Da li je neko ikada dokazao bozije postojanje?

15 Reče im Isus: a vi šta mislite ko sam ja?

16 A Simon Petar odgovori i reče: ti si Hristos, sin Boga živoga.
Psal. 2:7, Mat. 14:33, Mar. 8:29, Luka 9:20, Jovan 6:69, Jovan 17:8, 1 Kor. 12:3

17 I odgovarajući Isus reče mu: blago tebi, Simone sine Jonin! Jer tijelo i krv nijesu to tebi javili, nego otac moj koji je na nebesima.
1 Kor. 2:10, Gal. 1:16, Efes. 2:8

Isus nije negirao da je Bog Ziv ovde zar ne ? :flert:

Lepo vam kazem sektasi da ne iznosite ovde stihove koje vas vase vodje podsticu da govorite "prevarenima". :hahaha:

Drzi se teme.

Da li je dobro isto sto i savrseno?!

Ti si upravo ovim sebe osudio (prema bibliji). :hahaha:

"Mnogi poslednji ce biti prvi". :hahaha:

"Ne sudite da nebi bili osudjeni". :hahaha:

Kad se toliko izjasnjavas da znas boziju rec i da je zivis u zivotu, citaj malo vise o tome sta je ISUS govorio za LICEMERE. :hahaha:

P.S. SEKTASU!

Ja ti ne sudim vec Bog mozda m ? :per:

to je njegova rec i volja ja samo citam i citiram :mrgreen:

izvini sto boli Istina :rida:

- - - - - - - - - -

Lepo vam kazem sektasi da ne iznosite ovde stihove koje vas vase vodje podsticu da govorite "prevarenima". :hahaha:

Drzi se teme.

To je biblija ateisto i ako ne znas temu si otvorio na forumu Religija :rumenko:

ako ti smeta Biblija da je citas idi na taticin Forum Sotona4U :hahaha:

Razmislite malo o ovim rečima:

Poštovani diskutanti,

Hoću da svima vama skrenem pažnju da se nalazite na forumu

RELIGIJA

Možda bi dobar deo vas koji ste zaposeli ovaj forum hteli da hrišćani nestanu odavde, ali vi biste trebali da odete ako vam smeta diskusija o Bogu, Njegovoj reči i

DOKAZIMA O POSTOJANJU BOGA!

Poslednja izmena:
Licemeru, sektasu i lazni hriscaninu. :hahaha:

Neki ljudi su dobri a Isus za sebe nije rekao da je dobar jer samo bog dobar. Kada tako razmisljas, ni ne uzimam te kao primer nekog normalnog coveka. Jer ti si SEKTAS! :hahaha:

A sta ja ima tebi da dokazujem kada nemas vere ni zrno :mrgreen:

Prvo ne priznajes Bibliju kao dokaz i smatras da je sekta pisala tu knjigu :lol:

Kao drugo ne zelis cuti citate iz Biblije jer su kao Sekta :malav:

Jedino da ti se Bog pojavi licno u sobi tamo :hahaha:

Pošto sam ranije pisao o naučnim dokazima koji ukazuju na postojanje STVORITELJA NEBA I ZEMLJE...

dozvolite mi da postavim linkove iz te diskusije:

Od svih naučnih dokaza, Ticius-Bodeov zakon, kao i Keplerovi zakoni (ovi zakoni precizno regulišu kretanja planeta) jesu nedvosmisleni naučni dokazi da postoji Kreator svemira - STVORITELJ!

Samo STVORITELJ može ogromne mase zvezda i planeta trenutno da stvori, postavi i da upravlja njima, tako da se ceo sistem kreće po svojim putanjama u skladu sa mnogobrojnim složenim zakonima:

http://www.svetlostistine.org/Clanci/IPostaviIhBogGrujic/Sadrzaj.htm

Postojanje ovih složenih zakona ukazuje na TRENUTNO STVARANJE svih planeta i zvezda. Shodno njihovoj složenosti, ovi zakoni isključuju bilo kakvu mogućnost da su planete i zvezde nastale postupnim putem (dugim vremenskim razdobljem), što je kao što znamo neophodan motor evolucije.

Kao i svi ostali zakoni koji vladaju zvezdanim sistemima - galaksijama (sve galaksije imaju iste složene zakone rotacije), spomenuti zakoni isključuju mogućnost spontanog nastanka zvezda i planeta.

Postojanje ovih zakona, pruža ljudima neosporan naučni dokaz da postoji:

- NEKO ko ima moć da stvori ogromne mase (zvezda i planeta) ;
- NEKO ko ima moć da manipuliše sa tim ogromnim masama (da ih postavi i usaglasi sa svim složenim zakonima);
- NEKO ko ima moć da pokreće planete i zvezde (održava ovaj svemir) i da upravlja svom materijom.

U svemu ovome se vidi MOĆ, INTELIGENCIJA, KONTROLA I BRIGA... karakteristike koje u celom svemiru može da ima samo STVORITELJ!

Kao što smo rekli, postojanje ovih zakona potpuno isključuje mogućnost da je svemir nastao kako uče zagovornici teorije Big-beng-a - (prvobitna eksplozija i postepen razvoj).

