Zasto nasi dijasporci mahom pljuju zemlje u kojima zive?

Moram da pohvalim sto ono prvo pojacah to je upravo to ! A neuspeha i uspeha ima na pretek , svakome .
Sto se tice ljudi koji dolaze na forum , forum nije nikako jedino informativno sredstvo .Zaprepastih se z:shock: zbog postojanja rizika i ismevanja z:D
Auu malo mi te je zao ako to zaista mislis sto i pises .z:cry:

...procitah tri puta i ne shvatih sta zelis da kazes ovim postom pa da ti pojasnim sta sam ja zelela da kazem - svako treba da zivi gde smatra da su najpovoljniji uslovi za njega samog ne obracajuci paznju na drzavu, narod i geografiju uopste...najsnazniji greh po mom misljenju je greh prema sebi...neko nema snagu da ode iz zemlje a zeli, neko nema petlju da se vrati a zeli i to je za moj racun najgora opcija...zeleti a ne uraditi vodi ka emotivnoj blokadi i cinizmu ...

Kao sto malopre rekoh, mi ne pljujemo Svabe, mi pljujemo sistem, a vi plujete Srbe...........................razlika izmedju nas i vas je ogromna

Naravno da cu da pljujem ljude, a ne sistem, jer su ljudi idioti i bolidi, a sistem je bezlicna stvar koja zavisi od ljudi. Pa sta ti mislis da ja treba da postujem bolide? Jos kada ti bolidi i te kako uticu na stanje u javnom zivotu moje drzave?

Naravno da cu da pljujem ljude, a ne sistem, jer su ljudi idioti i bolidi, a sistem je bezlicna stvar koja zavisi od ljudi. Pa sta ti mislis da ja treba da postujem bolide? Jos kada ti bolidi i te kako uticu na stanje u javnom zivotu moje drzave?

Znaci i ti pljujes na neke ljude u Srbiji koji cine ovaj sistem,.............pa koji su to?

samo preskoci Mladica i Seselja, jer oni ne cine sistem, a ni mi na forumu

Znaci i ti pljujes na neke ljude u Srbiji koji cine ovaj sistem,.............pa koji su to?

samo preskoci Mladica i Seselja, jer oni ne cine sistem, a ni mi na forumu

Sistem cine obicni ljudi. I ako si primetila, ja obicne ljude pljujem mnogo vise nego politicare.

I meni je ok kada vi pljujete obicne ljude, ali samo ako je u pitanju racionalno pljuvanje; a ne pljuvanje u stilu 'jao jadan, napaceni srpski narod, sta nam ove Svabe rade'.

Sistem cine obicni ljudi. I ako si primetila, ja obicne ljude pljujem mnogo vise nego politicare.

I meni je ok kada vi pljujete obicne ljude, ali samo ako je u pitanju racionalno pljuvanje; a ne pljuvanje u stilu 'jao jadan, napaceni srpski narod, sta nam ove Svabe rade'.

Kada kazem sistem, misli se na instituciju, vlast. politiku jedne drzave...............nas ipak nije bombardovao ovaj moj komsija Svabo, nego nemacka institucija, tj. njihova politika prema Srbiji, tj. politicari...................nesto si se mnogo zapetljao

Sistem je skup zakona i propisa jedne zemlje , a izvrshioci tog sistema su drzavni sluzbenici i vladajuce parije. Obichni ljudi "konzumiraju" sistem i za tu konzumaciju placaju odredjen novchani iznos.

:eek:

I eto posle `vas` neko zayebava, ponizava i sta sve ne :rotf:

Luce, pitanje je prosto

`Cekaj, znaci ti tamo imas prijatelje?

Ima li i nekih stranaca medju njima, mozda cak i Nemaca? `

Sta ti je nejasno, pitam te najnormalnije, a ti izbegavas odgovor :lol:

:rtfm::aha:

Ja sam se družila samo sa Italijanima, doduše malo jer sam uglavnom u onim italijanskim pizdincima, a jesu to bili, nije to uvreda već činjenica sedela u četiri zida. Nije bilo Srba na vidiku. I mogu da kažem, da posle svega, sem dva čoveka u Srbiji, moji prijatelji na prste jedne ruke da stanu, ali prijatelji jesu Italijani.

Nije to zato što sam pljuvala po Italiji, niti zato što oni na Srbe gledaju kao na gamad.

:rtfm::aha:

Ja sam se družila samo sa Italijanima, doduše malo jer sam uglavnom u onim italijanskim pizdincima, a jesu to bili, nije to uvreda već činjenica sedela u četiri zida. Nije bilo Srba na vidiku. I mogu da kažem, da posle svega, sem dva čoveka u Srbiji, moji prijatelji na prste jedne ruke da stanu, ali prijatelji jesu Italijani.

Nije to zato što sam pljuvala po Italiji, niti zato što oni na Srbe gledaju kao na gamad.

Ovo je bio 3- milioniti post!!!

Cackali i mecku i medveda mecku. Nego nije to tema...
Znamo mi da si ti isfrustrirana, iskomleksirana i da imas grizu savesti i da dolazis na SRPSKI FORUM, da lecis komplekse i da patis. Ali sve to nije razlog da spamujes temu.
Vrati se na temu.

tumbsup1.gif

Reče mi "Poruka koju ste uneli je prekratka", pa pomislih da proširim misao.

Onda mi je rekao "Tekst koji ste uneli je previše dugačak (12625 characters). Molim skratite ga na maksimalno 10000 karaktera." pa sam morao da brojim...

