Battlecat
Iskusan
- Poruka
- 6.977
Ako su svi oni Srbi zašto mu toliko smeta Vatikan onda ? Pa i oni su Srbi 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovaj samo odgovara sa sebi, a drugima nista...![]()
Spisak keltskih plemena medju kojima su i Turingi, Teutoni i Suevi (Suebi), Senoni:
http://www.tartanplace.com/tartanlegend/celtictribeseur.html
Germanija je oblast, podrucje, a ne narod.
Ger je biljka:
"Stanište. Raste po suvim brdskim i planinskim livadama, po svetlim šumama."
Izvor:
http://bilje.ifastnet.com/lekovito_bilje.php?id=44
![]()
Gera ili gora je po vatrenoj boji sunca
GER je gora: горети - жеравица
gēr : žĕr : žar
gera = žera = žara = vatra
"Korijen se pojavljuje u prijevoju na šest načina u hrv.-srp.: I gor-, II sa duljenjem o- ō > a: gar-, III pred suglasnicima po zakonu likvidne metateze gra-, IV u prijevoju ger- > žer-, V sa duljenjem e-ē > a poslije palatala: žar-, VI u ništičnom prijevoju gr-. " (PETAR SKOK, ETIMOLOGIJSKI RJEČNIK HRVATSKOGA ILI SRPSKOGA JEZIKA, str. 591)
Gera u Turingiji: http://en.wikipedia.org/wiki/Gera
Sveta Gera na granici Slovenije i Hrvatske (kojoj je rimokatolicka crkva premazala ime nekom sveticom Gertrudom): http://en.wikipedia.org/wiki/Sveta_Gera
Germanija je goroviti (geroviti) brdski planinski predio.
Jarovit je od jara (sjaj) vatre i u Germaniji je nazvan Gerovit.
"LUG, LUGUS, LLU A Celtic god known as "the Shining One".
Izvor:
http://books.google.ca/books?id=t57...DgQ6AEwAQ#v=onepage&q=celtic god lugh&f=false
Tako ako porediš kako ko šta zove onda bi svako svakoga mogao da pripisuje sebiSrbi na Madjarskom znače to i to i aha oni su Madjari, a na Nemačkom znače to i to i onda preko starog tog keltskog ( što su Nemci ) onda su Srbi Nemci
Eto to ti taj koncept
![]()
Zar ti jos ne znas kako su Nijemci i Madjari nazivali i nazivaju Srbe?![]()
Zar nije on čuven po svojim teorijama kojima pretjerano sve povezuje sa slovenskom toponimijom (npr. uključiv i sam naziv Austrija?).
Hrastovnice, odgovori ti meni lijepi moj kakav ti je to bog Sunca 'Lugash' sumerski, pa idemo na ostalo...
Ja sam to tebi vec objasnio na temi o becko-berlinskoj skoli i naveo sam link ka knjizi u kojoj je to receno.
Keltsko bozanstvo? Pa to i ja govorim: troglavi Bog Kelta: Teutates-Esus-Taranis
Teutates je od DIA-TATES = DEU-TATES = TEU-TATES = BOG NARODA (LJUDI) = BOG OTAC = BOG-TATA = TEU-TATES sto odgovara slovenskom vrhovnom bogu Rodu, ocu (tati) naroda.[
ESUS je (gle slicnosti: aramejski Yeshua, grcki Iesous) je zastitnik sume i objesen je o sveto drvo kao i Odin (Vodan).
TARANIS je bog groma i munja, gromovnik koji tare bas kao i slovenski gromovnik Perun.
Teutates-Esus-Taranis odgovaraju vrhovnom trojnom boznstvu Slovena: Svarog-Svetovid-Perun.
Na zemlji nema slucajnosti kad su drevni simboli u pitanju, jer su iz jednog zajednickog ishodista ljudskog roda.
Indoevropski jezik nije ni postojao. Postojao je narod koji je stigao u sve dijelove Evrope i veliki dio Indije. Od tor naroda je jezik koji pogresno nazvase indoevropskim jezikom. Seobe naroda nije bilo, bila su samo osvajanja. Ne postiji narod Galorimljani, nego jedino uticaj rimske kulture na Gale, kao sto je bio i na Dacane.Vladajuca grupa uvijek je nametala svoj jezik i svoju kulturu, te tako danas imamo i Crnogorsku narod sa crnogorskim jezikom, Bosnjacki narod i bosnjacki jezik, mada svi znamo da su to Srbi sa srbskim jezikom.
