Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
kojeg psa da kupim

Moj Kum ima Cane-a Glava mu je veca od moje glave ,ne daje da se rukujes sa covekom trazi da je stalno u centru paznje ,tj gazde.veran ali mnogo veliki pas .On ga drzi u stanu kako? samo on zna! Dobar pas ali mnooogo veliki i samim tim zahtevan.Treba ti snaga za takvog psa,hrana jaka i puno.. mozda ipak staford kao ja?

nit se kaže korso nego korsa, nit se kaže dogo nego doga...

...ako oćeš da se ljudi oduševljavaju tvopim psom, pošto vim da ti je to cilj, kupi kangala...
Hahahahhahahahahaha!! Trololololololo ma bas Boga ti kaze li se Doga Argentino i Cane Corsa?? Nije tacno kaze se Dogo Argentino i Cane Corso(ci sam ponosni vlasnik jedne kuje stare 6 mjeseci.)

kojeg psa da kupim

Zavisi u koje svrhe ti treba pas to su oba psa za odbranu i napad to im je priroda. Moja CC je divan pas ne samo moja vec svi oni su privrzeni porodici do bola on ako tebe neko dirne to je drama bori ce se do zadnje kapi krvi. Ali ako nemas iskustva sa psima takve prirode ne uzimaj ih! I ako ce ti pas sluziti da se hvalis ni u kom slucaj ne uzimaj. To su ziva bica i traze dosta novca vremena i truda svakodnevnog. Dobro razmisli dal i zelis psa uopste i da li imas prostora i uslove za njega! Treba da se ulozi i dosta novca u njih od kupiranja vakcinacije dresure (ako ne radis sam dresuru) hrane, vakcine, vitamini....DOBRO RAZMISLI DA LI TEBI TREBA TAKAV PAS! Mozda da sebi uzmes nekog psa mirnije prirode recimo labradora, zlatnog retrivera, samojeda....

treba mi pas koji ce prije svega biti dobar prijatelj ali i da cuva dvoriste a kad sam mogao izaci na kraj sa sarplanincem mislim da cu moci i sa CC
a dvoriste je povrsine oko 1000m2 tako da ce imati dovoljno prostora

Po meni uzmi Cane Corso! Jos ako imas vremena i para uzmi par muzijaka i zenku! Ali ako ti treba samo jedan pas bolje ti ze zenku uzmi ona ce biti privrzenija! Lakse se dresira ali je i ljubomornija. CC je pas stabilnog karaktera samo mu treba dosta rada i socijalizacija i to su jako pometni psi i moj ti je predlog uzmi sebi CC oni su divni!

da budem iskrena, meni malo cudan taj izbor- cc ili malinoa. imaju oni nesto zajdnicko, vrstu z:p, ali tesko da se mogu porediti. kako si ih uopste izabrao? za sta ce da ti sluze?

Znas sta jos imaju zajednicko? Proglasili su ih za dobre cuvare.

Decko, a da investiras u alarmni sistem? Na isto ti dodje kad na cenu steneta dodas i redovne i vanredne troskove na hranu, veterinara i ostalo... a ne moras da razmisljas da li je preko dana boks dovoljno dobro obezbedjen. Moj licni ali pazi, to je moj licni izbor, bi bila malinoa, i bice cim napravimo ogradu jer ona odgovara nasim potrebama i zivotnom ritmu, ali to je pas koji ne trpi dosadu i zahteva autoritet a ti tom mesancu nisi nametnuo autoritet a ovog psa bi drzao u boksu. Makar joj napravila agiliti teren u dvoristu, nece joj biti dosadno kod mene, drustvo ce joj u startu praviti moja msanka od oko 6-7 godina (btw dosla je potpuno divlja i rastrojena a sad joj moje dete od 5 godina otima hranu iz usta-dakle, sa njima treba raditi) a u boksu ce biti samo povremeno.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Kaa
nit se kaže korso nego korsa, nit se kaže dogo nego doga...

...ako oćeš da se ljudi oduševljavaju tvopim psom, pošto vim da ti je to cilj, kupi kangala...

2xWRONG! A ovo kod nas ne verujem da je bas kangal, pre anadolski pastirski pas, Turci seku ruke i noge (dobro, ne bas bukvalno) ko pokusa da prosvercuje kangala preko granice.

treba mi pas koji ce prije svega biti dobar prijatelj ali i da cuva dvoriste a kad sam mogao izaci na kraj sa sarplanincem mislim da cu moci i sa CC
a dvoriste je povrsine oko 1000m2 tako da ce imati dovoljno prostora

Onda DA otpada, nisu za dvoriste ALI NIKAKO!

moj drug ima cc i to je najveca mazulja koju ja znam i najblentaviji pas ikad... mozda je do vaspitanja, ili cega vec, ali on je sve osim cuvar. jedino sto izgleda opasno i ne podnosi druge muzjake, to je sva njegova ostrina.
ako se odlucis za njega, budi spreman na mogucnost da u jednom periodu odrastanja bude maltene nepokretan jer usled brzog rasta desava se da ih odvaljuju kosti od bolova (drug je mislio da pas ima displaziju, ali se ispostavilo da je samo rast u pitanju i da nije usamljen slucaj cc-a koji jedva ustaje u tom razdoblju, da te ne slazem sad koliko je imao tacno meseci).
i da, zivi u manjem stanu najnormalnije, jako je miran unutra.
btw, meni nijedan pas nije za lanac, box i nepustanje u kucu...

