POSLEDNJI DOGAĐAJI - IZ BIBLIJSKOG UGLA.

A sta su oni to rekli a da Jovan ne smije da zapise?
Pa da bi videli šta su oni rekli treba da pogledamo šta piše u tih sedam pečata...jer se opisuje isti događaj....mnogo strašna vremena. Nakon što se oglasio šesti anđeo, ne spominje se odmah sedmi, već se ovo pominje, pominju se gromovi, snažni anđeo, svitak i td. ista ona slika gde se govoi o sedam pečata. I Jovanu se kaže da zapečati to, jer su ovi pečati za zemlju, kada se oni budu otvorili mnogo strašna vremena će da nastupe.

Moli se boga za oprost jer budćnost nil tvoj posal i to bog znade samo.
Živi sade ako znadeš .
Gatarama je mesto u večnom ognju ne verujma da ti to želiš.
Lepo od tebe što se brineš. Ali ovo su događaji koji su nam dati da znamo, od Tvorca.
Ne moramo znati sve vezano za poslednje događaje, bar onaj deo da ne bi bili obmanuti, jer će demoni mnogo šta da simuliraju u posldnjim vremenima....treba se pripremiti i za to.

Do knjige o Carevima imamo da se Izrael, tj Judeja rasejala i da su odvedeni u ropstvo, a zatim imamo proročke knjige od Isaije do Malahije gde se govori o izlasku iz vavilonskog ropstva, i gde se takođe govori o velikom obraćenju Izraela i ulazak u novi savez sa Bogom - događaju o kom je najviše pisano u Svetom Pismu. Ovaj događaj će biti ispunjenje priročanstva o propovedanju Jevanđelja (radosne vesti) po celom svetu. Lako se prepoznaje kada se govori o povratku iz Vavilona, a kada se govori o ovom velikom obraćenju Izraela.

Bog preko Jeremije 23;7.8 kaže: „Zаto dolаze dаni”, govori Gospod, „kаd se više neće govoriti: ‘Živ bio Gospod koji je Izrаelove sinove izveo iz egipаtske zemlje’, nego će se govoriti: ‘Živ bio Gospod koji je potomstvo Izrаelovog domа izveo i doveo iz severne zemlje i iz svih zemаljа po kojimа sаm ih rаsejаo i oni će živeti u svojoj zemlji.”
Bog će na spektakularan način da okupi sve Izraelce, više se neće govoriti kako ih je Tvorac izveo iz Egipta gde su svi bili zajedno, već će se dogoditi nešto mnogo fascinantnije. Nešto što će svako moći da vidi.
Koliko je tvoja teorija o tome da će Bog preko države Izrael da čini čuda u skladu sa ovim:

Otkrivenje 13,7.И дано јој (zveri) би да се бије са светима, и да их победи; и дана јој би област над сваким коленом и народом и језиком и племеном.

Otkrivenje 11,7. И кад сврше сведочанство своје, онда ће звер што излази из бездана учинити с њима рат, и победиће их и убиће их.
8. И телеса њихова оставиће на улици града великог, који се духовно зове Содом и Мисир, где и Господ наш разапет би.

Jasno je da se radi o Jerusalimu. Dakle,ta zver će svoju vlast da ima i nad Jerusalimom.

Koliko je tvoja teorija o tome da će Bog preko države Izrael da čini čuda u skladu sa ovim:

Otkrivenje 13,7.И дано јој (zveri) би да се бије са светима, и да их победи; и дана јој би област над сваким коленом и народом и језиком и племеном.

Otkrivenje 11,7. И кад сврше сведочанство своје, онда ће звер што излази из бездана учинити с њима рат, и победиће их и убиће их.
8. И телеса њихова оставиће на улици града великог, који се духовно зове Содом и Мисир, где и Господ наш разапет би.

Jasno je da se radi o Jerusalimu. Dakle,ta zver će svoju vlast da ima i nad Jerusalimom.
O tome sam već pisao na ovoj temi, u pitanju je period 6B - od šeste trube do kraja vremena milosti.

