@ I_am_the_God
„Primetio sam da citiras Dzonatana Velsa i "Ikone evolucije' , reci cu ti samo da i ja imam /procitao sam tu istu knjigu i znam o cemu se radi te sam se uzdrzavao sa opisivanjem "dokaza" i rekao sam da su samo indikacije. Evo sad cu da ti kazem da ja licno ne verujem u evoluciju kao teorju pod kojom se podrazumeva da su sva bica nastala od zajednickog pretka delovanjem samo mutacija i prirodnog odabiranja. Teorija je opsteprihvacena jer je glatka i jednostavna sto ne mora da znaci da je tacna. Ono u sta ja verujem je kao sto sam napisao neki obrazac / zakon ili sistem koji forsira povecavanje slozenosti zivota. U to verujem jer ima potpunog smisla da tako nesto postoji. Cak i Bog moze da se opise kao sistem kojim se "komplikuje" zivot jer od nicega ( najjednostavnije ) stvara coveka i ostatak ( vrlo komplikovano ) odnostno "stepen velikog reda". Ja jednostano verujem da je taj sistem neki deo prirode ( sadasnje realnosti ) koji mi mozda jos ne poznajemo a mozda jos nismo shvatili. Ja nisam negirao evoluciju da ne bi ispao kreacionista , samo sam navodio povezanosti kako bi uspeli da dodjemo do nekog zakljucka o tome sta sve treba da obuhvati obrazac koji ce sve da objasni.“
Citirao sam Dzonatana Velsa iz dva razloga: prvo, covek ima dva doktorata iz biologije i drugo, nije zagrizeni kreacionista i u celoj knjizi (sto si verovatno primetio ako si je citao) nema nijednog citata iz Svetog Pisma i pozivanja na stoprocentnu tacnost istog. Samo kritika evolucionistickih ikona.
„Obrazac koji forsira povecanje slozenosti zivota“. Tesko. Cak ni Tvorac nije u stanju da uradi tako nesto. Osnovni princip ovog Univerzuma je entropija. Prevedeno na srpski – PROPADANJE, RASPADANJE. Svaki sistem sam od sebe moze samo da se raspadne na sastavne delove, ne postoji mogucnost da se oni sami od sebe spoje u neki slozeni sistem. A evolucija zahteva bas to.
Evo sta je o tome rekao astrofizicar Artur Edington:
„Mislim da drugi zakon termodinamike zauzima vrhunsko mesto medju zakonima prirode. Ako neko ukaze na to da vasa omiljena teorija nije u skladu sa Maksvelovim jednacinama – tim gore po Maksvelove jednacine. Ako se pokaze da se ne slaze sa rezultatima posmatranja – no, dobro, i ti eksperimentatori cesto lose obave svoj posao. No, ako se ustanovi da je teorija u suprotnosti sa drugim zakonom termodinamike, nema za nju nade; preostaje joj samo pad u najdublji zaborav.“
Ovo isto tako znaci da su svi slozeni sistemi MORALI nastati na samom pocetku postojanja svemira (pa dakle i ziva bica), a dalje ti sistemi mogu sami od sebe samo da se raspadaju na sastavne delove (sto je i primeceno i formulisano kao drugi zakon termodinamike; doduse, on govori o tome u smislu energije, ali se svodi na isto).
Svi glavni tipovi zivih bica (kola) se u fosilnom zapisu pojavljuju istovremeno kao vec gotovi, formirani, bez ikakvih prelaznih oblika. Svi istovremeno. Kako se iz toga moze izvuci zakljucak o postepenom usloznjavanju zivih bica?
Ono sto je zapanjujuce je, da je tada bilo vise RAZLICITIH KOLA zivih bica nego sto ih ima danas. Kako je to moguce? Trebalo bi da je tada bilo jedno kolo, a da ih danas ima na stotine ili hiljade ( kako se zivi oblici menjaju i ramnozavaju dajuci nove i nove oblike). Imas li objasnjenje za ovu CINJENICU?
To samo govori da se broj RAZLICITIH vrsta zivih bica smanjuje kako neke od njih izumiru. A po teoriji evolucije bi trebao da se povecava. Da ne bi bilo zabune, opet ponavljam, radi se o „kolima“ (drugoj po redu klasifikaciji zivog sveta, posle carstava).
Zanimljiv je jedan slucaj. Biolozi su u naslagama pronasli seme biljke (drveta) koje navodno potice od nekog davnog pretka danasnjih biljaka (cak ima i svoj komplikovani latinski naziv). Kada su seme zasejali, iz njega je izniklo drvo koje je bilo identicno danasnjem boru (Pinus). Toliko o evoluciji.
„Ako pogledas npr Egipatske piramide ( samo mislim nemojte o Marsovcima ovo je nevin primer ) , zar ne moze da se zakljuci da su one nastale pre 5k god na osnovu onoga sto vidimo? Zar ne mozemo da pretpostavimo da to nisu uradili dizalicama i kamionima nego golim rukama i uz pomoc robovske snage? Te je logicno pretposaviti da su faraoni pravili piramide za svoje grobnice dovlaceci kamen i koristeci robove . Cela istorija je u stvari pretpostavka onoga sta se desavlao i kako je nastalo ovo danas. Kako istorija raspolaze samo materilanim , usmenim i pismenim dokazima koji su deo trenutne stvarnosti , mozes da kazes da ona nije dokazana . Ali da li neko sumlja da se odigrao prvi svetski rat? Da li sumljate da je Napoleon postojao? Ne jer postoji previse posledica njihovog postojanja koje odjekuju u danasnjoj stvarnosti.“
Verovatno su i nastale pre 5 k godina. U svakom slucaju, tesko je dokazati vreme gradnje kada su gradjene pre Potopa, tako da o njihovoj gradnji nema (barem javno poznatih) pismenih podataka.
