korkanj
Ističe se
- Poruka
- 2.464
Na istoj toj web stranici samo mnogo veca slika 
Sarab Bahram relief.jpg

Sarab Bahram relief.jpg
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја сам налетео код Сулимирског, рекох већ где. Колико се сећам, речено је да аланска племена Сербои и (не могу да се сетим нешто слично Хрватима) долазе на Карпате где владају словенским племенима са којима се стапају. То ми се учинило веома занимљивим.
При свему томе, додатни аргумент је што Сулимирски (очигледно) није Србин. Ерго, што би фалсификовао или се заносио из "романтичарских" разлога!? Као рецимо кад пренесем Гардијанову критику неког бирократе у Босни са подтекстом "ајд сад реците да је то писао србенда, нацош, клерофашиста..."
п.с. И испада увек смо с тим Хрватима кроз историју![]()
Занимљиво је ово. Читајући прву страницу о Србима или Сорбима у Саксонији и Тирингији сетих се онога што рекох на представљању књиге Пад Арконе:
Чини ми се да је цела бивша ДДР била простор настањен Словенима. Где Словенима можемо сматрати како тадашње Словене, тако и оне који су се са њима стопили - Алане, Сармате...
Ali kolega supertruper ne viđa dotičnog Milanovića, odnosno vidi ga samo jednom dnevno na brijanju i posle ništa ceo dan.@supertruper - Тема није предвиђена за промоцију књига М. Милановића већ о Сарматским Србима. Попуштао сам раније, али заиста немаш меру.
Ali kolega supertruper ne viđa dotičnog Milanovića, odnosno vidi ga samo jednom dnevno na brijanju i posle ništa ceo dan.
Е сад, исти, слични, различити...
Погледати шта Шпенглер каже о томе колико само име народа значи да је "исти". На пример ко се све звао Персијанцима, а по чему су се све ти Персијанци међусобно разликовали. А ту ипак говоримо о једној те истој територији. То што се неки народ звао Срби:
1. не значи да је "идентичан" данашњим Србима, уосталом шта значи то исти, идентичан?
2. не треба да буде у страху игнорисано (како раде они које зовете ББ школа).
Све између тога је подложно дискусији, која је више филозофска него историјска (у смислу тога да се нешто може доказати веродостојним подацима).
У оквиру изнетих параметара, могао бих се сложити да су постојали Северни Срби, да су Венди били Срби (у великој мери или у потпуности), најзад ко су Лужички Срби или Сораби. Не треба се и не сме игнорисати.
Срби се данас сматрају словенским народом, и не видим зашто то мењати. Још истраживања швајцарског института веле да смо више Словени него околне нације...
Sta znate o njima? Gde su ziveli, sta su radili, ko su bili i da li ih jos uvek ima? Podaci o njima na netu su krajnje oprecni i oskudni, a nije nimalo lako razdvojiti cinjenice od nase "romantike".
Ali kolega supertruper ne viđa dotičnog Milanovića, odnosno vidi ga samo jednom dnevno na brijanju i posle ništa ceo dan.
A ne sarmatski srbi su samo oni koji savijaju sarmu, i to redovnoMa svi smo mi Srbi.
А шта су били 1918?Ako oko Slovenaca vladaju neke nedoumice, Karantanci su bili Luzicki Srb /Vendi, Vendelini/i, a ime Slovenac, Slovenija, prvi put se spominje u Venelinovoj Istoriji 1834.g. Nacija postaju 1945.g. thanks to Brozlije!
tebi nije stalo do istine ko su Srbi, pa bi i ti da ostane da smo Sloveni cija je istorijska pojava negdje oko 6. vijeka
Одакле ти то да Словени постоје од 6. века?! Да ниси то видео код оних које називаш "ББ школа"?!?
Твоја опседнутос тиме да Срби нису Словени подсећа веома на неке повјесничаре и друге "мислиоце" код Хрвата и Црвених Хрвата, овај Дукљана, да не кажем Црногораца. И они беже од словенства ко ђаво од крста.
Даље ме мрзи с тобом да расправљам, не због саме расправе, него због свог осећаја чојства. Видим да си овде мета подсмеха, па се не бих прикључивао гомили.
Вероватно ти се не чини да својим ставовима изазиваш спрдњу и према ономе што није екстремно виђење. Као и они зилоти на религији.
Одакле ти то да Словени постоје од 6. века?! Да ниси то видео код оних које називаш "ББ школа"?!?
Твоја опседнутос тиме да Срби нису Словени подсећа веома на неке повјесничаре и друге "мислиоце" код Хрвата и Црвених Хрвата, овај Дукљана, да не кажем Црногораца. И они беже од словенства ко ђаво од крста.
Даље ме мрзи с тобом да расправљам, не због саме расправе, него због свог осећаја чојства. Видим да си овде мета подсмеха, па се не бих прикључивао гомили.
Вероватно ти се не чини да својим ставовима изазиваш спрдњу и према ономе што није екстремно виђење. Као и они зилоти на религији.