A-SMYLE Prijave 2010

Aaaa dobro onda...ja sam mislio da si ti u BG....;)
P.S.Cestitam,brate...

hehe.. hvala :) i srecno :)

Sada sam zvala AC i rekli su mi da rezultti za Nis i Beograd jos nisu stigli,da ne znaju kada ce,i da ce javiti svim ucenicima koji su prosli kada se saznaju. :/

ja msm da ce vam javiti ove sedmice, mozda su dobili rezultate ali jos nisu listu napravili po gradovima pa zato jos ne zovu kao i kod nas u bosni sto je bilo.

we will wait :dosadno:.............. and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................and wait :dosadno:................................ i onda saznati da nismo prosli :)

Neeee!

we will wait .............. and wait ................................and wait ................................and wait ................................and wait ................................and wait ................................and wait ................................and hurt uor heads when we kick the walls with them................................and wait (in hospital) ................................and wait ................................and wait ................................and wait ................................and wait ...............................i onda ce nam reci da smo prosli! Videcete!

Nadam se, ubi me ovo cekanje . . . (mislim da cemo preziveti ono tromesecno cekanje jer znamo KADA ce zvati, a ovo ne znamo ni DA LI CE, a kamo li KADA ce zvati . . .)
Uglavom, LUDIM ! ! ! Neka zovu vec jednom da prekrate muke (a i da ne radim kontrolni u petak xD)
Moze li neko da napise sta je bilo u 3. rundi? Znam da je neko pisao ispred, ali moze li malo detaljnije, tipa kakva su bila pitanja (neki primer . . .) i tako to . . . Hvala

Moze li neko da napise sta je bilo u 3. rundi? Znam da je neko pisao ispred, ali moze li malo detaljnije, tipa kakva su bila pitanja (neki primer . . .) i tako to . . . Hvala

Ovako, prvi deo trećeg kruga se sastojao iz eseja.
Bila su dva pitanja
1. Opiši situaciju u kojoj si bio pod stresom
2. Šta bi, pored engleskog jezika, voleo da naučiš i usavršiš prilikom boravka u SAD (navedi dve ili tri stvari)

eseji se rade 45 minuta. Posle toga je roditeljski sastanak prilikom kojega oni malo bolje upoznaju roditelje sa programom i podele nam formulare koji trebaju da se ispune i pošalju u Američki savet do naznačenog datuma. Formulari su prilično zahtevni i komplikovani i preporučujem vam da budete pažljivi.
Takođe, svako od kandidata dobije vreme i dan kada će mu biti intervju (dan ili dva posle eseja).
Pre intervjua se radi prvo grupna igrica (nas je bilo četiri u grupi, zadatak nam je bio nešto tipa debate - na temu "Žene su bolji predsednici od muškaraca" - dve cure, ja i još jedna drugarica smo bile negativni tim a dva dečka pozitivni:)) čiji je cilj da vide kako funkcionišemo u grupi i da nas opusti pred intervju. Zanimljivo je, ništa strašno.
Intervju traje 30 minuta, ima puno pitanja... Uglavnom su pitanja sročena tako da kroz naš odgovor na njih oni mogu da vide da li smo osobe sposobne da provedu godinu dana na programu. Odgovori na pitanja se beleže.

Neka od pitanja koja su bila meni i drugima:
Šta bi uradila kada bi čula da tvoji drugovi u Americi pričaju loše stvari o tvojoj zemlji?
Kako rešavaš konflikte u svojoj porodici?
Navedi situaciju kada si imala konflikt ili nesuglasicu sa članom porodice ili profesorom.
Šta radiš u slobodno vreme?
Zašto misliš da treba da dobiješ stipendiju?
Šta bi uradila kada bi spremila neko jelo, a porodici se ne bi dopalo?
Kako izgleda tvoj ideal porodice u kojoj bi bila smeštena?
Šta bi uradila kada bi ti host sestra dirala stvari bez pitanja?
Navedi svoju osobinu koju voliš i nikada ne bi menjala, kao i jednu koju bi promenila.
Kako bi reagovala kada bi te zvala majka iz Srbije i plakala, govoreći da joj nedostaješ?
Šta misliš, zašto neka američka porodica uopšte želi da ugosti učenika na razmeni, imajući u vidu da ne dobija nikakav novac za to?

Itd...

E sad bih ja da pitam ljude koji imaju već iskustva u programu:
Rok za predaju prijave mi je 1. decembar odn. sreda. Planiram da je pošaljem CityExpress-om, tj. ako je pošaljem prepodne mogla bi da stigne u toku dana.
Naznačeno je da prijavu treba da pošaljem DO prvog decembra.
Šta ako stigne prvog, priznaje li se?

Hvala ti puno!
Za prijavu, ja nisam iskusan ali evo sta sam nasao na netu:

Ukoliko vasa prijava stigne nakon datuma dospeca (1. decembar u tvom slucaju), cak iako je zaistala u posti, nece biti razmatrana.

Mozda i nije neki odgovor, ali moje misljenje je da se priznaje, posto pise NAKON datuma dospeca (posle 1.) Ali bih ti preporucio da je posaljes Preporucenom posiljkom, bolje da ne rizikujes xD

jos jednom ti hvala za ovo iznad

Back