Adventisti sedmog dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samuilo, a ko ti je rekao da je Avram primio misani zakon? NIKO. To ja nisma rekao niti je to napisano u Bibliji, nego je receno df aje to sve bilo poznato Avramu pre Mojsija i pre pisanog Bozjeg zakona na Sinaju.

Zar ti zbilja milis da bi premudri Bog upotrebio pet sinonima za jedan poojam?
Ne nego su to su razliciti pojmovi. Slazem se da bi se mogli upotrebiti kao sinonimi, ali ne svi zajedn,,jer cemu isti sinopnim odjednom i onda cega je sinonim?

Pa ti onda reci šta iz Mojsijevog zakona spada u sve one kategorije koje su nabrojane.

Ali dozvolite i tu mogućnost da NISTE DOVOLJNO UPUĆENI u biblijska proročanstva (analizirajte Danilovo proročastvo i Otkrivenje).

Možete ignorisati Bojžja upozorenja, ali takvo NAMERNO guranje glave u pesak će Vas koštati večnog života...

(zato što ćete se pokloniti zveri a da niste toga ni svesni)

...

ne ignorisem, vec ne razumem ga, kao nijedan ovde prisutan na krstarici a i sire
a bas jehovini svedoci i subotari znaju sta je svesno poklanjanje zveri:D
zanimljivi ste sa toikim bezveznim ubedjivanjem da ste ispravni tumaci biblije:ok:

ne ignorisem, vec ne razumem ga, kao nijedan ovde prisutan na krstarici a i sire

Ne razumeti potpuno; i svojevoljno odustati da se razumeju Božja upozorenja...

(nećete da pročitate i da se potrudite da proširite svoje znanje)

jesu dva suprotna principa!

(jedan hoće da se upozna sa Božjom voljom i da joj se pokori...

a drugi neće da se upozna sa Božjom voljom i ignoriše sva Božja upozorenja)

Šta mislite zašto je Bog izrekao blagoslov na sve one koji čitaju, slušaju i drže što je napisano u poslednjoj biblijskoj knjizi?

?

Poslednja izmena:
Ne razumeti potpuno; i svojevoljno odustati da se razumeju Božja upozorenja...

(nećete da pročitate i da se potrudite da proširite svoje znanje)

jesu dva suprotna principa!

(jedan hoće da se upozna sa Božjom voljom i da joj se pokori...

a drugi neće da se upozna sa Božjom voljom i ignoriše sva Božja upozorenja)

Šta mislite zašto je Bog izrekao blagoslov na sve one koji čitaju, slušaju i drže što je napisano u poslednjoj biblijskoj knjizi?

?

a ti si toliko siguran u svoje tumacenje u konkretnom slucaju knjigu otkrovenja, do sad se samo holivud bavio sa tim

Neko je ipak u pravu...

Bog postoji i On PROGOVARA LJUDIMA...

i obicno progovara raselima, milerima, smitovima:mrgreen:

A zašto ne vidite razliku između dobra i zla?

?

(da li je bezveze ostati u zabludama, predrasudama i odbiti sva Božja upozorenja i ignorisati vreme milosti za pripremu karaktera)

koliko si ti procenata ubedjen da si shvatio poruku biblije?

Kako će se grešnik suočiti sa užasnm događajima koji moraju da se odigraju po biblijskom proročanstvu...

Final Events of Bible Prophecy (Amazing Facts)

... ignorisanje prepotopnog sveta je svima donelo samo propast sopstvene duše...

(šta mislite da li će ijedan od tih ljudi dobiti večni život... vreme milosti je bilo isteklo kada su zatvorena vrata na kovčegu.. pa ipak Bog u svojoj mudrosti nije odmah pustio kišu. Šta mislite kako su se ponašali ti bezakonici tokom te sedmice? Nisu li konačno odahnuli od Božjih opomena i dali oduška svome ranijem probuđenom strahu...

u ruganju ljudima unutra...

a zar isto to svi vi ne radite adventnom pokretu)

Mat 24:37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
Mat 24:38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
Mat 24:39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.

