Blogovi

...

Ишао сам путем и... Видео човека... А... Нисам знао да је човек... Али увидех своју грешку... Још једном... Али само још једном... Волео бих да га видим И да му кажем "Опрости"... Само још једном... Ех, само још једном да видим тај глас...
Кога другог да сањам? Кога другог да љубим у мислима? Коме другом да се надам? Коме другом да се поклоним? Кога другог да загрлим? Кога другог да стегнем? Коме другом да откријем жељу? Коме другом да откријем наду? Има ли иког на овом свету осим тебе? Има. Мада нема.
Kada si na dnu,pravi prijatelji su uvek tu, Da te bodre i podignu, Iako nam se nekada cini da smo sami, I na milost i nemilost ovog sveta prepusteni, I kada padnemo,i duhom klonemo, Za dobru dusu nadje se prijateljska ruka da je podigne, Bice teskih dana, Ali trebas se setiti tada, Da nisi sam/sama, Da postoji neko ko ce te poslusati, I deo tereta na sebe preuzeti, I osmeh na lice vratiti, I svetlost uvek na kraju pobedi tamu, Poslusaj reci ove, I prihvati rame moje, Tu sam za boli tvoje....... R..........
Jedno ....
Istina lezi predamnom mira ne da dok tebi se u ruke potpuno ne preda Istina u srcu tvom nije promakla oku mom Gresniku je dato na putu Bozje srece zavisti ljubomore sto se za njim krece gurne ga pravi greske dok hoda kroz trnje bos i peske Ali ni one u ljubavi nisu znaj duso teske U sta verujem sta znam tu nema greske preci cu sve zivota je vredno Volim te i volis me to je ono sveto svetlo sto cini nas zauvek jedno Nemir
Čemu ti zalud pisati rime kad ti ne umiješ gledati srcem Sve je to za te mrtvo slovo na papiru Do tebe kojeg volim stihovi moji ne dopiru Čemu da zalud Petrarki prkosim do veličanstvenih visina ljubav svoju uznosim da pjesmom pomjeram planete da skladam o ljubavi sonete Čemu da sav taj haos pravim i krivu ispravljam rijeku zašto da pišem kod očiju slijepom čovjeku!?
Ovo srce rodilo se rekli bi na slepo al oseca jasno lepo Da si dusa moje duse s kojom disem kada cutim kada pisem Sretna sam da moze ljubav svemu da odoli izlaze cisti osecaji goli Svetlost si srca moga sto ne zna drugo sem da te bezmerno ljubi i voli .. Nemir :heart:
Слобода је имагинација слобода не постоји,ако покушате народу или човеку који није упознао ропство ,да објасните појам слободе он вас неће разумети ,за њега је то природно стање. Неко је рекоа да је комунизам утопија не није то имагинација,утопија или комунизам или такво друштвено уређење ће завладати када се стекну услови да то буде природно стање. Сви ови системи и политичке идеје су у једном моменту или у више момената људске историје били прироодно стање поретка друштва међутим неприродно је било што су били наметани нечијом вољом,да ли вољом већине ,мањине или поједница није битно. Свака од тих идеја није опстала јер је у самом постанку,наметањем, била неприродна за део или целину друштва . СВЕ ИДЕЈЕ ПОЛИТЧКЕ СУ ИСТЕ ЈЕР НАСТАЈУ...
Tesko se radja riječ preko ponosa nije lako prijeć' Zaviriti u srca seharu iskopati blago u duvaru... Srce Ti ponuditi ko hediju dok damari ludački biju i sevdah pusti za te kriju...
O, ljubavi moje prve mladosti, prva behar grano procvala Kako bih rado sada te uzbrala! O,ljubavi moje prve mladosti čeznem za tobom čistom djetinjom čežnjom, a u isti mah čežnja me ta čini najženstvenijom ženom! O, ljubavi moje prve mladosti tragam za tobom nekošenim poljima zbog tebe opet se budim u snovima I opet sam ono nedužno dijete A godine lete,a godine lete...
