dandy008
Zainteresovan član
- Poruka
- 337
@acom
Chestitke!!
Chestitke!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@shifo
Moj suprug je radio assessment u ACS, medjutim on ima zavrsen faks.
Tom koraku je vrlo ozbiljno prisao i to tek tada kada je imao pune 4 godine PRIJAVLJENOG radnog iskustva!
Dakle, iako je njegovo radno iskustvo tada bilo 9 godina, ceko je da ispuni minimum sa prijavljenim iskustvom, da mu se kojim slucajem ne bi desilo da ga zbog toga odbiju.
Dokumentaciju je pripremio do sitnih crevaca - izvodi iz banke za svo vreme radnog staza (prijavljenog), fotokopija radne knjizice, rezime od poslodavca, diploma, potvrda o polozenim ispitima, ma cak je preveo i stotinjak stranica plana i programa fakulteta i to poslao...
Svaku tvrdnju dokazi nekim dokumentom, budi temeljan i sve ce biti ok.
Suprugov assessment je bio gotov posle malo vise od tri nedelje, ali ne bi ovo bila Srbija da rezultat assessmenta nije izgubljen negde na putu od Australije, pa je morao da trazi da mu posalju kopiju. Sirot postar...savladala ga radoznalost
![]()
![]()
![]()
Drugo pitanje nisam razumela..ko da te odbije ACS ili DIAC?
@acom
Cestitam![]()
inace hvala svima na cestitkama, nadam se da cu i ja vama svima uskoro cestitati , ali na dobijenim vizama
vidite kako smo mi skroman narod mi smo sretni cak i kad samo dobijemo C.O. a tek sta ce biti kad svi dobijemo vize
![]()
Australian employers unexpectedly added 32,200 workers in July, bucking expectations that the jobless rate would continue to rise.
In positive news for both Australian residents and skilled workers looking to emigrate to Australia, the country’s unemployment rate remained at 5.8 per cent for July, despite economists predicting that the seasonally adjusted rate would reach at least 6 per cent.
Part-time employment increased 48,200 to 3.203 million, while full-time jobs dropped by 16,000 to 7.590 million, apparently a reflection of employers cutting hours rather than positions.
The Australian Bureau of Statistics data showed that total employment rose by 32,200 to 10.794 million; a sign that new Australian visa arrivals could expect a good chance of finding employment soon after entering the country.
Deputy Prime Minister Julia Gillard said that the static figure was an example of how the government’s stimulus spending was helping support jobs, and praised employers for holding onto employees in preparation for an economic recovery:
“The figures indicate that Australian companies have taken sensible steps to retain skilled workers where possible and in some cases offering for workers the option of converting to part-time employment,” she sais. “It’s far better for a working person to be kept in a job than to be unemployed.”
Analysts hope the July result means the jobless rate may not deteriorate to the 8.5 percent peak in 2010 forecast by the federal government.
Geice, meni se muti malo kad gledam u tvoj avatar.
Polako, polako...hehehe..... Jer izgleda da će i kriza da jenjava polako:
Na ova pitanja treba da odgovoris za WA SS i to do 1000 karaktera ili ako imas vise od toga onda da posaljes kao poseban dokument na kraju u prilogu.
SETLLEMENT
1. Why do you choose those regions?
2. How have you researched your preferred locations? Give details.
3. Do you have any evidence that your skills is in long-term demand in your region of preference?
FINANCIAL
1. Where will these funds come from?
2. Provide details of how you researched cost of living in WA.
3. Estimate the costs of living in WA. Give details.
4. Do you believe that you are able to sustain yourself adequately if your application is successful?
POzz
Dragi ljudi ovoga foruma,
ja sam dane i dane provodio na ovom forumu dok nisu konacno stigli ti famozni papiri i ta viza skilled independent subclass 136 odnosno po novom 175. A sad sam evo ovde vec dva i po meseca i evo kakva je situacija:
zivim u melburnu lepo je kao sa razglednice svi ti se javljaju na ulici, uctivo smeskaju iako te neznaju...
stan sam jedva naso, zato sto je neka pomama za manjim stanovima a moje sanse su ravne nuli jer nemam history of living here and also no job... pa sam morao da platim tri meseca unapred ( zadnja tri meseca mi se racunaju ) + bond 5000 aud u startu... sve uz osmeh i posteno.... smeju se oni smejem se ja....stan lep ko slika nov cist al nista ne radi.....a agentica Judith se samo smeska it will be fixed don't worry...a upravo je crko i bojler pa nemam toplu vodu...al bitno pored mora, ovde zima, sibaju vetrovi iz kuce ne mozes da izadjes...nema zime....