Ja ne vidim nikakvoga Lugaša tu...
Prva ti spominje Lugul dul azagu:
![]()
U pitanju je jedno imena boga dubina, a nikakav Bog Sunca.
Što se tiče drugoga, Lugal-ire
![]()
..u pitanju je neki od manjih bogova, bog moći kako mu samo ime ide. Dakle ni tu nema nikakvoga Sunca ni bilo čega sto si ti pripisivao tom "Lugašu".
Lugal inače na sumerskom jeziku znači gospodar.
Slaven: Ja ne vidim nikakvoga Lugaša tu...
Prva ti spominje Lugul dul azagu:
![]()
U pitanju je jedno imena boga dubina, a nikakav Bog Sunca.
Što se tiče drugoga, Lugal-ire
![]()
..u pitanju je neki od manjih bogova, bog moći kako mu samo ime ide. Dakle ni tu nema nikakvoga Sunca ni bilo čega sto si ti pripisivao tom "Lugašu".
Lugal inače na sumerskom jeziku znači gospodar.
Slaven777: Slažem se. No, zar bi ta neporeciva mitološka sličnost trebalo da ukazuje da su Kelti i Sloveni jedan te isti narod, samo zbog sličnih panteona? I uz to da znamo da su drastično različitih jezika? Možemo vidjeti da je pola rimskih bogova - grčko. Jesu li Latini Grci?
No, čak ni poređenje ti nije skroz jasno. Dok Peruna zaista možeš porediti sa Taranisom, kako pobogu vidiš Tutatisa i Esusa kao pandane Svarogu i Svantovidu???
Slaven777: Naravno da ima. Čovjek se trudio da objašnjava prirodne pojave. Prirodne pojave su zajedničke za cijelu našu planetu. Simbolika se razvijala vremenom, nije nastala zajedno sa precima današnjih ljudi u Africi u vrijeme prvih ljudi!
Dakle, čovjek u Maloj Aziji izađe iz pećine i vidi sunce i pokušava da ga objasni - i šta onda radi? Izmisli nekakvo sunčano božanstvo. I dođe neki tako na Iberskom poluostrvu i učini isto - kaže, mora da ima neko objašnjenje za ovu vatrenu loptu ogromnu na nebu. Nema tu neke veće mudrosti od ovoga..."
Slaven777: Nema apsolutno nikakvih racionalnih osnova da se nužno poveže nekakva linija između tako svih recimo svjetskih bogova mora...
Zašto je pogrešno nazvan Indoevropljanima taj narod?
Naravno da je bilo i seoba, kako danas tako i u praistorijsko vrijeme. I osvajanje je neka vrsta seobe.
Galorimljani jeste naziv koji se koristi za kulturološku fuziju koju predstavljaju Gali rimskog doba, da bi se razdvajali od prethodnoga. Ne razumijem zašto kažeš da oni ne postoje. Teško da se činjenica da je latinski jezik smijenio galski praktično (!) može klasifikovati kao samo uticaj rimske kulture na Gale.
Pa postoje i Dakorimljani!
Tu opasku o Crnogorcima i Bošnjacima besmislenu ne znam ni kako da komentarišem.
Citat iz opis Potopa na najstarijim sumerskim plocama:
"As morning dawned,
There arose on the firmament of heaven black clouds,
Adad thundered therein;
Nabu and Lugal marched in advance,
Ira tears out the ship's pole.
Ninib marches, commanding the attack,
The Anunnaki lift torches..."
Lugal je medju visim bogovima, Anunaki su nizi bogovi.
Latini su svoj pocetak zasnovali na grckoj mitologiji. Ko su bili osnivaci Latina (Rimljana), ne zna se. Ko je osnovao Rim? Ko su bili Romul i Rem? Mitologija ne daje odgovor, istorija ga ne zna.da su Srbi (Sloveni) i Kelti bili jedan narod, taj odgovor nude svi stari istoricari, to pokazuje arheologija.
Zasto se nista ne zna o bogovima keltskih Boja i Rugijana (Rujana) iz vremena pred kraj i pocetak nove ere? Ne zna se jer je to zabranjena (srbska) istorija.
Taranis, onaj koji tare, ima sve atribute i simbole Peruna. Tautatis je bog otac, kao i kasniji Svarog. Esus (Hesus) nije Svetovid, Svetovid je keltski Belenis.