HVALA NA DOBRODOŠLICI PRIJATELJI MOJI....VIDIM PO PORUKAMA DA STE BILI UZ MENE SVO VREME DOK SAM ODSUSTVOVAO..I JA SAM MISLIO NA VAS..ALI SAM BIO SPREČEN DA VAM SE SVE TO VREME JAVIM..A OVO JUČE PA NIJE RADIO...INTERNET OBIČNO NE RADI KADA .... SE NE UPLATI..ALI SAD JE SVE U REDU....SAMO MALO DA RASPAKUJEMO TORBE I UTISKE I ETO MENE MEDJU VAS.......:bye::bye::bye:
HTELA SAM
Htela sam večeras da ulepšam snove da uhvatim nit koja nas spaja.... Htela sam pobeći od ovog mraka trčeći u susret sreći, do beskraja. Htela sam ja zaista mnogo toga ali ova moja duša, moj razum ne sluša. Zamišljena stojim kraj tebe u belom i tražim ti u očima izgubljeni sjaj... Pred oči mi izadje ceo jedan život kojem se polako već nazire kraj. Htela sam ja uvek mnogo više od tebe ali znam da mi više nisi mogao dati. Celim svojim bićem, celim svojim telom, samo si mi obruč mogao stezati. Htela sam ja davno obruč da prekinem i sa svojih očiju sav mrak da skinem. Htela sam, htela uvek više od života ali jaka za tu borbu, nisam bila. Za tebe sam ja sva životna lepota i uvek sam ti bila samo dobra vila. Htela sam otići na kraj...
Svakog jutra svakoga dana dodirnucu usne tvoje mojim usnama. Pre nego sto nam ceo svet u sobu udje reci cu da te zelim, da te volim i da si mi sudjen. Ali i sa ovim recima nije nesto lako i stvarno ne znam kako,iako zvuci tako lako reci VOLIM TE. Kako da ti dokazem da ti si mi sve. I da u mom srcu ima mesta samo za tebe. Pa tako i kada krenes da osvajas dan da mogu u tvoje misli da se ukradam i jednu po jednu korupiram. A kada dodjes cokoladu sa mlekom ti skuvam i pitam hej seksi kakav ti je bio dan jel onaj profesor jos uvek onako zajbn? I da svaki trenutak sa tobom uzivam. Epa da ljubavi to je moj plan tako i lepse, bas svaki dan da ovu nasu lepu prelepu ljubav zauvek sa tobom sacuvam.
Bas sam te takvog sanjala I tog dana kad sam te videla nisam mogla da verujem da je takvu budalu priroda stvorila. Sve sto nevalja na jednom mestu i poslato na moju adresu. Iako je tako lep bas je bio nepogodan. On se svadja provocira radi ma bas sve samo da me iznervira. U nepovernju ponekad se pitam boze gde li su upsutva za ovakvog tipa. Ali kada sam ga bolje upoznala bas sam iznenadjena ostala.Na njegovom srcu moja adresa I moje ime plus upustvo ….bas sam bila zacudjena time jer na njemu je pisalo samo iskreno VOLI ME. :0
TAJNA
Da li znaš kolika sam tajna? Za sebe, za druge, za ceo svet? U meni živi ljubav beskrajna pa mi je život zbog toga lep. Čak i ono što dušu zaboli stvori mi osećaj nekog blaženstva jer srce mi kuca samo kad voli a ume da voli do savršenstva. Da li znaš kolika sam tajna? Duša mi je satkana od tankog vela. Mržnja kroz veo ne prolazi i samo kad volim, ja sam cela. Zato me čuvaj od noža, od mača, da mi ne prorežu tanki veo... Voleću te silinom jecaja, plača i svaki dan ćeš se osećati ceo. Da li znaš kolika sam tajna? Znam da znaš, bolje od svih! Tajna je nešto što se dobro čuva i pretoči se u šapat i stih... Čuvaj me od noža, od mača, čuvaj me od praha i pepela... Neka me uhvati i napad plača samo da mi duša ostane cela!
