Šta vas je odvuklo u hrišćanstvo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
рекао сам да ме нећеш размемети.
Imitatio Christi ништа не вреди, вреди само Христос. зато се човек не спашава кроз опонашање узора, него кроз Узор (Христа).
узоре и законе је имао у Старом Завету. Јевреји их и данас следе и поштују.

Imitatio Christi se tako zove, i znači ohristovljenje svesti, odnosno duhovno vaskrsenje za ovog života.

Relativno si nova ovde... Ovi lutajući cirkusi češće dođu...pa se mi vernici malo zabavljamo sa majmunima i ostalim životinjama koje dođu u šator...to je čisto rekreativno...ništa zlonamerno...

Nije to ništa prema onome kako bi se sa tobom zabavljali roditelji kojima bi izložio svoje stavove o bolnicama i deci.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa nije sad da je to za mene neka uvreda....kako za koga....zavisi kakav utisak ostaviš....Neko je naivan pa prihvati evoluciju, a neko to radi zbog interesa...

:lol: nešu...

Nema ništa, mrak. Bum! svetlo! Op, zemlja. Eto čoveka od blata, krk rebro, eto i žene. Zmija koja govori, čarobno drvo, i njesra. Ma da im ***** ja mater, ima sve da ih pobijem. Ajde vi u barku. Nikad više neću da vas pobijem. Dosadno! Satan, my man, ajde syebi onog Jova pa da se zabavljamo. No problemo.Nema seksa. Vidi, ćale i dve ćerke! Ajmo malo.Nećete, odvratno vam? Evo alkohol, kamera ide. Ojha! Hm, vidi, sve po starom, ali rek'o da neću da ih pobijem. Ček, ček...aha! Da se pojavim u obliku svog sina, pa će ga ubijem, da im oprostim grehe, ali ću ipak da ih pobijem, odnosno poslaću njega, ja obeć'o da neću. Al sam ih zayebo, hee-hee.
Nisu naivni koji veruju u gore navedeno?

Postoje interesantni eksperimenti u vezi sa konformizmom.
Subjektima se daje da porede dužinu nekih linija na papiru. U grupi ispitanika samo jedan je subjekt, a ostali su saradnici eksperimentatora.
Kada se saradnici eksperimentatora svi redom izjasne da je određena linija duža, mada je uočljivo kraća, naivni subjekt redovno se priklanja miljenju većine, mada i sam vidi da svi greše.
Onda se ne treba čuditi kada čovek počne da veruje u zmiju koja govori sa drveta znanja.

Nema ništa, mrak. Bum! svetlo! Op, zemlja. Eto čoveka od blata, krk rebro, eto i žene. Zmija koja govori, čarobno drvo, i njesra. Ma da im ***** ja mater, ima sve da ih pobijem. Ajde vi u barku. Nikad više neću da vas pobijem. Dosadno! Satan, my man, ajde syebi onog Jova pa da se zabavljamo. No problemo.Nema seksa. Vidi, ćale i dve ćerke! Ajmo malo.Nećete, odvratno vam? Evo alkohol, kamera ide. Ojha! Hm, vidi, sve po starom, ali rek'o da neću da ih pobijem. Ček, ček...aha! Da se pojavim u obliku svog sina, pa će ga ubijem, da im oprostim grehe, ali ću ipak da ih pobijem, odnosno poslaću njega, ja obeć'o da neću. Al sam ih zayebo, hee-hee.

a ondak neko ovo slozhi lol aham...

браво!

каква драма :lol:

Postoje interesantni eksperimenti u vezi sa konformizmom.
Subjektima se daje da porede dužinu nekih linija na papiru. U grupi ispitanika samo jedan je subjekt, a ostali su saradnici eksperimentatora.
Kada se saradnici eksperimentatora svi redom izjasne da je određena linija duža, mada je uočljivo kraća, naivni subjekt redovno se priklanja miljenju većine, mada i sam vidi da svi greše.
Onda se ne treba čuditi kada čovek počne da veruje u zmiju koja govori sa drveta znanja.

Ne treba se čuditi, jer su ljudi siromašnog duha naivni, ali to ne znači da ih ta naivnost čini lošim ljudima, što je mnogo važnije od toga da li, poput malog deteta, veruje u nekakvu bajku ili ne veruje.
Uzgred, nije suština rečenog da zmija govori poput čoveka.

мали црв из Параћина што се ложи да је бунтовник с разлогом, а давно га прошао пубертет :lol:
иако је остао на том узрасту- и физички и интелектуално.
lol pazi koji hejt on je crv jer je iz paracina
shta sve sedi po ovom forumu...
od tebe je sigurno napredniji... ;D

Ne treba se čuditi, jer su ljudi siromašnog duha naivni, ali to ne znači da ih ta naivnost čini lošim ljudima, što je mnogo važnije od toga da li, poput malog deteta, veruje u nekakvu bajku ili ne veruje.
Uzgred, nije suština rečenog da zmija govori poput čoveka.
Ne radi se o ljudima siromašnim duhom, nego o većini ljudi.
A naivni ljudi mogu pokazati monstruoznost ako su dobro dirigovani.

Suština je da bog broji dlake ljudima po glavama i broj unosi u inventar.

A naivni ljudi mogu pokazati monstruoznost ako su dobro dirigovani.

Suština je da bog broji dlake ljudima po glavama i broj unosi u inventar.

Ne naivni, već pohlepni i malodušni.
Naivan je lakoveran, prostodušan, uradiće nešto da bi ispunio što se od njega traži, i ne znajući šta u suštini čini, jer ga njegova duhovna priroda ograničava da vidi dublje ispod površine.
Pohlepni i malodušni uvek rade iz lične koristi, kadkad da bi pribavili nešto materijalno, kadkad da bi uživali u strasti, koja ih naizgled razbuđuje, oživljuje, jer nemaju istančan senzibilitet za radovanje "malim", običnim stvarima.

Suština opet nije brojanje dlaka na glavi, već spoznaja da tamo gde je dobro, tu je briga o svemu, i vodi se računa o svakoj dlaci na glavi.

Viš koliko ima materijala...moš da ga prikazuješ i u svoju korist, i protiv svoje koristi....ali trebamo biti realni i prihvatiti onakav kontekst kakav mu je dodeljen.
Šta reći za ovo: Bing, bang, bung, beng, baha!!! Tu nema mnogo šta da se doda, nepromenljiva "istina".. :mrgreen:

Šta nije tačno što sam rekao vezano za bolnice? :

Zato što si rekao da bi pre trebalo ubiti dete nego ga odvesti u bolnicu, što smo videli ja, korisnik Petar M i korisnik Sitz Im Leben, dok ti je moderacija obrisala poruku.
Ako tebi ta tvoja izjava nije psihopatološka, imaš ogroman problem.
Da si to rekao za moje dete koje je na putu, u mom prisustvu, bilo bi mnogo,mnogo drugačije.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back