TORTE: recepti, saveti, ideje...

sad sam pogledala i izgleda super....cim probam stavim sliku

a evo jedan koji sam jucer napravila (obzirom da nisam imala jaja...trebao mi je nekakav fini recept bez jaja)

recept je ovdje... http://www.coolinarika.com/recept/742620/

a evo ga i presjek nakon sto sam ga napravila... KESTEN KOLAČ

ostalo je više šlaga pa sam ga stavila gore....ali nema veze :) bitno da je fin

7aa6157a32c6b2cb2c61ea835b6cd7af_view_l.jpg

Poslednja izmena:
JOJ UFRCI SAM VELIKOJ :think:
Hitno mi je potreban recept za tortu koju mogu jesti DIJABETICARI, znam da u nju ide vocni ili grozdjani secer, cokolada za dijabeticare, ali ne znam da li mogu uzeti neku koju standardno pravim i te namirnice zamjeniti istom kolicinom tih ali za dijabeticare.
Posto je u pitanju SLAVSKA TORTA sad za Sv.Jovana, treba i ukrasavanje da bude u tom fazonu. Inace bih to uradila sa fondanom, masna zlatna i cirilicna rucno sjecena slova isto zlatna, ali sta cu sad, da li u fondanu moze da se sva kolicina obicnog prah secera zamjeni fruktozom ili dekstozom posto je ona manje granulasta???
Uh, sve i svasta upitah
Unaprjed sam zahvalna i radovacu se kao mali z:dm5:

grožđani šećer je u prahu, možda bi ti mogao zamijeniti mljeveni šećer....a mi smo pravile jednu tortu mojoj baki....ona je dijabetičar...iskreno nesjećam se točno recepta....našla sam ga na internetu.....ukucaj u google "recepti za dijabetičare" vjerujem da ćeš naći neki koji ti se sviđa :)

hej jele2008 a nije li voćni šećer malo slađi od običnog....možda griješim, zaista neznam....
ja sam baki za prošli rođendan pokušala napraviti čokoladnu tortu i obični šećer zamijenila sam voćnim i nisam bila baš zadovoljna biskvitima....nekako su bili drugačiji, ne znam do čega je, ali sigurna sam da je do šećera...

pretraži na forumu,imali smo temu recepti za dijabetičare,tamo sam stavila dva recepta.

Hvala na savjetu Ilady, citala sam ja ta dva recepta Dijabetička čokoladna torta (izvor Coolinarika) i ČOKOLADNA KRALJICA (izvor Coolinarika) ali mi bas ne odgovara jer ne znam kako to da iskombinujem sa fondanom jer su trazili slavsku varijantu, masnu i sve to.
Evo, sad upravo nadjoh recept (nadam se da cu uspjeti staviti link) http://www.coolinarika.com/recept/fina-dijabet-torta-sa-cokoladom-i-rumom/
pa cu takvu tortu ja mislim i praviti, a slika ce biti naravno odmah po zavrsetku.
Hvala puno

Evo od mene jedan divan receptic za zanimljivu torticu.Recept je iz revije Dober tek:)

kore:500gr lisnatog testa razvuci tanko i iz njega izvaditi 4 kruga promera 26cm,namazati ih sa malo vode i malo posuti secerom kristal(1 kasika za sve 4 kore),peci na 200 oko 15 min zavisi od rerne,ja sam svetlije ispekla tako vise volim.pred pecenje savetuju da se kore peku između dve tepsije,ja to nisam radila nego sam dobro izbockala viljuskom
fil.
5dl mleka
120gr secera malo vanilije,istisnuti iz stapica ,moze i vanil secer burbon,kora od jedne naranđže,3 zumanca,50gr brasna,skuvati kao puding,i u vruce dodati 3 lista zelatine koja je bila prethodno potopljena u vodi hladnoj,dodati 20gr maslaca,ja zaboravila,pa nista nefali:)0,3 dl ruma dodati(po zelji),kada se ohladi dodati 4 dl ulupane slatke pavlake,pa odvojiti 1/3 kreme i u nju staviti 100gr mlevenih przenih lesnika,a u ostatak 150gr cokolade za kuvanje,ja sam stavila mlecnu pa je zato svetlija....
uzeti modlu od 22 cm pa obrezati kore,na prvi deo ide cokoladni fil koji se nanosi kao gomilice,pa testo pa svetliji fil testo cokoladni...na samom vrhu preliti sa 50 gr otopljene cokolade i posuti seckanim lesnicima,ja sam namazala gore sa filom i posula krokantom od lesnika...isekla sam odmah,kao za krempitu bez problema,mada i sada kada su omeksale kore,se lepo reze jer je torta dobro rashlađena i sekla sam reckavim nozem za hleb:D
dsc03962.jpg

dsc03980.jpg

presek
a ovo dole su 2 slikice iz revije
dsc03981.jpg

dsc03982.jpg

e da ja sam pravila pola mere
Pa prijatno....

Evo moja jaffa torta,minici,tanji79 i svima koje interesuje....:)

JAFFA TORTA (jafa torta)

Kore:4 jaja,4 kasike secera,4 kasike brasna,2 kasike kakaa,1 kasika ulja.
Umutiti belanca dodati secer i mutiti jos malo.Zatim dodati 4 zumanaca,jedno po jedno i mesati,pa dodati brasno,kakao i ulje.
Ispeci 3 ovakve kore.Ove kore ne budu bas jako tanke,ona standardna debljina kora.Ako su jaja krupnija smanjiti sve na 3.
Fil beli:U 1l mleka skuvati 11 kasika brasna,8 kasika secera,2 vanil secera i kada se ohladi sjediniti sa 1 umucenim puterom.
Fil crni:Uspinovati 400g secera sa 2dl vode(ne previse) dodati 400g ml oraha i 200g cokolade (Probala sam i sa lesnicima ali nije to to,ovako je mnogo bolje).Kada se ohladi sjediniti sa 1 umucenim puterom.
Redjati:kora,crni fil,jafa,beli fil,kora,crni fil,jafa,beli fil,kora.
Obavezno svaku koru dobro isprskati sa sokom od narandze i jafa keks potapati u sok sa one strane gde je biskvit.

Ova torta je dosta visoka i teska,od ove mere bude oko 4kg

Poslednja izmena od moderatora:

Cvetna livada

18 belanaca
27 kašika šećera
27 kašika ml. oraha
3 kašike brašna

Od ove mase ispeći 3 kore. Otopiti 200 g čokolade sa 125 g margarina i kore premazati.

18 žumanaca
22 kašike šećera
22 kašike mleka
2 kašike brašna

Skuvati na pari ili u mikro, u hladno dodati 1,5 margarin i fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 g otopljene čokolade.

Umutiti 200 g šlaga.

Filovati: kora - žuti fil - čokoladni fil - šlag

2j2yvd0.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

Back