Trogodišnja diploma PMF-a!!!???

zemo2000

Početnik
Poruka
33
Prvo da se izvinim aministratorima ukoliko postoji već topik na ovu ili sličnu temu,ja stvarno nisam mogao da ga pronađem!!!

Upisao sam se na Prirodno matematički fakultet u Novom Sadu školske 2004/05 godine.Prilikom upisivanja, ponuđen je program koji je mogao da 4,odnosno 3 godine ukoliko se student odluči za trogodišnje studije.Tada je izgledalo ovako:Nakon završene 3 godine student dobija zvanje menadžer u lovnom turizmu( položen 21 sipit ),a nakon 4 završene godine dobija se zvanje DIPLOMIRANI menadžer u lovnom turizmu( položenih 28 ispita + diplomski rad ).Studiranje je predviđalo redovno polaganje ispita,kolokvijuma,nekih seminarskih radova i stučnu praksu.Drugim rečima,ja sam upisan po nekom novom modelu,koji ipak nije bio "Bolonjski Model" jer nisam imao nikakva bodovanja,koja su po programu počeli da imaju studenti koji su upisali godinu dana posle mene tačnije školske 2005/2006.
Moj problem je sledeći: Pošto sam položio sve predviđene ispite i stekao pravo na diplomu za 3-godišnje studije, fakultet mi sada nu di diplomu koja glasi "DIPLOMA VISOKOG OBRAZOVANJA U TRAJANJU OD 3 GODINE....".E sad mene zanima kkako se kvalifikuje ta diploma po stepenu obrazovanja!?Na fakultetu nemaju pojma,a na sajtu ministarstva prosvete u zakonu o visokom obrazovanju piše da je to diploma "OSNOVNIH AKADEMSKIH tj.STRUKOVNIH STUDIJA" za koju opet neznam da li je ista kao i ova koju mi moj fakultet daje i kojem stepenu obrazovanja pripada tj. da li se vodi kao diploma više škole VI stepen,ili kao diploma visokog obrazovanja koja bi trebala da po svojoj prilici i zakonu bude VII stepen obrazovanja?
Naravno ova me dilema muči iz 2 razloga:
1) želim da se zaposlim i da uporedo završim 4 godinu studija,ali neznam za koje poslove da konkurišem jer neznam koi stepen obrazovanja imam?Uglavnom u ozbiljnijim preduzećima stoji jasno naznačeno koji je stepen obrazovanja potreban za obavljanje određene poslovne funkcije!
2)Ako se meni ova 3-godišnja diploma prizna kao što u zakonu piše "diploma osnovnih studija" sledeći stepen iznad toga je MASTER za koji bih onda morao da završim i 5 godinu,što je još 2 godine studiranja ,što mi ne odgovara i neinteresuje me!!!Zapravo onda mi 4 godine studija ništa ne bi značile tj. bile bi isto kao i 3 godine jer sa 4 godine ne mogu da dobije Master diplomu! Naime sad mi tu fakultet posle 4 godine nudi diplomu "diplomirani..." ali bez MASTER,jer je za master diplomu potrebno 5 godina studija.Navodno ja ne mogu da sa 4 godine dobijem diplomu na kojoj piše master,ali ću da budem pravno izjednačen sa onima koji master diplomu budu dobili!!!Naravno,za svojih 29 godina dobro sam naučio šta znači pravo,biti pravno izjednačen i sprovodsiti zakone:evil::twisted::confused::confused:

Molim vas ako možete da me uputite gde mogu da saznam nešto više o ovome ili neki savet ili konkretan odgovor puno bi mi značilo! HVALA!
 

Back
Top