Blogovi

Opet je uz mene Prorokov vrt....u njemu su reči koje želim podeliti s Tobom....u Tvom vrtu. Ti noći koja pripadaš umetnicima,ljubavnicima,ti noći koja pripadaš sanjarima.....noći beskrajna.... Odlučila sam nastaviti,samo nastaviti.....čekati ..... trenutak koji zabeležim u tihom i mirisnom vrtu.....i želim biti noć....i želim biti Ti.... Obukla sam široku i toplu crnu majicu.....izgubila sam se u njoj.....kao da mi njena širina daje sigurnost Tvog prisustva, jer ima mesta za dvoje........možda zvuči besmisleno....ali to sam ipak ja.....i pored mene Ti. I ko zna da li želiš videti me u njoj,moju sreću.moju tugu,moj osmeh.....ili suzu.... Ne znam da li to želiš....znam da to želim....ne znam da li želiš zagrejati ruke u toj majici i...
SRECNO VAM SVIMA
SRECNO VAM SVIMA Srecan vam praznik mili moji I nek vam kuca od danas zablista Da srecni budete od onog trena Kada je rodjenje Isusa Hrista Srecna vam i ova godina bila Svima kojima je protekla donela radost Nek vam u dusi zavlada mir A u telima zaigra mladost Sreca neka vam vecno Kuca na vrata doma Zdravi da slavite ovaj dan I da vam svaki sledeci Bude spokojan i nasmejan Srecno i onima koji sami Provode u miru ovo vece Bolesnima da boli uminu I da im zdravlje ko voda potece Srecno i onima koji srecu ne zele Sakrivaju se iza sudbine zle Neka im andjeli pokazu puta I da im dusa negde ne zaluta Srecno dragima i onim drugima Svim pravoslavnim ljudima I nek vam ljubav bude kao san Srecan vam svima Badnji dan...
Svim clanovima pravoslavne veroispovesti zelim prijatan i ugodan bozic,a svima ostalima uspesnu 2010 godinu! Gagili,zeljena,lelavi,lejla,revelin,gracija...... i svima ostalima u cijim tekstovima uzivam i ponekad pronadjem deo sebe,zelim vam sledecu godinu bolju od prethodne,i neka vam se ispune sve zelje!
Бог нам долази као Дете беспомоћно и понизно. Нека то Дете пронађе заклон и у твом срцу, срећан и благословљен Божић свима који га славе. Срећан вам Божић драги блогисти нек вам љубав срце води Мир Божји, Христос се роди! Ваш мензаш
Marko je plakao dosao je sutradan u sobu i plakao Prvi put u zivotu da ga vidim da place Rekao je da ce otici ako bas insistiram ,ali da misli da ne treba da odustanemo i bacimo ovolike godine veze i rada i ljubavi na prvom vecem problemu koji se pojavio Ja sam cutala samo sam cutala i pustila sam ga da prica Izgledao je stvarno potresen , potisten i izgledao je kao da mu je i doslo iz dupeta u glavu-Samo ne znam tacno STA mu je tacno doslo DO GLAVE, ,ali nesto mu je doputovalo ,,, :zelenko: U jednom trenutku mi ga je bilo zao Nekako, nismo svi mi isti ne reagujemo na bol i pritisak isto Nije mu oprosteno ,nije mu ni zaboravljeno ,samo se ceka sledeci potez -ako ga bude bilo i on to zna,MADA mu to nisam izgovorila,on to vrlo dobro...
BROKAT
(ili neka moja razmišljanja i životu inspirisana ko zna čime) BROKAT Vidim u časopisu za uredjenje kuća prelepe lampe, tj abažure I rešim da to napravim, naravno na moj način. Osmislim, počnem da tražim materijale, nadjem čak I žice za abažure raznih oblika I veličina. Kad udjem u radnju sa dekorativnim tkaninama mozak počinje da radi nenormalno brzo. Kako pogledam koji material tako mi sine slika pred očima. Kao da imam fotoaparat u glavi koji stalno škljoca. Prvo, dekorativne tkanine nisu ni malo jeftine a pošto ja ne znam tačno koliko mi treba reših da kupim više.Tako sam kupila umesto pola metra čitav metar, umesto metra čitava dva metra jer mi se jako,jako dopao material. Pri jednom odlasku u kupovinu vidim divan brokat bordo...
