Blogovi

No remedy for mind feeling sick Lost in darkened dreams, Guilty of being miserable and bleak, No repent for thousand of screams, Blank solitude was just waiting for me, it seems. Oh, this moaning night, Cover me and don't say 'no', I don't care if those stars are ever gonna be bright, I will either way be in woe, Unless I am maybe not right, I don't want joy to go. Lonely standing in gloomy place, Everything I ever felt, the rain will sweep, The only thing that will get an embrace Is cold darkness, thick and deep. Once there was someone by my cold side Now it's just broken hope and serenitiy for this isolation, Death, I want you to be my guide, Take me again to land of Desolation. Whether I'm dying or not, I want my shade to...
Šta je život ?
Zaista, šta je život ? Da li je život neprestano traganje za nečim za čime čeznemo ? Za nečim za šta mislimo da nam je neophodno. A onda posle nekog vremena shvatimo u kolikoj smo zabludi bili. Prolaze nam dragoceni minuti, sati, dani, godine, decenije. Prolaze i cure dok mi zacrtavamo neke ciljeve za koje nismo ni sigurni da ćemo ih ikada dostići. Znači, sami sebi krademo dragoceno vreme koje leti u nepovrat. Dozvoljavamo sebi taj luksuz, da nam neke svakodnevne stvari odvraćaju pažnju od nekih možda važnijih stvari. A te stvari, ti momenti, se možda nikada neće ponoviti. Momenat ili tren,to čini život. Sekunde, od njih je život satkan. Prvi sekund je momenat kada se rodimo, prvi udisaj pluća, prvi plač. Sekund detinjstva, sekund...
i molim da me' mimoidje ova chasha ako je ikako moguce' i ne trazim vise gresku . sve je savrseno. Bog cini ono sto je najkorisnije i niko nije kriv. Ironija.:Ceo zivot nesto ucimo a smrt nas ipak hvata nespremne sa testom koji ne mozemo poloziti bez Bozje pomoci. Ona je kao lupa koja uvecava mapu naseg puta i pokazuje koliko smo vaznih stvari potcenjivali i koliko smo darova Bozjih nebitnim smatrali. kao poslednja pouka. potseca me kako je lepo ziveti dok odnosi zivot od mene. i nema medju ljudima ko bi mi mogao pomoci da izbegnem njen poziv..ni lekar,ni majka,ni prijateljstvo ni ljubav i zaljubljenost iskrena,najjaca. . .samo mi je teze kad pomislim na kraj. samo Bog. samo Hrist . . vera sve moze da ucini.sve da tvori. nadu...
U novogodisnjoj noci sam dobila prelep poklon od prijateljice Nadje (mesecevojezero).Osecaj vam ne mogu recima opisati,ali evo pesme o nasem divnom prijateljstvu. Slovenskoj Topla,snena U braon tonovima Osmehom na lane il kosutu Mislima na lozu starinsku Prefinjenu Mazi toplim recima Grli sopstvenim snovima Prenesenim na mene, Tebe,nas! I jedan nocas,veliki Deli s nama, Svojim drugovima Suza ce u oku laneta Zaiskriti ali nece zaplakati Nece zbog srece najvece Da Novu godinu Doceka Srecna i bericetna Meni ce to secanje biti, Uvek-Zauvek! Njoj secanje na Blistavi trenutak, Vredan pamcenja Nadja
what has left for me to do exept this mountain of ignorance day by day i become more locked in my personal universe you wonder why, my friend? that's a good question, too its becouse nothing has left for me and you you see, there's nothing harder to do than to fit into this global comunication if you rebel against the rules of the masses you will be the center of the haters atention you see, when someone is not able to reach you he will throw rocks to hit you in the head thats the risk of being up high i don't wanna mention the possibility to fall back into your bed from that green cloud you're on if you have a deep desire missunderstood and mechanicaly inpossible you gotta keep it safe into your deepest being don't lock up your...
