Uvoz automobila, pomoć i saveti

Drzavu Srbiju cine ljudi koji u njoj zive.Kako rade,tako i zive.
K ima platu 250 evra ne treba ni da vozi auto,postoji i javni prevoz.Zar je sramota nemati automobil?
Ne zivim u Nemackoj,mnogo dalje,na drugom kontinentu.Dobro zivim,od svog rada.
Nece narodu nikad politicari da pomognu,oni misle prvo na sebe,kako da napune svoje dzepove.Nece biti uhapseni nikad ni Miskovic,Drakulic,Kostic,razne bombone i cokolade...oni su sistem.Bice uhapseni oni sitniji da bi vlast pokazala biracima kako ima drzavu koja se bori sa kriminalom.
I nemoj da mislis kako ces nekga da ganes,uzbudis,posramis...bas bilo koga zabole za tebe i ostale,svako vodi racuna o svojoj goozici.Tako je bilo,tako je sada,tako ce i biti.
Ko se cuva,Bog ga cuva.Ko se javno hvali svojim krsenjem zakona,dobije po nosu na kraju,a ovo nije sitnica,nije to pijaca i baba sa jajima,lose poredjenje.
Niti sam drzava,niti me je briga kako cete da upravljate Srbijom,posavetovao sam coveka da se ne igra vatrom,a ako se igra onda da se ne hvali.Od mene toliko,ko slusa slusa,ko ne slusa njegov problem!

U svakoj zemlji na kugli zemaljskoj falsifikovanje sluzbene dokumentacije i prevara se gone po sluzbenoj duznosti.Za to se ide u corku a na taj nacin stecena imovina se konfiskuje.U svakoj zemlji!
Da li su na vlasti trenutno zuti,zeleni ili plavi nema nikakve veze.Da se podsetimo,u zadnjih 20 godina nema relevantne politicke opcije u Srbiji koja nije bila na vlasti.Jedino jos da dovedemo marsovce!
Ipak je tema uvoz automobila,da se ne udaljavamo.Sto jednostavnija procedura,manje sanse za korupciju.Za mahinacije je najbolje kad se "zamuti voda",onda "bizmismeni"plivaju a drustvo u celini tone.Ne postoji prevara koju na kraju nece niko da plati,to mnogi ne kapiraju,zavisi samo kome ce da stigne racun!!!

Mirko, ne mogu da ti objašnjavam u detalje, ali garantujem ti da tu nema nikakvog falsifikovanja. Sve fakture su originalne i procedura je sasvim legalna. E, sad, to što smo mi našli način da iskoristimo strane zakone, kako bismo ostvarili povoljnosti kod carinjenja u Srbiji, je naša umešnost.
XY puta su slali te papire na proveru, i mogli su samo da me poljube u dupe, pošto je sve legalno i čisto kao suza, a sve te ino firme koje mi izdaju fakture su redovne platiše poreza i ostalih davanja u svojim državama, dakle nisu fantomske, tako da ovi naši idioti na carini mogu samo da puknu od muke.

Bicu jasan i kratak.
Ovo sto Don radi je nezrelo i ne moze lepo ,po njega i klijentelu mu,da se zavrsi.Zasto?! Covek se javno reklamira kako falsifikuje sluzbenu dokumentaciju da bi prevario drzavu.Kad ti deveri zakucaju na vrata neces imati odstupnicu,toliko to glupo radis da ce te moje kolege odrati,ako se iko i prihvati odbrane.A i kako da te brani, sta da radi,pa ti si sam sebi navukao omcu oko vrata.
Klijentela koja je bila rada da ustedi nekoliko stotina evra pa sa falsifikovanom dokumentacijom dosla na carinu,svesno i sa predumisljajem,ostaje bez svojih automobila i podpada pod udar tuzilastva za organizovani kriminal.Od igracke placke.
Da li ste vi uopste svesni toga sta radite?!

Kao što ti rekoh u prethodnom postu, ja ništa ne falsifikujem. Ovaj posao radim godinama, i nisam budala da se zaebavam sa falševima. Ja samo koristim "pravila igre" koja je neko drugi odredio.

Mirko, ne mogu da ti objašnjavam u detalje, ali garantujem ti da tu nema nikakvog falsifikovanja. Sve fakture su originalne i procedura je sasvim legalna. E, sad, to što smo mi našli način da iskoristimo strane zakone, kako bismo ostvarili povoljnosti kod carinjenja u Srbiji, je naša umešnost.
XY puta su slali te papire na proveru, i mogli su samo da me poljube u dupe, pošto je sve legalno i čisto kao suza, a sve te ino firme koje mi izdaju fakture su redovne platiše poreza i ostalih davanja u svojim državama, dakle nisu fantomske, tako da ovi naši idioti na carini mogu samo da puknu od muke.