Sa takvim misljenjem o pecinskim ljudima ne moze se govoriti o stvarnoj istoriji ljudskie civilizacije. To je darvinizam u istoriji. Postojanje piramida u Gizi i sumerske istorije i mitologije u vrijeme tkz. kamenog doba" negira postojanje kamenog doba zvali ga starije ili mladje kameno doba.
Mit o Potopu postoji kod skoro svih naroda svijeta. Nije valjda da su to svi narodi u nekom dobu svog postojanja izmislili. Postojanje mita o Potopu kod mnogih naroda je kontinuitet jednog zajednickog vremena i bitisanja.
Zato sto takav narod nikad nije postojao kao jedna cjelina. Postojali su oni koji su se iz jednog centra nakon rusenja vavilonske kule razisli na sve strane svijeta: Jafetovi na sjever i sjeverozapad, Semovi su ostali uglavnom na istom podrucju Bliskog istoka, Hamovi potomci su otisli u Afriku
Atila je bio zauzeo vise od pola Evrope, ali se Huni nisu naselili u Evropu, sto znaci da osvajanje ne mora znaciti seobu naroda. Seoba dijela osvajackog naroda dolazila je nakon duzeg trajanja ucvrscene vlasti osvajaca.
Uticaj rimske kulture je jedno, a narodna cjelina je drugo. Galorimljani kao cjelovita narodna kulturna cjelina nisu postojali, jer da jesu postojali bi kao takvi i nakon raspada Rima. Srbi , Bugari i Grci su primili neke uticaje turske kulture, ali se uvijek znalo ko je Srbin, Bugarin ili Grk, a ko Turcin.
"Dakorimljani" kao Rumununi stvoreni su od sredine 17. vijeka uticajem grko-latinskog svestenstva, narocito pod komunizmom Causeskua kad su Srbi progonjeni i zbijani u logore sirom Rumunije, sto je dakle opet politika slabljenja srbskog naroda.
Istorije ne pociva na subjektivizmu tipa: ovo je isto, ali je razlicito, jest da je isto, ali to jedno s drugim nema veze.
To je politika, a ne istorija. Sit sam tvoje suplje price i tvog smaranja.
Naravno da počiva, to je osnov kritičkog naučnog pristupa u istoriji!
S druge strane ono o čemu ti pričaš je sve ono suprotno naučnom metodu. To je anti-nauka; Deretićeva škola.
To je skup šarlatana koji smatraju da se sve zasniva na fantazmagoričnom pravilu jednačenje po sličnposti.
Tu nema apsolutno nikakvog logičkog slijeda, nema nikakvog naučnog rezonovanja činjenica, nema apsolutno ni trunke izvođenja zaključaka na osnovu uslova. Predstavlja haotični, neuređeni pristup u kojem se može što god se želi dobiti, bez ikakvih principa ili definicija.
Preporučio bih ti da prelistaš po koje štivo kako bi se upoznao sa tim šta je istorija; tipa monografije Džona Toša U traganju za istorijom.
Koje šuplje priče? Koliko ja vidim, ja samo postavljam pitanja, a ti pričaš li pričaš, i to uglavnom bez davanja ikakvih smislenih odgovora na pitanja koja ti bivaju upućena. Zašto je to tako. Na tvom mjestu bih duboko porazmislio...![]()
Po slicnosti, nego sta? Po slicnosti je odredjuju bioloske vrste, pa je tako i sa porijeklom naroda.
Anti-nauka je bez dokaza kao i tvoji stavovi. Ni jedan dokaz nisi pobio , niti si ponudio neki drugi. Sve sto imas je ad hominem tvrdnja kao dogmat vjere: vjeruj da su Nijemci drevni Germani ili si anti-istoricar, a ni jedan dokaz nisi pokazao, jer zaista takvi dokazi ne postoje. Smijesan si i jadan ako mislis da takve fraze i dalje imaju prodju.
Naravno da ne; narodi nisu biološke vrste, već društveno-političke zajednice! Kada su u pitanju narodi, najbitnije od svega je naravno jezik.
