Koji su vasi najveci kuvarski promasaji i sta vam nikako ne ide od ruke ni dan danas?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:lol:
I da je to. Ne može da se poredi sa fabričkim.

- - - - - - - - - -

Kad ku am sa ljubavlju, sve mi uspeva..
A kad zurim ode sve u q

Ma i kada ne uspe, improvizuješ i bude nešto ok.
Recimo, raspadnu se kore. Izmrvim ih, dodam čokoladu, rum, bademe, smokve... I eto ekstra kuglica.
Nije što je planirano nego što je suđeno :lol:

Poslednja izmena od moderatora:
nije mi uspelo samo ono sto nisam pravio. :cool:
doduse, bilo je u promasaja, nije da nije, al sitno...

- - - - - - - - - -

Ne uspeva mi da napravim ukusnu boraniju.Da li je to zbog toga sto ne volim to jelo pa podsvesno prenosim tu netrpeljivost dok kuvam ili je nesto drugo u pitanju,ko zna.Uglavnom uvek mi je bzvz :neutral:

ne volis boraniju?
mozda zbog nacina spremanja,
ima tri cetri nacina...

Nemam nekih promasaja...nista nisam bacala, pregorela vatevr...desavalo se ako prvi put pravim nesto (po tudjim manjkavim receptima) da ishod nije bio bas onakav kakav sam zamisljala da ce biti..ali je opet bilo sasvim ok za pogledati i pojesti..ako se necega ozbiljno latim, mora mi ici od ruke (da l razvlacim pitu ili pecem tortu svejedno je)..
Mada, spremam od treceg osnovne i imala sam strogu profanu (tokom pravljenja moram sve da operem i pospremim :lol:). + volim da spremam, kolace posebno.

Nemam nekih promasaja...nista nisam bacala, pregorela vatevr...desavalo se ako prvi put pravim nesto (po tudjim manjkavim receptima) da ishod nije bio bas onakav kakav sam zamisljala da ce biti..ali je opet bilo sasvim ok za pogledati i pojesti..ako se necega ozbiljno latim, mora mi ici od ruke (da l razvlacim pitu ili pecem tortu svejedno je)..

Ovo se cesto desava i ljudima sa iskustvom u kuvanju ako se vode receptima sa interneta. Pisu ljudi svasta, tradicionalne recepte za zimnicu su poremetili, dodaju sve i svasta. Jos veci problem predstavlja kada modifikuju recepte lekovitog bilja, u zelji da budu pametni i popularni uniste lekovitost.

Ovo se cesto desava i ljudima sa iskustvom u kuvanju ako se vode receptima sa interneta. Pisu ljudi svasta, tradicionalne recepte za zimnicu su poremetili, dodaju sve i svasta. Jos veci problem predstavlja kada modifikuju recepte lekovitog bilja, u zelji da budu pametni i popularni uniste lekovitost.

Najjace je kad procitas pedesetak pohvala (preletis na brzaka komentare)...jao, pa kako je bajan, divan recept...i odlucis napraviti...rezultat bude sacuvajisakloni, ali ti tvrdoglavost i radoznalost ne daju da predjes preko toga, pa zasednes manijakalno da citas sve komentare i dodjes do zakljucka da je malo njih pravilo to jelo, vec eto, divno i bajno izgleda na slici. :facepalm:

Pa nadjes recept uzeti jednu kokos ili vece pile, mutiti da bude redje no za slatko, ili cvrsce no za savijacu, staviti po ukusu i sve tako veselo.:lol:

- - - - - - - - - -

puding mi se uvek zgrudva

Odvoj malo mleka od ukupne kolicine i razmuti u to hladno mleko puding prah, pa tek onda sipaj i u prokljucalo mleko i muti brzo.

Back