Blogovi

Desila se bruka i sramota u Djenovi ne zna se ko koga i zasto lovi, jadni Italijani "pojma nemaju", zasto njihovi policajci dremaju. Snasla ih "ni krive ni duzne" balkanska pravila i pricice ruzne Doduse Latini ko Latini ispod su kvarni a spolja fini. Gledaju odmah da korist izvuku, a glupi Srbi nek se samo tuku. UEFA opet svoje igre ima Platiniju jadnom fotelja se cima. Sve u svemu zna se ko ce ceh da plati, i opet nece sve tu da se shvati. Ljudi iz senke zasad tu ostaju, a u zatvor salju navijacku raju.
Sneg. Ti, ja, i ulična svetla prigušena od snega. Ulice prazne. Po koji taksista uzaludno čeka mušteriju, grejući se u kolima, dok teški dim dizela izlazi iz auspuha i zagadjuje okolinu i smrdi u radijusu od 20metara. Bitno da je njemu toplo. Obilazimo taksi, idemo drugom stranom ulice. Hladno nam je. Nosevi crveni, i deo uva koji nije prekrila kapa. Brade se tresu. Tvoja leva, moja desna ruka u mom desnom džepu. Ukršteni prsti debelih rukavica. Kad prelazimo preko leda, instiktivno mi stežeš ruku, pribijaš se uz mene, plašeći se da ne padneš. Prija mi sve to. Od sad, samo preko leda. Šetamo, retko pričamo, gazimo negaženi sneg dok nam se kape bele od snega. Hoćemo u „Havanu“ na piće?, upitah je. Rekla je da hoće. Kafić unutra topao...

PP

NAPISAĆU TI JEDNU PP MA KAKVI JEDNU NAPISAĆU TI BEZBROJ PP PA NEK DANIMA STREPE SVI ONI ŠTO SU TRAČEVIMA SKLONI SAMO TI NEMOJ POVODA DA IM DAŠ JER NAŠU TAJNU ZNAŠ JER NJIHOVI SU PORIVI PRIZEMNI I NA SVE SU SPREMNI JER NEMAJU ŽIVOT SVOJ PA HOĆE DA UNIŠTE NAŠ
PA....TO JE TO
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) PA....TO JE TO Znam ja uspravno da hodam samo me nekad stegne i u jaram upregne život i ljudi, ljudi i ćudi. I pisala jesam druže i kad boli kao kad ne boli samo pričala nisam jer reč mi ljudska tad zadaje boli. Da takva nisam voleo me ne bi ni ti ni bilo ko drugi.... ipak smo samo ljudi... PS Pa....to je to....bilo mi je čast blogeri i čitaoci :heart::bye: Ne radi isključivanje komentara.......molila bih bez njih
Izvodi iz knjige Dr Ivana Nastović (stručna literatura) VREDNOSNE NORME Ove norme nam za razliku od statističkih normi daju informacije o vrednosti fenomena koji se promatra; jer kao što ističe PETRILOVITSCH, ne može se izvesti sud da li je neko depresivan, hipertimičan ili emocionalno labilan samo na osnovu čiste deskripcije, već to možemo saznati tek u kontekstu vrednosnih normi, odnosno u kontekstu pojma normalnosti koji vlada u jednom društvu. Odavde proističe da su vrednosne norme povezane sa socijalnim i kulturnim činiocima koji učestvuju u određivanju da li će se jedan psihički fenomen ili ponašanje smatrati normalnim ili abnormalnim, te otuda ponašanje jedne osobe, na pimer, u jednoj konzervativnoj i netolerantnoj sredini...
Izvodi iz knjige Dr Ivana Nastović (stručna literatura) Pri određivanju psihičke normalnsti i abnormalnosti možemo primeniti dva osnovna tipa normi: statističke norme, koje se odnose na prosek odnosno na ono što odgovara većini, i vrednosne norme, koje određuju kako bi nešto trebalo da bude. Statističko određivanje normalnosti vezano je za prosek, tako da je po tom merilu normalno ono što je prosečno, te će stoga visina jednog čoveka biti ocenjena kao normalna, ako se nalazi u granicama proseka. Međutim pri takvom određivanju normalnosti nailazimo na jednu ozbiljnu poteškoću, jer ovde ne postji jasno određivanje kriterijuma o širini raspona na osnovu kojih bi smo mogli da odredimo da li će se 50%, 75% ili 90% svih slučajeva...