Hteo bih da zamolim sve forumase da mi malo detaljnije objasne kakva je procedura oko sporazumnog razvoda braka ili mozda je neko od vas na forumu advokat i pojasni kako to ide ovako stoje stvari. Ja se sa suprugom i troje dece nallazim u inostranstvu zelimo sprazumni razvod nemamo nikakvu imovinu u Srbiji i u inostranstvu problem je u tome sto smo mi na azilu u Skandinaviji i taj razvod nam je potreban radi vencanja moje supruge sa Svedskim drzavljaninom i resavanja boravisne dozvole . Mora da napomenem da mi nemozemo u Srbiji doci i podneti zahteve za razvod ,sta se da uraditi dal to moze advokati da zavrse kao nasi punomocnici kolko to kosta od prilike i za koji vremenski period
свим блогерима желим свако добро љубави ѕдравља среће успеха и онима који славе вечерас и онима који не славе Мир Божји нека је са свима нама
Tacna definicija vremena nikada nije pronadjena i od kako je covek "osetio" vreme nije prestao da pokusava da prodre u sustinu vremena i "odgonetne" ga. Napomena je da sledeci tekst ne smatrate za neko ubedjenje jer cilj ovog teksta nije da ubedi citaoca u svoja stanovista vec da mu samo otvori um za neke nove vidike. Ovo je samo jedna egzibicija. Sta je bilo pre pocetka? Bog i materija, ili samo materija (ali ovo otvara pitanje odakle materija). Posto imam odredjena religijska ubedjenja uzimam da je pre pocetka bio Bog i po mogucnosti materija (koju je on mogao stvoriti i da je nije bilo). Onda se desilo "nesto" sto nauka zove "veliki prasak" a religija "stvaranje sveta" sto je materiju nagnalo na promenu. Ta prvobitna promena...
Novogodisnji poklon
Bas nekako pred Novu godinu zaposlih se u Institutu….Bese to u ona stara vremena dok je jos bilo u modi bratstvo i jedinstvo, a kada vas vecina jos nije bilo ni rodjeno.. Svi su tamo bili stariji i takoreci ruzni, samo je sekretarica…mmmmm sekretarica…Bila pravi andjeo, barbika…Ma kakva Barbita, bila je jos lepsa i bolja od nje. Uvek perfektno nacrtana, namirisama, utegnuta na svim mestima..Sto ni se reklo: ko nacrtana! Bukvalno mi je pocurila pljuvacka dok bih je gledao. Ali, bila je udata za nekog mog kolegu koji je radio u drugoj radnoj organizaciji. Nekada bi me ulovila kako piljim u njenu mini suknju, pa bi oborila pogled. 31. decembra se nije radilo i svi su vec poceli da slave Novu godinu. Pocelo je da se pije, a od nekuda...
Odavno me zanima a nikako da pitam, pa evo... Zasto su ovde ljudi toliko zatvoreni? I da pojednostavim... Zasto je ovde sve o svakom tajna... Koliko imas godina, odakle si, cime se bavis, sta volis ili ne volis, bilo sta da pitas udaris u zid. A istovremeno isti ti ljudi na facebook stave sve te podatke i vise od toga. Kako sad to, da je ovde tajna a tamo ne? I kako to moze da se uopste zloupotrebi? Ja sam imao predstavu da ako smo ovde anonimni i nastupamo bez imena i prezimena mozemo opustenije da kazemo bilo sta o bilo cemu ali ipak nije tako... Eto. A sad nek me neko prosvetli...
Siguran sam da je većini ljudi na ovoj planeti prva asocijacija na Nemce, rat-ubijanje-Hitler-nacisti,... teško da su i da će promeniti tu sliku još dugo jer je tek nesto više od samo 60 godina prošlo a neki svedoci su još i živi. Kako onda pomisliti da vam može biti lepo s njima, znajući da su koreni skoro svim stanovnicima te zemlje upleteni u fašističku mrežu?! Ali ajde da to nekako preskočimo... Nemački jezik je nešto što samo izgleda samo Nemci vole a za sve ostale koji to čuju izaziva paranje ušiju a još gore lamanje jezika u slučaju da pročitate neke reči od po trideset slova, što je normalno za njih. Nemačka zastava na kojoj je i crna boja... ne znam, i to ne volim. Država koja je smeštena na hladnijem delu evrope sa malim...