Onda mi je rekao "Uključili ste 1331 slika u svoju poruku. Možete koristiti najviše 50 slika. Molimo vas, vratite se i ispravite grešku i zatim nastavite ponovo. " i onda je ovako završilo...

Poslednja izmena:
Da najpre konkretizujem temu, da se ne bi odlutalo i prebacilo mi se, a sto je cesta pojava, kako napadam nase ljude koji su otisli u inostrastvo, u najvecem broju - trbuhom za kruhom.

Na stranu to sto, da li zbog nostalgije ili iskrenih osecanja pojedini sebe smatraju mnogo vecim patriotama od onih koji su ostali ovde, na stranu i generalizacija da su svi nasi `gastarbajteri` isti, uz ocenu da kad god dodju razbiju celu birtiju, razbacuju se devizama koje ubacuju u sise pevaljkama i krljaju prasetinu na tone.

Sve ovo nije opsta pojava, vec je rec o pojedincima, te u startu upozoravam da se manemo te price.

Medjutim, ono sto je i vrapcima ocigledno je pojava da veliki broj, bar ovde na forumu, onih koji zive po zapadnim zemljama, te zemlje pljuje iz sveg srca, da ne nabrajam sve nazive kojima caste i stanovnike i zemlje, od SAD, preko V. Britanije, do Nemacke itd. Dakle, pljuju po zemljama u kojima su nasli svoje utociste, gde su dosli uglavnom i do dobrih poslova, dobro zaradjuju i sasvim fino zive.

Veliki je broj njih koji slave i vole Rusiju, a ipak, nikada nisam cuo nijedno objasnjenje zasto nisu otisli da zive tamo nego u SAD ili Englesku koje toliko mrze. Eto prilike da neki, ako zele da nas toga udostoje, ponude smisleno objasnjenje. Narocito sada kada je Rusija i njena ekonomija toliko mocna, zar nije pravo vreme da se konacno presele iz SAD i slicnih zemalja neprijateljski nastrojenih prema njihovoj matici u Rusiju? :)

Zanimljiva je i pojava da neki prizeljkuju propast i SAD i EU i ko zna koga sve, iako zive i rade u tim zemljama, valjda prizeljkujuci da se vrate u Srbiju, sta li?

Eto, ne bi bilo lose da neko od nasih u inostranstvu kaze koju o ovoj zanimljivoj, paradoksalnoj pojavi, koja verujem, interesuje mnoge.

Kako ono bese....najbolje se "patriote" bore,kada kenj.a.u iz dijasere z:lol::bob:

tumbsup1.gif

Reče mi "Poruka koju ste uněli je prěkratka", pa pomislih da proširim misao.

Onda mi je rekao "Tekst koji ste uneli je previše dugačak (12625 characters). Molim skratite ga na maksimalno 10000 karaktera." pa sam morao da brojim...

Onda mi je rekao "Uključili ste 1331 slika u svoju poruku. Možete koristiti najviše 50 slika. Molimo vas, vratite se i ispravite grešku i zatim nastavite ponovo. " i onda je ovako završilo...

Vrati se ti na pdf Istorija - i tamo si zagadio teren šovinističkim , užasno dugim postovima - naprosto je deprimirajuća pomisao da treba pročitati tvoju long papazjaniju ..
najbliža asocijacija na te postove je - crijeva govečeta ..

Pravi razlog tog suda i pljuvanja po nama, se krije upravo iza srbovanja, pljuvanja po jadnim domorocima i onog cuvenog "sto se ne vratite?".

Da ti ponovim napisano u šupljoj reputaciji - žulja njih to što nikada nisu otišli.
--------------------------------------------------
I za odlazak treba imati petlju.

A, sada, to što je moja ocena njihovih motiva ovde paušalna, odokativna i površna, e to je zato da bude u skladu sa temom i komentarima onih koji je podržavaju. Jer jednostavno puno toga ovde nije rečeno tačno, slika je nepoznavanja, izvrnuto je, ili prosto zlonamerno, Kucano po navici, raspali po njima.

Ljudi neće da misle. Nije to problem sve dok drugima ne počnu da sole pamet.

Hahah strucniji su kao moleri,gradjevinci,vodoinstalateri,bravari,soferi.Takve poslove rade Srbi po Austriji,Nemackoj,Svajcarskoj...
A i lepo je rmbaciti za Nemce,unapredjivati njihovu ekonomiju i privredu.Nemci vas skoro mrze,al zato sto radite te bezvezne poslove koji oni ne moraju trpe vas... Evo anketa u Nemackoj i Svajcarskoj,u Nemackoj posle Turaka najvise mrze Srbe,a u Svajcarskoj posle kosovskih Albanaca isto Srbe. Ne znam za Austriju,verovatno su i tamo na prvom,drugom mestu...

Ja sam bila domaćica, i to očajna, nisam radila ništa, ali te ipak pitam šta misliš ŠTA RADE ONI SA DIPLOMAMA?
Da li si ti svestan koliko na Zapadu košta školovanje jednog stručnjaka? Stranci uvek imaju manje plate, ali i to je zapadna demokratija. Diskriminacija prema ženama i strancima kada su u pitanju zarade je još uvek uveliko prisutna. Kvalitetni, obrazovani, stručni ljudi nađu posao u struci.
Ne govorim o glumicama koje u LA-u peru sudove dok čekaju ulogu svog života.

Nestručne i tamo izrabljuju. I kada su njihovi, NAJROĐENIJI. Ne 'ebu ih dva posto. Rad na crno, crkavica i ćuti i trpi. Ne pravi zapadni gazda veliku razliku, on samo, uvek i isključivo gleda ono ŠTO MU JE U INTERESU

Back