Uvoz automobila, pomoć i saveti

Od nove godine carinska stopa treba da se smanji,ili se ukida,ne znam tacno,spediteri treba da znaju.

Od 1.1.2011. trebalo bi da iznosi 5%.

Od 1.1.2012. trebalo bi da iznosi 2,5%.

Od 1.1.2013. bi trebalo da bude ukinuta.

Mada mislim da tu ima i neka detaljnija podela, nesto prema kubikazi (sada stite FIAT). Potpuno ukidanje svih carina ce biti od 2014.

Ko još veruje ovoj vlasti. Deda Cvele je rekao, kada su sa 20% skidali na 12.5% da će već naredne godine biti potpuno ukinuta, pa ništa. Oni svašta lako obećavajuu, ali ne ispunjavajuu. Zato, kada se desi, desilo se. Ne znaju ni oni šta će da urade, a kamo li mi špediteri.
U svakom slučaju, ako uspeju da proguuraju kandidaturu za Srbiju, u šta sumnjam, onda će carina morrati biti potpuno ukinuta (ostaće samo porez), a i neće moći ograničavati na euro3 za vozila iz EU, nego će morati puštati sve. Tako je bilo i sa Rumunima i Bugarima. No, to verovatno povlači skuplje registracije u Srbiji za vozila koja nemaju euro3.

Donqihote,

da li mozda imas cenu Golfa V GT 2.0TDI (140 konja), 2005. godina proizvodnje? Koliko bi izasli troskovi carine i poreza za ovo vozilo? Uvezao bih ga iz Nemacke.

Takodje, kakva je procedura kod uvoza iz Nemacke? Jel treba tamo da se odjavi prvo? Vlasnik je iz Svedske, ali je prvi vlasnik i auto je na Nemackim tablama. Jel postoji mogucnost povracaja poreza u ovom slucaju, ili ne bas?

Hvala unapred na odgovorima!!

Donqihote,

da li mozda imas cenu Golfa V GT 2.0TDI (140 konja), 2005. godina proizvodnje? Koliko bi izasli troskovi carine i poreza za ovo vozilo? Uvezao bih ga iz Nemacke.

Takodje, kakva je procedura kod uvoza iz Nemacke? Jel treba tamo da se odjavi prvo? Vlasnik je iz Svedske, ali je prvi vlasnik i auto je na Nemackim tablama. Jel postoji mogucnost povracaja poreza u ovom slucaju, ili ne bas?

Hvala unapred na odgovorima!!

2.450€ carina, pdv, špedicija

Sad,nije mi najjasnije to vlasništvo. Jel auto ima švedsku saobraćajnu i privremene nemačke table ili nemačku saobraćajnu? Ovo ti je cena za nemačku saobrraćajnu. Ako ima švedsku, onda je jeftinije.

Verovatno će ti vlasnik tražiti da ga odjaviš, pa ćeš izvaditi zoolke i na njima ga doterati.

Porez ne možeš dobiti kada kupuješ od fizičkog lica.

Za Dona
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?lang=de&id=137118032&pageNumber=1&tabNumber=1
Koja bi bila carina i porez?
Posto na maneravam sa bratom iz Beca da odem do Nemacke da uzmem neki auto, ako bi mogao na mail ili PP da mi posaljes kratko uputstvo. Kupim na placu ili od fizickog lica, odjavim, uzmem Coll...dalje?
Sta mi treba jos od papira, kad kontaktiram sa tobom, gde se nalazimo, gde carinim, kako ide povracaj poreza (Nemackog), na koje troskove jos da racunam i sl

Pozdrav svim forumašima!

Ko je zainteresovan bavim se uvozom vozila iz Mađarske!
Ako želite da uvezete konkretan automobil ali se možda teško snalazite zbog jezika
slobodno se javite, mogu vam pomoći! Mogu vam i lično uvesti, možemo ići i zajedno ako nekom tako više odgovara. :)

Pozdrav svim forumašima!

Ko je zainteresovan bavim se uvozom vozila iz Mađarske!
Ako želite da uvezete konkretan automobil ali se možda teško snalazite zbog jezika
slobodno se javite, mogu vam pomoći! Mogu vam i lično uvesti, možemo ići i zajedno ako nekom tako više odgovara. :)

Szia barátom!
Nadam se da nemaš ništa protiv da ti dam preporuku. :)

Narode, mogu da vam iskreno preporučim Kristiana ako planirate da tražite i kupujete auto u Mađarskoj.
Poznajem ga, jer ja mu carinim automobile koje uvozi. Mogu reći samo sve najbolje o njemu, i siguran sam da uz njega nećete loše proći. Čovek je ozbiljan, zna kako treba sa Mađarima pregovarati, upućen je u propise i samu proceduru uvoza iz Mađarske, i zna odabrati dobar auto. Do sada svaki auto koji sam mu carinio je bio u perfektnom stanju.

Siguran sam da se nećete pokajati ako odaberete njega kao posrednika pri kupovini auta iz Mađarske.