Drago mi je da je tako,pisacu ti na pp,mrzi me sada.Nikad ne stavljaj sva jaja u jednu korpu,slusaj starog vuka.Pozdrav.

A da se i ja nadovezem.
Da bi cena polovnih automobila kod nas bila ovako poovoljna onda mora da se dovija i isprevija zakon.
U principu sve je legalno i niko ti nista ne moze.
Primer: ako se uveze auto koji je preko placen 5000 eura i redovno na tu cifru plati carina i porez onda znaci da ce te carina duplo vise izaci nego da se naprave papiri koje spediteri sredjuju i salju ti ih pre granice.
E sad neko nece da kupi auto od trgovaca ,kojima je ustvari ta razlika u ceni zarada ,pa kad ga otresu onda posle kuka da se zeznuo.
Sinoc je lik na granici prijavio Golf 4 sa racunom od 3900 eura za 2001 i ima da plti carinu oko 1700 eura a da je racun bio napravljen u dogovoru sa spediterom carina bi ga izasla duplo manje. Na kraju ni dovoz uopste nije naivan kako to neki misle jer mene je za Mareu benzinca i 1700 km dovoz izasao oko 550 eura.
Znajte da je litar benzina na severu Nemacke 1,44 eura a na auto putu se ne vozi 90 km/h kao kod nas nego u najsporijoj traci oko 120 sto povecava potrosnju.
Vinjete pa Col tablice,klopa,spavanje......sve spada u trosak prevoza.

Interesuje me kakva je procedura oko povratka poreza kada se uvozi automobil na kome je pored cene naznaceno da se vraca porez.
Da li se za carinsku osnovicu racuna puna cena ili ona druga gde je odbijen porez?

Ako neko moze da mi odgovori za konkretan auto:

Peugeot 407 SW, 2,0 HDi
9.2006.god
111.000 km
Belgija,
cena 8.458 eura (brutto)
21%MwSt
6.990 eura (netto)

kolika bi bila carina
porez
i ako se neko od vas bavi uvozom automobila koliko se uzima za dovoz auta po narudzbini?

Unapred hvala na odgovorima.

Pitanje za Donquihot-a:
Koliko bi bili ukupni troskovi do registracije za
nabavku vozila iz Nemacke:
1. Totota Corolla 2.0 D4D linea sol, 150.000km, 10.2001.god., 66kw, manualni menjac, 2/3 vrata

2. Land Rover Freelander td4, 180.000km, 82kw, 1995cm3 diesel, 2003.god, automatski menjac i dosta opreme(nisam siguran za naziv paketa opreme).

Unapred hvala
i molim Vas da mi ostavite Vas e-mail kako bih Vas kontaktirao kasnije, jer planiram uskoro da uzmem neko vozilo.

Pitanje za Donquihot-a:
Koliko bi bili ukupni troskovi do registracije za
nabavku vozila iz Nemacke:
1. Totota Corolla 2.0 D4D linea sol, 150.000km, 10.2001.god., 66kw, manualni menjac, 2/3 vrata
750€ + eventualno još 30 homologacija, ako mu pored euro3 piše und d4.
Ovo je sa tvojim prevozom, jer ja ne vršim prevoz iz Nemačke.
2. Land Rover Freelander td4, 180.000km, 82kw, 1995cm3 diesel, 2003.god, automatski menjac i dosta opreme(nisam siguran za naziv paketa opreme).
Za Freelandera mi proveri sledeće stvari, kako ne bih pogrrešio u kaalkulaciji:
-da li si siguran da je 1995/82? Da nije slučajno 1950/82?
-kod iz brifa. Kod se u malom brifu nalazi jedan pored drugog u vrhu, a u velikom jedan ispod drugog. Kod sadrži ceo prvi broj i tri broja od drugog. npr. 2140.308 ili 2143.003. Ovo je vrlo važno, jer kod iz brifa mora da se poklapa sa katalogom, odnosno modelom koji ti računam. Kod drugih auta to nije toliki problem, jer puno modela ima isti kod, ali kod ovog su baš različiti, a samim tim su i cene različite.
Tek tada ćuu moći da ti dam tačnu kalkulaciju.

i molim Vas da mi ostavite Vas e-mail kako bih Vas kontaktirao kasnije, jer planiram uskoro da uzmem neko vozilo.

Poslao sam ti na prijavljenu e-mail adresu.

Poslednja izmena:
Interesuje me kakva je procedura oko povratka poreza kada se uvozi automobil na kome je pored cene naznaceno da se vraca porez.
Da li se za carinsku osnovicu racuna puna cena ili ona druga gde je odbijen porez?