Evo da malo osvežim temu i jedan poziv za razmišljanje.

U Bibliji dominira broj sedam. Poznato je da Bog sve radi u sedmicama. Sedam je biblijski broj savršenstva i punine. Kada je Bog stvarao svet, On se odmorio sedmog dana. Sedmog dana u sedmici, deca Izrailja su proslavljala Šabat, po uzoru na odmor nakon Božjeg stvaranja (2.Mojsijeva 16,23.30). Sedmi mesec u godini je, prema Bibliji, naročito svet. Tog meseca se proslavljaju sva tri jesenja praznika (3.Mojsijeva 23,24.27.34). Narodu Izrailja bilo je zapoveđeno da se uzdržava od obrađivanja zemlje svake sedme godine - dopuštajući zemlji da se odmori (3.Mojsijeva 25,4). Sedam puta sedam godina bilo je brojano (49 godina), i onda je sledeća godina (pedeseta) bila Jubilarna godina u kojoj su svi dugovi bili oprošteni i svi robovi bili oslobođeni (3.Mojsijeva 25,8-12). Sedam puta sedam godina bilo je određeno jevrejskom narodu, period tokom koga će Bog dovesti do kraja svoj Plan Spasenja (Danilo 9,24-27). Knjiga Otkrivenje opisuje korišćenje ovog broja. Ona koristi broj sedam više od 40 puta. Značajno je da se ova knjiga zasniva na sedam pečata, sedam truba i sedam zala (Otkrivenje 5,1.5; 6; 8-9; 11,15-19; 15-16). Sedam praznika Gospodnjih predstavljaju tako Njegova određena vremena tokom kojih On želi da se sretne sa čovekom u svete svrhe.
Pa imamo: "sedam dana" (za Šabat), "sedam godina" (za Šabatnu godinu), "sedam puta sedam godina" (za Jubilarnu godinu).
Za početak bitno je da znamo da godina nezvanično započinje na jesen, a zvanično na proleće (kao što i dan nezvanično počinje uveče, a zvanično ujutro). Tako i Jubilarna godina počinje na jesen.
Isus je počeo svoju službu 27 godine nove ere. Logično bi bilo da je to Jubilarna godina, jer je Isus najavio sve ono sto se radi na Jubilarnu godinu. Verovatno se to desilo na jesen, na osnovu brojnih pokazatelja. Ako na 27 godinu dodamo 40 Jubilarnih ciklusa (40 x 49 godina = 1960 godina), dolazimo u jesen 1987. godine, koja je takođe bila Jubilarna. Sledeća Jubilarna godina je 2036. koja može da bude godina Hristovog dolaska.
Pošto znamo da Bog sve radi u sedmicama, možemo da krenemo od 1987, da pratimo sedmice i šta se tokom tih perioda od 7 godina dešavalo. Posle 1987 godine sledeća Šabatna godina je bila 1994, pa onda 2001. U jesen 2001 desio se napad na trgovinski centar u Njujorku koji je označio početak medijske satanizacije Amerike i njenog propadanja, dok konačno ne padne potpuno u šake jezuita. Nakon tog (isceniranog) "napada" Amerika je krenula u pohode na Irak i Avganistan i postala satanizovana od celog sveta. Sedam godina kasnije, u jesen 2008, krenula je velika ekonomska kriza u celom svetu, odnosno sukob bankara (masonskih i jezuitskih) oko toga ko će kome da pozajmljuje novac. Ekonomska kriza je obično uvod za veliki rat, tako da je moguće da sledeći sedmični ciklus, koji bi trebao da počne u jesen 2015 bude obeležen velikim svetskim ratom, a inicijalna kapisla verovatno može biti sukob na Bliskom Istoku gde država Izrael neće pristati da se pokori svetskoj jezuitskoj sili, posto će u medjuvremenu Amerika potpuno da padne pod kontrolu jezuita, i Izrael ostaje sam. Vrlo je moguće da onda u jesen 2022 dođe do obraćenja Izraela svome Bogu, što bi predstavljalo ispunjenje Isusovog proročanstva iz Mateja 24;14: "I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak." A zatim u poslednja dva sedmična ciklusa od 7 godina možemo očekivati sva ona proročanstva iz Otkrovenja i Danila, koja smo pominjali u ovoj temi.

