Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ovako,nikada nisam imala psa-niko u mojoj porodici ga nije imao.Zelela bih da uzmem jednog.Ali,ne znam kog.Treba mi neki manji pas,koji ne sere po basti,ne jurca,ne grize neznance,ne laje(stalno prolaze auti),koji se ne linja puno itd.Jel postoji takva rasa???

Forumasice ba, jel problem sto se*e ili sto se*e po basti? ako je problem ovo prvo resices ga kad i sama budes prestala da ides na wc, tj. nikad. a ako je problem ovo drugo, naucice da ide u pseci wc kao sto si i ti naucila.

ali ipak pas nije za tebe, u pravu su ovi ljudi gore...

Zapoceo sam ovu temu jer ne mogu da se odlucim hteo bih da uzmem nekog psa ali ne znam kog. Problem je u tome sto ja volim velike pse a nemam iskustva sa psima. Bilo bih lepo kada bih me ovde posavetovali vlasnici velikih pasa oko njihove naravi i same dresure psa

Nisi napisao da li imas kucu ili stan .Veliki pas je najpogodniji za dvoriste .Sa nijednom rasom nemas problema ako ih pravilno odgojis .
Za dresuru imas video materijala koliko hoces . Najbolje je da nadjes videa Cezar Milana .Gledao sam njegovu seriju na TV i on je chudo
od covjeka .Inace imam dva velika psa i prostrano dvoriste .Troskovi za hranu su mi oko 100 evra mjesecno . To trebas da imas u vidu
ako hoces velikog psa !

Zapoceo sam ovu temu jer ne mogu da se odlucim hteo bih da uzmem nekog psa ali ne znam kog. Problem je u tome sto ja volim velike pse a nemam iskustva sa psima. Bilo bih lepo kada bih me ovde posavetovali vlasnici velikih pasa oko njihove naravi i same dresure psa

Svaki veliki pas je na početku mali pas. ;)

Ako mu se budeš posvetio i ako sa njim budeš radio od prvog dana, biće sve ok.

U pravu je Sarvas za Cezara, obavezno pogledaj njegovu seriju "Dog whisperer".

Scannen0004.jpg

Veliki psi ( doduse ne znam tacno sta podrazumevas pod velikim) su jednostavniji za obuku od malih, a to bi znacilo da su mali prilicno " nezgodni"
( cast izuzecima, recimo pudlama:)), uglavnom imaju sindrom malog psa;)

Ja bih ti preporucila psa srednje velicine, a tu je za mene recimo bokser, retriver, irski seter, koli.

Nisam saglasna sa Sarvasom da je za veceg psa potrebna avlija jer kako znamo pas najradije zivi sa svojim coporom
tako da to moze da bude i sator, koliba, stan ili kuca bez dvorista.

Moje je iskustvo ( imam psa ne bas mnogo velikog, ali ipak velikog) da je pas najsrecniji kada sa gazdom tri puta dnevno ide u setnju.;)

Inace, razumem tvoju zelju da iimas velikog psa, ali kako vec rekoh, nemoj da bude veci od 55-60 cm i tezi od 30 kg.

Ovaj je gore "moj veliki" pas:D

Poslednja izmena:
Veliki pas je vrlo sirok pojam-tu su razni ovcari, molosi, cak i neki terijeri, hrtovi, neke sluzbene rase iz druge grupe... Pogledaj za pocetak koje ti se rase svidjaju, malo suzi listu i potrazi teme o tim rasama ovde, po netu, na yt emisije Dogs 101, to bi bio neki uvod...

