Škotski ovčar ("Lesi")

Sa 10 meseci stalno bezimo od cetke i cesljanja, ali zato za loptom po blatu jurimo ceo dan. A kad nesto zgresi tada se pokunji i napravi onako facu kako ja to kazem "pravi se ovca".

fa0c5j.jpg

Biće vam tako i sa 10 godina. :aha: Moj mešanac (pekinezera sa neobjašnjivim uplivom kolija) je sa nekih 10-tak godina prvi put izbliza video ovce i znao tačno šta da radi, ali je zato i dalje, gledajući me ispod oka, mažnjavao kosti oko kontejnera čim mu se ukaže prilika. :roll:

Zahvaljujem se za komentar easyB i Smeh,tvoja Dona je sportski tip a ovi moji koriste jeftiniji proizvod,najjača igračka im je prazna plastična flaša od koka kole,jurili bi za njom po celi dan,inače kako radi ovo povezivanje sa facebookom,kako mi se čine ne baš sjajno jer nije uspeo da se konektuje

Hvala, taman posla da se ljutim,oba su moja tako da mi je u svakom slučaju drago,mada ima vremena za Akija da se još prolepša jer sećam se kakva je bila Lana sa 14-15 meseci.

Što se tiče izložbe,možda nisam merodavan a kad malo pogledaš i jesam pošto sam bio jedini izlagač pored jedne devojke iz Madjarske ne računajući Dalabu-a sa Tedijem koji je bio u razredu najmlađih.Prva jadna slika su cela 3 škota na cacib-u a druga dotični sudija i pomenuta devojka.Sudija umesto da odmerava Tedija on malo-malo pa namiguje devojci pa joj se smeška,dobacuje i tako dalje tako da tu od neke objektivnosti nema ničega već samo drugih stvari koje stoje u pozadini.Ja sam lud zašto sam uopšte ulazio u ring kad sam video koliko je sati a sve se završilo tako što sam u ringu pocepao ocensku listu sa r.cacib titulom,karticom i diplomom i otišao jer takva titula dobijena na ovaj način mi ne treba u životu.Neću ružno da komentarišem psa iz konkurencije kao što ne bih voleo da tako neko radi sa Akijem ali objektivnost,fer i pošteno sudjenje danas nije postojalo.Sve u svemu ova izložba danas nije bila za pse i izlagače nego za budale kakva sam ja ispao.Možda je ipak došlo vreme da se polako izađe iz te priče sa izložbama.

Evo nekih fotografija,mada sumornih kao i cela predstava iako je ranije slikano :) pozdrav svima

picture022fx.jpg

picture021ens.jpg

picture016kdy.jpg

:( kuda ide ova nasa rasa? razumem da je doslo do raslojavanja u rasi, da nema vise odgajivaca (puppy mills?) kao ranije, kako danas ima goldena, labova i malih belih, ali opet- CACIB Beograd sa 3 psa???

Dragane, lep je bio pas, mada ne mogu da kazem da su slike dobre, ali ono sto se vidi je lepo. Jel ima slika drugog psa iz konkurencije (madjarskog)? Gde je dalabu da kaze kako je njegov pas opisan, sta mu pise u ocenskoj?

Imas li volje pisati sta je sudija naveo u ocenskoj listi tvog i psa iz Madjarske (ako znas za ovog drugog)? Kad se covek ne pojavi, ima gomilu pitanja...

I gde je dalabu da se pohvali i da napise kako je njegova kera opisana? :)

Ljudi, u vezi sa prvom recenicom. Da li ima neke sanse da se dugodlaki skotski ovcar, ma koje linije- one klasicne ili moderne- ponovo popularise? Kapiram da kad bismo izreklamirali collie-a, da bi ljudi ponovo poceli da se zanimaju za njega, a kad krene interesovanje, linije vise i nisu toliko bitne, jer tad se ljudi edukuju, pa znaju da postoji vise opcija, i biraju po svom ukusu. A danas vise niko i ne bira skota, da ne ulazimo u pricu o linijama. Da pokrenemo neki sajt, klub, bilo sta? Meni je jako zao sto je jedan pas, kao sto je skotski ovcar, otisao na marginu kinologije Srbije i regiona. Ne zbog svoje lepote, to je subjektivna stvar, vec zbog svoje upotrebljivosti...

Tu smo i mi...Buduci da smo mi mladi, nasa ocena je "vrlo perspektivan". Madjaricu nismo ni mi slikali jer je imala psa koji ni najmanje ne lici na skotskog ovcara i nije nam palo na pamet da moze da ima sanse pored Akija. Ono sto je mene zbunilo jeste da u opisu pise da je Tedi muzjak, tipican za rasu, a pobednik pas koji je apsolutno veze nema sa rasom...Inace ona je svog psa drzala u kavezu, mimo drugih pasa, pufnala i tapirala pred izlazak u ring i verovatno znala i sama da je pobednik...Sudijina zemljakinja...Ovo su slike kretanja na izlobu i dve sa same izlozbe...8 meseci i 3dana.

2v3ft6g.jpg

2usw.jpg

25808bm.jpg

2zg6jvq.jpg

Sreca moja draga :heart::heart::heart: cestitam na prvom rezultatu!

Trebalo je da snimite i drugog psa, pa da uporedjujemo i ovde. Jel moze ko iz programa da izvuce ime psa, pa da ga googlamo?

A to sto ga je vlasnica cetkala i tapirala, to mogu da razumem. Ja da vodim svog psa, ja mu ne bi vadila cetku iz dlake dok me ne pozovu u ring :rotf:

Da, da repriza Lassie.
Mislim da ce to biti tesko jer kada moj pas ide u setnju svi ljudi reaguju kao "Vidiiiii lesiiiii, bas je lepa. Odavno nismo videli da neko ima ili seta ovakve kuce" Svi bi da je pomaze, al to je to nista vise. Pa jos kada dodje ovakvo ocenjivanje kao i svako ocenjivanje i favorizovanje u ovoj drzavi, onda covek bas pop.z.i!
Jedno je sigurno, a to je da ova vrsta gubi na popularnosti bar ovde kod nas, pa ako neko zna kako da pomognemo neka predlozi.
Od svega nam ostaje da uzivamo u njihovom drustvu i da im pruzimo barem deo onoga sto oni cine za nas.
Samo onaj ko je imao ili ima ove pse zna kako je kada ti neki lesi pokloni ceo zivot.
Ali eto dolazi lepse vreme pa cemo se potruditi da ih ima sto vise.

Ala ovde lete ove poruke, dok sam ovo pisao dva odgovora vec postavljena. Svaka cast.

Poslednja izmena:

Back