Blogovi

Sreda, toplo majsko popodne. Devojčica sedi za radnim stolom i vežba rešavanje jednačina sa dve nepoznate. Uskoro će kraj školske godine, a sedmi razred treba završiti sa što boljim uspehom. Ocena iz matematike je jedina nepoznanica; u nizu istovetnih cifara u školskom dnevniku, samo je ta klimava četvorka, bez realnih šansi da naraste u peticu. Ali – razmišlja devojčica – možda se ipak desi neko čudo, možda joj na pismenom iz matiša iznenada proradi do tada skriveni ajnštajnovski kliker. Čuda su u devojčicinom životu i te kako potrebna. Nije lako imati nepunih 14, mučiti se sa naglo napupelim grudima, šiškama koje neće da stoje onako kako bi trebalo, roditeljima najbolje drugarice koji su svojoj ćerki zabranili da se druži sa njom...
Ona je tu oko mene i oko tebe Kada malo pogledam bolje,pomislim tebi je bliza Meni se iza ledja nekako,stalno prikrada Ljubav... Miris kise,u kasnim podnevima Lagan san u neznim zagrljajima I slatka kafa sa tobom i bez secera Ljubav... Ostani,ostani nemoj otici Retka je isuvise,nemoj je izgubiti Ne zelim da nam iza ledja govore bili su najlepsi Imamo nesto za cim traga ceo svet,imamo nesto sto treba cuvati zauvek Ljubav....
Neki interesantni citati i pojmovi iz ove knjige: "Ništa ne sili sećanja da isplivaju na površinu kao mirisi i plamen." "moć sećanja..." "Ako se ne sećaš da si voleo, ne znaš ni da li je osoba koju si voleo dostojna tvoje ljubavi." "Sećanja se kovitlaju oko mene kao slepi miševi." "Ako bude bilo nečega zbog čega treba da zažalim, svečano ću se pokajati." "Blaženo živim u večnoj sadašnjosti." i još jedna stvar: ako želite realne dokaze zašto je Bog zao - pročitajte ovu lepu i interesantnu knjigu.. x)
Svemu ima vreme i svakom poslu pod nebom ima vreme. Vreme kad se rusi i vreme kad se gradi. Vreme placa i vreme smeha. Vreme kad se tece i vreme kad se gubi. Vreme kad se cuti i vreme kad se govori. Vreme kad se ljubi i vreme kad se mrzi. Vreme ratu i vreme miru. Narastaj jedan dolazi,drugi odlazi,a Zemlja stoji uvek. Sve ide na jedno mesto,sve je od praha i sve se u prah vraca. Vetar ide na jug i obrce se na sever,jednako obrcuci se,i u obrtanju tom vraca se. Sve reke teku u more,a more se ne prepunja. Odakle teku reke,onamo se i vracaju,da opet teku. Sto je bilo,to ce i biti,sto se cinilo,to ce se i ciniti,i niceg nema novog,pod Suncem... Borislav Pekic "Vreme cuda" /odlomak/
U pustinji je samo vladao veciti vetar,tisina i topot kamila.Cak su i vodici retko razgovarali izmedju sebe. "Mnogo puta sam presao preko ovog peska"-zapoce razgovor mladic jedne noci. "Ali pustinja je tako velika,a horizont tako daleko,da se ljudi osecaju sicusnim i bespomocnim,pa im nije do price"-rece vodic kamila. Mladic je shvatao sta je kamilar hteo da kaze,iako nikad ranije nije krocio u pustinju.Uvek dok je posmatrao more ili vatru bio je u stanju da satima cuti,ne misleci ni na sta,zagnjuren u neizmernu velicinu i snagu elemenata koje je gledao. A onda je primetio da strah lebdi u vazduhu,iako niko nije o tome ni rec progovorio.Jos jednom je prihvatio govor pustinje,jezik bez reci,Univerzalni Jezik.. "Onaj ko kroci u...