U svom delu Istorija i hrišćanstvo, Džon Varvik Montgomeri iznosi tri testa koja se mogu primeniti na Novi zavet: bibliografski, unutrašnji i spoljašnji. BIBLIOGRAFSKI TEST se u suštini svodi na sledeće pitanje: pošto nemamo na raspolaganju originalne spise Jevanđelja, koliko su prepisi Novoga zaveta verni originalnim zapisima autora (da li je tekst koji danas posedujemo onaj koji je i izvorno zapisan)? Za odgovor na ovo pitanje važno je znati nekoliko činjenica: koliko ima kopija dokumenata, koliki je vremenski razmak između originala i prve kopije, gde su kopije pronađene i kakva neslaganja postoje među kopijama? Danas postoji nekih 15.000 (od kojih oko 5000 na originalnom novozavetnom grčkom jeziku), a prema nekim podacima čak i...
UNUTRAŠNJI TEST, za razliku od bibliografskog, koji se bavi podudarnošću nepoznatog originala i raspoloživih prepisa dokumenata, odgovara na pitanje: koliko je ono što je zapisano verodostojno? Džon Varvik Montgomeri kaže: "Moramo saslušati tvrdnje samog dokumenta koji analiziramo i ne pretpostaviti greške ili podvale osim ako se sam pisac nije osramotio nekim nepodudarnostima ili netačno izneo poznate činjenice". S tim u vezi, pre svega valja istaći da su novozavetne izveštaje o Isusu i njegovom učenju zapisali ljudi koji su bili ili neposredni očevici ili tesno povezani sa očevicima. Jevanđelisti Matej i Jovan, te autori poslanica apostol Petar i Isusov brat Jakov, neposredni su očevici svih ili pojedinih novozavetnih događaja...
SPOLJAŠNJI TEST odgovara na pitanje: da li drugi istorijski materijali potvrđuju ili pobijaju unutrašnje svedočanstvo predmetnih dokumenata? Drugim rečima, pitanje je: kakvi još izvori, osim onih koje ispitujemo, podržavaju tačnost i verodostojnost ispitivanog teksta? Interesantno je spomenuti da su mnogi analitičari zauzeli stav da se Novom zavetu ne može verovati ukoliko nema potkrepljujućih dokaza iz vanbiblijskih izvora. Drugim rečima, prejudicira se da je Novi zavet kriv sve dok se ne dokaže da je nevin. Ovaj standard potpuno je drugačiji od standarda koji važi za ostala istorijska dokumenta. Pored onoga što smo već na početku naveli o iskazima antičkih istoričara Tacita i Josifa Flavija u vezi sa istoričnošću ličnosti Isusa...
M O J O J LJ U B A V I Voleli smo se duboko i jako. Bili smo zaljubljeni i ti i ja. Al kako to zivot rezirati zna Ti u nju,a u njega ja!!! Neuzvracene ljubavi znaju da bole, Pa ranjeni tako lutasmo dugo. Da li je sudbina il nesto trece, Tek,pronadjosmo mi jedno drugo. Probudila me je tvoja ljubav Kao zrak sunca kad udje u oci, A tada o njoj ni sanjala nisam Jedne tihe prolecne noci. Zavolela sam te ko nikog do sada, Jer srecu i mir si mi doneo A sve sto bese tuzno i ruzno Iz mog zivota,ti si odneo. Hvala ti ljubavi sto te imam. Hvala ti sreco sto me volis. Umem da dajem i da primam I pomazem ti da je prebolis. Znam da me volis odavde do neba I da sam ti sve na svetu ja. Dacu ti zivot svoj ako treba Jer vise nisam nezeljena!!!
OBLAK
Kroz klasje žita zračak sjaji dok ja u zrelom žitu stojim... U oči mi svetlost baca a ja mu zrake brojim... Lice mi Sunce lagano žari a oči sam zatvorila i žmurim... Dosta sam u tamnoj sobi bila i sad sunčevom osmehu hrlim. U klasju žita sija zračak osećam ga na licu vrelom... Putuje nebom jedan oblačak opasan nehajno belim velom. Gledam ga kako lagano hodi po nebeskoj rasutoj prašini... Poželeh s njime da se vinem i plutam u takvoj plavoj daljini...