Dakle, ako hoćemo da pogledamo istinu (i da pažljivo razmotrimo ove zakone), možemo videti da su sve planete, zvezde i galaksije, postavljene na svojim složenim putanjama - TRENUTNO!

To može da uradi samo njihov STVORITELJ!

Poslednja izmena:
15 Reče im Isus: a vi šta mislite ko sam ja?

16 A Simon Petar odgovori i reče: ti si Hristos, sin Boga živoga.
Psal. 2:7, Mat. 14:33, Mar. 8:29, Luka 9:20, Jovan 6:69, Jovan 17:8, 1 Kor. 12:3

17 I odgovarajući Isus reče mu: blago tebi, Simone sine Jonin! Jer tijelo i krv nijesu to tebi javili, nego otac moj koji je na nebesima.
1 Kor. 2:10, Gal. 1:16, Efes. 2:8

Isus nije negirao da je Bog Ziv ovde zar ne ? :flert:
ne, ali perica nije znao o čemu tačno govori pa je lupetao kao i mnogi drugi biblijski junaci.
a isus je bio previše fin da bi mu ukazao na mogućnost da je kraljevstvo božje u njemu.
kasnije je to rekao tomici, svom omiljenom drugaru. :mrgreen:

Pošto sam ranije pisao o naučnim dokazima koji ukazuju na postojanje STVORITELJA NEBA I ZEMLJE...

dozvolite mi da postavim linkove iz te diskusije:

Od svih naučnih dokaza, Ticius-Bodeov zakon, kao i Keplerovi zakoni (ovi zakoni precizno regulišu kretanja planeta) jesu nedvosmisleni naučni dokazi da postoji Kreator svemira - STVORITELJ!

Samo STVORITELJ može ogromne mase zvezda i planeta trenutno da stvori, postavi i da upravlja njima, tako da se ceo sistem kreće po svojim putanjama u skladu sa mnogobrojnim složenim zakonima:

http://www.svetlostistine.org/Clanci/IPostaviIhBogGrujic/Sadrzaj.htm

Postojanje ovih složenih zakona ukazuje na TRENUTNO STVARANJE svih planeta i zvezda. Shodno njihovoj složenosti, ovi zakoni isključuju bilo kakvu mogućnost da su planete i zvezde nastale postupnim putem (dugim vremenskim razdobljem), što je kao što znamo neophodan motor evolucije.

Kao i svi ostali zakoni koji vladaju zvezdanim sistemima - galaksijama (sve galaksije imaju iste složene zakone rotacije), spomenuti zakoni isključuju mogućnost spontanog nastanka zvezda i planeta.

- NEKO ko ima moć da stvori ogromne mase (zvezda i planeta) ;
- NEKO ko ima moć da manipuliše sa tim ogromnim masama (da ih postavi i usaglasi sa svim složenim zakonima);
- NEKO ko ima moć da pokreće planete i zvezde (održava ovaj svemir) i da upravlja svom materijom.

U svemu ovome se vidi MOĆ, INTELIGENCIJA, KONTROLA I BRIGA... karakteristike koje u celom svemiru može da ima samo STVORITELJ!

Kao što smo rekli, postojanje ovih zakona potpuno isključuje mogućnost da je svemir nastao kako uče zagovornici teorije Big-beng-a - (prvobitna eksplozija i postepen razvoj).

Dakle, ako hoćemo da pogledamo istinu (i da pažljivo razmotrimo ove zakone), možemo videti da su sve planete, zvezde i galaksije, postavljene na svojim složenim putanjama - TRENUTNO!

Ne vidim naucne dokaze. Prvo , nauka ne tvrdi da su zvezde nastale trenutno. Dakle, prvi fail, dalje necu ni da citam, iznosis gluposti kao dokaz.

ne, ali perica nije znao o čemu tačno govori pa je lupetao kao i mnogi drugi biblijski junaci.
a isus je bio previše fin da bi mu ukazao na mogućnost da je kraljevstvo božje u njemu.
kasnije je to rekao tomici, svom omiljenom drugaru. :mrgreen:

Rekao je i Luki (novi zavet) samo sto hriscani kao i perica ne kontaju...

A kad ga upitaše fariseji: "Kad će doći carstvo Božije?" Odgovarajući reče im: "Carstvo Božije neće doći da se vidi; Niti će se kazati: Evo ga ovde ili onde; jer gle, carstvo je Božije unutra u vama".

Smejes se jer mislis da mu je to ne moguce? Vernice...

Smejem se jer trazis nemoguce od nas ovde - Dokaz da Bog postoji - nikome se u skorijem vremenu nije javio i dao mu neki dokaz

Biblija ima dokaza ako ne verujes ne mogu ti pomoci

Postoji i svet koji je stvorio Bog i sva prioda i ziva bica - ako to nije dovoljno ne znam sta drugo osim da ti se javi uzivo u stanu :rumenko:

U Ticius-Bodeov zakon se ne uklapaju razdaljine između Marsa i Jupitera i Neptuna i Plutona. Dalje, taj zakon predviđa da je postojala planeta između Marsa i Jupitera koja se raspala i od koje potiče asteroidni pojas, što je nemoguće, jer prvo Jupiterova gravitacija ne bi dzvolila formiranje planete na tom mestu, a ni asteroida nema dovoljno da bi se od njih sačinila planeta. I taj zakon je dokaz za postojanje boga?