RATNI ZLOČINAC Draža Mihajlović je osvjedočeni izdajnik i ratni zločinac po zapovjednoj odgovornosti!Njegov glavni cilj nije bio oslobođenje države Kraljevine Jugoslavije oružanom borbom,već etničko čišćenje svega nesrpskog življa prema programu banjalučkog odvjetnika Stevana Moljevića,čiji program "HOMOGENA SRBIJA" je svjetlo dana ugledao 30.6.1941 u Nikšiću!Što ih određuje i svrstava u zločince i domaće izdajnike,pa kao prvo ogromne količine dokaza o njihovoj u suradnji sa Nijemcima i ustašama http://www.znaci.net/00001/4_14_1_91.htm među koje spadaju i brojni dokumenti koji govore ne samo o suradnji već i o sklopljenim savezništvima!Ja ću ovdje iznijeti samo dio te dokumentacije koja je brojna i čini preko 1000 dosad skupljenih...
Благо оном ко те буде љубио и чије ће те руке грлити заувек Благо оном кога будеш сањала и којем ћеш посвећивати прву и последњу мисао кад си будна Благо оном ко те усрећи ко ти испуни дане и ноћи ономе који ће увек моћи да те насмеје Благо оном који ће ти привлачити поглед у мору људи и гомили пролазника и који ће те за руку држати Благо оном чије си благо
Теби, мом брату по срцу и уму, ја желим бар онолико среће колико те волим и бар онолико успеха колико мени значи твоја љубав И, хвала ти, мој брате по срцу и уму, што си ми даровао сестру, вредну сваке жртве и сваке радости јер она је потврда вере и испуњење наде да је љубав однос искрености који нас уподобљује Ономе који нас безумно љуби заувек
Пробудим се понекад у пола ноћи и пожелим да будеш тамо где никад ниси била пожелим да будеш у мом загрљају да мирно спаваш на мом рамену заувек
Ovo je lepo pitanje, sjajna tema za razgovor! Šta znači biti milioner? Nekome je to samo nominalni iznos sredstava, a kada takve pitam sta bi sa tim novcem uradio, mnogi ne znaju odgovor. Zvuci paradoksalno, ali zaista mnogi ne znaju zaista sta je to sto zele da postignu u svom zivotu! Veliki broj ljudi NEMA JASNO DEFINISANE CILJEVE! Mnogi su nezadovoljni postignutim i stalno traze izgovore u necemu, nekome, u drustvu, u stanju u zemlji, u politici, politicarima, a samo retki su spremni da stanu pred ogledalo i popricaju sami sa sobom. Odgovor je UVEK u ogledalu. Ne zatvarajte oci pred svojim sopstvenim zivotima - uzmite zivot u svoje ruke jer svako od nas je jedini odgovora za sve sto nam se desava. To i jeste poruka slike na mom...
HODANJE PO OBLACIMA
bosa sam nocas hodala po oblacima puni su vode bili pa su mi noge pokvasili... poneki mi je nesto o sebi reko tajne da im cuvam i da se obuvam... necu nikome reci sta sam cula o njima al da sam iznenadjena - jesam celo jutro se pitam : gde sam ;)
O svemu što me muči mogao bih roman da napišem biće to očajno izdanje jer sve što više učum kao da znam sve manje Jednom kad prsnu obruči moraću ću sve to da izručim makar u kafanskoj tuči i onda lak ko perce odlepršaću kući I spavaću celu noć ko janje nesvesno da ga spremaju za klanje Možda mi neće biti mnogo bolje ali ću biti vedrije volje. Mnogi će reći gle matorog ludaka i njegove detinjaste bruke al ću bar olakšane duše i stomaka napraviti mesta za nove muke Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
Opraštam vam svima prijatelji moji svima koliko vas ima a mogu na prste jedne ruke sve da vas prebrojim Neprijateljima nemam za šta da praštam niti ih pljujem niti ih psujem al vi ste prijatelji moji u vas se kunem vama verujem Uvek ću se za vas i za vaše zdravlje moliti bogu i ako ste mi ponekad pod jarmom života podmetali nogu Opraštam vam jer znam da bezgrešan čovek ne postoji jer i ja sam jedan od vas mali običan čovek sa svim grehovima svojim Milan Višnjić
..........nepoznatoj osobi,.....koja može u ovoj noći da me pronađe,...... Pošao sam spavati, i vratio se ovamo da se ostavim,.....zbog tebe,.....i ne mislim da te znam, i ne mislim da ću te ikad imati,...al ove noći dajem ti se sav,....nije greh da me imaš,.....jer ja ću uskoro zaspati, pa neću ni znati koliko si me uzela, i da li je nešto od mene ostalo,....I bolje bi bilo da ne ostane ništa jer se ja ujutro budim drugi,....prvoga nema, i bolje bi bilo da me svog zadržiš, jer takvoga više neće biti,....onaj sutra ja nisam,...onaj sutra je drugi neko, koji neće ni znati da je bio ovaj što noćas ja jesam,....ili i ako se nekad seti, biće to samo sa setom i osmehom,....a ti me imaj i ljubomorno čuvaj,......za večnost,.....jer...