EKSKLUZIVNO
Imam ekskluzivan podatak da je poznati PAJA PATAK rodom iz Male Krsne al imam i dokaze čvrste doduše naš junak je malo mladji da je Patak Dača rodjen u Žitoradji.......
ZAMENA IDENTITETA
U predvečerje, kada dodjem sa posla, ako imam sreće pa stignem za videla kući, i uspem neozledjena da prodjem sačekušu koju moja tri antrza svakodnevno brižljivo pripremaju,sedimo na velikom tremu Maca i ja i pijemo kafu. Maca pita da li hoću pivo, a u stvari već je pošao da ga donese. Oću, što da neću, samo se bolan pita. Otvara on pivo i sebi sipa u veliku čašu 4/5 a meni prinosi ostatak u flaši, onako zidarsko.....e to volim. Ne volim da pijem iz čaše, osim kad odemo negde pa moram biti fina. Pridruže nam se i deca, ona koja su tu tada. Ipak smo mi velika porodica, stalno neko negde ide, juri, dozivamo se i organizujemo preko mobilnih telefona. Tako je to kada deca porastu i odrastu..........a naša su vala odrasla, ljubi ih majka...
Ne bezi od stvarnosti ako se u njoj i ne snalazis najbolje, to je jedino sto imas u svakom trenutku. Okreci se u njemu neprestano kao rigispil od kojeg se vrti u glavi ali ne zatvaraj oci, mozda bas u tom trenutku ona prolazi i neki vazan momenat odnosi… Zagrli svaki januar kao da je april ili maj, sva godisnja doba kao i ulice-nekuda vode… Nocas pij iz case koja nema dno, ali, gutljaj po gutljaj.. Budi degustator, samo znalcima je ukus nezaboravan. Ne trazi tezi put ako ne moras, ako moras, kreni odmah sto duze cekas, teze ce biti. Ispod svitanja belih nikad ne stavljaj cvenu liniju i onda kad mislis da vise nema. Svaki kraj je novi pocetak. Sva vremena su bremena, poneka zbaci, najdrazi sacuvaj. Bice najtezi onda kad ga izgubish...
Komentar dana....kad rec izostane ....il' zastane...ko zna !?
Sedim uz moju *samotnu* i pisem,a znam da ce se mnogima mozda smuciti vise pametovanja :),ali sta da radim kad me je na pisanje kao po obicaju,potakao jedan sasvim neobican i neocekivan dogadjaj danas,skoro poput bljeska, me je podsetio na to koliko se i kako cesto,ljudi dobrovoljno lisavaju raznih stvari,raznih postupaka,ponasanja i jos *raznijih* sopstvenih mogucih dogadjaja koji bi bez samo-lisavanja,iz svega toga impulsivnog ponasanja proistekli ...ako i kada imaju izgradjen,negovan i prisutan sistem samokontrole.I da neko slucajno ne pomisli da ja ne razmisljam bez nekog podsticaja.:)Mozda i previse razmisljam i time samo sebi komplikujem zivot i odnose u njemu,ali ,valjda i to neko mora da radi. Dakle,taj dogadjaj je bio...
Volim seks
Ko kaže da voli više od mene seks? Nema nikoga na ovom svetu ko ga voli više. Ne sujmnjam ja da ima onih koji to bolje rade,ima i skidam im kapu ali ne dam nikome za pravo da kaže da ga voli više...i kako reče pesnik Mika A: "Ja,bre,kad volim,brate, padaju zvezde na krovove kao bele dudinje i plivaju mnoge lađe po Tisi" A kako i da ga ne volim kad živim u zemlji sa najlepšim ženama na svetu.Ulicama moga grada šetaju samo lepe žene...i opet neizbežni Mika: "Cvetovi su otvorili svoje bele usne. Oni šapću u sumrak mirisavim glasom: Možda si ti seme koje sanja da je čovek. Čekamo te da dođes opet među cveće..
