Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzela sam danas iz biblioteke Rusoove Ispovesti a bibliotekarka mi je još uvalila i neku Scientia sacra od Hamvaša, jel čitao neko to? Ja prvi put čujem i za pisca i za delo.

Ja sam davno čitala Jasmin i maslina, čini mi se. Dosta su ga hvalili, ali mene jednostavno nije osvojio. Nije loš (i dosta je prevođen), samo se meni njegov stil učinio malčice pretenciozan. Ko zna, možda sam bila brzopleta u osudi. Javi kakva je knjiga, interesuje i mene, sasvim sam zaboravila na tog pisca.

Quentine :cmok:

k1i300v4r1205_srecan_rodjendan_delfi_knjizare.jpg

pa, koliko se sećam, nije vesela knjiga. Jel neko ubistvo u pitanju? Davljenje u jezeru, ili sam pomešala s nečim. Ili sam sad otkrila više nego što je trebalo.

Nisam još stigla dotle. Smara me, da li loš prevod ili ne znam ni ja šta, nekako mi rečenice uopšte nisu melodične. :( Ali, krajnji komentar čućete tek kad se vratim s odmora.
Budite dobri kao što jeste.:heart2:

Završio ''Upomoć, molim za oproštaj'' od Begbedea.
Priča o Francuzu koji dolazi u Rusiju, poslom model scouting-a, da pronađe nova lica. Cela radnja bi se mogla smestiti u nekoliko rečenica, i zapravo, roman je samo tanak kostur koji služi Begbedeu da iznese svoja zapažanja na temu modno-kozmetičke industrije, trendova, kapitalizma, Rusije... Kao pripovedač je nikakav; psihologizacija likova isto nula. Ne uspeva da stavi svoj intelektualni narcizam pod kontrolu, tako da je roman prepun gle-kako-sam-načitan citata i forsiranja duhovitosti (i gde im je mesto i gde nije).
Ipak, ne može mu se poreći britkost, pa samo zbog toga ovo valja pročitati, jer u 150 strana ove mane ne stignu da ozbiljnije krenu na živce.

Završio ''Upomoć, molim za oproštaj'' od Begbedea.
Priča o Francuzu koji dolazi u Rusiju, poslom model scouting-a, da pronađe nova lica. Cela radnja bi se mogla smestiti u nekoliko rečenica, i zapravo, roman je samo tanak kostur koji služi Begbedeu da iznese svoja zapažanja na temu modno-kozmetičke industrije, trendova, kapitalizma, Rusije... Kao pripovedač je nikakav; psihologizacija likova isto nula. Ne uspeva da stavi svoj intelektualni narcizam pod kontrolu, tako da je roman prepun gle-kako-sam-načitan citata i forsiranja duhovitosti (i gde im je mesto i gde nije).
Ipak, ne može mu se poreći britkost, pa samo zbog toga ovo valja pročitati, jer u 150 strana ove mane ne stignu da ozbiljnije krenu na živce.

Citala sam, citala i knjga je neponovljivo glupa, ali, eto, nisam jedina, kojoj se on ne svidja. Ja ne znam zasto ga svi obozavaju u Srbiji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back