lima
Aktivan član
- Poruka
- 1.630

Kovčeg Kneza Pavla prekriven nekom čudnom zastavom ???!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па и онако је у време Краљевине Југославије фигурирало неколико стилизација орла.
![]()
Мислим да је ово стандарда кнеза Павла:
![]()
интересантан је косовски крст иза.
Заставе су стандарта Кнеза-Намесника Павла (у својству Члана Краљевског Дома Југославије) и стандарта Чланова Краљевског Дома Југославије (за одар Кнегиње Олге и Кнеза Николе).
Извор: http://www.czipm.org/
Није ми јасно због чега су старој стандарди додали новог орла а све друго оставили исто, разумем освежили мало све, али зашто онда нису променили и елементе на штиту и прилагодили их данашњим грбовима кнежевског дома Карађорђевића. Да није можда због тога што су Карађорђевићи још увек југословенска династија а не србска или би баш много променили стандарду па су оставили исто као из времена кнеза Павла.
зато што је Павле био кнез-намесник Краљевине Југославије (а не Србије). не можемо му мењати титулу посмртно.
Није ми јасно због чега су старој стандарди додали новог орла а све друго оставили исто, разумем освежили мало све, али зашто онда нису променили и елементе на штиту и прилагодили их данашњим грбовима кнежевског дома Карађорђевића.
Да није можда због тога што су Карађорђевићи још увек југословенска династија а не србска или би баш много променили стандарду па су оставили исто као из времена кнеза Павла.
Формица: Тај крст се данас у хералдици зове косовски колико знам којим поводом не знам, и тако га и блазонирају.
Формице, тај крст се зове Рупертов крст и налази се у основи Ордена Карађорђеве звезде. с обзиром да је то било највише одликовање Краљевине, стављен је и на краљеву стандарту.
Evo još jedne "zanimljivosti" vezane za grb Srbije... srpska posla![]()
![]()
Да ли је ово озбиљно или је неукусна шала?
Подметнуто ”ремекдјело” фрустрираног/окорелог аутора и противника без аргумената стилизације државних знамења из 2010?
Nažalost bratac, nije šala...
Na kog frustriranog lika misliš... ?
![]()
На сву срећу нема их много, не бих да никога јавно прозивам, али ето пар таквих на форумима, служећи се лажним профилима, желе представити наводно ”народно” незадовољство по питању државних знамења из 2010.
Овај Рупертов крст личи на Косовски како је то могуће?