moj drug ima cc i to je najveca mazulja koju ja znam i najblentaviji pas ikad... mozda je do vaspitanja, ili cega vec, ali on je sve osim cuvar. jedino sto izgleda opasno i ne podnosi druge muzjake, to je sva njegova ostrina.
ako se odlucis za njega, budi spreman na mogucnost da u jednom periodu odrastanja bude maltene nepokretan jer usled brzog rasta desava se da ih odvaljuju kosti od bolova (drug je mislio da pas ima displaziju, ali se ispostavilo da je samo rast u pitanju i da nije usamljen slucaj cc-a koji jedva ustaje u tom razdoblju, da te ne slazem sad koliko je imao tacno meseci).
i da, zivi u manjem stanu najnormalnije, jako je miran unutra.
btw, meni nijedan pas nije za lanac, box i nepustanje u kucu...
Normalno da nije cuvar kada zivi u stanu

ovaj je bas blentav... u cuvara moze da se svrsta jedino po tome sto se ljudi plase njegovog izgleda x))
da se razumemo, maltene svaki pas je cuvar kad neko napadne njegovog vlasnika, to ne racunam x)
e da, sto niko ko trazi cuvara ne razmislja o velikom snauceru? svi koje ja znam su bas dobri u tom pogledu. nisu agresivni, cak suprotno, ali su uglavnom ostri prema nepoznatima, jedino ne znam da li su za dvoriste :zroll:

ovaj je bas blentav... u cuvara moze da se svrsta jedino po tome sto se ljudi plase njegovog izgleda x))
da se razumemo, maltene svaki pas je cuvar kad neko napadne njegovog vlasnika, to ne racunam x)
e da, sto niko ko trazi cuvara ne razmislja o velikom snauceru? svi koje ja znam su bas dobri u tom pogledu. nisu agresivni, cak suprotno, ali su uglavnom ostri prema nepoznatima, jedino ne znam da li su za dvoriste :zroll:

Odlična ideja, samo treba razmisliti još i o friziranju.

Tvoja definicija cuvara je?

Pojasnila sam ja ispod, razumemo se.

Ne znam ko se lakse dresira ali znam da haski trazi veeeliiiiiki prostor,pati se u stanu ili malom dvoristu pa mozda otuda pravi nered (vadi parket i sl. ).Uzmi ga samo ako to mozes da mu obezbedis ili da ga svaki dan setas ali tako da vozis bicikl a on trci i to bar sat-dva jer njemu treba kretanje

Tvoja definicija cuvara je?

moja licna? pas , koji nagonski ili nauceno, makar upozoravajuce, ali nikad strahom ili nezainteresovano, reaguje na realnu ili njemu realnu (a realno imaginarnu z:lol:) opasnost koja preti dobru (coveku, pokretnoj, nepokretnoj imovini) poverenom mu na cuvanje, ili sto on nadje za shodno da cuva.

moja oba psa zive u prvoj liniji u kuci. tu spavaju i tu se hrane. vlazne i hladne dane provode u kuci. brane kucu i avliju ispred iako ih tome niko nije ucio. (dobro, mozda je mali naucio od velike z:lol:, ali velika nije naucila niodkoga, nego sama od sebe). zato i pitam kakve veze ima sto je ker u stanu.

Zdravo svima!

Planiram uzeti psa!

Trenuntno imam jednog od 11 godina, mesanac je!
NIkad anisam imao rasnog psa!

Kog uzeti psa?
Volim se igrati s psima, ali sam ovog zapostavio malo :) !

Nemamo bas puno vremena za psa, uglavnom krecmeo se oko njega, ali nemamo vremena za igru preterano!

Najvise mi se svidjaju ove 3 rase: Haski, Malinoa i Akita Inu . (S tim da je akita preskupa oko 400e, tako da mi se ne daju pare tolike :) )

Dosadilo mi je vise, ja nadjem psa koji mi se svidja i kada odem da procitma o njemu kauz nije za neiskusne i za svakog tako pise, i iznervirao sam se!

Najbolje da nikako i ne uzimam onda psa!

Uslovi zivljenja tog psa kojeg cu kupiti su:
Preko dana u boksu velikom, noci pustan u dvoriste, inace dvoriste je veliko za psa valjda, velicina je 2 dunuma !

Setao bih ga kad bih imao vremena ***, ali necu moci cesto!
Najvise bi zimi setao psa, posto sam tada slobodan najvise !

Dakle meni se svidjaju psi , sa dignutim usima, da nisu crni, najvise volim zute, takodje volim ovakve kao haski npr sa plavim ocima i crno belom dlakom, a ne svidjaju mi se oni kao njemacki ovcar!

Sta uzeti onda?

Takodje mi je bitno da je dobar cuvar !

Molim Vas odgovorite mi pozdrav i veliko hvala!

sarplaninac... verovatno jedini dovoljno samostalan da izdrzi takav ritam zivota (sam, pa sam, pa zatvoren, pa pusten, pa sam, pa sam).

e sad, jedini ti je problem kad posle tog 'sam u boxu, sam u dvoristu, sam u boxu, sam u dvoristu' dodjes ti jednom kad imas vremena, kao gotovo potpuni stranac... bilo bi zanimljivo viseti tu igru :D

Back