Čitam temu iz naslova i dvoumim se dal da se umešam. Ipak neću, svađaju se tamo previše. Preprimitivno mi je to da se upuštam, a i čemu, kad će ionako svako nastaviti svoj monolog. Primitivni smo u meri u kojoj usvajamo taj svojstveni nemar za sve sem svog dupeta,kao merilo. Pravi Srbin to nije i ne može biti. Prosto zato što tada prestaje da bude Srbin i postaje fukara. Dal se namnožilo fukare? Jeste. To nije "naš narod", nego internacionalizovana, bezlična, beskarakterna masa. Otpadnici i nesrećnici. Menadžeri i profiteri. Vampiri. Sisači krvi sopstvene braće i dece. Pišači na grobove , "Svetle Grobove" "Mnogo ih je i strašno galame..." Kako to pesnik reče. Onaj drugi, dobri, zdrav primitivizam prosto pršti iz moje...
Tisina... Pomislila sam da sam se otarasila te dosadne, te zarazne tišine. Ali evo je opet tu, polako ponovo razdire moju dušu, huji kao vetar. Priča mi se, a cutim, smeje mi se ali opet nemam skim. Odvratni osecaj samoće koji je samo za tren bio odsutan iz mog zivota preplavljuje moje telo i kao davljenik koji se bori za vazduh pokusavam da joj se otrgnem. Dozivam ali niko ne čuje, mašem rukama za pomoć ali niko ne vidi. Srce ubrzano kuca, jer shvatam da mi ni ovaj put kao ni svaki predhodni nema pomoći, ostavljena sam da polako tonem i sama pokusavam da se izvučem sa ovog dna na kome se nalazim... Mislim, da neki ljudi, sve sto urade moraju to uraditi na tezi nacin. Iz nekog razloga koji ponekad i ne moramo znati. Ali to nije razlog...
Zelim da mi ovaj dan bude suncan u srcu,uprkos mraku koji vlada u mojoj dusi. Zelim da mi ovaj dan i suncevi zraci osvetle put ka tebi, iako su nam putevi razliciti. Zelim da mi ovaj dan tece kao reka ka tebi, i prenese ti sve ono sto osecam i cuvam za tebe. Zelim….zelim da danas u ovoj sumi beznadja, lazi i prevara osetis toplinu mojih reci i pronadjes put do nas. Ja cu te cekati.
Zelim pesmom da te uspavam,svojom dusom da te umivam Zelim nebom da te pokrijem,svakom zvezdom da te ugrejem. U tebi,sve moje mirno spava,sa tobom sve je san i java. Zelim jutrom da te probudim,celim telom da te osetim. Nezno da ljubim te,pogledom govorim sve, to sto vidis u mojim ocima, jedina je istina .

SMS

Nemoj da džaba stariš nauči se da tugu prevariš Nasmej se kad te pritisne da od muke presvisne Pa joj na to pesmu dodaj i svetom uspravno hodaj kao i svaka srećna žena kojoj je od rodjenja sreća namenjena Milan Višnjić
SAMO…….
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) SAMO……. Samo dodji……lezi kraj mene Da u telo mir mi legne Dodji I zagrli me Onako kako volim Kao svih godina do sad Kad život me zaboli. I ćuti….poljubi me u kosu Zagrli me nežno Da bol ne povrediš A boli……znaš već kako Samo dodji……lezi kraj mene I bol će kao I uvek da svene Jer samo je biljka Što od ljubavi vene. PS Ne, ne treba mi ništa… Samo dodji….lezi kraj mene…. Znaš već kako......
