Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da sam jedina koja nije čitala Slepog ubicu :D
Trenutno čitam Pračeta, ali bih nešto drugo, npr. onaj ''Milenijum'' što mi je Rada preporučila, ali nemam sad para za tri knjige odjednom kad sam već kupila masu na Laguninoj akciji :hahaha:
Otkad sam gledala prošle nedelje ''Čitalački klub Džejn Ostin', čita mi se nešto od nje (iako sam pročitala 3 njene knjge i jedino mi se ''Gordost i predrasude'' svidela)

Esterka&Co
Zar ne pišu cene na sajtu knjižare Delfi? :eek:

nisam ni ja čitala Slepog ubicu... ali čitaću

meni se isto desilo sa Džejn Ostin. Pročitala sam "Moj gospodin savršeni" Aleksandre Poter (limunadica, naivna i predvidiva, ali meni to ne smeta ponekad), gde grupa baba i junakinja i novinar kreću na novogodišnje putovanje "Putevima Džejn Ostin".... a junakinja opsednuta g. Darsijem. I naravno da sam posle toga uzele da ponovo pročitam Gordost i predrasuda.

Vremeplovceva zena – Odri Nifeneger, Laguna, 420 str.

Ovde jedino jos ja nisam procitala Vremeplovca, ali sam je sinoc dotukla. Gotovo.

Devojke, knjiga mi se svidja, ali nije ni blizu onoga sto sam ocekivala. A ocekivala sam da me nokautira. A nije. Vise vas se izjasnilo da im je ovo najbolji ljubavni roman koji su ikada procitale. Medjutim na mene to nije ostavilo taj utisak. Nisam ni :rida: A nisam sasvim imuna na to, desava mi se (u najskorije vreme Marli i ja, Mati pirinca…).

Istovremeno mi se u knjizi dopada, jer je skroz drugacije, ali i smeta to skakanje kroz vreme. U pocetku knjige sam pokusavala da pratim datume i da ih povezujem sa brojem godina glavnih junaka, ali sam posle izvesnog vremena odustala i prepustila se toku koji je pisac odredio.

Znaci ideja je originalana (koliko originalno u danasnje vreme bilo sta moze da bude), nema patetike, radnja romana lepo tece… lep ljubavni roman nema sta. Samo sto sam ja izgleda ocekivala da se razbolim od knjige, a nisam.

U svakom slucaju, da ne bude zabune, knjiga je za preporuku.

Ahaaaaa, znači nije toliko savršena, da je ne jurim po bibliotekama, pošto u mojoj nema.....
Bi, to je samo moj utisak. Mozda to samo nije moja knjiga, mozda nije bio pravi trenutak, mozda ovo mozda ono.

A ko zna mozda bi se tebi bas dopala. Po pretrazi jako se dopala Medi, Dani... mnogima.
Nemoj da odustajes tako lako. Vec imam grizu savesti tipa :A sta ako bi se tebi dopala a ja te odvratila :)

Upravo citam intervju s Megi O'Farel.

Odgovori sturi, hladni, promisljeni, bezivotni. :neutral:

Niti malo topline, nadahnuca, lucidnosti.

Na fotografiji zena s kiselim izrazom lica. I usiljenim osmejkom.
Bas u skladu s odgovorima na postavljena pitanja.

Od njenih romana procitala sam samo "Kako je nestajala Esmi Lenoks".
Veoma mi se dopao, probudio je u meni emociju slicnu onoj koju je probudio "Slepi ubica".

Sve ste procitale vise Meginih romana, ja nisam kompetentna da sudim,
ali na osnovu jednog procitanog, zamisljala sam je dijametralno drugaciju.

A danas procitah clanak... Ponekad je bolje ne spoznati knjizevnike, pisce.

ovo što piše Lamar za Vremeplovčevu ženu, da sad ne citiram...meni se slično desilo sa "Otmenost ježa"..crkla sam dok je nisam našla (kupila sam je na kraju)..i..pa, eto..dobro je, jeste..i za preporuku jeste..
ne znam šta sam ja očekivala, ali mi nije bila to, toliko...
a, opet kažem, odlična je, za preporuku
p.s. nije za Mirku

Vremeplovceva zena – Odri Nifeneger
Devojke, knjiga mi se svidja, ali nije ni blizu onoga sto sam ocekivala. A ocekivala sam da me nokautira. A nije. Vise vas se izjasnilo da im je ovo najbolji ljubavni roman koji su ikada procitale. Medjutim na mene to nije ostavilo taj utisak

Ja baš volim kad ih ima "za i protiv"onda mi to dođe kao neki izazov,da pročitam i za sebe rešim tu dilemu .Film sam gledala i bio je dobar,samo ne znam kakav je u odnosu na knjigu.

ovo što piše Lamar za Vremeplovčevu ženu, da sad ne citiram...meni se slično desilo sa "Otmenost ježa"..crkla sam dok je nisam našla (kupila sam je na kraju)..i..pa, eto..dobro je, jeste..i za preporuku jeste..
p.s. nije za Mirku

Gde ste drustvo :manikir:
Nisam bila tu ovih dana...
Meni je isto takav utisak za Otmenost jeza. Mnogo sam ocekivala, toliko fame i svega, a meni je tako bilo to prazno i nekako hladno, nista me nije doticalo.
Lamar nemoj da se sekiras, postoje trenuci kad te neka knjiga vise pogodi. Ne znam kako bih ja sad reagovala na "Vremeplovcevu zenu" i mnogo drugih knjiga.

