Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Znam jednog coveka koji je tako uzeo NO i nije ga pustao iz boksa danju. Naravno, pas bi nocu, sam i konacno oslobodjen, pravio nevidjen rusvaj po dvoristu jer nije bio vaspitavan. Ubrzo je isti taj covek odlucio da ga uopste ne pusta iz boksa, vec da ga seta "kad stigne" sto je bilo jednom u dva meseca (u najboljem slucaju). Usled ovakvog maltretmana, pas je razvio ozbiljne mentalne bolesti, postao je agresivan i morali su da ga uspavaju. Ljudi, nemojte uzimati psa ako nemate dovoljno vremena, snage i strpljenja za njega! Bez veze mucite i sebe i neduznu zivotinju...

sarplaninac... verovatno jedini dovoljno samostalan da izdrzi takav ritam zivota (sam, pa sam, pa zatvoren, pa pusten, pa sam, pa sam).

e sad, jedini ti je problem kad posle tog 'sam u boxu, sam u dvoristu, sam u boxu, sam u dvoristu' dodjes ti jednom kad imas vremena, kao gotovo potpuni stranac... bilo bi zanimljivo viseti tu igru :D

Sta ce tebi kuce ako ces ga ostavis samo po ceo dan, jednom dnevno mozes i kod komsije da odes i pomilujes kera. I nisu takvi kakvi mislis, veruj, ko i svako zivo bice treba im paznja. Imala sam sar planinca, veruj mi na rec. Skakala je na mene cim se pojavim u dvoristu posle posla, ulazila u sobu samo da se sklupca pored nogu ko macka. I pored boxa od 20 km i dvorista, moras ga setas. Prosto to je kuce. Jos kad krene povuce te za sobom za sekund (msm na sar planinca). Tako da ako nemas zivaca, nemoj. Ja vec 2 meseca vrkljam kroz glavu koje kuce i da li da ga uzmem. Razmisli dobro, sta ce ti kuce ako imas vremena 5 min dnevno za njega?

Poslednja izmena:
Ma uzecu najverovatnije nemackog ovcara :) !

Ma ima tu igre itd, ali setnje slabije :) !
cekaj, jel ti zelis psa da bi imao ljubimca, ili da bi izigravao neku facu? nemoj da se ljutis, ali ostavljas utisak kao da zelis ovo drugo samo...
i nemoj da unistavas psu zivot, to je zivo bice! no zahteva minimum jednu setnju, ili trening u dvoristu, od 2h dnevno i ako ne mozes to da mu pruzis, ne uzimaj ga, a da ne pominjem da nijedan pas nije za zivot u boxu, niti na lancu (ok, nekad moras da ga vezes, ili zatvoris, ali da provodi zivod tako - to je mucenje).

ovaj je bas blentav... u cuvara moze da se svrsta jedino po tome sto se ljudi plase njegovog izgleda x))
da se razumemo, maltene svaki pas je cuvar kad neko napadne njegovog vlasnika, to ne racunam x)
e da, sto niko ko trazi cuvara ne razmislja o velikom snauceru? svi koje ja znam su bas dobri u tom pogledu. nisu agresivni, cak suprotno, ali su uglavnom ostri prema nepoznatima, jedino ne znam da li su za dvoriste :zroll:

Treba to sisati, ja sam kupila i sisala je i sta oces, da bi komsija je pukao motkom preko kicme, 3 dana je umirala muka, ja nisam imala srca da je uspavam, sve sam se nekom cudu nadala. A mogu u dvoristu, cak vole

cekaj, jel ti zelis psa da bi imao ljubimca, ili da bi izigravao neku facu? nemoj da se ljutis, ali ostavljas utisak kao da zelis ovo drugo samo...
i nemoj da unistavas psu zivot, to je zivo bice! no zahteva minimum jednu setnju, ili trening u dvoristu, od 2h dnevno i ako ne mozes to da mu pruzis, ne uzimaj ga, a da ne pominjem da nijedan pas nije za zivot u boxu, niti na lancu (ok, nekad moras da ga vezes, ili zatvoris, ali da provodi zivod tako - to je mucenje).

To nije mucenje, vec prosto nije zivot

Zlatni retriveri su psi koji su privrzeni vlasniku,mirne naravi. Ako imate malu decu nema boljeg psa za vas, jer su poznati kao porodicni psi.Veoma su inteligentni i jako ih je lako dresirati,ponekad imam utisak da razumeju svaku rec koju izgovorim. Usvakom slucaju preporucujem vam zlatne retrivere

meni je retrivera vise zao, razmnozavali su ih toliko i na takav nacin da sad skoro svaki oboli od raka :( necu nikad zaboraviti kad sam gledala neku izlozbu na tv-u i kad je po ko zna koji put pobedila zenkica koju su parili maltene svako teranje, a ona jadna, izmucena skroz... neko se bas opario preko njne kicme :S

Da, to je nevolja sa modernim rasama. :( Sreća u nesreći za francuske buldoge što kod njih to ide strogo veštački, inače bi prošli isto kao zlatni retriveri. Inače, što se tiče retrivera, uvek pre preporučujem labradora iz kontrolisanog uzgoja, od roditelja šampiona jer oni za sticanje šampionske titule moraju da polažu i radni ispit i da, valjda, imaju snimak kukova, što će reći da je rasa očuvala svoju prvobitnu namenu a samim tim i genski pul je u mnogo boljem stanju nego kod goldena.

