Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.863
Ceta moje vojne policije jaca od svih bataljona ove danasnje mucene vojske.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Само један тест на крају школовања: "Да ли би сте погинули за одбрану Србије?", на полиграфу...позитиван одговор - све бенефиције. Негативан - да врати све паре уложене у школовање, по тржишној вредности.

Шта сад вам смета и војна академија?! Какви сте ликови па то је страшно...![]()
Само један тест на крају школовања: "Да ли би сте погинули за одбрану Србије?", на полиграфу...позитиван одговор - све бенефиције. Негативан - да врати све паре уложене у школовање, по тржишној вредности.
Све што троши новац пореских обевзина, а не служи ничему.
45-година су прдуцкали.....а када је требало....трт 90-тих....
Па то и јесте поента моје поруке. Да лепо потврде да су дали заклетву истински, а не шатро гистро.Види се да ниси био у војсци,шта то бијеше војничка заклетва?!
Па то и јесте поента моје поруке. Да лепо потврде да су дали заклетву истински, а не шатро гистро.
УБР, види се да ти ниси био ни у плану (да се не изражавам вулгарније) кад сам ја био у војсци. Знаш како знам? По васпитању.
https://vesti-online.com/Vesti/Srbija/563121/Vojnici-beze-od-siromastvaВиди се да ниси био у војсци,шта то бијеше војничка заклетва?!
- - - - - - - - - -
Те ЈНА генерације су већ пензионисане.Ово су нове генерације,нове класе под заставом Србије а не Југославије.
А како да потврде? Па у случају рата исто нам се пише.Официри се школују да организују обичне војнике или ти мислиш да треба клошар са улице да врши операцију на хирургији а доктор да одговара?Мало више поштовања за академце.
- - - - - - - - - -
Мислим какве су ово глупости?!

https://vesti-online.com/Vesti/Srbija/563121/Vojnici-beze-od-siromastva
https://sr-rs.facebook.com/vsssindi...g-nezadovoljstva-u-sluzbi-a-/415883785283526/
вест је од пре две године.....садашње стање је још горе.....питај професионалне војнике....како се понаша ''школовани'' кадар....
и још нешто за ''напаљене''
https://www.danas.rs/drustvo/obavezni-vojni-rok-kosta-ko-vojni-budzet/
- - - - - - - - - -
С једне стране указујеш на лоше стање војске с друге како то све кошта?Поента?
Па нормално да кошта,све кошта, имати полицију, војску, судство,здраство то су стубови озбиљне државе.
Ја уопште не контам вашу поенту?У свакој служби има кукоља али дајте мало поштовања,најрадије би све да обесправите и доведете у питање а ви да сједите пред компом и паметујете о поштењу и јунаштву.
- - - - - - - - - -
Ти би се баш одазвао мобилизацији као грађанин Србије ?!?!![]()
Какве сад ја имам везе с темом,говорим уопштено у случају ратне опасности ко ће водити војску,земљорадник можда?! Само људи који никада нису били у војсци могу толико блатити војску јер о њој знају врло мало.
То су озбиљне ствари,организација унутар војске а поготово сложеније ствари од тешке оклопне технике до артиљерије,да не кажем пилота,ПВО и авионске индустрије.Ви мислите да је то игра...![]()
Види, та фора да нам се у случају рата исто пише би била адекватна кад би ово били српски официри и подофицири. Све док су то официри Србије, од њих очекујем исто што сам видео и да су официри Југославије радили...примали лепе плате, имали бенефициран стаж, добијали субвенције при куповини станова и сл. А кад треба да се ратује, онда смо исти?А како да потврде? Па у случају рата исто нам се пише.Официри се школују да организују обичне војнике или ти мислиш да треба клошар са улице да врши операцију на хирургији а доктор да одговара?Мало више поштовања за академце.
Према свецу и торпар...Мислим какве су ово глупости?!
С једне стране указујеш на лоше стање војске с друге како то све кошта?Поента?
Па нормално да кошта,све кошта, имати полицију, војску, судство,здраство то су стубови озбиљне државе.
Ја уопште не контам вашу поенту?У свакој служби има кукоља али дајте мало поштовања,најрадије би све да обесправите и доведете у питање а ви да сједите пред компом и паметујете о поштењу и јунаштву.