kuce sve kartonske na drvene klocne a moz da budu i betonske klocne, pa oblozene kao ciglom, a unutra samo drvo pa knauf....nema malterisanja..a cusnes li zid malo jace eto te kod komsije u sobu...jos ako pogodis spavacu moz ima vajde...
centrelink odmah zaboravite jer od tog nema nista..i oni se veselo smeskaju i uctivo ti kazu da nemas nikakvu pomoc dve godine i da si trebao da poneses dovoljno para da prezivis dve godine na ovu skupocu,nek nam zivi home brand..znacete sta je kad dodjete( moja viza ), a krize nema pa nema...znam kako je vama tamo ali neznate kako je ovde...
a kad trazite poso sve je isto lepo saljem rezime, cover letter, a oni ti ljubazno odgovore da je tvoja aplikacija unsuccsesfull, pa vi nemate local expirience oh sorry mate, a kako pa da ga steknem kad sam juce sleteo....i to vam je australija iz prve ruke ima tu i jos po nesto ali za danas je dosta,
ne kajem se sto sam doso, mada nisam ni tamo ni ovde ::))) bice bolje svi kazu pocetak je tezak, tako smo i mi, a sad se zajebavaju kupuju kuce, besna kola i odmaraju na fiji, bali, putuju oko sveta i te fore...nije nista strasno, vremenom ce te se navici, valjda cu i ja ali ovo ostaje za sva vremena..
ako imate neka pitanja slobodno pitajte imate informacije iz prve ruke koje ja nisam imao ili pak nisam hteo da ih cujem jer mi u tom momentu nisu odgovarale:::)))
Sorry Mate :)) Verujem da ce te svi vi koji cekate vizu sigurno doci.
Puno pozdrava iz Melburna :))
Izvini Bias pitao bih te nesto za posao...Dragi ljudi ovoga foruma,
ja sam dane i dane provodio na ovom forumu dok nisu konacno stigli ti famozni papiri i ta viza skilled independent subclass 136 odnosno po novom 175. A sad sam evo ovde vec dva i po meseca i evo kakva je situacija:
zivim u melburnu lepo je kao sa razglednice svi ti se javljaju na ulici, uctivo smeskaju iako te neznaju...
stan sam jedva naso, zato sto je neka pomama za manjim stanovima a moje sanse su ravne nuli jer nemam history of living here and also no job... pa sam morao da platim tri meseca unapred ( zadnja tri meseca mi se racunaju ) + bond 5000 aud u startu... sve uz osmeh i posteno.... smeju se oni smejem se ja....stan lep ko slika nov cist al nista ne radi.....a agentica Judith se samo smeska it will be fixed don't worry...a upravo je crko i bojler pa nemam toplu vodu...al bitno pored mora, ovde zima, sibaju vetrovi iz kuce ne mozes da izadjes...nema zime....
kuce sve kartonske na drvene klocne a moz da budu i betonske klocne, pa oblozene kao ciglom, a unutra samo drvo pa knauf....nema malterisanja..a cusnes li zid malo jace eto te kod komsije u sobu...jos ako pogodis spavacu moz ima vajde...
centrelink odmah zaboravite jer od tog nema nista..i oni se veselo smeskaju i uctivo ti kazu da nemas nikakvu pomoc dve godine i da si trebao da poneses dovoljno para da prezivis dve godine na ovu skupocu,nek nam zivi home brand..znacete sta je kad dodjete( moja viza ), a krize nema pa nema...znam kako je vama tamo ali neznate kako je ovde...
a kad trazite poso sve je isto lepo saljem rezime, cover letter, a oni ti ljubazno odgovore da je tvoja aplikacija unsuccsesfull, pa vi nemate local expirience oh sorry mate, a kako pa da ga steknem kad sam juce sleteo....i to vam je australija iz prve ruke ima tu i jos po nesto ali za danas je dosta,
ne kajem se sto sam doso, mada nisam ni tamo ni ovde ::))) bice bolje svi kazu pocetak je tezak, tako smo i mi, a sad se zajebavaju kupuju kuce, besna kola i odmaraju na fiji, bali, putuju oko sveta i te fore...nije nista strasno, vremenom ce te se navici, valjda cu i ja ali ovo ostaje za sva vremena..
ako imate neka pitanja slobodno pitajte imate informacije iz prve ruke koje ja nisam imao ili pak nisam hteo da ih cujem jer mi u tom momentu nisu odgovarale:::)))
Sorry Mate :)) Verujem da ce te svi vi koji cekate vizu sigurno doci.
Puno pozdrava iz Melburna :))