900€ komplet carinjenje.
Posto na maneravam sa bratom iz Beca da odem do Nemacke da uzmem neki auto, ako bi mogao na mail ili PP da mi posaljes kratko uputstvo. Kupim na placu ili od fizickog lica, odjavim, uzmem Coll...dalje?
Dođeš do Mađarske, pred granicu sa Srbijom, i onda me zoveš. Pre toga, pre polaska mi mailom ili faxom pošalješ brif.
Sta mi treba jos od papira, kad kontaktiram sa tobom, gde se nalazimo, gde carinim, kako ide povracaj poreza (Nemackog), na koje troskove jos da racunam i sl
Ne treba ti više ništa od papira. Auto ćeš, nakon graničnog prijavljivanja dovesti u Suboticu, i tu se smešta u carinsko skladište.
Povraćaj poreza ne možeš da dobiješ.
Od troškova imaš još dizanje km sata (30€) i graničnu prijavu (30€).

Szia barátom!
Nadam se da nemaš ništa protiv da ti dam preporuku. :)

Narode, mogu da vam iskreno preporučim Kristiana ako planirate da tražite i kupujete auto u Mađarskoj.
Poznajem ga, jer ja mu carinim automobile koje uvozi. Mogu reći samo sve najbolje o njemu, i siguran sam da uz njega nećete loše proći. Čovek je ozbiljan, zna kako treba sa Mađarima pregovarati, upućen je u propise i samu proceduru uvoza iz Mađarske, i zna odabrati dobar auto. Do sada svaki auto koji sam mu carinio je bio u perfektnom stanju.

Siguran sam da se nećete pokajati ako odaberete njega kao posrednika pri kupovini auta iz Mađarske.

Hvala ti lepo Dragane! Što se mene tiče maksimalno sam zadovoljan s tvojim poslom i radom tvoje špedicije 3plešped! Kod uvoza sledećih automobila ću isto tebe potražiti pošto znam iz iskustva da na tebe mogu računati! A znam da ni druge nećeš izneveriti! Pozdrav !

Planiram da uvezem Ford Focus 2.0 Zetec 2002god iz Itaije blizu Milana....cena mu je oko 1800evra.....kakva je procedura....sta mi je potrebno da mogu ja da ga dovezem do Srbije jer mi treba medjunarodna dozvola posto nemam njihova dokumenta...i koliko bi otprilike izasla carina i pdv....a mozete i da mi preporucite nekog speditera....

Pozdrav !!!!!!
Ocu da carinim auto iz Italije okolina Milana vlasnistvo neke kompanije u pitanju je Ford Focus 2.0 Zetec 131ks 06/2002god. 2/3 vrata , nema automatsku klimu-rucna, ima 125000km ,alu felne,zanima me vasa procena tj. koliko mi iznose svi troskovi ako bi radio carinjenje kod vas.I sta mi sve treba da ga dovezem iz Italije(medjunarodna dozvola ili tako nesto).....

Planiram da uvezem Ford Focus 2.0 Zetec 2002god iz Itaije blizu Milana....cena mu je oko 1800evra.....kakva je procedura....sta mi je potrebno da mogu ja da ga dovezem do Srbije jer mi treba medjunarodna dozvola posto nemam njihova dokumenta...i koliko bi otprilike izasla carina i pdv....a mozete i da mi preporucite nekog speditera....

Mogu da ti preporučim sebe. :mrgreen:

Pozdrav !!!!!!
Ocu da carinim auto iz Italije okolina Milana vlasnistvo neke kompanije u pitanju je Ford Focus 2.0 Zetec 131ks 06/2002god. 2/3 vrata , nema automatsku klimu-rucna, ima 125000km ,alu felne,zanima me vasa procena tj. koliko mi iznose svi troskovi ako bi radio carinjenje kod vas.I sta mi sve treba da ga dovezem iz Italije(medjunarodna dozvola ili tako nesto).....

550€ ako je ta kompanija upisana u libreto (saobraćajnu) kao vlasnik.

Donqihote, sta tacno dobijamo za 150e? Mislim ti napravis fakture za uvoz i to, ali za ne moze to da se trazi od vlasnika u toj zemlji gde je auto kupljeno? Da ti jednostavno napise racun?

Za 150€ dobijaš moju uslugu špedicije, tj. carinjenje. Papiri su tu najmanja stavka.
Možeš ti tražiti da ti prodavac napiše papire, ali će ti retko ko hteti napisati na onoliko na koliko ti ja kažem, nego isključivo stvarnu cenu. Drruga stvar, nije isto da li ti je faktura iz Nemačke ili Italije ili pak Mađarske, jer se ne računaju isti podvozni troškovi za svaku zemlju, pa ti za fakturu iz Mađarske idu troškovi 30€, a za Italiju 200, a Nemačku 250, itd.

Ja nikoga ne teram da carini kod mene. Ako ti je moja usluga skupa, ja se neću ljutiti da odeš kod drugoga. Samo, pazi da ti ne bude skuplja dara nego mera, odnosno gledaj koliki će ti ukupni troškovi biti carina i pdv + špedicija.

Ili da budem jasniji... Jedan moj drugar u Kanadi radi kao privatni vodoinstalater. Jednom je nekoj gospođi menjao slavinu i naplatio joj to 120CAD. Ona ga je pitala "pa koliko je ta slavina". On joj je rekao 30 dolara. Pita ona, "Za šta je onda onih 90 dolara". On joj je odgovorio "Tih 90 dolara je, gospođo, za to što ja znam da promenim slavinu, a vi ne znate". Odnosno, možeš ti naći špediciju i za 100€, ali oni ne znaju da ti provuku carinu na minimalnu moguću vrednost".

Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Back