Шта ми је Србија омогућила о чему ти?!
Нисам ја почео причу о мобилизацији него тако функционише било која војска на свијету,то су озбиљне ствари.
Зато постоји кадар који води војску иначе би били друмски разбојници.Нико не призива рат.Почни читати шта се пише а не паушално лупетати.Ја и даље не контам шта вама конкретно смета?ВОЈСКА у глобалу или шта,желите да Србија нема војску,шта је у питању не контам?Објасните ми ваш став јер прича како официр мора да гине а војник не је на нивоу основне школе и непознавања хијерархије командовања тј. понашања државе у случају опасности од рата и самог рата.
Видиш, овде ти не читаш написано, што доводи до паушалног.
Кад неко тражи потврду да ће школовани официри урадити оно за шта су плаћани и плаћени, ти тумачиш као "официр мора да гине а војник не". То је паушално тумачење без разумевања.
Иначе, ја знам добро, из искуства, шта сам коментарисао у првој својој поруци овде. Историја је учитељица, сложићемо се? Да те подсетим, Југославија је школовала и официре који су се ставили на располагање онима који су убијали сопствени народ који је преко ноћи постао туђ народ. Војска Србије школује и припаднике мањинских група од којих поједини имају претензије да делове Србије окупирају по узору на окупирано Косово и Метохију. Можда није укусно да се повуче паралела, али опрез никада није на одмет.
Даље, помињеш `99. кад је ДЕО официра часно обавио свој задатак и одрадио посао за који су школовани и дали заклетву да ће га одрадити. На жалост, ја сам познавао и оне који су, упознати са ситуацијом унапред јер им је то служба дозвољавала, склањали комплетне породице у иностранство и онда одлазили за њима јер "овде немају шта да бране". И једне и друге сам ја, порески обвезник, финансирао да лепо и лагодно живе до тренутка кад су требали да обаве своју дужност.
Цела поента моје прве поруке је одвајање жита од кукоља, и то је почетак и крај тумачења. Све даље фантазмагорије су продукт маште и тумачења.