Jevdjo
Ističe se
- Poruka
- 2.995
Jevdjo pominjao si Boerboela ,kako su u Rusiji jako kvalitetni,ne znam da li si pratio ali u Africi,u njihovim odgajivačnicama se mogu naći podaci kako su im psi 75% 80% itd čisti Boerboeli a u Rsiji majci to se pitanje i ne postavlja.I kod rusa se pojavljuju Američki buldozi od 60-70 kg ali standard govori da su toliki psi retkost a u Rusiji kod pojedinih odgajivača to je sasvim normalno.Toliko o tome.
Sto se tice buldoga neznam,nemogu da sudim jer me ti psi neinteresuju i nepratim desavanja vezana za njih.
Sto se tice beorbela,oni su jedino sem JUAR priznati u Rusiji i po standardu koji je odredio Kinoloski savez JUAR. Ova dva kinoloska saveza tesno saradjuju i zajedno rade na priznanju Beorbela od strane FCI. Ako poznejes ovu rasu,znas da svaki Beorbel sa navrsenih 9 meseci prolazi ocenu,a ocenu vrse kinoloski strucnjaci iz JUAR,upravo da bi se ocuvao identitet Beorbela. Navedi mi jos neku zemlju koja ima tesnju saradnju sa Kinoloskim savezom JUAR kao Rusija.
Tako da ti ovo sto se tice beorbela Staki vodu nepije,a sa druge strane kakve veze ima kakvi su beorbeli ili buldozi u Rusiji