Takođe, ono što bi moglo da bude zanimljivo, 1936 godine je bila olimpijada u Berlinu na kom se promovisala nacistička ideologija, a nakon 3 godine 1939 izbio je drugi svetski rat. Sada se sprema olimpijada u Londonu gde mogu neke stvari da se odigraju i pripremi teren za treći svetski rat koji bi mogao da se dogodi 2015 godine.
Vrlo je moguće da će na ovoj olimpijadi da se desi neki iscenirani teroristički napad, kako bi to bio povod da se uvedu satanistički zakoni, da se ljudi stave pod totalnu kontrolu. Igre se održavaju u Velikoj britaniji, koja je glavni centar masonerije, i poznato je da je to najkontrolisanija zemlja, ima najvise kamera itd, jos malo pa kao veliki brat. Oni su već pripremili zakon totalne kontrole interneta, to je tzv. protivteroristički zakon:

Čak je i broj pregleda ove teme u znaku poslednje godine planete Zemlje. :per:

2036god.jpg

Znaci, 2036. cemo da se selimo u vjecna lovista? :lol:

A sta je sa onim "dan i cas ne zna niko osim Bog"?
Mislim da je Njutn primenjivao ovu logiku u proučavanju Isusovog drugog dolaska. Nekako bi bilo logično da Isus dođe na Jubilarnu godnu, i da nas oslobodi od ovog ropstva. Sledeća Jubilarna godina je 2036, a zatim tek 2085.
Ipak su ovo samo nagađanja i pretpostavke.
Biće zanimljivo videti šta će biti na olimpijskim igrama. Očigledno je da nešto spremaju.

Можемо закључити да традиција «новог» образује једну регресивну линију, од древних космогонија до модерног доба. Пред том линијом секуларизације, и метаморфозе сакралног у профано, увећава се простор произвољности а смањује се поље одговорности. Наиме, у почетку, «ново» одређује Апсолут, Принцип, Непомични Покретач, потом Бог, за којим следе његови самозвани посредници и телали. Иза њих, у историји традиције «новог», одговорност за одређивање «новог» преузимају херменеутичари и интерпретатори објава и списа посредника, предсказачи и пророци, чаробњаци и фантасте. Коначно, ту одговорност на себе преузимају најшири слојеви друштва, премда је ту «ново» ипак морало бити у складу са идејом напретка. Данас ту одговорност више нико не носи. Човек данас не мисли «ново» јер њега управо «ново» мисли и ствара. Зато су људи древнх времена живели у вечности а модеран човек живи, по општој исповести «од данас до сутра», управо онолико колико је потребно да једно «ново» постане «старо», да би уступило место «најновијем».
Драгош Калајић, Мапа (анти)утопија, 1978.

covek zeli da zna sta ce biti iako je svestan da to nije dobro. da si postavio temu iz treceg oka broj pregleda bi mozda bio i visi.
Bog nam daje onoliko koliko treba da znamo. Upozoreni smo na neka od dešavanja koja slede, u tome nema ništa loše. A ovo za godinu kada će Hrist doći su samo pretpostavke za razmišljanje. Činjenica je da nije još mnogo ostalo.

Da si pažljivo čitao Bibliju znao bi u kom vremenu živiš, ali ti se očigledno oslanjaš na "dodatnu" literaturu u kojoj sve cveta. Digni malo glavu, pogledaj oko sebe.
P.S.
I da zanemarimo Sveto Pismo, iz naučnog ugla, planeta ne može izdržati ni 50 godina.

uvek je bilo takvih kao ti koji su pazljivo citali bibliju i gledali u zvezde plaseci siroke narodne mase nekim propastom sveta.

Ајде, ако ћемо тумачења Библије, Исак Њутн је математички анализирао па је дошао до неке 2042. или 2062... Колико вам је то близу, колико далеко, то је већ субјективно.