Sto godina posle Punske kletve Rim ce postati rob jednog coveka sa kosom, Coveka sa kosom koji nema kose, Koji ce biti zena svakom muskarcu i muz svakoj zeni. Konj koga ce jahati imace prste umesto kopita. Umrece od ruke svoga sina, koji mu nije sin, A ne na bojnom polju. Sledeci covek sa kosom koji ce podjarmiti drzavu Bice sin, ali i nece biti sin, prethodnog coveka sa kosom. On ce imati bujnu kosu. Taj ce sazidati Rim od mramora umesto od opeka I sputace ga brzo dotle nevidjenim okovima, A umrece od ruke svoje zene, koja mu i nije zena, Sto ce doneti koristi njegovom sinu, koji mu i nije sin. Treci covek sa kosom koji ce podjarmiti drzavu Bice sin, a i nece biti sin, svog ptrethodnika sa kosom. On ce biti ilovaca umesana krvlju...
...još uvek ništa,... Pa, hoćemo li onda o ništa? Ništa sad kod nas ne vredi.A i šta bi, kad ni sami nismo.Sreli smo se sa onim što mišljasmo da će biti.Ali ni on nije.Nudio mi,al kad htedoh, uze mi i ono što sam mislio tebi.Idi za njim, to je tvoje.Nisam kriv što je uzo.Poješće, a nije za jelo.Drži ga za ruke, da uhvatim noge.Istrešću ga, možda u džep je turio.A šta ako prevari, pa ispadne drugo?Šta ako dušu ispusti, a nju ja neću.E, ništa mi jopet ne vredi, da tresem krušku, kad jabuke otpadaju.Može li on podneti i ovo.Ja mislim da i to vredi.Važno je biti, oni kažu nešto, a ja znam sada, nije to ništa...
...pa neka bude,...i nije tema,...senilnost neka Senilnost neka, smori me od juče.Zašto sad, kad pamtim i ono, što sutra će biti.Zato kažeš, što dokaza nemaš.A što će mi, kad za to razloga za čuvanje nema.Nit ga jedeš nit popiti možeš.Onaj gladan, a ti mu nedade.On će i sutra pitati, a ti danas pojo i ono što nisi mogo.Ješćeš ti sebe, ko što jedeš druge.Zar ne vidiš, ovog već drugi put jedeš, a da gladan nisi.Da pamtiš, bilo bi drugo, al ti i svoje sećanje pojede.Eto vidiš, i ovo te košta, ta senilnost neka,...
Dok klima radi ... Šta mislite, i da li uopšte, dok klima radi?Bučno možda bude, i smeta nekome, al korist mora da je neka.A zašto bi je onda, uopšte tu i postavljali, ako za nešto nije.A jeste znam sigurno, jedan mi reko.Kako zna misliš, i pito bi a ne smeš.Uvredićeš me?Nećeš.Ja naviko na svašta, dok ovo je ništa.Samo pitaj, dok klima radi, da li neko pati, da li se neko, muči od gladi,.... ...hoćemo još,...dajte temu, dajte reči,...
sećate se...
Evo, pomislih, kad ona kaže da ni jednu jedinu rečenicu ne umem napisati u komadu, pokušaću tih komada više, spojiti u jedno sećanje tuge,... Sećate se ... Nije to tako, ni vremena puno prošlo, od onog perioda mog i Vašeg života, koje pamtimo kao vreme ludila.Ono, daleko je to od onog pravog.Pre bi se moglo reći, da su to bile naše najbolje godine, u kojima smo najviše patili.Sad, da li je to bila patnja ili uživanje, u kome su sva čula uključena, ne mogu sa sigurnošću da kažem.Ni vi to ne biste mogli, a da sebe ne slažete.Ta istinska iskrenost, koja izlazi iz same duše, koštala nas je, a još više one, koji su za nas bili vezani,... ...sećate li se vi svog?,....:heart:
Back