- - - - - - - - - -
Какве сад ја имам везе с темом,говорим уопштено у случају ратне опасности ко ће водити војску,земљорадник можда?! Само људи који никада нису били у војсци могу толико блатити војску јер о њој знају врло мало.
То су озбиљне ствари,организација унутар војске а поготово сложеније ствари од тешке оклопне технике до артиљерије,да не кажем пилота.Ви мислите да је то игра...![]()
Е немој ми само ти о војсци !
Да стање је лоше.
Први си ти почео причу о мобилизацији и о томе како ће ''школовани кадар'' да командује.....
Па рекох да те питам пошто си грађанин Србије били се одазвао позиву или би се јавио раније као патриЈота и добровољац
у случају ратне опасности......ипак ти је Србија доста тога омогућила...био би ред
И ти имаш те одлике ''видовитих'' форумаша.....хоћу рећи веома пишеш паушално, по устаљеној форумској матрици
Када нешто не служи својој намени треба га угасити.....реорганизовати...променити.....овако се узалуд троше паре....
Боље да се сазида болница, школа,......да се опреми универзитет.....
Што се тиче оклопне технике.....за већину је то виша математика.....
Пилоти су кадар који се школује када држава има новца за авионе и када таква потреба постоји....
а школовати тушта и тма пилота за 6 половних авиона је жешће расипање новца
Вулвин и АлеВу нису били у војсци
- - - - - - - - - -
Види, та фора да нам се у случају рата исто пише би била адекватна кад би ово били српски официри и подофицири. Све док су то официри Србије, од њих очекујем исто што сам видео и да су официри Југославије радили...примали лепе плате, имали бенефициран стаж, добијали субвенције при куповини станова и сл. А кад треба да се ратује, онда смо исти?
Батице, одабрао си професију која у крајњој мери захтева од тебе да одбраниш нешто по цену свог живота. Лепо, али пре него што кренеш да користиш бенефиције и да живиш на рачун мене, пореског обвезника, који те плаћа да изађеш на прву линију фронта и браниш, лепо ти мени да потврдиш да ћеш то да урадиш кад дође време. Заклетва? Ако ти се врховни командант закуне н пута па прекрши заклетву, шта се очекује од војске са таквим командантом?
- - - - - - - - - -
Према свецу и торпар...
Dali ste previše reputacija u zadnja 24h. Molimo Vas da probate kasnije
Види, та фора да нам се у случају рата исто пише би била адекватна кад би ово били српски официри и подофицири. Све док су то официри Србије, од њих очекујем исто што сам видео и да су официри Југославије радили...примали лепе плате, имали бенефициран стаж, добијали субвенције при куповини станова и сл. А кад треба да се ратује, онда смо исти?
Батице, одабрао си професију која у крајњој мери захтева од тебе да одбраниш нешто по цену свог живота. Лепо, али пре него што кренеш да користиш бенефиције и да живиш на рачун мене, пореског обвезника, који те плаћа да изађеш на прву линију фронта и браниш, лепо ти мени да потврдиш да ћеш то да урадиш кад дође време. Заклетва? Ако ти се врховни командант закуне н пута па прекрши заклетву, шта се очекује од војске са таквим командантом?
- - - - - - - - - -
Према свецу и торпар...

Е немој ми само ти о војсци !
Да стање је лоше.
Први си ти почео причу о мобилизацији и о томе како ће ''школовани кадар'' да командује.....
Па рекох да те питам пошто си грађанин Србије били се одазвао позиву или би се јавио раније као патриЈота и добровољац
у случају ратне опасности......ипак ти је Србија доста тога омогућила...био би ред
И ти имаш те одлике ''видовитих'' форумаша.....хоћу рећи веома пишеш паушално, по устаљеној форумској матрици
Када нешто не служи својој намени треба га угасити.....реорганизовати...променити.....овако се узалуд троше паре....
Боље да се сазида болница, школа,......да се опреми универзитет.....
Што се тиче оклопне технике.....за већину је то виша математика.....
Пилоти су кадар који се школује када држава има новца за авионе и када таква потреба постоји....
