lepota olaksava uspeh 40%

Предност је била што је лепа, али нас је у амбициозности све збирно одувавала. Без икакве везе, без секс. услуга, није питање да је била било чија фуфа па због тога јер није.. али је мислила да може СВЕ. Тужно, мајке ми..

ovako cu i ja da zavrsim na kraju :rida:

procitala, u spa&wellnes centru u istom magazinu, da po istrazivanju koje je Yale sproveo ljudi neuglednog fizickog izgleda, ne do bog ruzni, moraju utrositi 40% vise energije da bi postigli iste rezultate ....
objasnjavaju da lepi ljudi samouverenim pristupom i nedostatkom sluha za sve sto im ne ide u korist, mnogo bolje prolaze

gledajuci okolinu moram se sloziti, koliko god neki pokusavali zvuciti politicki korektno pa reci da lepota nema veze sa uspehom...

ko se slaze sa mnom :ceka:

Nije mogla da nadje posao kod principala u nekoj kancelariji? Meni to bas cudno jer drzava placa prvu godinu...'ajd da je neka druga struka u pitanju ali principalu ni iz dzepa ni u dzep a ima marvu za gonjenje...

...zanimljivo mi je da sve zene misle kako su mnogo lepe te im ta enormna lepota odmaze...retke su lepotice zbog kojih se spontano zaustavlja saobracaj, ja ih makar ne srecem. Najveci procenat zena kod nas otpada na slatke, zgodnjikave zenice...nekako mi cela ova prica puna izgovora...mislim da flertuse na kraju svi provale, ako nisi koketa i ozbiljno pristupas sve i ako te neko ospori na startu vrlo brzo dodje na svoje. Mozda ti samo prilepe etiketu uobrazene ali ona te ne sputava. Bojim se da drugarica nije nasla posao zbog sverpisustva veza koje svi vuku te su raspisani konkursi fiktivni, posebno za pravo i medicinu. Bas da vidim neku dobru programerku koja je zbog lepote ostala bez posla. Kladim se da je nema. Deficitarna zanimanja i suficitarna zanimanja, to je kljuc price na brdovitom Balkanu.

Veza je veza to svi znamo :)
Nije mogla da nađe posao kod principala zato što kad je pozovu na razgovor uvk joj se zahvale i ćao :) a riba je overquallified ...strašno..

p, da po istrazivanju koje je Yale sproveo ljudi neuglednog fizickog izgleda, ne do bog ruzni, moraju utrositi 40% vise energije da bi postigli iste rezultate ....:

Znači, mnogo sam lepa kad sam ovako uspešna, a tebe niš' ne razumem.:aha:

Yale sprovodi ta istrazivanja koja sigurno naplacuje, a tarife za zemlje treceg sveta - gde se mi svrstavamo, su mnogo vise

a koliko si lepa i uspesna- ne znam, mozes malo vise detalja pa da ti sudimo :)

procitala, u spa&wellnes centru u istom magazinu, da po istrazivanju koje je Yale sproveo ljudi neuglednog fizickog izgleda, ne do bog ruzni, moraju utrositi 40% vise energije da bi postigli iste rezultate ....
objasnjavaju da lepi ljudi samouverenim pristupom i nedostatkom sluha za sve sto im ne ide u korist, mnogo bolje prolaze

gledajuci okolinu moram se sloziti, koliko god neki pokusavali zvuciti politicki korektno pa reci da lepota nema veze sa uspehom...

ja se slazem
ima istine
samo nekada bude i obrnuto
narocito kod zena i narocito na poslu

Potpuno se slažem sa tobom.

Bil Gejts je najlepši čovek na svetu...

Izgled utiče na zaposlenje

(Preuzeto sa sajta Večernje novosti - 13. 11. 2011.)

[slika] Nova studija pokazuje da nepravilan oblik lica može da utiče na to da na razgovoru za posao prođete loše.

U jednoj od prvih studija ovog tipa, istraživači sa Rajs i Univerziteta u Hjustonu otkrili su kako ožiljci i ostale anomalije lica mogu da utiču na diskriminaciju prilikom konkurisanja za novo radno mesto.

"Tokom razgovora za posao važno je setiti se šta kandidati kažu. Ali, istraživanje pokazuje da se, ako neko ima neke promene na licu, poslodavac obraća pažnju na to više nego na ono što je rečeno", istakao je psiholog Miki Hebl.

On je sa koautorom Huanom Maderom sproveo dve studije. U prvoj, praćena je očna aktivnost 171 studenta dok im je puštan video-snimak razgovora, a posle su upitani da se prisete šta su kandidati u prilozima rekli o sebi.

"Kada gledate u drugu osobu tokom razgovora, vaša pažnja je usmerena na trougao čije uglove čine oči i usta. Dok smo zumirali upravo to područje, posmatrači su u tim trenucima manje obraćali pažnju na izgovoreno a više na izgled", istakao je Madera.

U drugoj je obavljen intervju licem u lice između kandidata koji su na licima imali neko obeležje, najčešće mladeže.

"Iako su učesnici u studiji bili stariji i veoma iskusni, ispostavilo se da je u ljudskoj prirodi da reaguje negativno na nepravilnosti na licu", rekao je Madera.

Na kraju, Hebl je iz svega izvukao logičan zaključak:

"Izgled vašeg lica značajno utiče na to koliko ćete biti uspešni tokom intervjua za posao. Do sada su mnoge studije pokazale kako su određene grupe ljudi diskriminisane na radnom mestu, ali ova studija je otišla korak dalje, pokazala je zašto se to događa."
Postavljeno: 14.11.2011
Broj pregleda: 340
http://poslovi.infostud.com/vesti/I..._campaign=vesti_2011-11-20&utm_medium=sadrzaj

haha

Nama muškarcima je nerazumljivo, ali lepota često može biti teret i prokletstvo, mada je češće olakšanje i prednost za ženu.

netačno..lepota olakšava uspeh 100% osim ako nisi klasičan namćor..

Nije bas uvijek tako. Kod mene na poslu je prije par mjeseci dosla nova radnica. Toliko je lijepa da ja nisam mogla da sklonim pogled s nje, mogu misliti kako je tek muskarcima. Zgodna, lijepa, prelijep, cist ten, sminka joj i ne treba, a pored sveg tog i pametna. Mozda je i bilo za ocekivati da ce zene biti ljubomorne, zavidne, da ce joj zamjerati mnoge stvari, ali ni u snu nisam ocekivala da ce to muskarci da rade. Mozda je razlog taj sto misle da oni nikad ne bi mogli da je imaju, ne znam.

Back