Pošte, na primer. Država nas danas častila besplatnim akcijama. Oko petnaestak eura po gradjaninu. Nije na putu onih obećanih hiljadu, ali niko se mnogo ne buni, koliko vidim. Valjda zbog one narodne: "poklonu se u zube ne gleda". U stvari, ne baš niko. Radnici pošte se bune, još kako. 4,8 miliona ljudi treba da prodju preko njihovih šaltera. Mladi i drski, stari i senilni, kliconoše svinjskog gripa i kojekakva fela na ivici socijalizovanosti. Za radnike pošte akcije nisu besplatne. Mislim da im je preseo i Badnji dan i Božić (da ne pominjemo njihovih 15-16 eura kojih bi se rado odrekli da su danas bili poštedjeni odlaska na posao). Dok u pojedinim državnih firmama ne rade sve do ponedeljka, kod njih se okupio milionski auditorijum. Ako...
BLAZENA NOC
BLAZENA NOC Slutim u ovoj noci u mraku Dok ptica peva pod prozorom Kao da cujem glas tvoj mio Dok mesec lutalica hodi A zvezde igraju na slobodi Skripi pod prozorom zima Dok ledi se krv u zilama Oko mene igraju senke A ja se mraka plasim kad sam sama Slutim tugu u tvojim ocima a Ovo je noc kada su svi srecni u svome domu. Osecam kako senke plesu Poslednju igru slutnje I da u mom srcu nema vise ljutnje Blazena noc, Hristova, Miran mi san sprema Andjeli su rasirili krila i hode Vode te meni a mene tamo nema
Ne volim januar ni bele zimske vragove. U svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa,broj trideset i ko zna, kako polako odlaze.. Više ne prolazim ulicom Dositejevom i nemam pojma kad neko pita gde je to. Tih dvesta šest koraka dužinom tog sokaka nikad ja nisam brojao.. Nisam te nikad čuvao, nisam te nikada mazio,pazio. Tvoju sam ljubav gazio, svemu smišljao broj. Nisam te nikad štedeo i nisam umeo stati ni ostati. Šta će od mene postati, mali anđele moj? Ne gledam filmove iz ranih sedamdesetih, dosta je suza i rastanaka nesretnih. Ko takve stvari snima..baš čudnog sveta ima, tako se lako rasplaču. Nisam te nikad čuvao, nisam te nikada mazio,pazio. Tvoju sam ljubav gazio, svemu smišljao broj...
Ponekad...
Ponekad se plašim sebe,setiću se tebe i sva obećanja baciću niz vodu tvrđavu od mržnje srušiću za čas i više nikada da pustim da odu neću pa makar ti nikad ne čula ni glas Ponekad,u tišini sobe svoje zaveru ti kujem,snove ti ometam ali u svom jadu,setim se nas dvoje više mira nemam i krenem da šetam i nekako uvek do ulice tvoje Dalje ne smem ići,ne smem bliže prići odaće me srce,odjekuje kroz noć čučeš obećanje,nečujno priznanje... Ponekad,uhvati me čežnja nespremnu lome me uspomene,bude noći snene...
Naglasavm da je tekst preuzet sa SC-Diskusije. Mislim da ga je vredelo procitati-i podelitiz:poz: Koliko bliski možemo biti sa strancem koji nam je drag?Koliko smemo? Onoliko koliko dva broda koja se sretnu na sred okeana pa promene kurs da bi neko vreme plovili zajedno jedan kraj drugog, blizu, bez dodira... Dva razlicita broda na putu ka razlicitim lukama, izasla iz razlicitih luka kao zacarani plove i cekaju neizbezno: Shvatanje razlicitog smisla i pravca! Koliko je samo lepote u praznini prostora između sadasnjeg i buduceg trenutka... Kad oboje igramo svoju ulogu posmatraca, koji procenjuje pre svega sebe a onda onog drugog: Vredimo li trenutaka koje dobijamo, sekunde koja traje minut, minuta koji traje cas, dana koji traje...
Ajde ljudi dajte neku ideu kako da za godisnjicu iznenadim decka.. svasta sam mu do sada priredjivala i on meni, ali sad imam neku posebnu zelju da ga iznenadim....z:mrgreen::zgrudvanje::zpozdrav::zskace:
Prenosim mini intervju sa Novom pevačicom grupe Koktel bend, mlada i atraktivna Žana Prijić, nema nikakvu psihološku barijeru da otvoreno priča o seksu. Šta te privlači na muškarcu i imaš li dečka? - Trenutno nemam dečka, a kod muškarca me najviše privlači duhovitost. Nije mi toliko bitno da li je lep ili zgodan, plav ili crn, koliko to da li je rečit i zabavan. Osoba koja je sa mnom mora da bude uredna i pedantna. Što se fizičkog dela tiče, najpre primetim oči i ruke, a zagledam se i u zadnjicu. Bitno mi je da moj muškarac ima čvrstu i oblu pozadinu, jer me to uzbuđuje. Postoje li neke seksualne želje koje još nisi ostvarila? - Recimo da to nisam probala u sauni, a volela bih. Kada budem našla dečka, predložiću mu to! Šta...