Luk 17:26 I kako je bilo u vreme Nojevo onako će biti u dane Sina čovečijeg:
Luk 17:27 Jeđahu, pijahu, ženjahu se, udavahu se do onog dana kad Noje uđe u kovčeg, i dođe potop i pogubi sve.
Luk 17:28 Tako kao što bi u dane Lotove: jeđahu, pijahu, kupovahu, prodavahu, sađahu, zidahu;
Luk 17:29 A u dan kad iziđe Lot iz Sodoma, udari oganj i sumpor iz neba i pogubi sve.
Luk 17:30 Tako će biti i u onaj dan kad će se javiti Sin čovečiji.

Ne trebate li da se opomenete ovih Hristovih reči i da pripremite svoj karakter...

2Pe 3:10 Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće.
2Pe 3:11 Kad će se dakle ovo sve raskopati, kakvim treba vama biti u svetom življenju i pobožnosti,
2Pe 3:12 Čekajući i želeći da bude skorije dolazak Božijeg dana, kog će se radi nebesa spaliti i raskopati, i stihije od vatre rastopiti?

Poslednja izmena:

Odgovorite i Vi meni jedno pitanje...

Da li se molite svakodnevno Bogu...

- da se odreknete sebe (svojih grešnih motiva)
- da li ste uzeli svoj krst? (da li podnosite mržnju sveta - sramotu Hristovu - sa radošću)
- da li ste odlučili da idete za Hristom?

?

I da li ste sigurni da Vi niste u zabludi (sa predrasudama koja su Vam preneli Vaši učitelji)

DA LI SAMI PROUČAVATE BOŽJU REČ I ZNATE 100% ŠTA JE ISTINA A ŠTA NIJE ISTINA?

?

Poslednja izmena:
Odgovorite i Vi meni jedno pitanje...

Da li se molite svakodnevno Bogu...

- da se odreknete sebe (svojih grešnih motiva)
- da li ste uzeli svoj krst? (da li podnosite mržnju sveta - sramotu Hristovu - sa radošću)
- da li ste odlučili da idete za Hristom?

?

I da li ste sigurni da Vi niste u zabludi (sa predrasudama koja su Vam preneli Vaši učitelji)

DA LI SAMI PROUČAVATE BOŽJU REČ I ZNATE 100% ŠTA JE ISTINA A ŠTA NIJE ISTINA?

?

ovo nije jedno, vec sest pitanja sa tri potpitanja:D

1. da
2. kako kad jer nisam savrsen
3. svima je dodeljen krst (to je simbolika) pa i ateisti ga nose
- podnosim jer sam optimista i nadam se da ce se covek opametiti kad vidimo da cemo se samounistiti
- hrist nije imao sramote
- svako odgovara za svoju rec i delo, nije moje da sudim, da se radujem ili rastuzujem, vec da cuvam svoju porodicu, narod i drzavu od raznih laznih americkih proroka, nametanja njihovog destruktivnog uticaja po srpski pravoslavan narod (u svojim mogucnostima)
4. odavno jer mi se svidjaju sve njegove reci napisane u novom zavetu, a mnogo toga je uradio i rekao da ne moze stati ni u sve knjige sveta
5. nisam ( postujem ono sto moji ucitelji koji prenose hristovu poruku vec 2000 god prenose meni)
6. probao sam pa sam mogao da zapadnem u prelest, zato kad mi nije jasno pitam onog koji se odrekao materijalizma (monasi i monahinje po srpskim pravoslavnim manastirima)

Otkrica sa izgubljenih stranica istorije

Otkrica sa izgubljenih stranica istorije 1
SEDMI DAN - 5 deo
Ukratko sta je bilo u prethodnim predavanjima. Zatim govori o Rodzeru Wilijemsu i reformnom pokretu u 16 vek u Severnoj Americi (zalagao se za jedinstvo svih i za odvajanje crkve od drzave), 16-19 vek sirenje Baptista sedmog dana po Americi i njino progonstvo, uspostavljanje nedeljnih zakona u americkim drzavama, dolazak nemca Bezela u Ameriku i otvaranje Manastira Efrata 18 vek, Cincendorf u nemackoj i moravski pokret u 18 veku, Viljem Miler i pojava adventnog pokreta u Americi u 19 veku, 19 vek i Taiping revolucija u Kini i razvoj hriscanstva, Manilak Eskimski prorok na Aljasci u 19 veku, u juzno americkoj prasumi poglavica Ovkva i sirenje istine o suboti, svetkovanje sedmog dana subote u africi, uzdizanju Alijanse za Gospodnji dan u Americi i nametanje nedelje, takozvani „plavi zakon" od 70godina 20 veka i nametanje nedeljnih zakona u Americkim drzavama, sudjenja u Americi, Africi zbog svetkovanja subote i odbijanja da rade subotom, danas vise od 400 crkava i denominacija drze subotu, o adventistima sedmoga dana...