kreneš se oko sebe lišće... it reminds you of... šta si radio prošle jeseni i one pre nje i pre ... nebo pod kojim dišemo pa to je kao kristalno jasan prikaz slomljenih lanaca kojima smo vezali tuđe duše da li je sreća u korenu drveta na nekom devetom bregu ili je tu kad zaviriš sebi ispod očnih kapaka koga pitati? pitaj nasmejane pitaj vedre one koji nisu izgubili veru koliko je dovoljno ? dovoljno je onoliko koliko možemo osetiti ništa ni više ni manje ono što crtamo crvenom i crnom bojom i ne fali nam druge videti ili ne? čuti ili ne? samo ono što moraš... grešim li? samo ako se tako osećam... simple as simple as it can be to je samo zvuk koji čuješ kad zatvoriš oči to je sreća kao i boje koje vidiš osećaj u stomaku koji imamo...
VALA, I JA DA DOČEKAM
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) VALA, I JA DA DOČEKAM Haaaa........idem na doček Nove godine. Maca i ja izlazimo sa njegovim kolegama i ženama im u restoran......ili, jednostavno po naški rečeno u kafanu .......lepo, jedenje, pijenje, muzika, društvo. Nije to ništa čudno za većinu vas, ali za mene je pravo čudo. Naime, ja ne pamtim kada smo dočekivali N.godinu negde. Prvo, mrzim je zbog mog posla, jer ne znam gde mi je duuuuupe a gde glava i ta ludnica traje do 10.januara....traje ona i kasnije, ali do tog dana je udarnički......radni dan mi je u proseku 16 sati a vala ume da bude i duži......i tako ceo vek, svi se raduju, planiraju, spremaju a ja radim li radim i ludim li ludim što od klijenata, što od...
Jest li čitali jutrošnje Novine....dobro jutros Novina nema ali ste sigurno gledali TV...da li ste čuli da je stigla Nova godina....pa to je lepo...ali molim Vas nemojte zaboraviti Staru..setite se ponekad i nje...namenite joj poneku jutarnju kafu..ili neku čašicu razgovora...jer toliko je bar zaslužila od nas...nije ni ona za sve kriva....
Konačno dojde i ta Nova...ružno je sad govoriti da smo Staroj jedva čekali da vidimo ledja.O Staroj godini sve najlepše...na kraju krajeva oprostili smo se sa njom uz muziku i vino..Znači oprostili smo joj..ako joj imamo šta zameriti trebamo zameriti i sebi i svojim željama...možda smo ipak previše očekivali od nje..a to nismo poduprli svojom voljom..i svojom snagom....Opet i ona je bila nekada Nova kao i ova.....Znači godine se smenjuju..ni mi više nismo isti...Možda bi ipak trebalo promeniti nešto u nama samima..pa da nam ubuduće sve godine budu plodonosnije i radosnije...Na kraju i one su ipak deo nas..kako Stare tako i Nove.... p.s.ponekad jedva čekamo da nam prodje Stara godina..a i ne slutimo šta nam može doneti Nova
Umesto komentara ....MOJE ŽELJE VAMA :-)
Volela bih da okitim jelku u mom srcu, i umesto da kačim ukrase i poklone,da ispišem imena svih svojih prijatelja. Bliskih prijatelja i ne tako bliskih prijatelja. Starih prijatelja i novih prijatelja. Onih koje vidjam svakog dana i onih koje vidjam veoma retko. Onih kojih se uvek setim i onih koje ponekad zaboravim. Onih koji su stalno prisutni i onih koji povremeno nailaze. Prijatelje iz teških vremena i prijatelje iz sretnih vremena. Prijatelje koje sam nenamerno povredila i koji su nenamerno povredili mene. Onih koje znam veoma dobro i onih koje znam samo po imenu. Onih koji mi duguju malo i onih kojima ja dugujem mnogo. Mojih skromnih prijatelja i mojih važnih prijatelja. Imena onih koji su,bez obzira kako, prošetali kroz moj...
