vandalija
Zainteresovan član
- Poruka
- 383
Hajde, ti Mr. publisher, daj neki dokaz za ove zamene teza!
Nemoj ponovo po starom: da pratiš moje postove kao pudlica i da pretešku kosku nudiš drugima, u nadi da će da se zakrve, otimajući se oko nje!
Tako si bezbroj puta radio, u svim temama gde sam učestvovao u raspravi.
Da te podsetim, recimo – ovde!
Hajde, izadji iz svoje "pričuve" ovde, na crtu, i navedi šta je to "zamenjivano", kada je reč o Ocu jezika kojim govorimo i pišemo?
Nema tu nikakve mistifikacije pa ni potrebe izlaženja na crtu.Dakle, Vuk je samo jezik kojim su govorili svi Srbi (narodni) modernizovao i napravio službenim, a srpskoslavenski kojim niko nije govorio, a pisali su ga "učeni" kako je ko znao, pošto gramatike nije bilo, izbacio. Taj arhaični jezik nije imao budućnosti, jednostavno, leš je konačno Vuk zakopao! Današnji, Vukov srpski je ultramioderan dinamičan jezik na kojem Srbima svi na svetu zavide, a naročito Englezi.Srpski jezik i pismo je top of the pops, vrh vrhova, savršenstvo bez mane i ostatak čovečanstva ima da se pomuči da (kako koji narod) bar stigne blizu nivoa na kome je naš jezik. Mi Vukom možemo biti samo ponosni, a ne objavljivati ove ljubine bedastoće koje sa jezikom nemaju veze.