Cru*
Veoma poznat
- Poruka
- 10.148
Da...upravo ovo sam uspela zimus :
Tako shto sam bila u izuzetnoj emotivno stresnoj situaciji (dva smrtna sluchaja zaredom pod loshim okolnostima) i uhvatila sam se za cigaretezacrtala sam sebi da ne zapalim shta god se desilo i svu svoju energiju sam usmerila ka tome...i to me je spasilo da ne poshizim a i da ne propushim...bilo je zapravo sve lakshe bez cigareta...i vishe nikad nechu imati tako ekstremnu situaciju koja bi "opravdala" pushenje, pomerila sam kriterijum odnosno "bug" koji sam imala u glavi, da se sa emocijama nosim pushechi.
Znachi nekako je ishlo reprogramiranje ovako: Jao, teshko mi je, sad bih zapalila jer mi je teshko" a onda sam sebi svesno ( a inaglas bogami ) govorila: "Teshklo mi je, suvishe teshko da bih se sad josh borila protiv cigareta. Zato NECHU zapaliti"
I uspelo je. Poslednji kvrc u mozgu koji me je vrachao toj drogi je nestao. Zato sada ZNAM da vishe nikad nechu propushiti. Zashto bih?
Kao da si mene opisala. Samo sto je kod meme bio razvod braka, plus jos neke komplikacije.
Ja sam se cvrsto uhvatila za prestanak pusenja i usmerila se na to.
Valjda je to potreba da kad imas osecaj da ti ceo zivot izmice kontroli, moras da dokazes sebi da to nije tako i da itekako mozes da kontrolises sebe i svoj zivot.
Jer prestanak pusenja je nesto sto zavisi samo od nas.