i ja sam siguran i 200% u ono sto verujem, nego nije bilo to pitanje, procitaj ga ponovo.
lepo se odmori

Ja znam Onoga ko je umro za mene...

i trudim se da upoznam Njegovu volju za mene...

i beskrajno sam zahvalan Bogu što me je upoznao sa sobom (mene bivšeg ateistu, hulnika i grešnika)...

i što mi je OPROSTIO SVE GREHE kroz Isusa Hrista!

Ja zato hoću da slavim i hvalim svoga Gospoda sada i u sve dane do svršetka veka...

(bez obzira na cenu koju budem morao da platim)

Nadam se da ćete biti zadovoljni (makar malo) ovim odgovorom.

Svako dobro

: )

Shvatio sam da je ljubav Božja suština Biblije...

A Hrist je centralna ličnost Božje reči...

STVORITELJ želi da vrati svoju izgubljenu decu ali potrebno je da se čovek ne odupire Bogu...

(što većina grešnika nesvesno čini, jer da nije tako svet bi bio savršen.. ali svet je naopak jer ljude pokreću impulsi* (grešni motivi) koji ih često navode na zlo)

* impulsi (grešni motivi):

(Mark 7:21 [SDK]) Jer iznutra, iz srca ljudskog, izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva,
(Mark 7:22[SDK]) Krađe,lakomstva, pakosti, zloće, lukavstvo, sramote, zlo oko, huljenje na Boga,ponos, bezumlje.

(Matt 15:19 [SDK]) Jer od srca izlaze zle misli, ubistva, preljube, kurvarstva, krađe, lažna svedočanstva, hule na Boga.

.. na žalost sotona VARA ljude sa svojom varijantom religije

i ima uspeha zato što ljudi NEĆE DA SE ODREKNU SEBE (a sebičnost je ono što izvire iz naših srca a to Biblija naziva GREH)...

Zato Hrist poziva sve ljude da se odreknu PRINCIPA SEBIČNOSTI (a samim tim prekidaju lance ropstva koje ih vežu za sotonu)

Mat_16:24 Tada Isus reče učenicima svojim: Ako ko hoće za mnom ići, neka se odrekne sebe, i uzme krst svoj i ide za mnom.
Mar_8:34 I dozvavši narod s učenicima svojim reče im: Ko hoće za mnom da ide neka se odrekne sebe i uzme krst svoj, i za mnom ide.
Luk_9:23 A svima govoraše: Ko hoće da ide za mnom neka se odreče sebe i uzme krst svoj i ide za mnom.

I naravno da nije problem shvatiti istinu (nije problem u našem intelektu), već je problem u HTENJU...

Joh 7:17 Ko hoće Njegovu volju tvoriti, razumeće je li ova nauka od Boga...

Isus Hrist

Grešnici uglavnom izabiraju da ne pokore svoju dušu Bogu...

(linija manjeg otpora, manje košta, jednostavnije je... )

ali se tako gubi duša!

(cena je velika, pa ipak mnogi biraju da plate svojim večnim životom ostajanje u grehu)

Poslednja izmena:
Ja znam Onoga ko je umro za mene...

i trudim se da upoznam Njegovu volju za mene...

i beskrajno sam zahvalan Bogu što me je upoznao sa sobom (mene bivšeg ateistu, hulnika i grešnika)...

i što mi je OPROSTIO SVE GREHE kroz Isusa Hrista!

Ja zato hoću da slavim i hvalim svoga Gospoda sada i u sve dane do svršetka veka...