Zbog tebe pozelim da nikoga nisam volela, da nikome nisam pripadala... Zbog tebe zazalim za svakim poljupcem koji sam dala... Zbog tebe pozelim da mogu vratiti vreme, da mi budes prvo sve. Prvo osecanje, prvi dodir, prvo secanje,sve prvo da sacuvam za tebe i mene. Pozelim da budes moj prvi nemir, prva ljubav, sve moje prvo...i drugo.. i trece... Dok tebe nisam srela mislila sam, mogu bez srece da za mene je s ljubavlju gotovo, da mogu ziveti zivot,ako imam mir, a sada uz tebe volim ponovo. Ali ti jesi moje prvo nesto, otkrio si,tako vesto onaj deo mene koji niko video nije dodirnuo deo duse koji ceo zivot krijem od svih. Nemoj misliti da to je malo i ne znas sta mi znaci pomisao da ti je stalo. I to sto cutim, sto ti prste na usne...
Da li znaš kako ubija želja sporo i neumoljivo kad svane nedelja kad se praznik sprema Da li osetiš ponekad kako čežnja izjeda srce kad izlazi sunce a prazna ti postelja i gužvaš jastuk rukama obema a ispod njega utehe nema Da li osetiš ponekad ovo što ja osećam sad
Ima jedan pop u manastiru u selu nedaleko od mene jedno 7 km. On je rekao jednu rečenicu koja je meni mnogooo privukla pažnju... Rečenica glasi: Kakve su ti misli, takav ti je život. Sada želim da mi kažete ko se slaže samnom,dali ima istine u ovoj rečenici i dali se slažete sa sadržajem ove rečenice
Idi od mene,ostavi me ponesi taj topli pogled, snazni zagrljaj, taj nezni osmeh... Idi,i ne pozeli me. Razvuci ce se,u nedogled ova tuga... a nocas nam mora biti kraj. I to da volim te odavno vec,stara je vest kasno se razum javi, vec prekrsih 10-u zapovest.. Znam da je greh, al zasto meni da se desi?! Idi dok jos imam osmeh.. i ne trazi me, nisam vise na istoj adresi.. Mozda..u nekom drugom zivotu.. mozda i bude nesto od nas.. Idi,dok me nije izdao glas.. Kazem idi..mislim ostani.. zato idi,da ne izgovorim.. I u ustima taj ukus pepela, i strah sto se prikrada... Visoko sam poletela, a ko visoko leti nisko pada... Sad moram da naucim bez tebe da zivim idi ja samo sebe krivim Moj bivsi,buduci,nesudjeni, nismo mi jedno drugom...
Razlika između Pravoslavlja i ostalih tradicija Ono što smo do sada rekli jasno ukazuje da se Pravoslavlje primetno duhovno razlikuje od svake druge „duhovnosti“ bilo istočnog, bilo zapadnog tipa. Ne može postojati nikakva nejasnoća među različitim duhovnostima, budući da je pravoslavna duhovnost teocentrična, dok su sve ostale „duhovnosti“ antropocentrične. Razlika se prevashodno pojavljuje u dogmatskom učenju. Iz tog razloga, reč „pravoslavna“ postavljamo ispred reči „crkva“, kako bi se time razlikovala od svake druge religije. Sasvim je izvesno da reč „pravoslavna“ mora biti povezana sa rečju „crkva“, pošto Pravoslavlje ne može postojati izvan Crkve, kao što, naravno, ni Crkva ne može da postoji izvan Pravoslavlja. Dogme su...
Придев „ортходоксос“ тј. „православан“ потиче од грчке именице „ортходоксиа“, тј. „православље“ и показује ралику између Православне цркве и сваке друге хришћанске вероисповести. Реч „ортходоксиа“ показује истинско знање о Богу и творевини. То је дефиниција коју нуди свети Атанасије Синајски. ОРТОДОКСИЈА Појам „ортходоксиа“ се састоји од две речи - „ортхос“, што значи „право“ (истинито, правилно) и „докса“. С једне стране, „докса“ означава веровање, веру, учење, а са друге похвалу, прослављање или славословље (доксологију), што значи да овај појам означава правоверје или православље. Ова два значења су врло тесно повезана. Истинско учење о Богу укључује и истинско прослављање Бога. Наиме, ако је Бог апстрактан, онда и молитва таквом...
Back