Dešava se nešto čudno.Pitanja će ostati zakopana negdje duboko u dubini svih galaksija..Možda,mozda su ostale po neke uspomene,kao stare davne iskopine.Voljela bi ponekada kada bi mogao da mi daš svoje misli.Da zatvorim oči i da utonem u dubinu tvoje duše.Tražim nešto.Svaki put kada želim da te dotaknem ja zadrhtim.Ne od strasti,vec od straha.Bojim se da jednom kada budem požellela da te dodirnem,ruke mi ne ostanu prazne.Bojim se...a ti me razuvjeravaš stalno da mom strahu nema mjesta.Ustvari ti si moja zagonetka čije je rješenje smisao života.A to je ljubav.Od mog svijeta svojom ljubavlju stvorio si savršenstvo.
I Vidim te zatvorenih očiju lebdiš na dlanu treće Bogorodičine ruke od mramora i duša od dugih i kratkih života od vode koja pročišćuje jesi hleb naš nasušni i vino Ti si blizu i daleko kao sjajni sunčev krug II U podno Radočela blistavog s leve strane vode hladne proleće kralja prešlo je mramorom belim u jesen pustinožitelja - raba III protomajstor Dalmatinac kleše okom vazduh i vreme premerava prirodu sa zdanjem gradi stepenik kojim će lovac otići u astralno krilo ostavljajući jezikoslovca da ispiše istoriju o njemu za vek i vjekove
DANAS IGRAJU Roma - Bazel 1 1,55 Spartak M - Celsi PX 2,10 Marsej -Zilina P1 1,70 Arsenal -Shahtjor 1 1,60 SUTRA Lion - Benfika 1 2,10 Rendzers- Valencija PX 2.,10 Man utd - Bursa 1 1,22 Barsa - Kopenhagen P1 1,32 UKUPNA KVOTA 62,88 :P
Kad pogledam gore, Vidim te u zvezdama Kad glavu spustim Citam te sa dlanova Kad oci sklopim Gledam te u dusi Jos uvek si svakom Mom pogledu zelja.
PA....TO JE TO
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) PA....TO JE TO Znam ja uspravno da hodam samo me nekad stegne i u jaram upregne život i ljudi, ljudi i ćudi. I pisala jesam druže i kad boli kao kad ne boli samo pričala nisam jer reč mi ljudska tad zadaje boli. Da takva nisam voleo me ne bi ni ti ni bilo ko drugi.... ipak smo samo ljudi.... PS Pa....to je to....bila mi je čast :heart::bye:
Да, да,да Пробудим се јутрос нешто посебно крмељив……подочњаци до колена, алкохол је заиста чудо...али волим га мада смо синоћ претерали.........10-12 пива је ипак превише у мојим годинама Још увек не знам да ли сам уморан или не, да ли сам се наспавао или не? Тешко отварам десно око….позната соба. „Лепо“ помислим у себи. Полако схватам да сам сам у кући……..Жена отишла на посао, деца у школи, мени слободан дан, милина за ленствовање. Поново затварам десно око и упадам у лагани дремеж. Вруће ми је. Ови из топлане (они чије рачуне нисам платио неколико месеци) ложе лудачки. Откривам ноге у нади да ћу се мало расхладити……не помаже. Почињем да се окрећем са једне не другу страну у нади да ћу ућарити још мало сна али нешто ме интензивно жуља...
Od svih na ovom svetu ti bas moja si slomio krila! Od svih koje si imao, samo ja tvoja nisam bila.... Od milion zena i prevara mene si lagao i ranjavao. I od svih, i gorih, i lukavijih, samo meni nista nisi davao. Od svih uvelih ruza moje su najgore bile... Od svih suza na svetu.... samo su moje lile!
Ostalo je samo ono malo cega nisam uspela da se otarasim. Ono sto mi nece dati da se u potpunosti smirim i skrasim. Ostalo je jedno secanje, jedna rana.. Slike u glavi, po koji glas. Secanja od nekih proslih dana, i uspomene... Samo uspomene na nas. Ostalo mi je i malo prasine na dlanu, od one noci kada si mi uzeo sve. Neka muzika jos se cuje u stanu, ostalo i moje "da", i neizreceno "ne" Ostalo mi je tako malo... A tako puno bola.. tuge... straha. I neka misao koja zaluta pomalo, i kad se budim ostavlja bez daha. Ostala je slika, neuramljena, i svakog mi dana postaje pomalo strana. Jer, nije to sto nam nije sudjeno, ali mislim da za nas vise nema dana. Ostala je po neka poruka u telefonu, to je sve sto me sada za tebe veze. Pa ponekad...
Back