(bez obzira na cenu koju budem morao da platim)

Nadam se da ćete biti zadovoljni (makar malo) ovim odgovorom.

Svako dobro

: )

nisam, ja sam tebe ispostovao i na konretna pitanja konkretno ti odgovorio (iako sam prvi pitao)
tvoja volja, ali postenije je da kazes da ne zelis da odgovoris na takvo pitanje nego da ga zaobilazis

zadnja sansa

Koji čovek na ovom svetu može reći da poznaje svoju profesiju 100%?

???

Svi koji mnogo znaju...

(što je unutrašnji krug vašeg znanja veći, automatski shvatate da se povećanjem znanja povećava i krug vašeg nerazumevanja, a to je sve ono što je izvan kruga... što još niste saznali... a to je beskonačno - zato što je Bog beskonačan...

i jednostavno nijedan čovek na ovom svetu nema 100% poznavanje Biblije (znate li kolike oblasti Biblija sve pokriva...

ali iako ne možemo imati pojedinačno sva znanja, ipak...

SVI MOŽEMO POZNAVATI OSNOVNE BIBLIJSKE ISTINE...

I ZATO SVI MOŽEMO IMATI 100% POZNAVANJE BOGA!

(isto onako kako je Hrist kao čovek upoznao Boga kroz čitanje Svetog pisma)

Možemo znati Boga i možemo nastaviti da Ga upoznajemo u svim našim životnim kušanjima...

Jas 1:3 Znajući da kušanje vaše vere gradi trpljenje;
Jas 1:4 A trpljenje neka delo dovršuje, da budete savršeni i celi bez ikakve mane.

To je Isus Hrist primerom svima pokazao i nama ostavio ugled da idemo Njegovim tragom.

1Pe 2:21 Jer ste na to i pozvani, jer i Hristos postrada za nas, i nama ostavi ugled da idemo Njegovim tragom:
1Pe 2:22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;
1Pe 2:23 Koji ne psova kad Ga psovaše; ne preti kad strada; nego se oslanjaše na Onog koji pravo sudi;

...

Poslednja izmena:
...

Ako pravoslavni vernici misle da adventisti nemaju dovoljno znanja Biblije, Vi nam skrenite pažnju na propuste a mi ćemo se potruditi da PROVERIMO SA BOŽJOM REČI sve što je rečeno...

(koliko to bude moguće što se tiče vremena)

... ali ono što svi vi pokazujete ovde jeste strašno nepoznavanje ključne ličnosti...

ISUSA HRISTA

(jednostavno zato što niste nikad odlučili da se odreknete sebičnosti)

...

Poslednja izmena:
...

Ako pravoslavni vernici misle da adventisti nemaju dovoljno znanja Biblije, Vi nam skrenite pažnju na propuste a mi ćemo se potruditi da PROVERIMO SA BOŽJOM REČI sve što je rečeno

(koliko to bude moguće što se tiče vremena)

Nije stvarn u poznavanju Biblije, nego vera u Hrista, Duh Sveti, Crkva, Pokajanje, Ispovest, Pricest,kakvo bre poznavanje Biblije, pa ni najveci mucenici, isposnici,Sveci nisu poznavali sveto pismo kakvog ga mi poznajemo, sta lupetas?
Dzaba znas pismo, jer slovo ne spasava vec ubija coveka.

...

To Vam je kao kada imate nekog oholog, ponosnog i gordog čoveka i čudite se što je takav...

hteli biste da mu kažete njegov problem, ali znate da ne vredi govoriti jer razumne reči neće prihvatiti (nedozvoljava mu njegov ego - ponos - gordost)...

iz istog razloga su i učenici Hristovi vodili sebične razgovore (ko će biti prvi u carstvu nebeskome)...

sve dok se na kraju nisu ponizili, shvativši svu bedu svog karaktera...

tada su se odrekli sebičnosti (svi osim sina pogibli) i ostatak znate...

čitav svet je čuo za RADOSNU VEST...

da ne moraju da nestanu zauvek...

jer Božja neverovatna ljubav ih je pronašla i SVE IH SPASILA OD VEČNE SMRTI

Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back