Meni je ovaj forum super zato sto u rl retko imamo vremena i prilike da sa nekim provedemo toliko vremena da bismo diskutovali o necemu detaljno i sustinski. 
Ovde smo ono sto zaista jesmo. Ovde imamo vremena da diskutujemo bas o onome sto nas zanima, koliko nas zanima i sa kim nas zanima. Anonimnost nam daje potpunu slobodu i to je velika stvar. Ipak, ja ne poznajem nikoga licno odavde tako da polemisem sa apstraktnim osobama.
Za mene je facebook bio neverovatno otkrice. Iako je tamo autocenzura ipak prisutna, jer su tu pravi ljudi iz pravog zivota, odjednom te sokira necija dubina, ili necija praznina, neciji ukus ili neukus, a narocito ono sto nije ni napisano ni postavljeno na profil, a to je koliko neko zeli ili ne da se eksponira. koliko je neko siguran u sebe ili nije i jos mnogo toga. Odjednom su se preda mnom pojavili ljudi za koje sam bila spremna da verujem da ih dobro znam, a da se ispostavilo da moj utisak nije bio tacan. Bilo je i prijatnih i neprijatnih iznenadjenja.
rl komunikacija ima svojih prednosti, ali imam utisak da ima vise mana. Tu, osim svojim mislima, delujemo jedni na druge i fizickom energijom, neverbalnom komunikacijom, ogranicava nas to sto je jedan sagovornik u tom trenutku spremniji za razgovor, a nekom drugom bas i nije do toga...
Dajem prednost pisanoj reci, kada je rec o verbalnoj komunikaciji.
Za situacije kada neke stvari ne zelimo reci, prisutnost i neverbalna komunikacija su nezamenljivi 

, ali to ovde nije tema