I da zanemarimo Sveto Pismo, iz naučnog ugla, planeta ne može izdržati ni 50 godina.

Издржаће планета, то је велика солидна камена кугла... И живот је доста отпоран. Сад, људски живот не толико, али може и човек свашта издржати, барем неки...
Јуче сам прочитао занимљиву предикцију. Могуће је да би неку катастрофу преживео мали број људи, можда неколико милиона. Они би били враћени на ниво каменог доба, што даје већ неку гаранцију опстанка, чак неког минималног прилагођавања природе себи (примитивна земљорадња). Међутим, лако доступна рудна богатства су већ исцрпљена. Индустрија се одржава оним теже доступним, но за њих је потребна модерна технологија. Другим речима, нека нова технолошка цивилизација била би практично немогућа. И то би могло трајати и милијарду година тако...
Сматра се да живот релативно лако настаје (не улазим зашто је то тако). Можда га има широм свемира. Па ипак "мали зелени" никако да се јаве. Можда зато што су исцрпли моћ техничког развоја и остају закуцани на прединдустријском нивоу - што само по себи не мора бити лоше, дапаче...

Најзад нешто о последњем дану:

Последњи дан биће,
У исто време и дан
Другог доласка Христовог.
У тај необични дан,
престаће да постоји време.
Тада ће се збити чудна реч
Светог Откровења
„Времена неће бити више.“

Отац Јустин Поповић

Ајде, ако ћемо тумачења Библије, Исак Њутн је математички анализирао па је дошао до неке 2042. или 2062... Колико вам је то близу, колико далеко, то је већ субјективно.

Издржаће планета, то је велика солидна камена кугла... И живот је доста отпоран. Сад, људски живот не толико, али може и човек свашта издржати, барем неки...
Јуче сам прочитао занимљиву предикцију. Могуће је да би неку катастрофу преживео мали број људи, можда неколико милиона. Они би били враћени на ниво каменог доба, што даје већ неку гаранцију опстанка, чак неког минималног прилагођавања природе себи (примитивна земљорадња). Међутим, лако доступна рудна богатства су већ исцрпљена. Индустрија се одржава оним теже доступним, но за њих је потребна модерна технологија. Другим речима, нека нова технолошка цивилизација била би практично немогућа. И то би могло трајати и милијарду година тако...
Сматра се да живот релативно лако настаје (не улазим зашто је то тако). Можда га има широм свемира. Па ипак "мали зелени" никако да се јаве. Можда зато што су исцрпли моћ техничког развоја и остају закуцани на прединдустријском нивоу - што само по себи не мора бити лоше, дапаче...

Најзад нешто о последњем дану:

Последњи дан биће,
У исто време и дан
Другог доласка Христовог.
У тај необични дан,
престаће да постоји време.
Тада ће се збити чудна реч
Светог Откровења
„Времена неће бити више.“

Отац Јустин Поповић
tumace ovo ljudi po svome..kad se kaze vreme nece postojati pomisli se da je kraj sveta....vremena nece biti vise znacilo bi da necemo vise grabiti dane ko sad sto radimo...jedan tren ce biti kao vecnost i kako da ga onda meris....i da hoces da ga meris ne mozes jer nemas vremena za ta njasra....zivi se u pravom smislu reci....

Живи се онако како не можемо знати, у том случају.
Јербо, ништа што знамо се не уклапа у тако нешто.
То је једино могуће тумачење...
Мада не верујем у такав "колективни" крај или нови почетак или не знам шта.
Просто, ни индивидуално просветљење није нешто што се може описати, ко то ради уз разне шљаштеће атрибуте је шарлатан или нешто горе.
Ако се мисли на колективно, то исто... Дакле, могао бих се сложити са тобом, само чини ми се да ти сада не мислиш како живиш у правом смислу те речи :roll:
А фрустрације би могле много тога објаснити ;)