Ja sam procitala "Placenih", treci deo serijala o Majlsu Vorkosiganu. Pisala sam ovde, to je ona SF vojnicko-ljubavna-intergalakticka zavrzlama. I lepo mi je bilo, kao da citam deciju knjigu. Prijalo mi je da odmorim mozak.
Pocela sam Ostera, "Covek u mraku" i zasad mi se dopada, podseca me na "Bruklinsku reviju ludosti" koja mi se mnogo svidela. Videcu

p.s. nije za Mirku

Mene je Otmenost jeza posteno namucila .... prvo sto me je do plovine knige morio osecaj da sta god da uradis u zivotu, na isto ti se hvata, tezak osecaj depresije skoro sve vreme
Onda zracak optimizma
E onda te dotuce na kraju ali strasnije nego na prvoj polovini

A Vremeploceva zena me je nasla u pravom trenutku i BAS mi je legla
E sad, ja volim ta skakanja iz jednog u drugo vreme, mada priznajem, to ume da zamori

Nego, Djurdjevicka me ostavlja u nedoumici, nemam pojma svidja li mi se ili ne
Moja greska - pocela sam sa Kajom
Deda Ranko mi je usiljen mnogo
Pa onda mi utisak popravlja Treci sektor uz Prvi, drugi, treci covek

Gde si Dano :manikir:
Vidim ja da te nema, al reko, nije lepo ni pristojno da te odma prozivam.

Za Vremeplovca.
Ja mislim da sam ja ocekivala da mi ova knjiga onako... nahrani dusu...
Jos ljubavna...
Eto... previse sam ocekivala ocigledno :(

Upravo citam intervju s Megi O'Farel.

Odgovori sturi, hladni, promisljeni, bezivotni. :neutral:

Niti malo topline, nadahnuca, lucidnosti.

Na fotografiji zena s kiselim izrazom lica. I usiljenim osmejkom.
Bas u skladu s odgovorima na postavljena pitanja.

Od njenih romana procitala sam samo "Kako je nestajala Esmi Lenoks".
Veoma mi se dopao, probudio je u meni emociju slicnu onoj koju je probudio "Slepi ubica".

Sve ste procitale vise Meginih romana, ja nisam kompetentna da sudim,
ali na osnovu jednog procitanog, zamisljala sam je dijametralno drugaciju.

A danas procitah clanak... Ponekad je bolje ne spoznati knjizevnike, pisce.

Dragon, ne znam da li znas ali izasla ti je druga knjiga Bergmanove trilogije, "Rodjeni u nedelju". Znam da si njegov obozavalac i da si kupila "Najbolje namere" pa reko' da ti javnem :)
http://www.geopoetika.com/book.php?id=2437

Dragon, ne znam da li znas ali izasla ti je druga knjiga Bergmanove trilogije, "Rodjeni u nedelju". Znam da si njegov obozavalac i da si kupila "Najbolje namere" pa reko' da ti javnem :)
http://www.geopoetika.com/book.php?id=2437

Hvala! :zag:

Nisam znala da je izasao drugi deo, bas si me obradovala. :)

Svakako cu pazariti roman, zelim da kompletiram trilogiju. :)

Setih se sada, u Geopoetici mi nisu nikada objavili komentare. :confused:

Okorela zemlja cuda i Kraj sveta (Murakami), Mirni dani u Miksing Partu (Lu) i Privatni zivot drveca (Sambra).

Impresije su bile pohvalne.

Ispade da i nije baš dobro kad neku knjigu nahvalimo ovde, onda se previše očekuje. Kad pristupimo bez očekivanja, svako pozitivno osećanje nam je dobitak.

ovo je bio komentar na izostanak apsolutnog oduševljenja drugarica na Otmenost ježa i Vremeplovčevu ženu..... kad sam napisala, videla sam da je prošlo još postova u medjuvremenu.

Poslednja izmena:
Ispade da i nije baš dobro kad neku knjigu nahvalimo ovde, onda se previše očekuje. Kad pristupimo bez očekivanja, svako pozitivno osećanje nam je dobitak.

ovo je bio komentar na izostanak apsolutnog oduševljenja drugarica na Otmenost ježa i Vremeplovčevu ženu..... kad sam napisala, videla sam da je prošlo još postova u medjuvremenu.

Sta ces kad smo entuzijasticne :D
Pa, ispade tako nekako :D

Ne znam, ja sam i "Jeza" i "Vremeplovca" citala mnogo pre nego sto sam znala za postojanje ovog foruma tako da sam svojim (ne)odusevljenjem oblikovala mozda tudja ocekivanja, ali ne i obrnuto.

Po planu sam juce otisla u Lagunu i krenula po spisku, pa zabasala...I onda me je malo, ali samo malo, grizla savest sto sam sve to nakupovala,ali sam se utesila time sto sam kao "odradila"akciju i vise necu nista do kraja.
Aha..kako da ne...a vec danas imam dopunjen spisak..
Elem, evo sta sam sve kupila:

Gozba za vrane-prvi deo - i time sam kompletirala serijal Pesma leda i vatre, koji vazi za jedan od najboljih serijala epske fantastike
Slepa krv - Vilson, naravno
Nasledje Bolenovih
Jedrenje
Teror
Drud - prvi deo
Lazi Loka Lamore
Krv kraljeva
Kraljev ubica
Kraljevi zmajevi

Eto....
I sad sam mirna kao bubica...Dokle? Videcemo..:)

Nemam vremena sad, tek smo stigli s vikenda, svi hoće na komp, samo ću kratko da raportiram:
-Ni ja nisam pročitala Slepog ubicu i Vremeplovčevu ženu, iako ih imam.:(
-Mnogo mi se dopala Otmenost ježa.
Eto...
Sve vas volim, nedostajale ste mi . :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back