за васкуларне болести.
Једног дан, истражни судија шаље њој поруке и она 5 дана не одговара.
Ништа, ту су они да се охладе, али не могу из кола, па он не придаје важност томе.
Кад, утом, њему доспе случај један, муж који је убио жену... каже имају неки тепих, он је гурнуо, она пала и ударила главом о радијатор..
И посао истражног судоје да испита све оклности, испитује он мужа..он каже, па била киша, он позвао, жена рекла да касни, хитан случај, ко зна кад ће да дође.
Успавао децу и погледао у кишну ноћ кроз прпозор и време пролазило.. Кад оно, после неког времена, нека кола се паркирају, у њима мушкарац и жена се љубве..подледа он боље..његова жена, ебем ти сунац. Онда је њена глава нестала из видокруга и заронила у крило возача. Он је заузео карактеристичну позу са забаченом главом уназад. Онда је жена исправила главу, узела марамицу, обрисала усне, изашла из аута и утрчала у стан...
Судију је интересовало код дана се то десило...У четвртак каже овај убица... Онда истражни каже - аха, тад сам био са женом у позоришту..
И тако вамо-тамо..а како се зове ваша жена?
Па (на пример) Светлана Милорадовић...истражном судији се помрачила свест..то је..његова љубавница!
Како сте рекли, неверица, у четвртак док сам био са женом у позоришту..јесте ви то добро видели да је то ваша жена..нисте..
И тако..,да не препричавам више...није лоша фора..****** се са другим лол лол
Шта је касније било, претпостављате..није страшно, све ок..жена је преживела ;)

Hahaha, svidja mi se kako je Razvigor to sve prepričao, pa sad ne moramo ni da čitamo. Mada, u stvari, baš je sad zanimljivo da se pročita.

Ja počela Vivegu IZMEDJU DVE VATRE. (Nemam ovde da boldujem, totalno mi je poremećena Krsta na poslu). Fina krupna slova. Nisam pala na doope posle prvih 10 strana. Neće valjda da mi predje ta boleština od Cru* (i još nekih) pa joj se ništa ne čita i ne svidja. Samo sam strog kritičar.

Moonlight, uzivaj u Otmenosti ježa i nemoj posle ništa više da uzimaš od iste autorke. Dobrodošla Kanela... šta još ima...? E da, i ja sam za autore iz manje forsiranih zemalja. Uglavnom pruže nešto novo i drugičije.
Michal Viewegh - Čeh.

ma, lako kad jedna knjiga ne legne..al' kad zaredom ne legnu 3 (i slovima tri)
grize me savjest da ih ne pročitam..a ne mogu ni da se mučim..pa onda sve napreskoke..pa se baš smorim sama sa sobom..nit sam čitala nit nisam
evo sad pokušavam Gibraltarski ljubavnici...Dominik Bodis, laguna ofkors

ako ništa drugo, bar su slov velika i nije debela

[QUOTE=lamar;
Nemam bas predrasude, ali vise volim kada je recimo... pa recimo Svajcarac, Ceh, Kanadjanin....

ja najviše volim..pa recimo Norvežane i tako te sjevernjake
poželjno plava kosa i plave oči, al' nije presudno
:zelenko2:

Hahaha, svidja mi se kako je Razvigor to sve prepričao, pa sad ne moramo ni da čitamo. Mada, u stvari, baš je sad zanimljivo da se pročita.h.
То вам је само мала цртица из епилога, врло штуро препричана. Има ту свачега.
Ликови су и жена и ташта истражног судије, пријатељ, у пролазу деца, детињство, љубав....

Razvigoru, aj prepričaj još koju
bilo koju, nema veze
z:lol:
Не знаш ни ова како се зове лол Чак ми је и пас угинуо, Страхиња Кастратовић
Хоћу, негде ћу опет да препричам део који је интригантан у књизи лол

Hahaha, svidja mi se kako je Razvigor to sve prepričao, pa sad ne moramo ni da čitamo. Mada, u stvari, baš je sad zanimljivo da se pročita.

Ja počela Vivegu IZMEDJU DVE VATRE. (Nemam ovde da boldujem, totalno mi je poremećena Krsta na poslu). Fina krupna slova. Nisam pala na doope posle prvih 10 strana. Neće valjda da mi predje ta boleština od Cru* (i još nekih) pa joj se ništa ne čita i ne svidja. Samo sam strog kritičar.

Moonlight, uzivaj u Otmenosti ježa i nemoj posle ništa više da uzimaš od iste autorke. Dobrodošla Kanela... šta još ima...? E da, i ja sam za autore iz manje forsiranih zemalja. Uglavnom pruže nešto novo i drugičije.
Michal Viewegh - Čeh.
:zcepanje:

Vec je presla.
Cini mi se da vlada epidemija :lol:

Ja volim tamne tipove :cool: Kad se već izjašnjavamo.

Pročitala sam ''Gladiatrix'' (ala ga je preveo :dash: , treba li da napišem da je izdavač Alnari?) Rasela Vitfilda. O Spartanki Lisandri, koja je zarobljena i prinuđena da se bori u areni. Ima dosta krvi i nasilja, ALI mi je knjiga bila veoma uzbudljiva i 'vukla' me da je čitam, pa sam je slistila za 2 dana. Na kraju se nalazi i sasvim nepotreban pogovor prevodioca (tj. njegov osvrt na knjigu???) gde on kao pokušava da nam objasni šta je pisac ovim romanom hteo da nam kaže. Tja.

Sad ne znam šta da čitam...

Crveni sari – Havijer Moro, Alnari, 500 str.

Prica o Sonji i Radzivu Gandi, kao i o Indiri Gandi, Nehruu.
Zapravo o citavoj porodici Nehru-Gandi, i o Mahatma Gandiju.

Po stilu nekako najvise dokumentarna.
Na kraju knjige ima dosta fotografija iz raznih perioda njihovog zivota.
Ne znam koliko se pisac drzao stvarnih cinjenica, ali deluje kao da ih se strogo drzao.

Meni licno je to bilo previse teksta. Jer stivo deluje kao prica za neki feljton ili novinski tekst.
Da se razumemo, stil je dobar, knjizi nista ama bas nista ne fali, samo ja nisam raspolozena za tu vrstu literature.
Ali ovako na preskok, kako sam je citala, volim sto sam je procitala.

Dakle sve u svemu ko hoce nesto vise da sazna o ovoj cuvenoj porodici, mislim da je ovo prava knjiga za njega.

i, završavam Gibraltarski ljubavnici, Dominik Bodis
mlaka, baš mlaka..opisan jedan istorijski momenat,,,tamo negdje oko VIII vijeka
šta znam, za neki uzrast od, recimo, petnaestak godina, i još ako dijete voli istoriju...odlična

pošto je to četrta knjiga zaredom koja mi je onako baš nikako, došla sam do zaključka da je neko bacio mađije na mene

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back