Живи се онако како не можемо знати, у том случају.
Јербо, ништа што знамо се не уклапа у тако нешто.
То је једино могуће тумачење...
Мада не верујем у такав "колективни" крај или нови почетак или не знам шта.
Просто, ни индивидуално просветљење није нешто што се може описати, ко то ради уз разне шљаштеће атрибуте је шарлатан или нешто горе.
Ако се мисли на колективно, то исто... Дакле, могао бих се сложити са тобом, само чини ми се да ти сада не мислиш како живиш у правом смислу те речи :roll:
А фрустрације би могле много тога објаснити ;)

ja sam samo iznela moje misljenje o kraju vremena a ti se navrzo na mene...i da ne zivim u pravom smislu te reci sta tebe boli uvo za moj zivotic...i gde ja pomenuh moj ili tvoj zivot...da li ti slusas sebe dok tipkas?

ja sam samo iznela moje misljenje o kraju vremena a ti se navrzo na mene...i da ne zivim u pravom smislu te reci sta tebe boli uvo za moj zivotic...i gde ja pomenuh moj ili tvoj zivot...da li ti slusas sebe dok tipkas?

Ти рече:
zivi se u pravom smislu reci....

Па ја на основу тога што облик живота :roll: о којем не можеш ништа знати сматраж животом "у правом смислу речи" закључујем да ти свој садашњи или досадашњи живот таквим не сматраш :bye:

Ти рече:

Па ја на основу тога што облик живота :roll: о којем не можеш ништа знати сматраж животом "у правом смислу речи" закључујем да ти свој садашњи или досадашњи живот таквим не сматраш :bye:

i sta tebi znaci ovaj zakljucak da moj zivotic nije pravi...dobices povisicu ili neko nagradno putovanje?
i ja tebi pozdravcic saljem:bye:

Zanimljivo je da je Servant of God dosao do 2036. godine do koje smo i mi, tj. moj brat u Hristu (Enoh sa ovog foruma), dosli pre nesto vise od 2 meseca, s tim sto mi smatramo da 2036. (odnosno 2036/37. po jevrejskom racunanju) godine nece biti Armagedon vec Vaznesenje Crkve, a da ce Armagedon nastupiti 2043. (odnosno 2043/44. po jevrejskom racunanju) godine. Nakon skorasnjih razmatranja smatramo da ce u sedmoj godini pre Armagedona najpre nastupiti Vaznesenje Crkve (Filadelfijske) dok ce mlaka Laodikejska ostati tokom 7 godina nevolje sve do Armagedona. Dakle, najpre je Vaznesenje Crkve (tj. pojava Hristova radi vaznesenja Neveste) i 7 godina nakon toga – dolazak Hristov u Slavi zajedno sa prethodno vaznetom Crkvom (ovaj dolazak nazivamo Drugim dolaskom, a pojavu Hristovu radi vaznesenja Crkve 7 godina ranije prosto nazivamo Vaznesenje Crkve). Takodje, Servant of God pravilno racuna 2036. godinu kao jubilarnu ako podje od 27. godine kao pretpostavljene jubilarne. Medjutim, mi smatramo da je 27 AD bila subotnja, a ne jubilarna, a da je 2023. godina jubilarna, mada nismo sasvim sigurni za jubilarnu. Mnogi tumaci tvrde da godina Drugog dolaska mora biti jubilarna i zaista ima u tome logike, jer ulazak Izraela u Obecanu zemlju jeste praslika ulaska Bogu vernog covecanstva u Obecanu zemlju – hiljadugodisnje Carstvo Hristovo, a 2023. bi bila 70. jubilarna godina od ulaska Izraela u obecanu zemlju (i sam broj 70 je vrlo znacajan). I pored toga mislimo da nije nuzno da to znaci da je godina Drugog dolaska obavezno jubilarna, jer po mnogim drugim pokazateljima zaista dobijemo 2043. kao godinu Drugog dolaska. Postoje neka tumacenja da ce Gospod doci 2029., a da je Vaznesenje 2022., kao i da ce Gospod doci u Slavi 2023., a prethodno vazneti Crkvu 2016. godine i sl. Naravno, moze se pokazati nase tumacenje netacnim, ali po svemu sudeci Gospod dolazi u Slavi 2043/44. godine.

Back