а школовати тушта и тма пилота за 6 половних авиона је жешће расипање новца
Вулвин и АлеВу нису били у војсци
- - - - - - - - - -
[/COLOR]
Шта ми је Србија омогућила о чему ти?!![]()
Нисам ја почео причу о мобилизацији него тако функционише било која војска на свијету,то су озбиљне ствари.
Зато постоји кадар који води војску иначе би били друмски разбојници.Нико не призива рат.Почни читати шта се пише а не паушално лупетати.Ја и даље не контам шта вама конкретно смета?ВОЈСКА у глобалу или шта,желите да Србија нема војску,шта је у питању не контам?Објасните ми ваш став јер прича како официр мора да гине а војник не је на нивоу основне школе и непознавања хијерархије командовања тј. понашања државе у случају опасности од рата и самог рата.
Знам али и даље машиш поенту.Ја не знам да је било који официр рецимо 1991-1995 или 1999 није радио часно свој посао.
Ево рецимо за 1999:
У периоду од 24. марта до 10. јуна 1999. године погинуло је 754 припадника ВЈ и МУП-а Србије, од чега 585 (77,6%) припадника ВЈ и 169 (22,4%) полицајаца. Од НАТО бомби погинуо је 271 војник и полицајац, од чега 249 (92,0%) војник и 22 (8,0%) припадника МУП-а Србије. У истом периоду у сукобима са ОВК погинуло је 483 припадника војске и полиције.
У периоду од 1. јануара 1998. до 10. јуна 1999. погинуло је 1002 припадника војске и полиције и то: војске 659 (65,76%) и полиције 343 (34,24%). Од укупног броја погинулих 15% су професионалне старешине, око 30% су били војници на служењу војног рока, око 40% војници и старешине из резервног састава, а 15% добровољци.
15 посто официра је солидна бројка,официр се школује да организује и води обичну војску,не видим шта вам ту пара очи и шта вам конкретно ту смета?Без доброг руководећег кадра војска је само распуштена формација која не вреди апсолутно ништа и у озбиљном рату је тотално безопасна.
Нисам ја почео причу о мобилизацији него тако функционише било која војска на свијету,то су озбиљне ствари.
Зато постоји кадар који води војску иначе би били друмски разбојници.Нико не призива рат.Почни читати шта се пише а не паушално лупетати.Ја и даље не контам шта вама конкретно смета?ВОЈСКА у глобалу или шта,желите да Србија нема војску,шта је у питању не контам?Објасните ми ваш став јер прича како официр мора да гине а војник не је на нивоу основне школе и непознавања хијерархије командовања тј. понашања државе у случају опасности од рата и самог рата.
Ma vama ne dopure do svesti da je Srbija danas samo jedna evropska banana drzava od koje su vojno jace sve drzave u okruzenju jer se oslanjaju na neku veliku silu.
Srbiji je dovoljna POLICIJA.
Sve ostalo je RAZBACIVANJE TO MA LO PARA STO SE IMA.
Danas je vojska Srbiji APSOLUTNO NEPOTREBNA.
Danas vise nema rata izmedju dve drzave, a sve ostale posmatraju.
Svi buduci ratovi ce biti globalni.
U tu vojska Srbije nece imati AMA BAS nikakav znacaj.![]()

''руководећи кадар'' је био толико едукован да су сви ратови изгубљени.....
али се зато немилице жртвовао резерни састав и воници на одслужењу војног рока.....е храбре официрчине
Мора да и ти живиш од неке буџетске плате или си школовани ''кадар''
Ma vama ne dopure do svesti da je Srbija danas samo jedna evropska banana drzava od koje su vojno jace sve drzave u okruzenju jer se oslanjaju na neku veliku silu.
То је посебна тема,да ли Србија треба војску или не.Ја говорим о ситуацији ако има војску.За озбиљну војску мораш школовати и кадар.То је све.
Да ли је добар кадар или не зависи искључиво од нас...
Како шта ти је Србија омогућила ?
По твојим писанијама, школовање.....
Поново да те питам, а никако да одговориш :
Мани свакога са том демагогијом хијерархије командовања......или знаш или не знаш....видели смо да не знају !!!!!
До сада је била само хијерархија комадања недужних