Nisi napisao da li imas kucu ili stan .Veliki pas je najpogodniji za dvoriste .Sa nijednom rasom nemas problema ako ih pravilno odgojis .
Za dresuru imas video materijala koliko hoces . Najbolje je da nadjes videa Cezar Milana .Gledao sam njegovu seriju na TV i on je chudo
od covjeka .Inace imam dva velika psa i prostrano dvoriste .Troskovi za hranu su mi oko 100 evra mjesecno . To trebas da imas u vidu
ako hoces velikog psa !

care, gde ti zivis ili cime kerove hranis? posto u srbiji ma koja dva stvora, ukljucujuci i coveka, mozes hraniti za daleko manje od 100e mesecno.

xella, ne racunam licnu, kucnu i ostalu higijenu i racune :D onda zivot dva ljudska stvora postaje znacajno skuplji!

rayela, nem pojma sta je mislio/la, ali ja zaista ne mogu da zamislim nikakva 2 kera, koja pojedu 100e mesecno. jedino ako jedu biftek i kavijar, onda racunica dobija smisao :D

xella, ne racunam licnu, kucnu i ostalu higijenu i racune :D onda zivot dva ljudska stvora postaje znacajno skuplji!

rayela, nem pojma sta je mislio/la, ali ja zaista ne mogu da zamislim nikakva 2 kera, koja pojedu 100e mesecno. jedino ako jedu biftek i kavijar, onda racunica dobija smisao :D

Evo ja mogu da zamislim. Moj pas (srednjeg rasta) pojede mesečno oko 50 evra, a Sarvas ima dva rota....

Dok je Leo bio manji kupovali smo mu daleko skuplje granule (jer je bitno za psa do godinu dana da jede što kvalitetnije).

A koje ti pse imaš i čime ih hraniš? Baš me interesuje...

Dosta ljudi misli: " Lako ćemo, ješće što nama ostane." :sad2:

E, pa ne ide to tako. Posebno ne sa rasnim psima....

Pas je pas a ako ga vlasnik manje voli zato sto nije rasan, to govori samo o vlasniku, ne o psu. Iblagojevic ima skotsku ovcarku blizu onog radnog savrsenstva i jos cini mi se jednog mesanca.

Uostalom, koliko se secam, covek je pitao o iskustvima oko uspostavljanja autoriteta prvenstveno.

Evo ja mogu da zamislim. Moj pas (srednjeg rasta) pojede mesečno oko 50 evra, a Sarvas ima dva rota....

Dok je Leo bio manji kupovali smo mu daleko skuplje granule (jer je bitno za psa do godinu dana da jede što kvalitetnije).

A koje ti pse imaš i čime ih hraniš? Baš me interesuje...

Dosta ljudi misli: " Lako ćemo, ješće što nama ostane." :sad2:

E, pa ne ide to tako. Posebno ne sa rasnim psima....

Mislis da rasni psi zahtevaju bolju i kvalitetniju hranu od mesanaca?

I svakako da psi mogu da jedu ostatke od ljudi s tim sto recimo kod mene ne ostane nista:D
Kad bih svog psa hranila granulama najjeftinije bih prosla, medjutim moram da mu kuvam
zadnjih nekoliko godina jer dobije proliv od granula. Probala sam nedavno i neke koje kostaju
7 evra kg, na licu mesta je dobio proliv pa sam definitivno batalila granule.

Mislis da rasni psi zahtevaju bolju i kvalitetniju hranu od mesanaca?

I svakako da psi mogu da jedu ostatke od ljudi s tim sto recimo kod mene ne ostane nista:D
Kad bih svog psa hranila granulama najjeftinije bih prosla, medjutim moram da mu kuvam
zadnjih nekoliko godina jer dobije proliv od granula. Probala sam nedavno i neke koje kostaju
7 evra kg, na licu mesta je dobio proliv pa sam definitivno batalila granule.

Mislim, tj. znam da su rasni psi osetljiviji.

P. S. Dijareju dobije od granula koje mu ne odgovaraju. Leo je imao problema takođe dok mu nismo našli odgovarajuće granule.

Do tada sam mu kuvala piletinu i pirinač. Sada jede hranu za osetljive pse. I pričam, tj. pišem iz našeg iskustva.

Čisto da bi novi vlasnici pasa znali da nije dovoljno samo kupiti psa. Nadam se da nije problem što diskutujemo...

Msm, pitanje jeste bilo "kog psa uzeti" ali nismo baš daleko od te teme...

Back