Za koji zivot treba da se rodim, za koji sudnji dan treba da zivim.. i kojem Bogu treba da se molim i koju zenu treba da volim ja? Za ciju ljubav treba da sam srecan, za ciju ranu treba da sam bol.. na cijem odru treba da sam svijeca, za koju zenu treba da sam gol? I nikad necu saznati to, kud vodi me put zivota mog, za ciju se volju radja,zivi i mre.. Za cije nebo treba da sam duga, u cijoj tami treba da sam luc.. za koju pjesmu treba da sam tuga, u cijoj casi treba da sam zuc? Za koju jesen treba da sam zetva, za koju sliku treba da sam kist.. za cije usne treba da sam kletva, za koje grane treba da sam list? I nikad necu saznati to, kud vodi me put zivota mog.. za ciju se volju radja,zivi i mre.. DADO TOPIC Ps.Za nas...
Drage moje blogerke i blogeri...šta reći u ovakoj prilici a ne ponavljati se.... Želim Vam u Novoj sve što želim svojim najbližima...prvo zdravlja,ljubavi i sreće....Želim Vam da Vam se ostvari sve što poželite.i sve to da imate sa kim da podelite Voli Vas Vaš miwka :vatromet::vatromet::kiss::bye:
OD SVILE SAZDANA
Zelim te kao more obalu S kojom se talasa Kao ptica gnezdo Da krila odmori Zelim te veceras A pusti su mi snovi Tesko je do tvoga Srca lako stici Sve sam to znala Od prvog dana Ponekad se osecam Ko od svile sazdana Uzalud mucim sebe Pitanjem koje lebdi Uzalud mastam o danu Koji mi ispunjava san Gledas me ocima svojim Podozriv i umoran Jasne su mi slike Koje tvoje oci vide I sumnja u sve Sto medju nama postoji Razumem te dobro Jer i ja se ljubavi bojim Ako se plasis istine I pogleda u moje oko Ne idi dalje, stani I razmisli o svemu Jer ti ces svakako njoj A ja cu opet njemu
DRAGI BLOGERI...
Za sve Vas koje citam, za sve koji svrate na moj Blog i ostave po koju lepu rec, za sve kojima cu doci u goste na njihov Blog, koji ce naknadno doci i ovde, ovom prilikom za vas ostavljam "samo" Zelim Vam svima dobro zdravlje, srecu, lljubav...i lepo druzenje:) SRECNA NOVA GODINAz:kiss:
...A NEK' IDE Odupirala se svih 365 dana i na kraju je morala da poklekne pod teretom, ne samo vremena vec i, dogadjaja koji su je obelezili. A bilo je, bogami, bas svega. Mozda je bolje da ih se ne secamo. Dozvolimo joj da jos ovih nekoliko sati prozivi, bar, u dobrom raspolozenju, a ono nam nije manjkalo ni kada je grmelo i pucalo iz nebesa. Zasto sam se sakrio u ĆOŠE. Pa iz ugla se najbolje vidi ono sto zelis da (ne)vidis, taj kutak je idealno mesto da gledas i ogovaras, da delis savete- "kad bi ti bio na njihov(om)im mest(u)ima". Ono po cemu cu upamtiti "staru", groznu 2009. je jos jedna bez posla i nade da ce ga biti u ovim i ovakvim godinama. Znam da nisam jedini i nije ovo zal za radnim stolom, vec za drustvom, zajednicom...
da vas nabrajam neću jer puno vas ima svi ste mi u srcu i za sve mesta ima volim vas sve i čestitku vam šaljem a da nikoga ne zaboravim svima vama od srca želim svoju radost da podelim neka vam godina nova donese više od željenih snova želi vam od srca duša ova:veseljaci:
SREĆNA
VAM NOVA 2010. GODINA :zjelka3: Сусрет старе и нове године, носи жеље, снове и надања, Нека нестану сузе, боли и страдања; Срећна и родна година вам 2010 Нова, цветна, медна, здрава и радосна; Док будете мењали пољупце за срећу, давали обећања, кројили планове, с песмом мераклијском лупали у дланове Доћи ће Она Година Нова 2010. Нека вам је берићетна здрављем и радостима окићена! z:kiss: ЖИВЕЛИ! :zskace:
Back