Smejem se jer trazis nemoguce od nas ovde - Dokaz da Bog postoji - nikome se u skorijem vremenu nije javio i dao mu neki dokaz

Biblija ima dokaza ako ne verujes ne mogu ti pomoci

Postoji i svet koji je stvorio Bog i sva prioda i ziva bica - ako to nije dovoljno ne znam sta drugo osim da ti se javi uzivo u stanu :rumenko:

Jedini dokaz da nesto postoji, je to nesto sto se pokusava dokazati.
Znaci, za postojanje boga, jedino bog moze biti dokaz.

Poštovani Serpent Saint,

Vi ste nam govorili da ste hrišćanin - pravoslavne veroispovesti...

znači da verujete u Boga - STVORITELJA neba i zemlje! Zar ne?

Dozvolite mi da sada razgovaram sa onima koji nisu bili upoznati sa naučnim dokazima koji ukazuju na TRENUTNO STVARANJE!

O Vašim opaskama možda ću se naknadno više osvrnuti kada budem odgovarao na pitanja postavljača teme...

U Ticius-Bodeov zakon se ne uklapaju razdaljine između Marsa i Jupitera i Neptuna i Plutona. Dalje, taj zakon predviđa da je postojala planeta između Marsa i Jupitera koja se raspala i od koje potiče asteroidni pojas, što je nemoguće, jer prvo Jupiterova gravitacija ne bi dzvolila formiranje planete na tom mestu, a ni asteroida nema dovoljno da bi se od njih sačinila planeta. I taj zakon je dokaz za postojanje boga?

evo ranijeg odgovora na pitanja odstupanja:

Poslednja izmena:
Poštovani Serpent Saint,

Vi govorite da ste hrišćanin - pravoslavne veroispovesti...

znači da verujete u Boga - STVORITELJA neba i zemlje!

: )

Verujem, ali sam pristalica teorije inteligentnog dizajna. Ne verujem da je sve stvoreno trenutno. Ticius-Bodeov zakon, kao što smo videli, nikako ne dokazuje teoriju trenutnog stvaranja.

Netacno, zakoni termodinamike dokazuju da nestvorenom (univerzum) ne treba stvoritelj. Univerzum od uvek postoji.

Opet netacno, kreacionisticki sajtovi lazu kako bi dokazali stvaratelja stvorenog. Nema nikakve potrebe stvorenom dodati (izmisliti) stvaraoca.
Univerzum kao podsistem multiverzuma nije nit stvoren nit ima svoj pocetak ni kraj. Samo se faze destrukcije i konstrukcije menjaju.

- NEKO ko ima moć da stvori ogromne mase (zvezda i planeta) ; TO JE UNIVERZUM
- NEKO ko ima moć da manipuliše sa tim ogromnim masama (da ih postavi i usaglasi sa svim složenim zakonima); OPET UNIVERZUM
- NEKO ko ima moć da pokreće planete i zvezde (održava ovaj svemir) i da upravlja svom materijom. I OPET UNIVERZUM

Dakle, ako hoćemo da pogledamo istinu (i da pažljivo razmotrimo ove zakone), možemo videti da su sve planete, zveze i galaksije, postavljene na svojim složenim putanjama - TRENUTNO!

Tacno, to moze samo stvaralac svega, univerzum. Upravio si dokazao da je univerzum stvaralac svega. Ukoliko se tvoj bog zove univerzum, onda slazem se, "bog" univerzum postoji.

Poslednja izmena:
Verujem, ali sam pristalica teorije inteligentnog dizajna. Ne verujem da je sve stvoreno trenutno. Ticius-Bodeov zakon, kao što smo videli, nikako ne dokazuje teoriju trenutnog stvaranja.

Duzi vremenski periodi su u pitanju. Ali dzaba sve, kada vecina vernika tumaci one dane iz postanja kao dane od 24h. Za njih je bog stvarao bukvalno svaki dan...

Jedini dokaz da nesto postoji, je to nesto sto se pokusava dokazati.
Znaci, za postojanje boga, jedino bog moze biti dokaz.

Tacno, za neke ljude je samo licno Bozije pojavljivanje dovoljno :lol:

mada kada bi otisao opet nebi verovali :rotf: vadili bi se da su imali halucinaciju :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Duzi vremenski periodi su u pitanju. Ali dzaba sve, kada vecina vernika tumaci one dane iz postanja kao dane od 24h. Za njih je bog stvarao bukvalno svaki dan...

Jesan dan stvaranja je trajao 1000 godina

za Boga su 1000 god kao jedan dan :)

Pise u bibliji :rumenko:

2. Petrova 3

8. Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljada godina, i hiljada godina kao jedan dan.
Psal. 90:4

Poslednja izmena:

Back