Da li su to mogli uraditi uz pomoc robovske snage? Moguce je da su oni koji su ucestvovali u gradnji piramida (obicni radnici) i bili robovi, ali je meni verovatnije da su bili slobodnjaci.
Da li su to mogli uraditi golim rukama? E, to je pravo pitanje. Odgovor je – nisu. Ako podelis broj kamenih blokova od kojih se sastoji piramida sa vremenom gradnje koji joj (Velikoj piramidi) daju zvanicni istoricari, dobices da svaka dva ili tri minuta treba u zdanje ugraditi po jedan kameni blok. Svaka dva ili tri minuta. To isto tako znaci da svaka dva ili tri minuta treba da se isklese po jedan kamen i da u svakom trenutku od kamenoloma postoji neprekidna reka kamenova da bi se postigla ta brojka. Imas li ti sistem kojim se GOLIM RUKAMA moze postici taj tempo? Ako imas, reci ga. Ako nemas, onda razmisli o alternativama.
Raspolaganje „samo materijalnim“ nije samo. To je dovoljno. Nema nista bolje od materijalnih dokaza.
„Iz potpuno istog razloga ja ne sumljam u veliki prasak jer stvari koje se danas odvijaju u stvarnosti skoro potpuno odgovaraju posledicama velikog praska.“
To nije tacno. Nema osobina danasnjeg svemira koje bi govorile da je jedino mogao da nastane Velikim praskom. Navedi te primere.
„A sto se tice gravitacije i atoma u ranoj vasioni oni su bili mnogo gusci nego sada jer jer ceo svemir bio drasticno manji , sirenje ne znaci da se sva materija udaljava od sve ostale materije , atomi (odnosno cestice ) su se kretale u potpuno radnom pravcima , neke su se priblizavale a neke odaljavale jedne od drugih te ovo nema efekta na celokupno privlacenje, obalsti koje su gusce ce poceti da se sazimaju jer svaki atom privlaci svaki atom a iako su te sile vrlo male kombinacija svih medjusobnih privlacenja izmedju atoma ( kojih ima abnormalno mnogo ) uzrokuje postepeno sazimanje.“
Sirenje znaci da se sve cestice udaljavaju jedna od druge.
Ako su atomi ispaljeni Velikim praskom presli za 13 – 15 milijardi godina najmanje 10 – 15 milijardi svetlosnih godina, znaci da su se kretali ogromnim brzinama. Na koji nacin sila gravitacije jednog atoma moze da savlada takvu brzinu? Ako hoces da kazes da su se oni „usput“ zdruzili, onda mi reci kako bi danasnji svemir trebalo da izgleda u skladu s tim? Da li bi ga onda cinile trakaste (strelaste) grupacije materije koje bi jurile od pretpostavljenog centra u svim pravcima ka nepostojecem rubu svemira? Otkud onda galaksije u samom centru Svemira? Kako su atomi koji ih cine uspeli da se zaustave odmah na pocetku ako su dobili istu kineticku energiju kao i svi ostali? Cime su savladali stravican „potisak“ Velikog praska?
Danasnji svemir bi u najboljem slucaju mogao da izgleda kao lopta na cijoj bi povrsini bile galaksije koje se udaljavaju jedna od druge i od centra, sto znaci da bi izmedju njih i onih na suprotnoj strani od centra trebao da zjapi prazan prostor. Ali, nije tako. Nema tog praznog prostora. I u centru „lopte“ se nalaze galaksije. Sta one rade? Stoje u mestu? A, ako se i one medjusobno udaljavaju, kuda to cine? Prema periferiji? (Prema centru ne mogu, jer bi to bilo skupljanje). A onda se postavlja pitanje – a sta ih gura prema tamo i (opet) gde je to nesto (ta energija) bila dosad, kada su one uspele da ostanu sve do sada u centru?
U sustini, a na osnovu Njutnovog zakona akcije i reakcije, trebalo bi odmah na pocetku postaviti pitanje sta je te atome „poguralo“ pri eksploziji NICEGA (materija u trenutku praska nije postojala)?
„A i svi mi koji se bavimo ovim pitanjima moramo da verujemo na rec nekome jer u modernom svetu nema vremena da sami izvodimo sve zakljucke kako su ove oblasti postale previse specijalizovane kao i skoro sve ostalo.“
Nazalost, tacno je da nema vremena. Ali,postavlja se pitanje kome danas verovati?
Evo sta o danasnjoj nauci kaze jedan iz vaseg tabora:
„Konacna lekcija je da nauka nije nista posebno... bar sada to vise nije. Mozda je bila nekad u proslosti, kad je Ajnstajn vodio razgovore sa Nilsom Borom i kad je bilo samo po nekoliko desetina ozbiljnih radnika na svakom polju rada. Ali, sada u Americi ima tri miliona istrazivaca. To sada vise nije poziv, to je karijera. Nauka je isto tako podlozna korupciji kao i svaka druga ljudska aktivnost. Njeni poslanici nisu sveci, oni su ljudska bica, oni cine sve sto cine ljudska bica ... lazu, varaju, kradu jedan od drugoga, tuzakaju, kriju podatke, falsifikuju podatke, prenaglasavaju sopstveni znacaj i neposteno omalovazavaju tudja gledista. Takva je ljudska priroda. I to se nece promeniti.“
Nazalost, covek je u pravu.