"Trudi se da zivis. Secanja su za stare ljude. Mozda zbog ljubavi starimo pre vremena.. ali zbog nje opet i postajemo mladi,onda kada mladost vec mine.." Paolo Koeljo Ps.Odgovor Miwki,povodom "predaje unapred".. Posebno,kao savet,preporucujem onima koji su bili na koncertu "Bijelog dugmeta" kod Hajducke cesme..he,he,he..
"Znate li sta je ovo?To je jedna od najpoznatijih slika na svetu,"Tajna vecera",Leonarda Da Vincija,koja predstavlja Isusa i njegove ucenike na poslednjoj veceri..Postoji legenda o tome.." -rece nepoznat covek mestanima jedne varosice,sa kojima je sedeo u kafani te veceri,pokazajuci sliku na zidu. "Prilikom izrade ove slike,Leonardo se suocio sa teskim problemom:trebalo je da naslika Dobro,u liku Isusa i Zlo,u liku Jude.Resio je da prekine sa radom dok ne nadje savrsene modele. Jednoga dana,na sluzbi,dok je slusao crkveni hor,jedan mladic mu se ucinio kao stvoren za lik Hrista.Pozvao ga je u svoj atelje i izradio mnostvo skica i studija njegovog lica. Prosle su tri godine,"Tajna vecera" je skoro bila zavrsena,ali Leonardo da Vinci...
Jos jednom sam spreman, Da pred tobom ogolim srce i bice svoje, Zalecene su rane moje, Kroz mnogo boli je moje srce proslo, U mom srcu za tebe cuvam posebno mesto, U taj deo ne moze svako, Taj deo jos uvek niko nije tako, Samo neko poseban i vredan, Koji je svoje srce isto tako spreman da preda, Na nju moje srce ceka, Zeli njoj da se otvori, Tuge svoje oslobodi....... Tvoj R. :heart:
Mozda ovako jednog dan bude, Mozda i mene sunce ljubavi prave obasja, Voleo bih sa tobom snove sniti, Kraj tebe se buditi, Da zelim tvoje usne ljubiti, Novom danu se radovati, Bez tebe je sve besmisleno, Stanje koje mi se cini bezizlazno, Kao da tonem u mracne dubine, A sa tobom poput ptice,vinuo bih se u visine, Okruzen sam mrakom, Okovan strahom, Strahom da zauvek cekacu te, Moja sreca je tamo gde ti si, I jos uvek ovo moje srce ludo, Na pomisao da naci ce te,kuca kao ludo, Cujes li me? I dalje nadam ti se.......... Tvoj R........
Od danas popodne mi zvoni u ušima jedna rečenica jednog naseg glumca.... ,,Imam tu sreću da i posle 6 godina braka, još uvek imam kući nasmejanu ženu.,, Lepo. i nadasve potrebno. kada je zena zadovoljna i kuća i ukućani su srećni, zadovoljni i idu napred. šta vi mislite o tome?
Nemiri neki vladaju telom a srce kao da skace u dusi bura a ona ne zna sta joj ti znaci znace... Cesto se ona pita sta se to sa njom desi... zasto je ne drzi jedno mesto? Da li je mladost kriva i neki stari gresi? Ne, nije mladost kriva, zeno, shvati vec jednom! To tvoje telo trazi poslednjim atomom snage da voli puno, odjednom! Jer to je ona kriza, ona sto kasni malo... Kriza srednjih godina, sad ti je valjda jasno?... Ko u mladosti nije sebe dao taj sebe daje kasno...;):zag:
Pod prozorom nocas cula su se zvona... praporci u noci... a u dusi jednoj bura huci -stegnutoga srca- struji kao struna... O zivotu svome mora da odluci... .............................. Ne pomaze noc ni Mesec ni zvezde... tisinu samo remete zvona... To mozda i nisu losi znaci... U zoru mozda ce odluciti ona kad zasijaju prvi Suncevi zraci... :think:
Poslusaj pesmu ovu, Otkrices ceznju moju za tvojim osmehom, Dodirom neznim, Poljubcem vatrenim, TI si mog srca plam, Mojoj dusi dar, I da mi je sa tobom provesti trenutak bar, Sunce sijalo bi na mom licu, I vise mesta bilo ne bi za pricu, Ali jos uvek ti si daleko od mene, Zelim te kraj sebe, Ti si moja druga polovina, Doci ce dan dan kada cu reci svima, Kada cu prolaziti svojim prstima kroz tvoju kosu, Usana tvojih vrelinu oseticu...... Tvoj R. :heart::)
Mojoj nesudjenoj....... Voleo sam te draga moja, Boze toliko toga smo planirali ti i ja, Kada smo sedeli i pricali, Dok si me gledala tim svojim prekrasnim tamnim ocima, Sanjali smo jedan san Dok sam sedeo i drzao te za ruku, Planirali smo da cemo imati 2 andjela, Da cemo ziveti zajedno, Tebe sam sve ispricao, Znala si sve o meni, Nikada te nisam lagao, I tajni nisam imao pred tobom, A ni ti pred a mnom, Cinio sam neke greske, I ti si, Oboje smo, I dalje se pitam sta je sa tobom? Da li si mi dobro? Setis li se tih noci dok smo lezali zagrljeni i smisljali sta cemo i kako cemo ciniti kada se budemo uzeli, Smesno, Kazu da je zivot sve ono sto ti se desava dok pravis planove, Istina je, Voleo sam te tako cisto, I ti si mene volela, Znam...
MOJE MALE SARENE EMOCIJE
Poput nežnoga cveta, Ukras si života moga, Za mene si centar sveta, Najepši dar od Boga. Poput prekrasne zore, Svitanje ti si moje, Poput izvorske vode, sveže su usne tvoje. Poput plavetnila mora, Ljubav me tvoja smiruje, poput laganog povetarca, Tvoja me ljubav miluje.[/I][/B]
Kako umreti za jedan dan sklopiti oci i otploviti kako ugasiti toliko dugo sanjani san kako tu novu smrt sebi dozvoliti. A umirem svakoga dana po malo... Svakoga dana nove i stare boli isprepletane... Zasto me ne pustis da zivim zivot? Da sanjam cemprese i zelena polja da slobodno dise ova dusa moja... Da grlim breze i slusam vetrova sapat??? Zasto me gusis u tami svojoj i moju svetlost u tamu pretaces? Ko ti je rekao da tako mozes ubiti dusu u meni cistu? Ko te je slagao da da Bog ne postoji i da nase greske ne broji? Ko te je slagao to ne znam ali ja lagati ne zelim, i kazem ti...cuj me sada da tvoje srce crno borice se sa mojim belim... I da svetlost moja pobedice tame tvoje, boricu se do zadnje kapi svetlosti moje. Jer svetlost i...
Odkuda ti to da sam zaljubljen u tebe to može reći samo neko ko je nemoćan da ti to prizna i zbog toga polako razum gubi jer ti si žena koju je lako zavoleti i svako bi rado mogao u tebe da se zaljubi niti glumim niti se dvoumim jer ne bih želeo da pomisao jedna drugačija od ovoga što osećam povredi moja osećanja prema tebi kao ženi kao čoveku jer tebe je lako zavoleti a ja sam od onih koji ne bi mogao podneti da te izgubim jer ja sam jedan od onih koji lako gubi zadovoljan sobom da ti budem drug
U ovom gradu postoji jedna ulica strma Dobro sakrivena od radoznalih pogleda Od sunca,kise cuva je memljiv zid Sive je boje,hladan je i tih On cuva mnoge tajne velike Prve susrete,ljubavi i reci nerazgovetne Svedok je bio mnogo sastanaka i rastanaka Taj memljiv zid ima u sebi i previse zivota Kazu ljudi,star je srusice se Ali ja u njihove reci ne verujem Jer on nosi pretesko breme Ako se pod njim do sada nije srusio,nikada nece U jednoj stramoj ulici na kraju grada Postoji zid uspomena,svedok mnogih reci i cutanja Stojim kraj njega,dok sunce zalazi U sutonu koji su spusta,niz strmu ulicu vidim te,dolazis
Back