Takođe, sve se mora uzimati kompletna slika, a nikako izvučeno iz konteksta kako ti činiš. Ako imamo jedan crnački narod, pleme koje govori neki od podsaharskih jezika i s druge strane imamo neku skupinu Indijanaca u recimo današnjoj Kanadi koji pak govore sasvim različitim jezikom, koji milenijumi razdvajaju od jezika prvih, uopšte ne mora značiti da prisutnost nekih zajedničkih simbola kod ukazuje na ama baš ikakve veze između dotičnih. Ignorisanje toliko drugih činilaca - od antropoloških do lingvističkih - i selektivno birkanje samo mitološke simbolike predstavlja gubljenje vremena, odnosno udaranje mozgom o zid.
Mora se uvijek uzimati cjelina, a ne nesklopljeni parčići koji ama baš nikakvu sliku ne daju kada se koriste uporedo sa drugim izvorima. Kao što sam ti već naglasio, postoje neke opšte karakteristike - npr. obožavanje sunca, obožavanje mora, obožavanje prirode, pa i mit o potopu, itd...nema apsolutno nikakve osnove da se etničke skupine (!!!) pokušavaju odrediti po ovim (i to isključivo ovim) religijskim elementima ljudskog društva...
A je li tako? Ti spomeneš LUGAŠA, kao BOGA SUNCA Sumera. Ja te pitam kako je Lugaš bog Sumera, kada je to Utu - ti ćutiš. Pošalješ mi neke knjige sa GoogleBooks u kojima stoji LUGAL, a ja te pitam je li to taj tvoj LUGAŠ - ti ćutiš. Pitam te kako je on BOG SUNCA kada i u samim stvarima koje si mi poslao stoji nešto apsolutno suprotno - ti ćutiš. Pitam te zašto bi trojstvo keltskog Luga nužno bilo poistovjećivano sa slovenskim Triglavom, pogotovo kada i sam ti potvđuješ da ima razlika - ti ćutiš.
Ja ne znam koji su to moji stavovi da nema dokaza za njih, kada ti ja moje stavove uopšte nisam ni predstavio. Ne vidim ni uopšte stoga šta bi trebalo da ovdje dokazujem, jer ti mene apsolutno ništa nisi ni upitao.
S druge strane, na svako pitanje jasno izbjegavaš odgovore, što može samo značiti da nijedna od tvojih pseudo-naučnih teza koje plasiraš na ovom forumu nije ni argumentovana. Pozivam te da predstaviš sve dokaze i prekineš kontinuitet ćutnje, zato što svako može pročitati moj komentar ovdje i lako provjeriti da su tvoje tvrdnje nezasnovane. Nemam neko pretjerano povjerenje da ćeš to učiniti, zato što se nisi pokazao kao čovjek od riječi - jednom si obećao da ćeš se povući sa foruma ako nešto bude učinjeno, a kada sam to uradio, nisi nikada dao nikakav odgovor već samo pobjegao kao muva bez glave. Do današnjeg dana nikada se na ovo nisi osvrnuo iako sam te više puta upitao, odnosno koristiš istu taktiku kao i iznad - ignorisanjem sagovornika. A to nije nimalo lijepo, jer znači da onoga sa kojim diskutuješ ne uvažavaš i ne pokazuješ mu poštovanje kakvo dolikuje, već postupaš vrlo nedostojno.
Oko toga što ima prođu sudiće drugi - a to mogu vidjeti kada pogledaju i vide da odgovora nema. Šta misliš šta će prvi čovjek koji pročita pomisliti, zašto odgovora nema? Možda zato što ni ne postoje?![]()
Jezik je promjenljiva kategorija. Do 17. vijeka sva sadasnja Rumunija govorila je i pisala srbskim jezikom.
Mani se propagande i politicke nastave, vrijeme ispiranja mozga, popovanja i crvenih komesara je proslo.
Geografska udaljenost i vremensko presijecanje je glavni faktor promjene jezika jednog istog naroda.
Lugal je kod Sumeraca bio jedno od glavnih bogova kao i Nebo i zato su njihovi carevi kao vrhovni bozanski gospodari na zemlji uzimali titulu lugas,
Dokazi kao rijec GER vec su postavljeni, ali ih ti u njemackom jeziku ne mozes naci, jer kod Nijemaca nikad nisu postojale te rijeci. Nijemci nikad sebe nikad nisu zvali Germanima i ne znaju sta to znaci.
Rijec GERA je keltska (srbska) rijec koja je za preko hiljadu godina transformisana u rijeci HORA ili GORA i u rijec žERA.
I onda je dr Kosta Cavoski pronasao kineski znak jin u Bagdadu, dokazavsi da su Srbi (Albanci) jevrejsko pleme iz Etiopije.