Ja na kraju dadoh ljudima pare za pekinezera. Ovih dana obilazim prodavnice u potrazi za povocem i ostalim. Vec sam uplatila vakcinaciju, pa sad malo ucim o njima na netu. Resila sam da ga ne uzimam od majke prerano, mada bi ga oni dali samo tako (pretpostavljam da su pare u pitanju), pa sam platila ranije. Nije izlozbeni primerak, ali mi to i ne treba.

Auh, imaces muke da ga odviknes od lajanja. :lol: Mislim, jednostavno su takvi. Potrazi na yt o njima u emisiji Dogs 101. Ali pas je onakav kakvim ga covek napravi, moj Gizmo je bio mesanac pekinezera i bio je (za mene) najbolji, najlepsi i najpametniji pas na svetu. :heart: Iskreno ti zelim da i tvoj ljubimac bude takav.

Pa, valjda ce. Ja jedva cekam da se upoznamo :) Neka je s majkom dok moze. Taman imam vremena da obidjem prodavnice. Ako bude previse lajava, i komsija nesto burgija u 3 popodne, tako da me ne zanima.

Volela bih da uzmem psa,ali razmisljam o rasi.Zivim u stanu,ali bi psu mogla pruziti divan zivot.Setala bih ga 3 ili 4 puta dnevno,beskrajno se igrala sa njim,kupala ga i sto je najvaznije volela... Mamu i tatu sam godinama pokusavala ubediti da uzmemo psa i nakraju sam uspela.Dobicemo kucu na leto,ali problem je u rasi.Razmisljala sam puno i odlucila se za boxera ili labradora,znam da su obe rase divne ali nemogu da se odlucim.Cula sam da se labradori jako puno linjaju i da neznaju da cuvaju kucu,a da boxeri balave...Obe rase su jako pametne,tako da to nije problem,ali bi volela psa koji me nece vuci kad ga setam,jer ipak sam ja jos mala.Nikad pre nisam imala psa,tako da nemam iskustva.Setnja nije nikakav problem,a nije ni igra,volela bi psa koji bi obozavao da trci za lopticom i da trci sa mnom.Ako je iko od vas pre imao boxera ili labradora molim vas pomozite mi,ili ako nesto zna o ovoj rasi sto bi bilo od pomoci.Mozete mi reci njihove karakteristike ili bolest,sve sto ima veze sa rasom.Hvala unapred! :)

Zdravo,

Imam jedno pitanje. Želela bih da nabavim ženkicu NO ili ženku boksera. Već imam dve odrasle mačke, pa me zanima koji bi se pas bolje slagao sa njima. Ne znam kakve su ove rase su u igri sa manjim životinjama, da li su pažljive i sl. malo se bojim da možda kasnije kad pas odraste, u igri slučajno ne povredi mačke. Moja velika ljubav su nemački ovčari, zaljubila sam se u jednu ženkicu koju sam spasla sa ulice, ali nisam mogla da je zadržim, jer sam živela u iznajmljenom jednosobnom stanu sa mačkama, tako da sam morala da je udomim. Sad imam svoju kuću sa dvorištem i imam mogućnosti za čuvanje psa, pa me samo zanima da li postoji razlika između ove dve rase što se tiče slaganja i odnosa sa malim životinjama (mačkama prvenstveno). Inače pas bi živeo sa nama i sa mačkama u kući od 60-ak kvadrata, spavala bi i jela u kući, ali imala bi i dvoriše od 4 ara na raspolaganju za trčanje i igru i redovne šetnje. Napominjem da nisam do sad imala psa u kući, ali već duže vreme proučavam knjige o vaspitanju pasa, verovatno bih je vodlila i na neku osnovnu dresuru, čisto da zna neke osnovne komande, a ostalo bih je sama naučila.

Unapred vam hvala na odgovoru.

Ја бих ти препоручила да почнеш са лабрадором јер су искључиво створени за млађе генерације, веома се лако тренирају и добри су пратиоци, обожавају децу и игру, нормално шетњу и без проблема га можеш шетати без поводца с обзиром да су јако послушни и верни. Што се длаке тиче , јесте мало проблем али са редовним четкањем се може умањити. Покушај прво са лабрадором, мислим да ће ти он највише одговарати...прихвата и лако учи сваку врсту обуке и генерално није агресиван.
Најчешће болују од диспазије кукова тј. зглоба..кукови им се требају снимити чисто ради реда и провере и треба водити рачуна око килаже искључиво због кукова и због кретања.
Моје најбоље пријатељице имају лепе, добре и здраве лабрадоре, одлични су у свему тако да се нећеш покајати, :)
Срећно!

ovako,nikada nisam imala psa-niko u mojoj porodici ga nije imao.Zelela bih da uzmem jednog.Ali,ne znam kog.Treba mi neki manji pas,koji ne sere po basti,ne jurca,ne grize neznance,ne laje(stalno prolaze auti),koji se ne linja puno itd.Jel postoji takva rasa???

Stvarno,plisana lutka je idealna, ne jede, pere se u masini, a ako je od kvalitetnijeg materijala, nece ni da se linja. ;) Za detalje, prelistaj temu i u krajnjoj liniji, forum jer to sto ti trazis ne postoji. Moja kuja ispunjava skoro sve uslove ali je jezivo agresivna i mora da bude vezana a utamanila mi je proslog leta breskvicu jureci jeza. Inace je skoro idealna.

Back