Ako neko moze da mi odgovori za konkretan auto:

Peugeot 407 SW, 2,0 HDi
9.2006.god
111.000 km
Belgija,
cena 8.458 eura (brutto)
21%MwSt
6.990 eura (netto)

kolika bi bila carina
porez
i ako se neko od vas bavi uvozom automobila koliko se uzima za dovoz auta po narudzbini?

Unapred hvala na odgovorima.

Ta cena ti je iznad kataloške, tako da ti račun prolazi. Plaćaš carinu na tih 6.990€. Carina i pdv ti iznose 2480€ ili 2.100€ ako praviš EUR1 obrazac. Da bi dobio povrat poreza, moraš svakako na nemačku carinu da praviš izvoznu deklaraciju, koju ćeš razdužiti na izlasku iz EU. Kada već to radiš, glupo je da tamo ne završiš i EUR1, samo prethodno treba da nabaviš potvrdu od proizvođača ili ovlaštene auto-kuće o preferencijalnom evropskom poreklu. Na osnovu te potvrde vadiš na nemačkoj carini EUR1.

Samo pazi, ti ne možeš da vadiš fakturu na svoje ime, jer ćeš ovde u Srbiji platiti carinu na posrednu kupoprodaju (veća vrednost u katalogu). Treba to da odradiš na firmu, a kasnije, po završenom carinjenju ti firma izdaje krajnju fakturu na osnovu koje registruješ auto. Samo se raspitaj tamo, ako faktura ide na firmuu, da li je problem da ti podigneš povrat poreza ili ti treba neko ovlašćenje od firme!

Poslednja izmena:
Donqihote bio je golf V a evo ti specifikacije da opet ne izbrisu oglas
VW Golf 1.9 tdi confortline diesel motor, 1896 ccm, 77 kW / 105 KM 2005 god 3 vrata 118000 predjenih km.
Interesuje me dovodjenje carinjenje i prebacanje na moje ime koliko bi bilo??
I ako moze e-mail ili broj telefona da se cujemo i dogovorimo??

750€ + eventualno još 30 homologacija, ako mu pored euro3 piše und d4.
Ovo je sa tvojim prevozom, jer ja ne vršim prevoz iz Nemačke.

Za Freelandera mi proveri sledeće stvari, kako ne bih pogrrešio u kaalkulaciji:
-da li si siguran da je 1995/82? Da nije slučajno 1950/82?
-kod iz brifa. Kod se u malom brifu nalazi jedan pored drugog u vrhu, a u velikom jedan ispod drugog. Kod sadrži ceo prvi broj i tri broja od drugog. npr. 2140.308 ili 2143.003. Ovo je vrlo važno, jer kod iz brifa mora da se poklapa sa katalogom, odnosno modelom koji ti računam. Kod drugih auta to nije toliki problem, jer puno modela ima isti kod, ali kod ovog su baš različiti, a samim tim su i cene različite.
Tek tada ćuu moći da ti dam tačnu kalkulaciju.

Poslao sam ti na prijavljenu e-mail adresu.

Za Land Rovera ste bili u pravu, permutovao sam kubikazu (1950/82).
Brif nisam video.

Molim Vas da posaljete opet Vasu mejl adresu, posto je nisam dobio na prijavljenu adresu.

Donqihote bio je golf V a evo ti specifikacije da opet ne izbrisu oglas
VW Golf 1.9 tdi confortline diesel motor, 1896 ccm, 77 kW / 105 KM 2005 god 3 vrata 118000 predjenih km.
Interesuje me dovodjenje carinjenje i prebacanje na moje ime koliko bi bilo??
I ako moze e-mail ili broj telefona da se cujemo i dogovorimo??

1850€ carinjenje i prevoz. + troškovi odjave i colki u sloveniji.

Za Land Rovera ste bili u pravu, permutovao sam kubikazu (1950/82).
Brif nisam video.

Molim Vas da posaljete opet Vasu mejl adresu, posto je nisam dobio na prijavljenu adresu.

Sad ti je iskljuučena i ta opcija da dobijaš poruke na mail. Uđi u korisnički profil i uključi opciju da dobijaš privatne poruke ovde na forumu!

1800€ ali nije sigurno. Ne mogu znati tačno dok ne dobijem kod.

Poslednja izmena:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3987781&show=1

ja bih ovaj...
koliko bi me ukupno to kostalo?

i kako se to racuna da ne bih za svaki auto pojedinacno pitala :)

Koštalo bi te oko 600€. Nisam ubeđen da ima euro3, jer je cena prilično niska.

Inače, Slovenac je napisao "Na klice iz tujine ne odgovarjam", što znači "Na pozive iz inostranstva ne odgovaram".

A, što se računanja tiče, ne vredi ti ništa da ti dam formulu, kada su ti za računanje potrebni katalozi.

Back